تحصیل در خارج کشور: از سری مقالات انتخاب کشور برای تحصیل

رتبه بندی تایمز از دانشگاه ها در سال 2020 تحلیل 50 دانشگاه برتر

اعتبار دانشگاه از مهمترین معیارهای انتخاب مقصد تحصیلی است. در این مقاله به 50 دانشگاه برتر دنیا که در کشورهای کانادا، امریکا و انگلستان هستند پرداخته شده است. و به طور اخص رشته‌های دندانپزشکی، علوم کامپیوتر و مهندسی بررسی شده‌اند.


گردآورنده: عبدو ارشادی نیا
772
ذخیره سازی
1399/06/01

در دنیای امروز تمام دانشگاه های دنیا تلاش می کنند تا از لحاظ آموزشی و پژوهشی خود را به سطح دانشگاه های برتر دنیا برسانند. معیارهایی که دانشگاه برای خود انتخاب می کند در جهت استاندارهای بین المللی و افزایش خلاقیت، توسعه کسب و کار، کار آفرینی، آزادی علمی، به وجود آوردن ثروت و کسب درآمد از علم و استفاده از آن در صنعت است. این دانشگاه های برتر، که تایمز سالانه به معرفی و تحلیل 50 دانشگاه برتر در دنیا می پردازد، باید تمام این شاخص ها را رعایت کرده باشند. این دانشگاه های برتر باید رهبران کشور را تربیت کنند و به الگوهایی برای افراد و سایر دانشگاه ها تبدیل شوند.
رتبه بندی و تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا و حتی سایر رتبه ها در تایمز این امکان را به ما می دهد که بتوانیم دانشگاه هایی که توانسته اند به این دستاوردها برسند را بشناسیم. در ادامه مواردی که تایمز برای تحلیل 50 دانشگاه برتر در دنیا مورد بررسی قرار می دهد را با هم می خوانیم.

چه مؤسساتی در تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا کمک می کنند؟

تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا توسط تایمز(Times Higher Education)، شانگهای (Shanghai)، مرکز رتبه بندی جهان اسلام و QS انجام می شود. تمام دانشگاه های دنیا تلاش خود را می کنند تا در بین دانشگاه هایی که تایمز معرفی می کند قرار بگیرند.

فواید قرار گیری در بین دانشگاه های برتر چیست؟

تحلیل 50 دانشگاه برتر

قرار گیری در بین 50 دانشگاه برتر دنیا باعث می شود که همه به دنبال افزایش سطح علمی و پژوهشی دانشگاه باشند. همچنین باعث جذب پروژه های بین المللی و ملی می شود. دانشجویان داخلی و خارجی زیادی تمایل پیدا می کنند که به این دانشگاه ها بیایند و این باعث افزایش درآمد دانشگاه می شود. از همه مهمتر باعث بالا بردن سطح علمی استادان، نوآوری و به روز شدن دانش آنها می شود.
با این دلایل می توان گفت قرار گرفتن در تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا توسط تایمز می تواند برای دانشگاه گشایش و آورده ای به همراه داشته باشد. به همین دلیل در بین دانشگاه ها رقابتی سالم به وجود آمده است که هر دانشگاهی حتی دانشگاه های ایرانی می خواهند رتبه خود را در این رتبه بندی ارتقاء دهند. دانشگاه ها باید به سرعت خود را با شرایط همسان سازند. زیرا روز به روز قرار گیری در این رقابت و چالش سخت تر می شود.

معیارهای تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا

تایمز که از سال 2004 شروع به تحلیل دانشگاه ها در سراسر جهان کرده است، تبدیل به یکی از معتبرترین نظام های بین المللی شده است. رتبه بندی تایمز 13 شاخص را شامل می شود. این 13 شاخص در بین 5 قالب آموزشی قرار می گیرد.

معیارهای مورد نظر تایمز

شهرت آموزشی، از موارد اصلی است که مورد ارزیابی قرار می گیرد. همچنین تعداد دانشجویان دکتری به اعضای هیئت علمی، تعداد کل ورودی های لیسانس نسبت به اعضای هیئت علمی، نسبت افرادی که دکتری می خوانند به نسبت ورودی های لیسانس و درآمد و بازدهی دانشگاه نسبت به اساتید هیئت علمی از موارد مهمی هستند که برای تایمز مورد بررسی قرار می گیرند.
از دیگر مواردی که برای تایمز مهم است، معیار پژوهشی است. در واقع شهرت پژوهش و درآمد حاصل از آن اهمیت زیادی دارد. همچنین تعداد مقالات به تعداد اعضای هیئت علمی نیز مورد بررسی قرار می گیرد. اگر تعداد مقالات زیاد باشد طبیعتاً امتیاز بیشتری به آن دانشگاه تعلق می گیرد.
معیار بعدی که برای تایمز مهم است، استنادات می باشد. این که چه تعداد مقاله ای به مقالات آن دانشگاه ارجاع داده شده است. از طرفی میزان درآمد پژوهشی حاصل از مقالات در صنعت نیز بسیار اهمیت دارند. در واقع تایمز بررسی می کند که از این مقالات در صنعت چه استفاده هایی شده و چه در آمدی کسب کرده اند.
وجهۀ بین المللی نیز برای تایمز از اهمیت زیادی برخوردار است. اساتید بین المللی در دانشگاه یک مزیت به حساب می آیند. نسبت دانشجویان بومی به بین المللی نیز شاخصی 2.5 درصدی را به خود اختصاص داده و مشارکت اساتید با همکاران بین المللی برای نوشتن مقاله می تواند تأثیر زیادی در رتبه بندی تایمز داشته باشد. در مجموع وجهۀ بین المللی، وزنی حدود 7.5 درصد را به خود اختصاص داده است.

رتبه بندی های متفاوت تایمز چگونه است؟

تحلیل 50 دانشگاه برتر

هر دانشگاهی با ویژگی های مختلفی رتبه بندی می شود. رتبه بندی در بین دانشگاه های معتبر جهان، یک گروه هستند. در بین دانشگاه های جوان که کمتر از 50 سال از تأسیس آنها می گذرد نیز گروهی دیگر هستند که مورد ارزیابی قرار می گیرند. همچنین رتبه بندی دانشگاه هایی که بیشتر از 80 سال از عمر آنها گذشته و به دانشگاه های طلایی معروف شده اند.
دانشگاه های آسیایی به صورت جداگانه با هم مقایسه و رتبه بندی می شوند. همچنین تمام دانشگاه ها از نظر موضوع و رشته نیز مورد ارزیابی قرار می گیرند.
دانشگاه هایی که توانسته باشند اهداف 17 گانه توسعه پایدار سازمان ملل متحد را رعایت کنند، جداگانه بررسی می شوند. همینطور رتبه بندی (QS Quacquarelli Symonds) نیز مورد بررسی قرار می گیرد.

معیار های مورد نظر شانگهای (Shanghai)

نظام رتبه بندی شانگهای روی موارد جهانی و موضوعی تأکید دارد. این مرکز یکی از معتبر ترین رتبه بندی های جهانی را اعلام می کند. کیفیت آموزشی، تعداد اساتید و مقالات آنها و عملکرد سالانه اساتید مورد بررسی شانگهای قرار می گیرد. این رتبه بندی درسال 2020 هزار دانشگاه را مورد بررسی قرار داده است.

چرا رتبه بندی های بین المللی اهمیت دارند؟

رتبه بندی تایمز

از بهترین و بالاترین امتیازاتی که یک دانشگاه می تواند داشته باشد، سهمش در اقتصاد و کار آفرینی است. هر دانشگاه باید به نیازهای علمی و اقتصادی جامعه خود پاسخ دهد. به همین دلیل داشتن رتبه ای خوب در میان دانشگاه های بین المللی می تواند در رسیدن به اهدافش کمک کننده باشد.
روش های رتبه بندی دانشگاه ها به عنوان ابزاری کارآمد می توانند دانشگاه ها را از هر لحاظ بررسی کنند و رتبه هر دانشگاه را منتشر نمایند. با مطالعه موارد لازم برای قرار گرفتن در رنکینگ های بالای دانشگاهی، راه برای قرار گرفتن در بین 50 دانشگاه برتر جهان باز می شود.

سایر دلایل رتبه بندی دانشگاه ها

با این شیوه دانشگاه بین المللی می شود.
امکان مقایسه با سایر دانشگاه ها به وجود می آید.
آموزش و پژوهش بر اساس کیفیت جهانی بالا می رود.
در هر حوزه ای بهترین دانشگاه ها مشخص می شوند.
علم و تکنولوژی هم زمان با هم رشد می کنند.
پس از تحلیل 50 دانشگاه برتر توسط تایمز، اگر در بین این دانشگاه ها باشید می توانید اعتبارات آموزشی و پژوهشی ملی و جهانی دریافت کنید.
ارتباطات بین المللی دانشگاه بالا می رود.
می توانید همکاری های بین المللی در زمینه علمی و آموزشی داشته باشید.
پس از رتبه بندی می توانید کمک های دولتی خوبی دریافت کنید.
دانشجویان بین المللی وارد دانشگاه می شوند و از این طریق سرمایه و پول به همراه خود می آورند.
عملکرد مثبت و منفی دانشگاه را بهتر متوجه می شوید.
دانشجویان راحت تر می توانند دانشگاه خود را انتخاب کنند.
سطح علمی اساتید دانشگاه برای قرار گرفتن در رنکینگ بالا، افزایش می یابد زیرا باید مقالات زیادی بدهند تا در رتبه بندی جایگاه بالایی را کسب کنند.
فعالیت های دانشگاه به روشنی اعلام می شود.
دانشگاه های رقیبان نزدیک به خود را پیدا می کنید.
سطح علمی و کیفیت آموزشی را در حد جهانی بالا می برید تا قابل رقابت با سایر دانشگاه ها شوید.
با کشورهای جهان اول و پیشرفته می توانید همکاری هایی آغاز کنید.
با این روش به راحتی می توانید فعالیت های دانشگاه در هر زمینه ای را مستند سازی کنید.
دانشگاه چهره بین المللی پیدا می کند و همه با این دانشگاه آشنا می شوند.
رتبه بندی برای تبلیغات در سطح ملی و بین المللی مناسب است.
دانشجویی که از دانشگاهی با رتبه 300 فارع التحصیل شده است قطعا کار بهتری پیدا میکند تا فردی که از دانشگاهی با رتبه 800 فارغ التحصیل شده است.

رتبه‌بندی تایمز و تحلیل 50 دانشگاه برتر در جهان چگونه است؟

تحلیل 50 دانشگاه برتر

با توجه به آخرین رتبه بندی تایمز دانشگاه های زیادی در جدول تغییر کرده اند. به طور مثال دانشگاه علوم پزشکی کردستان، نوشیروانی بابل، صنعتی شریف، کاشان، اصفهان و علوم پزشکی اصفهان در بین رتبه های برتر تایمز معرفی شدند.
رتبه بندی اخیر 13 میلیون نشریه را مورد تحقیق قرار داده است و از 22 هزار محقق نظر سنجی به عمل آورده است. این رتبه بندی 1500 دانشگاه از 93 کشور جهان را شامل می شود. در این رتبه بندی دانشگاه آکسفورد مانند 5 سال گذشته اولین رتبه را به خود اختصاص داده است. اما دانشگاه Tsinghua که در چین قرار دارد و سال گذشته جزو اولین دانشگاه های آسیایی بوده، امسال به رتبه 20 تغییر کرده است.
هشت دانشگاه آمریکایی در بین 10 رتبه اول قرار دارند. به همین دلیل کشور آمریکا بهترین رنکینگ ها را به خود اختصاص داده و در صدر جدول تایمز قرار گرفته است. برای اولین بار مؤسسات نیز در این رتبه بندی مورد ارزیابی قرار گرفته اند. کشور هند با بیشترین مؤسسات رتبه 63 را به خود اختصاص داده است.
در رتبه بندی امسال تایمز دانشگاه های آکسفورد، استنفورد، هاروارد، کَلتک، ام ای تی، کمبریج، بِرکلی، ییل، پرینستون و شیکاگو به ترتیب رتبه‌های اول تا دهم را به خود اختصاص داده‌اند.
اما باعث افتخار است که 47 دانشگاه ایرانی در میان لیست رتبه بندی ها بوده اند. علوم پزشکی کردستان که رتبه 301 و نوشیروانی بابل رتبه 351 را دارند. همچنین دانشگاه صنعتی شریف که رتبه سوم کشور را دارد، دارای رنکینگ 401 درمیان دانشگاه های دنیا قرار دارد. دانشگاه کاشان رتبه 501، صنعتی اصفهان 601 و علوم پزشکی اصفهان 801 را به خود اختصاص داده است.

جمع بندی

دانشگاه نوشیروانی بابل

همانطور که در بالا ذکر شد رتبه بندی بین المللی تایمز، دانشگاه ها را بر طبق آموزش، پژوهش، تحقیق، دانش و مواردی دیگر ارزیابی می کند.
در این ارزیابی 13 مورد را بررسی می کنند و بر اساس آن به دانشگاه رتبه ای می دهند. این رتبه مورد قبول تمام دانشگاه ها، دولت ها، رئسای دانشگاه ها و دانشجویان و صنعت است. در این مقاله با چگونگی تحلیل 50 دانشگاه برتر دنیا آشنا شدیم. اگر سؤالی در این زمینه و موارد مهاجرتی دارید مؤسسه اعزام دانشجو آرمان منتظر شماست. با ما تماس بگیرید و یا فرم مشاوره را تکمیل کنید.


آنچه باید بدانید

انتخاب کشور مقصد برای تحصیل در خارج از کشور

انتخاب کشور مقصد برای تحصیل در خارج از کشور

اگر در مورد تحصیل در خارج از کشور مطمئن‌اید، اما هنوز نمی‌دانید کدام کشور را برای ادامه‌ی تحصیل انتخاب کنید، این مقاله برای شما نوشته شده است. انتخابِ کشورِ مقصد برای تحصیل بسیار دشوار است و گزینه‌های زیادی پیش روی‌تان خواهد بود. در این مقاله به معرفیِ 5 عامل مهم در انتخابِ کشور مقصد برای ادامه‌ی تحصیل می‌پردازیم.