عمومی

فاند چیست؟

بورسیۀ تحصیلی، فاند، گرنت، اسکالر شیپ و اصطلاحات دیگری از این دست همه و همه از جمله اصطلاحاتی هستند که اگر مهاجرت تحصیلی ذهنتان را به خود درگیر نموده است، قطعاً آن ها را شنیده‌اید. عموماً دانشجویان ممتازی که در دانشگاه‌های برجسته به تحصیل مشغول هستند توسط اساتیدشان به سمت اخذ بورسیۀ تحصیلی ترغیب می شوند و تلاش می کنند تا بتوانند با برخورداری از امتیازاتی این چنین، تحصیل در برترین دانشگاه های جهان را تجربه نمایند. دریافت فاند یا هر یک از شکل های مختلف بورسیۀ تحصیلی، فرصت بی نظیری است تا با کمترین هزینه ممکن مهاجرت از یک کشور به کشوری دیگر را تجربه کرده و زیر نظر نخبگان برتر جهان به کسب علم و دانش بپردازید. اگر به عنوان یک دانشجوی ممتاز به مهاجرت تحصیلی فکر می‌کنید در این مطلب همراه ما باشید چرا که در نظر داریم شما را با یکی از پرتکرارترین سؤالات مربوط به اخذ بورسیۀ تحصیلی با عنوان فاند چیست؟ آشنا کنیم.
امروزه افراد مختلفی به دنبال ادامۀ تحصیل در کشورهای خارجی هستند و تمایل دارند تحصیلات عالیۀ خود را در یکی از دانشگاه های مطرح دنیا بگذرانند. آن‌ها سعی می کنند با دریافت بورسیه و کمک هزینه برای تحصیل بخش عظیمی از مخارج شان را کم کنند، تا بتوانند راحت‌تر دوران تحصیل خود را پشت سر بگذارند. این کار با انجام کارهای دانشجویی در دانشگاه میسر است. بنابراین ممکن است موضوعات مختلفی مانند نحوه گرفتن فول‌فاند و یا فاند در مقاطع ارشد، ذهن شما را درگیر کرده باشد. پس با ما همراه باشید تا شما را در این راه یاری کنیم.

آشنایی با اصطلاح فاند

فاند چیست

اصطلاح فاند در حیث لغت به معنی تهیه وجه به منظور هدفی خاص یا همان سرمایه گذاری می‌باشد. دریافت فاند، اغلب مستلزم تعهداتی است که به هنگام انجام کار و یا یک همکاری در کارهای پژوهشی از فرد یا افراد گرفته می‌شود. این اصطلاح که به آن بودجه و یا تأمین مالی نیز گفته می‌شود، به افراد محقِق تعلق می‌گیرد.
دریافت فاند برای دانشجویان نیز شرایطی دارد، یکی از مهم‌ترین شرایط این است که ابتدا باید عدم تمکن مالی آن ها ثابت شود و او بتواند اثبات کند که برای پرداخت هزینه های زندگی و تحصیلی خود دچار مشکل است. در این صورت اگر نمرات بالایی داشته و یا استانداردهای دانشگاه برای بورسیه شدن را دارا باشد، شامل دریافت این نوع کمک هزینه از دانشگاه می‌شود.

آشنایی با انواع فاند

به طور کلی فاند را می‌توان به چند دسته متفاوت تقسیم بندی کرد، در ادامه این بخش آن‌ها را ذکر می‌کنیم.
هزینه ای که به دانشجو به عنوان دستمزد یا حقوق پرداخت می‌شود و به معنی درآمد حاصل از کار است، برای مثال همکاری در یک پروژه پژوهشی و علمی.
فاندی که به صورت غیرمستقیم و یا مستقیم به صورت پرداخت شهریه و یا کمک هزینه های تحصیلی دانشجو به او پرداخت می‌شود.
وام دانشجویی یکی دیگر از فاندهای تحصیلی است که از مؤسسات مالی و یا بانک ها دریافت می‌شود، این بدین معنی است که شما باید مبلغ وام را در زمان تعیین شده، تسویه نمایید. این نوع وام های دانشجویی در زمان بازپرداخت شامل سودهای بانکی نیز می‌شوند.
در دوران دانشجویی ممکن است ضمن همکاری با دانشگاه در پژوهش های علمی، مبلغی را در قالب حقوق ماهانه و یا سالانه برای دانشجو واریز نمایند. این امر از سوی دانشگاه های آمریکا، استرالیا و کانادا مورد قبول است.
عموماً دانشجویان دکتری نیز در دانشگاه ها به عنوان فردی شاغل محسوب می‌شوند و مانند دیگر اعضای دانشگاه دارای حقوق می باشند. شاید برایتان جالب باشد این اتفاق در چه صورتی می‌افتد؟
 

چگونه از دانشگاه حقوق ثابت دریافت کنیم؟

فاند چیست

برای اینکه در دانشگاه، حقوق ماهانه شامل حال شما شود، لازم است دستیار پژوهشی و یا دستیار آموزشی شوید.
حال باید بگوییم چطور می توانیم یک دستیار آموزش شویم تا از حقوق ماهانه برخوردار شویم.
برای اینکه این سمت را کسب کنید، نیازی به انجام کار خاصی نیست، چرا که بیشتر دانشگاه ها، دانشجو را به طور خودکار در لیست متقاضی دستیار آموزشی قرار می دهند و اگر دانشجو شرایط لازم را داشت می‌تواند در بدو ورودش به دانشگاه، این سمت را داشته باشد. انتخاب فرد در این سمت، بر اساس رزومۀ او در تدریس درس های به خصوص است. در این صورت فرد پس از اینکه یک ترم را گذراند، در صورت داشتن شرایط دستیاری، می‌تواند به این سمت نائل شود. حال می خواهیم بدانیم که اگر دستیار آموزشی و یا پژوهشی شوید، چه مزایایی خواهید داشت.

 مزایای سمت دستیار پژوهشی

فاند

  • کسب تجربه پژوهشی بسیار عالی
  • بهبود رزومه و ایجاد سابقه در فعالیت های آکادمیک
  • موجب شناخت بهتر او توسط استاد پروژه می شود و در پایان می تواند از استاد توصیه نامه بگیرد.
  • معاف بودن فرد در پرداخت شهریۀ دانشگاه و امکان دریافت کمک هزینۀ زندگی به طور ماهانه از دانشگاه

در مقطع دکتری فرد می تواند فاند کامل دریافت نماید، او علاوه بر اینکه برای شهریه هزینه ای نمی دهد، بابت تحصیل در این مقطع مبلغی به عنوان هدیه، به او تعلق می گیرد. به عنوان مثال، هزینۀ شهریۀ فرد اگر 25 هزار دلار باشد، آن را پرداخت نخواهد کرد و همچنین مبلغی حدود 20 هزار دلار به او به عنوان هدیه داده خواهد شد. این فرد می‌تواند دوران تحصیل خود را رایگان بگذراند و در کنار آن پس‌انداز نیز داشته باشد.
در مقطع دکتری دانشجویان زیادی متقاضی فاند هستند و اگر هم متقاضی نباشند، سیستم به طور خودکار به آن‌ها این کمک هزینۀ تحصیلی را می دهد، اما در مقطع کارشناسی ارشد، باید بسیار خوش شانس باشید تا یکی از فاندهای تحصیلی به شما تعلق بگیرد و اگر هم موفق به اخذ آن شدید، هزینۀ کل شهریه شما را پاسخگو نخواهد بود.
برخی از دانشگاه ها مانند، دانشگاه های آمریکا و کانادا، در مقطع دکتری بدون فاند دانشجو نمی‌گیرند و دوره دکتری در این دانشگاه ها به عنوان یک شغل محسوب می‌شود. همان‌طور که در بالا ذکر شد، در این مقطع مبلغی به دانشجویان پرداخت می‌گردد تا در زمینه های مختلف پژوهشی و آموزشی به اساتید خود کمک کنند.
اگر قصد دارید که در یکی از دانشگاه های مطرح و معروف، دوره دکتری خود را بگذرانید، ابتدا باید در دانشگاهی برای فوق لیسانس اقدام کنید که شانس بیشتری برای دریافت فاندهای تحصیلی در آن داشته باشید. بهتر است برای دانشگاه هایی اقدام نمایید که تنها تا دورۀ فوق لیسانس، رشتۀ تحصیلی ارائه داده باشند. این دانشگاه ها بودجه و بورسیه های خود را صرف مقاطع فوق لیسانس می‌کنند، چون مقطع دکتری ندارند، فاندهای مربوط به دانشجویان دکتری را به مقطع کارشناسی ارشد اختصاص می‌دهند.

چگونگی دریافت فاند تحصیلی

فاند

دریافت فاندهای تحصیلی رابطه ای کاملاً مستقیم با نوع دانشگاه و قوانین آن دارد.
شرایط کلی دریافت فاند تحصیلی به شرح زیر است:

  • ارائه ریز نمرات.
  • معدل کل و رزومۀ تحصیلی فرد.
  • داشتن یک برنامۀ تحصیلی.
  • متناسب بودن سن دانشجو با مقطع تحصیلی.
  • ارائۀ توصیه نامه اساتید برجسته، انگیزه نامه.
  • ارائۀ پژوهش‌های علمی، مقالات و داشتن نمره زبان خوب.

اگر این شرایط را دارا باشید، شانس دریافت فاندهای مختلف تحصیلی در اکثر دانشگاه های خارج از کشور برای شما بیشتر خواهد بود. بر اساس تمکن مالی و سوابق تحصیلی خود ابتدا دانشگاه و مقصد مورد نظر خود را انتخاب نموده و به وب سایت دانشگاه بروید، با مطالعۀ کامل وب سایت دانشگاه می توانید از شرایط فاندهای تحصیلی و همچنین بورسیه ها مطلع شوید. پس از آن اگر شرایط مربوطه را داشتید با ارسال مدارک و سوابق تحصیلی، آمادگی خود را اعلام کنید.

شرایط اخذ فول فاند

اصطلاح فول‌فاند به معنی پرداخت تمام هزینه های تحصیلی، اقامتی و زندگی دانشجو در دوران تحصیل است. مثلاً اگر یک دانشجو با سوابق تحصیلی عالی شامل فول فاند در مقطع کارشناسی شود، برای مدت 4 سال می‌تواند از تمام مزایای آن بهره‌مند شود. برای اینکه بتوانید فول فاند بگیرید، باید برای چند سال پیاپی نمرات و همچنین معدل ممتازی کسب کنید، ضمناً کسب نمرات عالی در دوره پیش دانشگاهی نیز الزامی است. اگر شرایط ذکر شده را ندارید نیاز است تا در دانشگاهی که تحصیل می‌کنید با انجام پژوهش های مختلف رزومۀ خوبی برای خود بسازید.
دریافت فول‌ فاند در کشورهای مختلف بسیار رقابتی است و کار چندان آسانی نیست. به عنوان مثال در برخی موارد شما چندین بار برای مصاحبه فراخوانده می‌شوید و می بایست پروپزال بسیار قوی به مصاحبه گر ارائه بدهید و متناسب با پروپزال و شرایط تحصیلی خود به سؤالات مربوطه پاسخ دهید. در برخی موارد ارائۀ فاند به دانشجو کاملاً وابسته به شرایط پذیرش دانشگاه است، اما در برخی دیگر نیز شرایط دانشجو بسیار حائز اهمیت می‌باشد. به عنوان مثال اگر رزومۀ فوق العاده ای شامل سوابق تحصیلی درخشان، سوابق کاری مرتبط و موثر، مقالات مختلف پژوهشی و آموزشی و پروپزال پرباری در زمان مصاحبه ارائه شود، می‌تواند مسئولان دانشگاه را ترغیب کند تا به شما فول ‌فاند بدهند.
فاندهای تحصیلی محدود به کشورهای خاصی نمی‌شوند و در مقاصد مختلف تحصیلی در کل دنیا ارائه می‌گردند و دانشجویان می‌توانند با ارائۀ مدارک و سوابق عالی از مزایای آنها برخوردار شوند.

تفاوت فاند و بورسیه تحصیلی

فاند

بورسیۀ تحصیلی نیز نوعی فاند به حساب می آید و در واقع کمک هزینه ای است که بر اساس معیارهای خاص به دانشجو برای تأمین هزینه های تحصیلی پرداخت می شود. بورسیۀ تحصیلی، دانشجو را تشویق می‌کند تا بیشتر تلاش کند، چرا که برخورداری از آن منوط به کسب معدل بالا توسط دانشجو می‌باشد و ادامه تعلق آن نیز به شرط معدل بالا وابسته است. به طور کلی بورسیۀ تحصیلی یکی از شاخه های فاند محسوب می شود. فاند یک کمک هزینه یا نوعی وام و یا یک اصطلاح کلی است در حالی که بورسیۀ تحصیلی صرفا به دانشجویان ممتاز اعطا می شود.
برای دریافت بورسیۀ تحصیلی شرایط سختی وجود دارد که دانشجو می‌بایست آنها را پشت سر بگذارد اما برای اخذ فاند شرایط به مراتب ساده تر است.

جمع بندی فاند چیست؟

فاند چیست

در این مطلب از سری مقالات وب سایت آرمان من سعی کردیم تا با زبانی ساده و روان به یکی از پر تکرارترین سوالات دانشجویان متقاضی بورسیۀ تحصیلی تحت عنوان فاند چیست؟ پاسخ دهیم. علاوه بر آن توضیحات مختصر و مفیدی در خصوص انواع فاند و شرایط اخذ هر یک ارائه نمودیم و در نهایت نیز تفاوت میان فاند و بورسیۀ تحصیلی را با هم بررسی کردیم.
اگر تمایل دارید در زمینه فاندهای گوناگون و یا اخذ ویزای تحصیلی مشاوره دریافت کنید، سؤالات خود را با ما در میان بگذارید. کارشناسان با تجربه ما در مجموعه آرمان من آماده اند تا کلیه اطلاعات لازم در خصوص اخذ ویزای تحصیلی برای مهاجرت، اخذ بورسیۀ تحصیلی و یا نحوۀ برخورداری از انواع فاندهای تحصیلی را در اختیار شما قرار دهند.
برای دریافت مشاوره رایگان در زمینه مهاجرت کافیست فرم مشاوره زیر را تکمیل نموده و یا از طرق شماره تماس 02141276 با ما در ارتباط باشید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. سلام و خسته نباشید…
    من دانشجوی ترم 2 رشته مهندسی کامپیوتر از دانشگاه غیر انتفاعی مشهد با معدل 19.5هستم.
    میخواستم ببینم ایا ممکنه تحصیل در دانشگاه غیر انتفاعی مشکلی برای گرفتن ویزای تحصیلی به کانادا برای مقطع ارشد برای من داشته باشه یا خیر.
    و اینکه ایا با توجه به اینکه دانشجوی کارشناسی هستم داشتن مقاله ضروریست؟
    و اینکه چه کارهایی علاوه بر بالا نگه داشتن نمرات و معدلم میتونه به قوی کردن رزومم کمک کنه؟
    ایا صرفا با تسلط به چند زبان برنامه نویسی و نمره زبان خوب و معدل بالا شانس گرفتن ویزا تحصیلی در یکی از دانشگاه های خوب تورنتو رو دارم یا نه؟
    ممنون میشم اگه به سوالاتم پاسخ بدید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا