شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا شما چه قدر است؟نکات مهمی که باید بدانید
آمریکا دارای برترین دانشگاه ها در دنیا می باشد. سالانه هزاران دانشجو به دنبال گرفتن ویزا آمریکا برای تحصیل در ایالات متحده می باشند.اما آیا همه شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را دارند؟عوامل مختلفی در موفقیت یا شکست این درخواستها تأثیر دارند. در این مقاله، به بررسی کامل شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا و راهکارهایی برای افزایش احتمال موفقیت می پردازیم.
ویزای تحصیلی آمریکا چیست؟
ویزای تحصیلی آمریکا یک ویزای غیرمهاجرتی می باشد که به دانشجویان این امکان را می دهد تا در مدت تحصیل خود در آمریکا اقامت داشته باشند و پس از اتمام ان به کشور مبدا بازگردند یا در صورت داشتن شرایط خاص، وضعیت ویزای خود را تغییر دهند.
انواع ویزای تحصیلی آمریکا
- ویزای F-1: ویزای F-1 رایجترین نوع ویزای تحصیلی است که به دانشجویان تمام وقت در دورههای تحصیلی دانشگاهی، مدرسه یا موسسات آموزشی معتبر اعطا میشود. پیشنهاد می شود برای کسب اطلاعات بیشتر درباره ویزای تحصیلی F1 آمریکا کلیک کنید.
- ویزای M-1: ویزای M-1 برای دانشجویانی که قصد شرکت در دورههای فنی و حرفهای دارند، صادر میشود. برخلاف ویزای F-1، دارندگان ویزای M-1 نمیتوانند به طور آزادانه در آمریکا کار کنند و تنها تحت شرایط بسیار محدود اجازه کار دارند.
- ویزای J-1: ویزای J-1 به دانشجویان و محققانی که از طریق برنامههای تبادلی وارد آمریکا میشوند، تعلق میگیرد. این نوع ویزا معمولاً برای دانشجویانی که با بورسیه تحصیلی یا برنامههای همکاری بینالمللی وارد آمریکا میشوند، صادر میشود. برای داشتن اطلاعات بیشتر درباره ویزای J آمریکا پیشنهاد می شود این مقاله را مطالعه کنید.
شرایط لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
برای افزایش شانس گرفتن ویزا تحصیلی آمریکا باید یک سری شرایط را رعایت کنند که در ادامه شرح می دهیم:
پذیرش از یک موسسه آموزشی معتبر
اولین و مهمترین شرط برای درخواست ویزای تحصیلی آمریکا، دریافت پذیرش از یک دانشگاه یا موسسه آموزشی معتبر است. دانشگاه و یا مرکز آموزشی باید توسط اداره مهاجرت و تابعیت آمریکا SEVP تأیید شده باشند.
برای دانستن و آسنایی با پردرآمد ترین رشته های مهندسی در آمریکا کلیک کنید.
فرم I-20 یا DS-2019
برای دریافت ویزای F1 و M1 موسسه آموزشی باید فرم I-20 را برای دانشجو صادر کند. همچنین برای دریافت ویزای J1 موسسه و سازمان حامی دانشجو موظف است فرم DS-2019 را صادر کند.این فرمها نشاندهنده تأییدیه موسسه و اطلاعات مربوط به برنامه تحصیلی و مالی است.
اثبات توانایی مالی
متقاضیان باید ثابت کنند که می توانند از پس هزینه های زندگی و مخارج تحصیل خود بربیایند. این موضوع شامل ارائه مدارک مالی، مانند صورتحسابهای بانکی، و تضمین حمایت مالی از سوی حامیان یا بورسیههای تحصیلی است.
مهارتهای زبان انگلیسی
دانشجویان باید مهارت کافی در زبان انگلیسی داشته باشند. این افراد باید ازمون های TOEFL یا IELTS را با نمره بالا قبول شوند.این یک پوینت مثبت برای افزایش شانس گرفتن ویزای آمریکا است.
آزمون AIC،جایگزین رایگان آزمون IELTS , TOEFL !
تعهد به بازگشت به کشور مبدأ
یکی دیگر از الزامات مهم برای دریافت ویزای تحصیلی، تعهد به بازگشت به کشور مبدأ پس از پایان تحصیل است. شما باید افسر کنسولگری را متقاعد کنید که قصد اقامت دائم ندارید.
عوامل مؤثر بر شانس دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
برای افزایش شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا بهتر است یک سری نکات را رعایت کنید تا از ریجکت شدن در امان باشید.به نکات زیر توجه کنید:
وضعیت مالی
یکی از اصلیترین عواملی که در تصمیمگیری افسران کنسولگری تأثیرگذار است، توانایی مالی شما برای تأمین هزینههای تحصیل و زندگی در آمریکا است. ارائه مدارک مالی معتبر و کافی میتواند شانس شما را به طور قابل توجهی افزایش دهد
نوع برنامه تحصیلی
نوع برنامه تحصیلی و موسسهای که از آن پذیرش گرفتهاید نیز نقش مهمی در شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا دارد. برای مثال هر چه دانشگاهی که از آن پذیرش گرفته اید بهتر باشد شانس گرفتن ویزا تحصیلی آمریکا شما را بالا میبرد.
نمرات تحصیلی و سوابق علمی
نمرات بالای تحصیلی و سوابق علمی شما می تواند شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا شما را تا حد زیادی افزایش دهد.این موضوع علاوه بر اینکه به شما برای گرفتن ویزا کمک می کند،شانس شما برای قبولی در دانشگاه های برتر را نیز بالا میبرد.
نیت بازگشت به کشور مبدأ
ارائه برخی مدارک به افسران ویزا مثل خانواده،شغل و املاک نشان دهنده این است که شما در کشور مبدا وابستگی هایی دارید و پس از پایان دوره تحصیلیتان قصد برگشت به کشور خودتان را دارید.
دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا
برای متقاضیان ویزای تحصیلی، خوب است که از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی امریکا آگاه باشند تا شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا خود را بالا ببرند. بهتر است تا افراد از مراکز مجرب مشاوره بگیرند تا از ریجکت شدنشان جلوگیری کنند.برخی از دلایل ریجکتی ویزای تحصیلی آمریکا عبارتند از ناکافی بودن اسناد مالی،نداشتن ارتباط و وابستگی کافی به وطن برای اثبات بازگشت، ریجکتی درخواست ویزا قبلی یا تخلفات مهاجرتی،نداشتن صلاحیت برای رشته تحصیلی انتخاب شده،واضح نبودن دلیل سفر و نداشتن مدارک لازم برای زبان انگلیسی.
کدام سفارت برای گرفتن ویزای آمریکا بهتر است؟
روش های گرفتن ویزا متفاوت است،اما استاندارد های آن مطابق قوانین و سیاست های آمریکا در هر سفارت و کنسولگری آن است. ایرانی ها این امکان را دارند که از سفارت های آمریکا در کشور های دیگر به عنوان کشور ثالث استفاده کنند.این برای ایرانیان شانس گرفتن ویزای تحصیلی آمریکا را بالا میبرد.
اما برای دانشجویانی که زبان انگلیسی بلد نسیتند و افسران سفارت با شرایط محلی آن کشور آشنایی ندارند گرفتن ویزا را برای آن ها سخت می کند. سفارت امریکا در دبی،ایروان و آنکارا کارشناسان کنسولگری فارسی زبان دارند که ایت پروسه را برای فارسی زبانان راحت تر می کند.
تبدیل ویزای دانشجویی به اقامت دائم آمریکا
تبدیل ویزای دانشجویی به ویزای گرین کارت یک عمر نشدنی نیست ولی دشواری های بسیاری دارد. برای اقامت دائم آمریکا 4 راه کار مجود دارد که عبارتند از:
- درخواست خود به عنوان فردی با توانایی های خارق العاده
- وضعیت را به ویزای دو منظوره تنظیم کنید
- در ایالات متحده سرمایه گذار شوید
- با یک شهروند آمریکایی ازدواج کنید
سلام
من میخواستم در خاست بورسیه کنم
مصطفی عزیز
درود
لطفا با موسسه تماس بگیرید و درخواست مشاوره رایگان حضوری یا انلاین دهید. 02161981