عمومی

محدودیت سنی برای تحصیل در کشورهای مختلف چقدر است؟

تحصیل در خارج رویای بسیاری از دانشجویان و حتی کسانی است که مجبور به ترک تحصیل شده‌اند. اما گاهی اوقات موانعی در مسیر تحقق این رویا وجود دارد که افزایش سن یکی از آن هاست. در این مطلب قصد داریم شما را با شرایط و محدویت‌های سنی ادامهٔ تحصیل در کشورهای مختلف آشنا کنیم. اگر شما هم بالا رفتن سن یا فاصله افتادن بین مقاطع تحصیلی را مانعی برای ادامهٔ تحصیل در کشورهای خارجی می‌دانید، مطالعه این مقاله برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه توصیه می گردد.

به طور کلی، می توان گفت هیچ محدویت سنی برای اپلای کردن در دانشگاه‌های خارجی وجود ندارد. در واقع، افزایش سن فقط شانس شما را برای دریافت ویزای دانشجویی کاهش می‌دهد. فاصلهٔ زیاد بین مقاطع تحصیلی مختلف (مثل کارشناسی تا کارشناسی ارشد یا کارشناسی ارشد تا دکتری ) یکی دیگر از عواملی است که می‌تواند روی شانس شما برای تحصیل در خارج تأثیر بگذارد.

اگر هر یک از این شرایط گفته شده را دارید (سن تان بالا رفته یا چندین سال از آخرین مدرک تحصیلی‎ تان می‎ گذرد)، با ما همراه باشید. با خواندن این مطلب متوجه خواهید شد ادامهٔ تحصیل در هر کشور یا مقطع تحصیلی چه شرایط و محدودیت‌های سنی دارد. مؤسسۀ مای آرمان موسسه پاسخ‌های دقیق و بروزی برای سؤالات شما درباره ویزای تحصیلی و دریافت پذیرش دانشگاه‌های معتبر دارند. کافیست همین حالا با مرکز مشاوره تلفنی آرمان من تماس بگیرید.

World-age-limit-study-abroad

آیا ادامه تحصیل در خارج محدودیت سنی دارد؟

پاسخ رسمی این سوال منفی است. شما بعد از ۱۷ سالگی در هر سنی می‌توانید برای تحصیل در مقطع کارشناسی یا مقاطع بالاتر اقدام کنید. حتی آمار نشان می ‎دهد اکثر دانشجویان بین‌المللی مقاطع کارشناسی و تحصیلات تکمیلی ۳۰ تا ۵۰ ساله هستند. با این وجود، بالا رفتن سن و زیاد شدن فاصلهٔ بین مدارک تحصیلی، شانس شما برای دریافت ویزای تحصیلی را کاهش می‌دهد. به طور کلی، اهمیت سن در مقاطع پایین‌تر بیشتر است. به همین خاطر، سن برای متقاضیان دوره‌های دکتری و پست داک عامل مهمی محسوب نمی‌شود. 

اکثر افراد در سنین پایین جهت اخد پذیرش در دانشگاه‌های خارجی اقدام می‌کنند. با این وجود هستند کسانی که ترجیح داده‎ اند بعد از مقطع کارشناسی وارد بازار کار شده و پس از آن اقدام به ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر نمایند. یا افرادی که ویزای اقامتی دارند و هدف‎شان از ادامهٔ تحصیل، ارتقای شغلی است. این دسته از افراد در سنین بالاتر برای تحصیلات تکمیلی اپلای می‎ کنند. این ویژگی شاید شانس آن ها را برای پذیرش در دانشگاه‌های خارجی و اخذ ویزای دانشجویی کاهش دهد اما درصورتی که دلایل خوب و منطقی برای این وقفهٔ تحصیلی (Study Gap) ارائه‌ نمایند، می‌توانند ویزا و پذیرش دلخواهشان را دریافت کنند.

 

وقفۀ تحصیلی یا Study Gap چیست؟

وقفهٔ تحصیلی، به فاصلهٔ زمانی بین مقاطع تحصیلی اشاره دارد. این وقفه از زمان فارغ‌التحصیلی و صدور مدرک تحصیلی تا زمان اقدام برای پذیرش در مقطع تحصیلی بالاتر را در برمی‌گیرد. مثلا اگر شما سال ۲۰۱۶ مدرک کارشناسی خود را گرفته و امسال برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کرده باشید، یک وقفهٔ تحصیلی پنج ساله دارید. 

اکثر دانشگاه‎ های بین‌المللی و سفارت خانه‌ها جهت اعطای پذیرش و ویزای دانشجویی از شما می‎ خواهند تا دلایلی کافی و مناسب برای این وقفهٔ تحصیلی ارائه دهید. زیرا وقفهٔ تحصیلی یکی از مهم ترین عوامل مؤثر در شرایط سنی تحصیل در خارج کشور به شمار می آید.

وقفهٔ تحصیلی یک تا سه ساله بین مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و سپس دکتری امری طبیعی است. بسیاری از افراد برای کسب تجربهٔ شغلی یا حتی فارغ‌التحصیلی با نمره‎ های بهتر، بین مقاطع مختلف یک یا دو سال وقفه می‎ اندازند. اما وقتی این وقفهٔ تحصیلی از چهار سال بیشتر شود، می‌تواند ادامهٔ تحصیل در دانشگاه‌های خارجی را دشوار کند. 

اکثر دانشگاه‎ های بین ‎المللی برای پذیرش در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری، وقفهٔ تحصیلی مجاز مشخصی دارند. بنابراین افرادی که قصد ورود به این دانشگاه ها را دارند نباید بین زمان دریافت آخرین مدرک تحصیلی و زمان اقدام برای پذیرش، بیشتر از زمان مجاز، وقفه بیاندازند. اگر وقفهٔ تحصیلی بیشتر از این میزان شد، باید توجیه خوبی برایش داشته باشند. از جمله این دلایل می توان به مشکلات خانوادگی، کسب تجارت شغلی، مشکلات مربوط به سلامت و شرکت مجدد در امتحانات برای کسب نمرات بهتر اشاره کرد.

از آنجایی که وقفهٔ تحصیلی می‌تواند شانس شما برای دریافت پذیرش و ویزای دانشجویی را کاهش دهد، کارشناسان سفارت معمولاً وقفهٔ تحصیلی را به عنوان یک نمرهٔ منفی برای افراد در نظر می‌گیرند. به همین خاطر ارائه توجیه مناسب برای بروز وقفه و فراهم کردن مدارک مربوط به آن برای دریافت ویزای تحصیلی ضروری است. نکتهٔ آخر اینکه وقفهٔ تحصیلی معمولاً مانع دریافت بورسیه‌های تحصیلی می‌شود. دانشگاه‌های بین‌المللی اغلب ترجیح می‌دهند بورسیه‌ها را به دانشجویانی با سن پایین ‎تر بدهند. بنابراین اگر قصد دریافت بورسیه یا کمک هزینهٔ تحصیلی را دارید، باید این مورد را در نظر داشته باشید. مشاوران موسسۀ آرمان با مشاوره تخصصی بورسیه‌های تحصیلی در کنار شما عزیزان هستند.

USA-age-limit-study-abroad

شرایط سنی تحصیل در آمریکا

ادامهٔ تحصیل در آمریکا در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری محدویت سنی خاصی ندارد. همین که مقطع دبیرستان را تمام کرده باشید و حداقل ۱۷ ساله باشید، امکان شروع تحصیل در این کشور به شما داده می شود.

یکی از مهم ترین مزایای سیستم آموزش عالی آمریکا این است که درباره سن دانشجویان سخت‌گیری نمی‌کند. شما با هر سنی، به شرط داشتن مدرک تحصیلی پیش نیاز مقطع مورد نظرتان، می‌توانید برای تحصیل در این کشور اقدام کنید. با این وجود، دانشگاه‌های مختلف قوانین خاص خودشان را در این زمینه دارند.

حداقل و حداکثر سن برای پذیرش در مقطع کارشناسی در آمریکا به ترتیب ۱۷ و ۲۳ سال است. البته حداکثر سن ۲۳ سال برای رشته‌ها و دوره‌های تحصیلی مختلف متفاوت خواهد بود و گاهی اوقات تا ۲۵ سال نیز افزایش می‎ یابد.

برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، بهتر است حداقل ۲۲ سال سن داشته باشید. به لحاظ تئوری، هیچ حداکثر سنی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا وجود ندارد. با این وجود نباید سیاست‌های دانشگاه‌ها را در جذب دانشجویان خارجی نادیده گرفت. اکثر دانشگاه‌ها، سختگیری زیادی برای جذب دانشجویان کارشناسی ارشد ۳۵ سال به بالا دارند.

 

فراموش نکنید برای تحصیل در خارج نیاز به ویزای تحصیلی دارید. افزایش سن بر صدور ویزای تحصیلی نیز تأثیر می‎ گذارد، زیرا کارشناسان سفارت نیز در این زمینه سخت‎گیر هستند. 

همین قانون درباره وقفهٔ تحصیلی مقطع کارشناسی ارشد نیز وجود دارد. دانشگاه‎ ها قوانین و سیاست‎ های خودشان را درباره وقفهٔ تحصیلی دارند. برخی از آن ها حتی کسب تجربهٔ شغلی بعد از اتمام دورهٔ کارشناسی را یک امتیاز مثبت تلقی می‌کنند. با این وجود، در اکثر مؤسسات آموزش عالی دنیا وقفهٔ تحصیلی نباید بیشتر از ۶ سال باشد. پس برای تحصیل در ایالات متحده این نکته را در نظر داشته باشید.

حداکثر سن برای تحصیل در مقطع دکتری در کشور امریکا هم ۳۵ سال است. شما در هر سنی می‌توانید برای تحصیل در مقطع دکتری از دانشگاه‌های این کشور پذیرش بگیرید. البته بدیهی است که افزایش زیاد سن و وقفهٔ تحصیلی می ‎تواند شانس شما به عنوان دانشجوی بین‌المللی برای دریافت پذیرش و صدور ویزای تحصیلی را کاهش دهد. مگر این که رزومه و انگیزه ‎نامهٔ خوبی داشته باشید.

اگر قصد اپلای در کشورهای خارجی با سنین بالا یا وقفهٔ تحصیلی زیاد دارید، نگارش درست و دقیق روزمه و انگیزه‌نامه از هرچیزی مهم تر است. مشاوران مؤسسۀ آرمان من با ارائه خدمات تخصصی نگارش رزومه و انگیزه‌نامه در این مسیر کنارتان خواهند بود.

Europe-age-limit-study-abroad

شرایط سنی تحصیل در اروپا

قوانین کلی ادامهٔ تحصیل در کشورهای اروپایی را اتحادیهٔ اروپا مشخص می‌کند. این قوانین می‌گوید هیچ محدودیت سنی برای اپلای کردن در دانشگاه‌های اروپا و دریافت ویزای تحصیلی اروپا وجود ندارد، جز اینکه باید بالای ۱۸ سال سن داشته باشید. با این حال هر کشور قوانین خاص خودش را دارد که این قوانین معمولاً برای دانشجویان خارجی سختگیرانه تر اجرا می‌شود. البته با خروج انگلستان از اتحادیه اروپا، شرایط تحصیل در انگلیس تغییر کرده است.

آمار دانشجویان بین‌المللی نشان می‌دهد میانگین حداکثر سن پذیرش دانشجوی خارجی در مقطع کارشناسی ۲۷ سال و در مقطع کارشناسی ارشد ۳۱ سال است. برای پذیرش در مقطع دکتری نیز معمولا حداکثر تا سن ۴۰ سالگی فرصت دارید. البته این ارقام فقط میانگین بوده و از کشوری به کشور دیگر متفاوت می باشند.  

مثلاً کشور اتریش سخت‌گیری چندانی درباره سن دانشجویان خارجی ندارد. داشتن انگیزه‌نامه و روزمهٔ قوی، گردش مالی خوب و برخورداری از سایر شرایط معمولاً برای تحصیل در این کشور کافی است. به همین خاطر برای کسانی که بعد از سن ۳۵ سالگی قصد ادامهٔ تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد یا دکتری دارند، انتخابی مناسب محسوب می‌شود.

در مقابل، کشوری مثل آلمان سخت‎گیری زیادی درباره سن دانشجویان و وقفهٔ تحصیلی آن ها نشان می‌دهد بطور مثال وقفهٔ تحصیلی بالاتر از ۴ سال را قبول نمی‌کند. شرط سنی ادامهٔ تحصیل در آلمان برای مقطع کارشناسی حداکثر ۲۴ سال، برای مقطع کارشناسی ارشد حداکثر ۳۰ سال و برای مقطع دکتری حداکثر ۳۶ سال است.

وقفهٔ تحصیلی برای تحصیل در کشورهای اروپایی، اهمیت بالایی دارد. برای ادامهٔ تحصیل در کشورهای اروپایی حداکثر وقفهٔ تحصیلی ۴ سال در نظر گرفته می‌شود. البته برای این مقدار وقفهٔ تحصیلی نیز باید توجیه مناسب و منطقی داشته باشید تا در فرآیند اخذ ویزا برای تحصیل در خارج به مشکل نخورید. ضمن اینکه وقفهٔ تحصیلی روی شانس دریافت بورسیهٔ تحصیلی نیز تأثیر زیادی دارد.

بنابراین اگر قصد ادامهٔ تحصیل در کشورهای اروپایی را دارید، بهتر است در اسرع وقت اقدام نمایید. زیرا هرچه سن و وقفهٔ تحصیلی بین دو مقطع بیشتر شود، شانس دریافت ویزای تحصیلی کمتر می‌شود یا دست کم گزینه‌هایی که برای ادامهٔ تحصیل پیش رویتان است، محدود خواهد شد.

بنابراین اگر کشورهای اتحادیه اروپا را برای ادامهٔ تحصیل در خارج انتخاب کرده‌اید، باید شناخت دقیقی از سیاست‌‌های آن کشور و دانشگاه مقصد داشته باشید. مشاوران موسسهٔ آرمان من با بررسی کشورها، دانشگاه‌ها و رشته‌ٔ تحصیلی مورد نظرتان شانس گروه سنی شما برای دریافت پذیرش و اخذ ویزای تحصیلی را با دقت بررسی کرده و بهترین گزینه‌ برای اپلای را به شما معرفی می‌کنند. با مشاوران ما تماس بگیرید. 02191004190
 

Canada-age-limit-study-abroad

شرایط سنی تحصیل در کانادا

امروزه تحصیل در کانادا یکی از اهداف محبوب در میان ایرانیان به شمار می رود. شرایط سنی و وضعیت وقفهٔ تحصیلی در صدور ویزای تحصیلی این کشور نیز اهمیت دارد. اگرچه در قوانین هیچ محدودیت سنی برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا وجود ندارد (جز حداقل سن ۱۸ سال)، اما عملکرد ماموران و کارشناسان سفارت و ادارهٔ مهاجرت نشان می‌دهد سن یکی از عوامل تأثیرگذار در موافقت با درخواست ویزای تحصیلی محسوب می‌شود.

به طور کلی، دانشجویان خارجی که بین ۱۸ تا ۳۵ سال سن دارند، شانس بیشتری دریافت ویزای تحصیلی دارند. البته اگر در سن ۳۵ سالگی برای مقطع کارشناسی اپلای کنید نیز اندک شانسی خواهید داشت. به همین خاطر اگر کانادا را برای تحصیل در خارج انتخاب کرده‌اید، بهتر است در اسرع وقت و با کمترین وقفهٔ تحصیلی اقدام کنید.

در کانادا، برای ادامهٔ تحصیل در مقطع کارشناسی محدودیت سنی وجود ندارد. شما با هر سنی می‌توانید برای تحصیل در مقطع کارشناسی در دانشگاه‌های کانادا اقدام کنید. با این وجود، هنگام بررسی درخواست‌ها به سن متقاضی و وقفهٔ تحصیلی توجه زیادی می‌شود. بنابراین اگر با وقفهٔ تحصیلی بیشتر از ۴ سال برای مقطع کارشناسی اقدام کنید، شانس زیادی برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا نخواهید داشت.

در مقطع کارشناسی ارشد نیز محدودیت سنی رسمی وجود ندارد. با این وجود وقفهٔ تحصیلی نباید بیشتر از ۵ سال باشد. البته برای وقفه ۵ ساله نیز باید توجیه خوبی داشته باشید که کارشناسان ادارهٔ مهاجرت را قانع کند. بررسی آمارهای صدور ویزای تحصیلی کانادا نشان می‌دهد حداکثر سن برای دانشجویان خارجی در مقطع کارشناسی ارشد ۳۲ سال است. بنابراین بهتر است برای تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد، قبل از این سن اقدام نمایید. 

اگر برای تحصیل در خارج در مقطع دکتری، کانادا را انتخاب کرده باشید، خوش شانس هستید. در کانادا برخلاف مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در مقطع دکتری وقفهٔ تحصیلی چندان مهم نیست. چون هرچه در سال‌های بین اخذ مدرک کارشناسی ارشد تا اقدام برای دکتری، تجربهٔ کاری و پژوهشی بیشتری کسب کرده باشید برایتان امتیاز محسوب می‌شود. محدودیت سنی رسمی برای تحصیل در دکتری وجود ندارد اما بهتر است حداکثر تا سن ۴۰ سالگی برای پذیرش در دکتری اقدام کنید.

جمع بندی

اگر بخواهیم مطالب بالا را جمع‌بندی کنیم باید به اهمیت فاکتور سن در اخذ پذیرش از دانشگاه‌های خارجی و صدور ویزای تحصیلی اشاره کنیم. شما در هر سنی می‌توانید برای تحصیل در هر مقطعی در دانشگاه‌های خارجی اقدام کنید (این درباره همهٔ رشته‌های تحصیلی از جمله پزشکی صدق نمی‌کند). حتی ممکن است در صورت داشتن شایستگی‌، پذیرش هم دریافت کنید. 

اما سن و وقفهٔ تحصیلی در فرایند صدور ویزای تحصیلی بسیار مهم است. اگر سنتان خیلی بالا باشد یا تاریخ اخذ آخرین مدرک تحصیلی زمان زیادی گذشته باشد، احتمال صدور ویزا کمتر خواهد شد. به همین خاطر سعی کنید برای تحصیل در خارج برنامهٔ مشخصی داشته باشید و به موقع برای دریافت پذیرش و اخذ ویزا اقدام کنید. فکر می‌کنید سن‌تان برای مهاجرت تحصیلی بالا رفته است؟ مؤسسهٔ مای آرمان به عنوان موسسه مهاجرت تحصیلی با خدمات تضمینی ویزای تحصیلی و اخذ پذیرش دانشگاه‌های معتبر به شما کمک می‌کنند بهترین کشور و دانشگاه را متناسب با شرایط‌تان انتخاب کنید.
 

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫20 دیدگاه ها

  1. با سلام و سپاس. بنده پنجاه سال دارم و می خواهم برای دکتری در هلند یا کانادا اقدام کنم. ولی مسئله سن هر لحظه عامل نا امید کننده بنده در این مسیر می شود.
    ممنون میشم بنده رو راهنمایی بفرمایید.

  2. باعرض سلام خدمت کارشناسان محترم
    اینجانب ارش کمالی 31 ساله فارغ التحصیل رشته مهندسی محیط زیست هستم. درخواست من این است که باتوجه به موضوع سن اگربخواهم برای تحصیل در مقطع ارشد مجددا اقدام کنم ممکن است ویزا ریجکت شود؟

    1. ارش کمالی عزیز

      سلام

      پاسخ به این پرسش به صورت کلی امکان پذیر نیست. 
      ولی با جواب دادن به سوالات زیر می‌توانید تخمینی از شانس خود به دست آورید. اگه پاسخی که به این سوالات می‌دهید یک افسر ویزای کانادا را متقاعد کرد شما ویزا می‌شوید و گر نه شانس بسیار پایینی دارید. 

      در فاصله بین اتمام تحصیل تا کنون مشغول به چه کاری بوده اید؟
      چه شد که در نظر دارید این کار را رها کنید و به تحصیل روی آورید؟
      مگر شما یکبار مدرک کارشناسی ارشد نگرفته اید؟ چه شد که دوباره به این فکر افتاده اید؟
      چرا دکتری نمیخوانید؟
      چرا در کشور خود که هزینه‌های به مراتب کمتری دارد تحصیل نمیکنید و حاضرید هزینه گزافی بپردازید تا به کانادا سفر کنید؟
      چه عواملی تضمین میدهد پس از تحصیلی به ایران باز خواهید گشت؟

  3. سلام وقت بخیر من 37 سال دارم و متاهل هستم و یک فرزند زیر 2 سال دارم. شهریور 1400 لیسانس دومم رو در رشته مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک گرفتم و قصد ادامه تحصیل در مقطع ارشد در دانشگاه های خارج از کشور رو دارم میخواستم ببینم آیا اینکه گپ تحصیلی ندارم ممکنه شرط سنی برای اخذ ویزا محدودیت ایجاد کنه؟ کشورهای مد نظرم کانادا، آلمان،استرالیا و نیوزیلند هستند.در ضمن 10سال و نیم سابقه بیمه تامین اجتماعی دارم و تقریبا 5 سال است در شغلی مرتبط با رشته تحصیلی دومم مشغول به کار هستم.

    1. ندای عزیز
      گپ تحصیلی داشتن شانس پذیرش و ویزا رو پایین میاره. کشور استرالیا برای شما مناسب نیست. چون روی سن حساسیت زیادی دارند.

  4. با عرض وقت بخیر
    آیا برای دانشجویان اتباع که قصد تحصیل در ایران را دارند محدودیت سنی مشخصی وجود دارد؟
    با تشکر

  5. سلام من 58ساله دوست دارم در یک کشور خارجی زبان همان کشور را بخوانم آیا امکانپذیر است؟

    1. بهنام عزیز
      با توجه به سن شما ممکن هست در مرحله ویزا دچار مشکل بشید.
      ترجیحا باید بین رشته تحصیلی قبلی با رشته تحصیلی که قصد خواندن دارید ارتباطی باشد.

  6. سلام من ۳۶ سالمه فوق ليسانس كامپيوتر هستم ميخواستم واسه دكترى هوش مصنوعي در كانادا اقدام كنم ايا شانس اينو دارم؟؟؟

    1. رویا عزیز
      بله.
      رشته ارشد شما برای ادامه تحصیل در رشته هوش مصنوعی مرتبط هست.

  7. سلام من۳۷ سالمه و لیسانس میکروبیولوژی هستم و تازه اقدام به یادگیری زبان کردم ومعدل کارشناسی ۱۳/۷۵هست بنظرتون با شرایط من برای چه کشورایی میتونم برای مقطع ارشد اقدام کنم؟ البته باتوجه به اینکه ۸ سالی کار غیر مرتبط داشتم و ۵ سال هم بیمه غیر مرتبط دارم و در زمینه رشته خودم درحال کاراموزیم فعلن🙏

    1. حسینپور عزیز
      شما می تونید برای انگلستان و برای یک کورس مستر یک ساله اقدام کنید.

  8. سلام وقتتون بخیر ببخشید بورسیه فول فاند دکتری انگلستان محدودیت سنی داره؟تا حدودا چه سنی شانس برای این مورد وجود داره؟

    1. سولماز عزیز
      برای دکتری در انگلستان محدودیت سنی وجود ندارد.

  9. سلام من 26 سالمه و دانشجو کارشناسی هستم و با توجه به اینکه مقطع کارشناسی ۴ ساله هست میشه برای مقطع ارشد در کشور های انگلیسی زبان اقدام کرد یا خیر چون اون موقع ۳۰ ساله هستم ؟؟

    از بین کشورهای انگلیسی زبان کدام کشور ها محدودیت کمتری دارند ؟؟

    1. علیرضا عزیز
      بله می توانید برای انگلیس اقدام کنید.
      سن شما برای تحصیل مستر در انگلیس بعد از اتمام کارشناسی تان مناسب هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا