بالاخره فاند یا اسکالرشیپ؟
شاید بتوان گفت بعد از سوال "دلیل خلقت چیست؟" پر تکرار ترین سوال " تفاوت اسکالرشیپ و فاند چیست؟" است. در حال حاضر افراد زیادی به فکر مهاجرت تحصیلی هستند که بسیاری از آن ها به دنبال راه هایی برای کاهش هزینه های تحصیل خود می گردند. بنابراین بحث فاند و اسکالرشیپ بسیار داغ است. در این میان دو واژه بسیار شنیده می شوند. اسکالرشیپ و فاند. به طور کلی منظور از هر دو کمک هزینه تحصیلی است. اما سوال اینجاست که این دو چه تفاوتی با هم دارند؟
هیچ تفاوتی ندارند!
بگذارید همین ابتدا شما را سورپرایز کنیم. فاند و اسکالرشیپ در واقع هیچ تفاوتی ندارند. اگر باور ندارید یک سرچ در گوگل بکنید. بزنید Scholarship Vs Fund. خواهید دید که تمام مطالبی که بالا می آیند از هر دوی این کلمات در یک قالب استفاده کرده اند. در بسیاری از مقالات شما با عبارت fully funded scholarship مواجه می شوید. اگر بخواهیم آن را ترجمه کنیم می شود " بورسیه ای که تمام هزینه ها را پوشش می دهد".
اگر این دو یکی هستند پس چرا برخی وبسایت ها آن ها را متمایز کرده اند؟ جواب ساده است. اشتباه کرده اند. در واقع این اشتباه ریشه در ترجمه دلبخواهی برخی عبارات بین ما ایرانی ها دارد. در ایران بین اسکالرشیپ و فاند تفاوت می گذارند. برخی معتقدند که اسکالرشیپ کمک هزینه است که مبلغ زیادی نیست و به صورت تخفیفی است که از شهریه کم می شود. در حالی که فاند مانند حقوقی است که هر ماه به دانشجو تعلق می گیرد و تمام یا بخش بزرگی از هزینه های تحصیل و زندگی او را پوشش می دهد. برای پرسش های بیشتر در مورد فاند، اسکالرشیپ یا هر آنچه که در ذهن دارید می توانید با مای آرمان تماس بگیرید و مشاوره رایگان اختصاصی خود را دریافت کنید.
انواع فاند یا اسکالرشیپ
می توان گفت که دو نوع فاند یا اسکالرشیپ وجود دارند. نوع اول به ازای کار کردن دانشجو به او تعلق می گیرد و نوع دوم بدون کار کردن و به صرف داشتن شرایط خاص به دانشجو اختصاص داده می شود.
در نوع اول دانشجو در ازای کاری که در دانشگاه انجام می دهد، هر ماه مبلغی را دریافت می کند. معمولا این کارها در قالب دستیار استاد هستند. عناوین این مشاغل TA یا RA یا GA هستند. معادل لغات teacher assistent ،research assistent و graduate assistant. در این مشاغل شما به عنوان دستیار یک استاد دانشگاه در پروژه های تحقیقاتی کمک می کنید یا تصحیح برگه های امتحانی، برگزاری کلاس های حل تمرین و یا کارهای آزمایشگاهی به عهده شماست. از مزایای این نوع فاند یا اسکالرشیپ، افزایش تجربه و ایجاد رزومه عالی است.
در نوع دوم فاند یا اسکالرشیپ، شما با داشتن شرایط خاص می توانید مبلغ مورد نظر را دریافت کنید. این نوع فاند یا اسکالرشیپ ها بسیار متنوع هستند. مثلا برخی اسکالرشیپ ها فقط برای خانم ها هستند. برای برخی باید معدل بالا، مقالات علمی و نمره زبان خوب داشته باشید. اسکالرشیپ هایی هستند که برای هنرمندان یا ورزشکاران هستند. برخی اسکالرشیپ ها برای دانشجویان کشورهای در حال توسعه هستند. همچنین اسکالرشیپ هایی هستند که برای افراد با معلولیت خاص ارائه می شوند. البته اسکالرشیپ هایی هم هستند که به افراد با درآمد بسیار پایین اختصاص دارند. بیشتر اسکالرشیپ ها مربوط به رشته یا مقطع خاصی هستند که اکثرا توسط موسسات علمی و پژوهشی یا دانشگاه ها ارائه می شوند.
چگونه اسکالرشیپ یا فاند بگیریم؟
اولین نکته ای که باید در مورد فاند یا اسکالرشیپ بدانید این است که بسیار رقابتی هستند. تمام دانشجویان دنیا آرزو دارند که در دانشگاه های برند دنیا تحصیل کنند. بخش عظیمی از این جمعیت به دنبال اسکالرشیپ یا فاند هستند. بنابراین شما با جمعیت بزرگی در رقابت هستید. برای بردن رقابت باید شرایط مندرج در اسکالرشیپ یا فاند را داشته باشید. هر چقدر شرایط شما غنی تر باشد شانس شما در این رقابت بالاتر است. بیشتر فاند یا اسکالرشیپ ها به نخبه ها تعلق می گیرند. پس داشتن معدل بالا، نمره زبان عالی، مقالات علمی، شرکت در سمینارهای علمی، سابقه کار مرتبط، ثبت اختراع، توصیه نامه های معتبر و داشتن انگیزه نامه حرفه ای بسیار کمک کننده هستند.
چگونه شانس خود را بالا ببریم؟
وقتی تصمیم گرفتید که برای چه کشوری قصد اپلای کردن را دارید، حتما در مورد فاند یا اسکالرشیپ های آن کشور سرچ کنید. وبسایت های معتبر زیادی هستند که اسکالرشیپ های موجود هر سال برای رشته ها و مقاطع مختلف را می گذارند. همچنین وبسایت هر دانشگاه اسکالرشیپ های موجود را معرفی می کند. برخی فاند یا اسکالرشیپ هایی که توسط نهادها یا شرکت ها یا انستیتوهای مختلف معرفی می شوند نیز در خود وبسایت و با سرچ کردن در گوگل به دست می آیند.
برای تمام اسکالرشیپ هایی که شرایطش را دارید اقدام کنید. توجه داشته باشید شما در یک رقابت شرکت کرده اید. ممکن است شما در زمان شرکت در این رقابت در کنار کسانی قرار بگیرید که از شما پایین تر هستند یا برعکس. به همین خاطر هرگز نمی توان از گرفتن یا نگرفتن فاند یا اسکالرشیپ مطمئن بود. برای اطلاعات بیشتر می توانید سری به اینستاگرام مای آرمان بزنید.
اگر نشد چی؟
راه های دیگری نیز برای کاهش هزینه ها وجود دارند. از جمله کار حین تحصیل. در بسیاری از کشورها به دانشجو اجازه کار حین تحصیل تا سقف 20 ساعت در هفته را می دهند. با درآمدی که از این طریق کسب می کنید می توانید بخشی از هزینه های خود را پرداخت کنید. همچنین انواع وام وجود دارند. این وام ها از منابع مختلفی تامین و ارائه می شوند. البته وام را باید پس داد! که این پس دادن با کار پس از تحصیل انجام شدنی است. برای راهنمایی بیشتر می توانید از یک موسسه مهاجرت تحصیلی کمک بگیرید.
سخن پایانی
هر چند که در دنیای انگلیسی زبان ها فاند و اسکالرشیپ تفاوتی ندارند. اما ما در ایران با سلیقه خود تمایزی بی معنی بین این دو ایجاد کرده ایم. به هر حال فاند یا اسکالرشیپ، هر کدام را که دوست دارید استفاده کنید. فرقی هم نمی کند که این فاند ماهانه به حسابتان واریز شود تا با آن شهریه تان را بپردازید یا از شهریه شما کم شود. اما حتما برای بالا بردن شانس خود در اخذ آن ها باید روی رزومه خود بسیار کار کنید و در سرچ کردن و پیدا کردن آن ها بسیار حرفه ای عمل کنید. حتما برای هر تعداد اسکالرشیپ که شرایط اپلای آن را دارید اقدام کنید و بدانید هیچ تضمین و اطمینانی در گرفتن یا نگرفتن آن وجود ندارد.