مشکلات دانشجویان ایرانی در خارج از کشور
دانشجویان ایرانی زیادی تصمیم به ادامۀ تحصیل در کشوری دیگر می گیرند. ورود به کشور جدید علاوه بر نکات مثبت با مشکلات متعددی همراه می باشد. آنچه مهم است آشنایی با این چالش ها و آماده شدن برای مواجهه و رفع یا پذیرش آن هاست. در این مقاله مؤسسۀ آرمان من مشکلات دانشجویان ایرانی در خارج از کشور را شرح دهد.
فراز و نشیب های تحصیل در خارج از کشور
تحصیل در خارج از کشور راه انتخابی بسیاری از دانشجویان در سراسر جهان است. دانشجویان برای ادامۀ تحصیل به پیشرفت علمی و کاری، شرایط تحصیل در خارج و مدارک مورد نیاز فکر می کنند. خیلی از دانشجویان چالش های پیش رو را نادیده می گیرند. بی توجهی به این مشکلات باعث می شود تعداد زیادی از دانشجویان بعد از رفتن به خارج از کشور، مجدداً به کشور خود بازگردند.
علاوه بر این، آن ها با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کنند که زندگیشان را دگرگون می سازد. نکتۀ مهمی که دانشجویان نباید نادیده بگیرند بررسی همه جانبۀ شرایط تحصیل در خارج از کشور می باشد. زیرا توانایی پذیرفتن شرایط مختلف تحصیلی و زندگی کمک می کند که به موفقیت های بیشتری دست یابند. در مقابل آماده نشدن برای شرایط جدید زندگی در خارج از کشور می تواند آسیب های روحی بر آن ها تحمیل کند. در ادامه چند نمونه از مهمترین مشکلات دانشجویان ایرانی خارج از کشور را بررسی می کنیم. برای کسب اطلاعات کامل دربارۀ اخذ پذیرش تحصیلی می توانید از مشاوران مؤسسۀ آرمان من راهنمایی بگیرید.
مشکلات تحصیل در خارج از کشور
تحصیل خارج از کشور باعث ورود به دانشگاه های خارجی بدون کنکور می شود، دانشجو می تواند با زبان، فرهنگ و تاریخ کشوری دیگر آشنا شود. حتی الامکان ادامه تحصیل، کاریابی و زندگی در کشوری دیگر برای دانشجویان فراهم می شود. اما نباید سختی ها و مشکلات آن را نادیده گرفت.
احساس غربت مشکلی مهم برای تحصیل در خارج از کشور
دانشجویان ایرانی در جامعه ای بزرگ شده اند که خانواده از ارزش و اهمیت بالایی برخوردار است. از طرفی وابستگی بین اعضای خانواده برای مهاجرت تحصیلی می تواند مانع مهمی باشد. زیرا مسئلۀ مهمی که دانشجویان ایرانی در خارج از کشور با آن مواجه می شوند، غربت است. عوامل مختلفی باعث این احساس می شوند. دوری از خانواده، نا آشنایی با محیط، فرهنگ و گاهی زبان آن کشور می توانند حس غربت را تشدید کنند. علاوه بر این، سن دانشجویان ایرانی نیز باعث می شود که غربت فشار بیشتری بر آن ها وارد کند.
حس غربت هنگام تحصیل در خارج می تواند با ملاقات نکردن خانواده در هنگام تحصیل بیشتر و بیشتر شود. بنابراین دانشجویانی که قصد مهاجرت تحصیلی را دارند خود را از نظر وابستگی به خانواده تعدیل کنند. علاوه بر این اخذ پذیرش از دانشگاه های کشوری که دوست یا آشنایی در آن زندگی می کنند می تواند حس غربت را تا حدی کاهش دهد.
انتخاب کشوری که به ایران نزدیک تر است راه را برای سفر به کشور و ملاقات خانواده در طی سال آسان تر می کند. به همین دلیل کشورهایی مانند آلمان، سوئد یا انگلستان برای اخذ پذیرش تحصیلی از کشورهایی همچون کانادا و استرالیا طرفداران بیشتری دارند. سؤالات خود دربارۀ اخذ پذیرش تحصیلی در دانشگاه های مختلف می توانید از مشاوران مجرب مؤسسه آرمان پرشین خاورمیانه راهنمایی بگیرید.
افسردگی یکی از مشکلات تحصیل در خارج
همانطور که گفتیم حس غربت و دوری از خانواده می تواند باعث ناراحتی و فشارهای روحی مختلف شود. دانشجویان از نظر روحی آسیب پذیرتر می شوند. به نحوی که در مواجهه با سختی های متعدد افسرده می شوند. این مسئله گاهی چنان آزاردهنده می شود که برخی تحصیل در خارج را نیمه تمام رها کرده و بر می گردند. برقراری ارتباط با دانشجویان مختلف و استفاده از فرصت هایی برای ملاقات خانواده می تواند راه های خوبی برای تحمل سختی ها و پشت سر نهادن افسردگی می شود.
مشکل عدم تسلط کافی به زبان
دانشجویان برای تحصیل در خارج از کشور باید مدرک بین المللی زبان مانند آیلتس و تافل داشته باشند. مهاجرت به کشورهایی که انگلیسی زبان نیستند مانند فرانسه و آلمان مستلزم یادگیری زبان دیگری می باشند. یادگیری زبان آن کشور تنها برای اخذ پذیرش تحصیلی لازم نیست. تسلط نداشتن به زبان رسمی یک کشور مشکلات متعددی برای تحصیل در خارج ایجاد می کند. مشکل در برقراری ارتباط با شهروندان آن کشور باعث می شود دانشجو در تهیۀ مایحتاج زندگی نیز با مشکل مواجه شود. این مسئله حتی منجر به تنهایی، آسیب پذیری و افسردگی می شود.
هزینه های بالای تحصیل و زندگی
دانشجویان ایرانی برای تحصیل در خارج باید از تمکن مالی کافی برخوردار باشند. هزینه های تحصیل و زندگی در کشوری دیگر متفاوت است. بعضی کشورها هزینه های زندگی سرسام آور است. در حالی که برخی دیگر از کشورها هزینۀ کمتری به دانشجویان ایرانی تحمیل می کند. به همین دلیل هزینه های تحصیل و زندگی مخصوصاً با توجه به نوسانات ارز برای دانشجویان دردسرساز می شود. دانشجویان می توانند با کمک انواع بورسیۀ تحصیلی مدیریت بهتری روی هزینه ها داشته باشند و آن را به چشم مشکلی قابل حل نگاه کنند. برای کسب اطلاعات کامل دربارۀ شرایط اخذ پذیرش و ویزای تحصیلی می توانید از خدمات مشاورۀ مؤسسۀ آرمان من استفاده کنید.
مشکل ارزی برای دانشجویان ایرانی خارج از کشور
دولت برای دانشجویانی که قصد تحصیل در خارج را دارند ارز دانشجویی اختصاص داده است. در واقع ارز با نرخ دولتی به دانشجویان عرضه می شود. دانشجویانی که متقاضی هستند باید در سامانۀ امور دانشجویان وزارت علوم ثبت نام کنند. عدم تخصیص ارز به تمام دانشجویان مشکل دیگری است که هزینه های زندگی و تحصیل را سخت تر می کند.
مشکل تقابل دیدگاه ها و عقاید
دانشگاه های خارجی محلی برای تحصیل دانشجویان کشورهای مختلف است. این باعث تعامل افرادی با زبان، فرهنگ و عقاید مختلف است. تنوع فرهنگ ها، مذاهب و عقاید به دانشجویان کمک می کند که منعطف تر برخورد کنند. اما گاهی تقابل عقاید و دیدگاه ها می تواند مشکل ساز شود. حتی ممکن است منجر به دور شدن از جامعه، انزوا و افسردگی گردد. آنچه بسیار مهم است، شناختن بیشتر فرهنگ، مذهب و آداب و رسوم دیگر کشورهاست. زیرا کمک می کند که تقابل عقاید و دیدگاه ها کم رنگ شوند. بنابراین ارتباطات بهتری برقرار می شود و آسیب های فردی و اجتماعی کم تر می شوند.
حجم سنگین درس ها و پروژه ها
شاید ورود به دانشگاه های خارجی بدون کنکور، آسان به نظر برسد. اما ادامۀ راه تحصیل چالش های مختلفی به همراه دارد. دانشجویان ایرانی هنگام تحصیل در خارج از کشور با حجم بالای درس و پروژه مواجه می شوند. به همین دلیل فرصت کافی برای کار کردن و کسب و درآمد ندارند. در ضمن حجم زیاد درس ها و پروژه ها یا حتی حضور در آزمایشگاه ها مانعی برای تفریح و سرگرمی دانشجویان می شود. بنابراین بهتر است با اشراف بر برنامه های تحصیل، کار و تفریح تعادل نسبی بین برنامه ها برقرار کرد. این نکته می تواند باعث آرامش و موفقیت دانشجویان شود
ورود به بازار کار بلا فاصله بعد از اتمام تحصیل
بسیاری از دانشجویانی که راه تحصیل خارج از کشور را انتخاب کرده اند، تلاش می کنند که وارد بازار کار مرتبط با رشتۀ تحصیلی خود شوند. برای ورود به بازار کار و استفاده از فرصت های شغلی مرتبط با رزومۀ کاری، باید راه های مختلفی را امتحان کرد. در ضمن باید با افرادی که سابقۀ کاری و مهارت های شغلی لازم را دارند ارتباط برقرار کرد. دانشجویانی که از روال کاریابی در کشور مقصد اطلاعات کافی ندارند، نمی توانند فرصت های شغلی خوبی را پیدا کنند. بنابراین با منقضی شدن اعتبار ویزای دانشجویی مجبور می شوند که به کشور خود برگردند. توصیۀ بسیاری از افرادی که سال ها پیش مهاجرت کرده اند، پیدا کردن فرصت کاری از همان سال اول ورود به دانشگاه است. رعایت این نکته به دانشجویان در مدیریت مالی کمک قابل توجهی می کند. در ضمن می توانند در طی تحصیل خود رزومۀ کاری قابل استنادی آماده کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ شرایط کار پس از تحصیل می توانید از مشاوران مؤسسه آرمان پرشین خاورمیانه راهنمایی بگیرید.
وضعیت آب و هوایی کشور محل تحصیل
بسیاری از دانشجویان هنگام انتخاب کشور انتخابی برای تحصیل، وضعیت آب و هوا را در اولویت قرار می دهند. برای تحمل شرایط سرد و برفی کانادا برای بسیاری دشوار است. از طرفی شاید زندگی در منطقه ای که همیشه بارانی یا گرم و خشک می باشد، دشوار یا راحت تر باشد. گاهی سلامت دانشجویان تحت تأثیر منفی شرایط آب و هوایی قرار می گیرد. در نتیجه باید شرایط آب و هوایی هم برای تحصیل در خارج در نظر گرفت.
کلام آخر
دانشجویان هنگام تصمیم برای ادامۀ تحصیل در خارج از کشور اول از هر چیزی به کیفیت آموزشی و رتبۀ دانشگاه دقت می کنند. اخذ پذیرش باعث شور و شوقی در آن ها می شود. به نحوی که پیدا کردن راهی برای کنار آمدن و حل مشکلات مختلف را فراموش می کنند. اما احساس غربت، فشارهای روحی، هزینه های بالای زندگی و تحصیل در خارج مواردی هستند که نباید نادیده گرفته شوند. به نظر شما دانشجویان ایرانی در خارج از کشور چه مشکلات دیگری را تجربه می کنند. فکر می کنید چه راه هایی برای مدیریت و کنار آمدن یا رفع این مشکلات وجود دارد. شما عزیزان می توانید نظرات خود را در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
شما میتوانید از طریق تماس با شمارۀ 02141276 با مؤسسۀ اعزام دانشجوی آرمان من در ارتباط باشید. در ضمن با تکمیل فرم مشاورۀ رایگان میتوانید سؤالات خود را بپرسید. در صورت لزوم مشاورۀ حضوری نیز برای شما امکان پذیر است. همچنین میتوانید تازه ترین ها را در اینستاگرام آرمان من مشاهده کنید.