عمومی

فرش قرمز برای پزشکان

اگر شما بعد از 7 سال درس خواندن در دانشگاه، شیفت های طولانی و شب هنگام، گذراندن طرح در مناطق محروم، با شرایط شکه کننده ای روبرو شوید چه می کنید؟ اینکه بعد از این همه سختی، کارانه شما هر سال با تورم بالا نرود و همان کارانه را هم هر 6 ماه یک بار پرداخت کنند یا اصلا پرداخت نکنند. یا اینکه ارزان ترین ماشین دست دوم 100 میلیون تومان باشد اما حق الزحمه شما برای انجام عمل قلب باز در بیمارستان دولتی 600 هزار تومان باشد. اینکه استاد دانشگاه شما که قطعا از شما حرفه ای تر هست در حال مهاجرت است و تمام چیزهایی که سال ها برایش زحمت کشیده را رها می کند. اگر شما یک پزشک باشید چه می کنید؟

طبق آمار منتشر شده در سال 1399 در ظرف 10 ماه 3000 پزشک از ایران مهاجرت کردند. یعنی هر ماه 300 پزشک! از طرفی در همان سال مهاجرت پرستاران 300 درصد افزایش داشته است. این ارقام آنقدر گویا هستند که نیازی به نتیجه گیری ندارند. جالب است که این ارقام مربوط به 2 سال پیش هستند و قطعا این آمار افزایش داشته است. حالا که روشن شد چرا پزشکان مهاجرت می کنند، به بهترین کشورهای پذیرای این افراد بپردازیم.

انگلیس

اولین کشور قطعا انگلستان است. متوسط درآمد پزشکان در انگلیس سالانه 50 تا 70 هزار پوند است. این رقم مربوط به پزشکان با سابقه کار زیر 2 سال است. با افزایش سابقه کار به اندازه 2 تا 5 سال میزان درآمد 32 درصد بالا می رود. سابقه کار 10 سال باعث 21 درصد اضافه حقوق نسبت به دسته قبلی و 15 سال باعث 14 درصد اضافه حقوق نسبت به دسته قبل می شود. بالاترین درآمدها در شهرهای کاونتری، اسکاربوروف، ادینبرگ، برایتون، کاردیف، لندن، کورو و دارت فورد هستند.

برای اقدام کردن، ابتدا باید مطمئن باشید که مدرک شما از یک دانشگاهی که توسط انگلستان مورد تایید است اخذ شده است. همچنین شما باید نمره لازم در آزمون IELTS را کسب کنید. سپس شما باید در آزمون PLAB شرکت کنید. این یک آزمون دو مرحله ای است که مرحله اول تئوری و مرحله دوم عملی است. در واقع با پاس کردن این آزمون شما دانش و مهارت حرفه خود را اثبات می کنید.

سپس شما باید در سیستم GMC ثبت نام کنید و مدارک خود را ارائه دهید. اگر بتوانید از این سیستم مدرک بگیرید به این معنی است که شما مهارت کافی برای طبابت در انگلستان را دارید. مرحله بعد مربوط به پیدا کردن یک شغل در انگلستان است. این شغل باید متناسب با مدرک و مهارت شما باشد و شخص استخدام کننده باید مدرک SPONSER را داشته باشد. در این صورت شما یک مدرک با کد SPONSERSHIP دریافت می کنید که در ویزای شما نیز ثبت می شود. در نهایت شما باید برای ویزا اقدام کنید که در این مورد ویزای نیروی کار ماهر TIER2 می باشد.

آمریکا

دومین مقصد جذاب برای پزشکان آمریکاست. درآمد متوسط پزشکان در این کشور 183 هزار دلار در سال است. بیشترین درآمدها مربوط به جراحان پلاستیک و متخصصان پوست است. بالاترین درآمدها مربوط به ایالت های اوکلاهاما، آلاباما، نوادا، آرکانزاس، فلوریدا و کنتاکی هستند.

برای اقدام کردن در ابتدا به نمره زبان نیاز دارید. از طرفی شما باید مطمئن باشید که مدرک شما اعتبار لازم را برای پذیرفته شدن در آمریکا دارد. در مرحله بعد شما باید مطمئن شوید که تمام پیش نیازهای درسی که در آمریکا تدریس می شوند را پاس کرده اید. بعد از این اطمینان ها نوبت به آزمون ها می رسد. شما باید 3 آزمون USMLE را پاس کنید. این آزمون ها شامل دو مرحله هستند. مرحله دوم خود شامل دو مرحله است که شامل سنجش دانش و مهارت عملی است. بعد از پاس کردن این مراحل شما باید در دوره رزیدنتی شرکت کنید. اگر بتوانید این دوره را کامل کنید می توانید در آزمون ECFMG شرکت کرده و با کسب مدرک آن آماده کار طبابت در آمریکا می شوید.

کانادا

کانادا یکی از مقاصد محبوب میان ایرانیان است که شامل پزشکان نیز می شود. میانگین درآمد سالانه پزشکان در کانادا 142 هزار دلار است. بالاترین درآمد پزشکان در کانادا مربوط به ایالت های آلبرتا، اونتاریو، مانیتوبا، کبک و نیو برونسویک هستند.

برای اقدام کردن، بعد از اطمینان از معتبربودن مدرکتان در کانادا و داشتن نمره زبان، باید در آزمون صلاحیت پزشکی کانادا شرکت و آن را پاس کنید. این آزمون دو مرحله دارد. مرحله اول را در کشور خودتان هم می توانید انجام دهید اما برای شرکت در مرحله دوم حتما باید به کانادا بروید. بعد از آن تحت سوپروایزری یک پزشک یک دوره 12 ماهه تحصیلی را می گذرانید. سپس باید تاییدیه سازمان تنظیم مقررات پزشکی را دریافت کنید. این مدرک توسط یکی از این سه گزینه اهدا می شود:

1. کالج پزشکان خانواده کانادا

2. کالج سلطنتی پزشکان و جراحان کانادا

3. کالج پزشکان کبک

بعد از تهیه این مدارک شما آماده کار کردن در کانادا به عنوان یک پزشک هستید.

استرالیا

استرالیا یکی از مقاصد بکر برای پزشکان است. در واقع استرالیا به دلیل وسعت زیاد و جمعیت کم، جز مقاصد دست نخورده به حساب می آید. درآمد پزشکان در این کشور سالانه 166 هزار دلار است. از شهرهای با بالاترین درآمدها برای پزشکان می تواند به گولد کوست، سان شاین کوست، ادلاید، پرث و سیدنی اشاره کرد.

برای اقدام در استرالیا، مدرک شما باید توسط Australian Medical Council و World Directory Of Medical Schools تایید شود. پس از تایید، شما باید چند آزمون کتبی و عملی را با موفقیت پشت سر بگذارید. در مرحله بعد شما باید یک جاب آفر داشته باشید، همچنین مدرک زبان شما نیز باید آماده باشد. سپس شما در Australian Medical Board ثبت نام می کنید و یک دوره 12 ماهه را تحت نظارت یک پزشک استرالایی می گذرانید. پس از تایید این فرد شما اجازه کار در استرالیا را خواهید داشت.

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفت شده واضح است که پروسه مهاجرت پزشکان نسبت به سایر مهاجران کمی پیچیده تر است. اما با این حال این موضوع باعث نشده است که پزشکان ایرانی از مهاجرت کردن نا امید شوند. شما به عنوان یک پزشک با توجه به اعتبار مدرک، تجربه کاری، تخصص، سطح زبان و بودجه تان می توانید به راحتی تصمیم بگیرید که مقصد نهایی تان کجا باشد. در همه جای دنیا برای مهاجرت پزشکان آزمون ها و تاییدیه های زیادی وجود دارند اما پس از یک بار طی کردن این مراحل با موفقیت، شما می توانید به آنچه که لایق آن هستید و سال ها برایش زحمت کشیده اید برسید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا