عمومی

شرایط اپلای برای کارشناسی ارشد

تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد راه مناسبی برای کسب تجربه های بیشتر و پیشرفت در شغل شماست. پذیرش در این مقطع برای هر دوره و دانشگاهی متفاوت می باشد و پیش نیازهای مختلفی مد نظر هر دانشگاهی می باشد. اما خوشبختانه فاکتور هایی وجود دارند که در همه جای دنیا مشترک هستند. فرقی ندارد مقصد تحصیلی شما آمریکا، چین، آلمان یا هرجای دیگری می باشد. این شرایطِ کلی در تمام دانشگاه ها مورد نیاز خواهند بود. مطمئناً همهٔ افراد می دانند برای پذیرش و ثبت نام در هر جایی به کپی از مدارک خود و عکس هایشان نیاز دارند. بنابراین ما در ادامهٔ این مقاله سعی کرده ایم فاکتور های بیشتر و دقیق تری را مورد بررسی قرار دهیم. اگرچه شرایط تحصیل در فوق لیسانس بیشتر از این لیست می باشد اما برای آمادگی حداقلی دانشجویان، ما تنها «شرایط عمومی» را شرح داده ایم. برای اخذ پذیرش تحصیلی و مهاجرت به کشور مورد نظرتان با مؤسسهٔ اعزام دانشجو آرمان من تماس بگیرید. 

شرایط اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد

  • مدارک تحصیلی قبلی: مقطع کارشناسی ارشد مختص به دانشجویانی است که دورۀ لیسانس یا کارشناسی را تمام کرده اند و اتمام این دوره نشان می‌ دهد که شما توانایی و شایستگی لازم برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد را دارید. بنابراین نمرهٔ مدرک قبلی‌ تان از فاکتورهای مهم و قابل توجهی برای دانشگاه است. گاهی دانشگاه‌ ها از شما مدارک قبل تر مانند دیپلم و ریز نمرات دبیرستان را نیز درخواست می‌ کنند. دانشگاه های کشور انگلستان چند درجه برای قبولی و پذیرش دانشجویان قرار داده اند که به رتبهٔ اول، دوم، دوم سطح پایین، سوم و مردود دسته بندی می شوند. معمولاً دانشگاه از شما مدرک کارشناسی با بالاترین نمرهٔ قبولی یعنی (A) را درخواست می کند. این مدرک برابر با نمره 2.1 در کشور انگلستان می باشد. ممکن است دانشگاه های دیگری باشند که با نمرات پایین تر شما را پذیرش کنند. چرا که همه چیز تنها به نمرهٔ شما بستگی ندارد و در برخی موارد شما میتوانید بدون داشتن مدرک دانشگاهی درخواست پذیرش کنید. اما تنها در صورتی که تجربهٔ کاری مرتبط با رشتهٔ مد نظرتان را داشته باشید. این تجربه می تواند شامل مدیریت یک شرکت یا تعدادی افراد یا کار کردن با یک مجموعهٔ معتبر باشد. برخی دانشگاه‌ ها کلاس های قبل از ورود به مقطع کارشناسی ارشد برگزار می کنند. شرکت در این کلاس ها برای دانشجویان الزامی است. علت برگزاری، تقویت مهارت ها و ایجاد آمادگی لازم برای ورود به مقطع فوق لیسانس می باشد و افراد ملزم به داشتن مدارک تحصیلات تکمیلی مثل (PGCert) یا (PGDip) هستند.

لزوم داشتن این گواهی به دلیل عدم توانایی در لحظه است. یعنی دانشجو همچنان آمادگی شرکت در مقطع درخواستی اش را ندارد. تفاوت این دوره با دورهٔ قبلی طول آن و نحوهٔ برگزاری کلاس ها می باشد. 

  • تجربهٔ کاری مرتبط: اگر مدارک لازم را ندارید یا درستان را نیمه‌ کاره رها کردید، نیازی نیست نگران باشید. چرا که برخی از مؤسسات آموزشی مدرک دانشگاهی را فراموش کرده و به دانشجویانی که سابقهٔ کاری خوب و حرفه‌ای داشته باشند فرصت ثبت نام می دهند. این تجربهٔ کاری دربارهٔ رشته های عملی بیشتر مورد توجه است. برای مثال روزنامه‌ نگاری، نویسندگی یا رشته هایی که نیاز به خلاقیت فردی و کارهای عملی دارند، سابقهٔ کاری نیز می طلبند. روزنامه‌ نگاری که کارش چاپ شده یا نویسنده ای که کتابی منتشر کرده رزومهٔ کاری دارند و این نشان از عمل خوب همراه با درک تحصیلی است. دانشگاه این تجربیات را ملاک قرار می‌دهد و به دانشجویان پذیرش مقطع فوق لیسانس را می دهد.

  • مهارت در زبان: تحصیل در خارج از ایران همواره به مهارت های زبانی نیاز دارد. چرا که هیچ کشوری در دنیا دوره های آموزشی اش را به زبان فارسی ارائه نمی دهد. مهارت و تبحر در زبان مورد نیاز دانشگاه، بخصوص انگلیسی یک فاکتور حیاتی است. این تبحر تنها به چهار بخش خواندن، نوشتن، صحبت کردن و شنیدن ختم نمی شود. شما باید بتوانید دروس پیشرفته و تخصصی گرایشتان را درک کرده و ارتباطات کامل و پیچیده تری را مدیریت کنید. چنانچه پیش از مقطع کارشناسی ارشد، به زبان انگلیسی یا هر زبان دیگری تحصیل کرده اید، ارائهٔ مدارک آن دوره به شما کمک خواهد کرد. نمره و مدرکی که هر کشور از شما درخواست می کند متفاوت می باشد. برای مثال کشورهایی که زبانشان انگلیسی است مثل آمریکا، انگلیس، استرالیا و کانادا قبل از پذیرش از شما آزمون زبان انگلیسی خواهند گرفت. گواهی هایی که در سراسر دنیا معتبر هستند شامل: آیلتس (IELTS)، تافل (TOEFL)، ارزیابی زبان انگلیسی کمبریج (Cambridge Assessment English) و آزمون آکادمیک (PTE) می باشد. 
  • آزمون ورودی: تعدادی از دوره های آموزشی آزمون ورودی مرتبط دارند. یعنی تعدادی سؤال دربارهٔ رشتهٔ مد نظرتان طرح می شود تا به آن ها پاسخ دهید. برای مثال آزمون های (GMAT) و (GRE) نمونه هایی از این امتحانات هستند.
  • الزامات مالی: لازم است مدارکی را جهت اثبات آگاهی تان از هزینه های تحصیلی خود ارائه دهید. در این اسناد و مدارک باید چگونگی پرداخت مخارج و هزینه هایتان مشخص باشد. اگر از هر یک از موارد بورسیه، خیریه ها، کمک های دولتی یا پول خود قرار است استفاده کنید، باید حتما ذکر و اثبات شود.
  • شرکت در مصاحبه: یکی از مراحل پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد شرکت در مصاحبه می باشد. این بهترین فرصت برای دانشجویان است تا نشان دهند به شغل، رشته و هدفشان علاقه مندند. همچنین افراد باید آمادگی خود را برای سختی های مقطع تحصیلی خود اعلام کنند. پیشنهاد ما به شما این است که با آمادگی کامل در این مصاحبه شرکت کنید.

  • نامه های مرجع: سالانه صدها هزار دانشجوی بین المللی در دانشگاه های مختلف پذیرش می شوند. مشخصاً هر دانشگاهی توانایی گرفتن مصاحبه از تک تک افراد را ندارد. بنابراین مجبور هستند به مدارکی که متقاضیان در اختیارشان قرار می دهند، اکتفا کنند. نامه های مرجع یکی از این مدارک می باشند. شما ملزم به آوردن نامه های مختلف از اساتید، مؤسسات تحصیلی یا دانشگاه خود هستید. این نامه ها مهارت، توانایی و موفقیت شما در دوره های قبلی را تأیید کرده و مجوزی برای ورود به مقطع بعدی است. توجه داشته باشید که هرچه سمت و جایگاه فرد مرجع بالاتر باشد به نفع شما خواهد بود.
  • پروژه ها و رزومهٔ شخصی: برای بعضی از دوره ها مثل هنر، معماری، عکاسی و تحقیقات پروژه ها و پروفایل شما بررسی می شود. هدف از این کار بررسی تجربیات و مهارت شماست. افراد ناظر، مراجعان و مشتری هایتان را نیز بررسی خواهند کرد تا بدانند با چه افرادی کار می کنید. توضیحات دربارهٔ پروژه های تحقیقاتی هم با پاسخ به این سؤال ها کامل می شود: دربارهٔ چه چیزی و چرا تحقیق می کنی؟ وضعیت فعلی تحقیقات چیست؟ چگونه تحقیقاتت را کنترل می کنی؟

رزومهٔ شخصی شما باید شسته و رفته باشد. چرا که دانشگاه وقت بررسی تک به تک کارهایتان را ندارد. بیشتر سعی کنید کارهای کاغذی، پرداختی و همکاری هایتان را در (CV) خود ذکر کنید. برای مثال اگر دانشجوی روانشناسی هستید، کار در بیمارستان یا کلینیک های روانشناسی یک رزومهٔ درجۀ یک برای دانشگاه محسوب می شود. به همین ترتیب هر دانشجویی باید مرتبط با تخصصش، تجربه نیز داشته باشد. 

  • انگیزه نامه یا هدف نامه: یکی دیگر از اسناد الزامی نوشتن هدف نامه است. هدف خود از تحصیل در خارج از کشور و چرای انتخاب مقصدتان را باید شرح دهید. مؤسسهٔ آموزشی باید قانع شود که چرا آن را انتخاب کرده اید.
این موارد عمومی ترین شرایط اپلای برای مقطع کارشناسی ارشد بودند. همانطور که پیش تر ذکر شد، شرایط و پیش نیازها متفاوت هستند و برنامه به برنامه فرق می کنند. برای اطلاع از شرایط دقیق تر باید با دانشگاه و کشور مد نظرتان هماهنگ شوید و جستجو کنید. 

خصوصیاتی که دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد باید داشته باشند

از آنجایی که برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد خود تلاش می کنید و به مراحل بالاتر می رسید، باید از لحاظ اخلاقی نیز آماده باشید. در اینجا چند خصوصیتی که دانشجویان موفق آن ها را دارا هستند ذکر کرده و به شما نیز توصیه می کنیم تا برای موفقیتتان در این مسیر، از این ویژگی ها بهره ببرید. خصوصیات یک دانشجوی موفق عبارتند از:

  • فداکار: هر دانشجوی موفقی، درس و برنامه های تحصیلی خود را در اولویت قرار می دهد. درواقع برای موفقیت باید از یک سری تفریحات و خوشگذرانی ها گذشت.
  • هدف دار و پیشرو: هرکسی می داند انتخاب یک رشته تنها به شغل بعدی اش منتهی نمی شود. اگر در رشته ای تحصیل می کنید به معنی یک عمر زندگی همراه با آن است. دانشجوی موفق برنامه های بلند مدت و هدف داری را طبق تحصیلاتش می چیند.
  • مشتاق: دستیابی به موفقیت بدون اشتیاق امکان پذیر نیست. شما باید عشق و علاقه داشته باشید تا به چیزی که می خواهید برسید. دنبال کردن تحصیل تنها به منظور حقوق و پول بیشتر بی فایده است.
  • جاه طلب: دانش آموزی که هدفش مشخص باشد از پرسش هراسی ندارد و همواره طالب یادگیری دانشی جدید است.
  • تفکر نقادانه: هر دانشجویی باید مسائل را تجزیه و تحلیل کند. از نقد شدن و نقد کردن نترسد و به دنبال حل مشکلات باشد. 

تحصیل در هر مقطعی چالش های مخصوص به خودش را دارد ولی با تلاش و پشتکار می توانید به هر خواسته ای برسید.

برای فارغ التحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد چه مواردی را باید تکمیل کنیم؟

  • حداقل معدل 3.0: برخلاف دورهٔ کارشناسی، برای فارغ التحصیل شدن در دورهٔ کارشناسی ارشد معدلتان باید بالا باشد. توجه کنید که تمامی واحد ها را با نمره ای خوب پاس کرده و حسابی درس بخوانید.
  • اتمام زمان درسی: باید تمامی ساعات برنامه های درسی خود را پر کنید. معمولاً هر دانشجو بین 30 تا 60 واحد درسی برای کارشناسی ارشد می خواند. برای به پایان رساندن تحصیلاتتان باید این ساعات را تکمیل کنید.
  • تحویل پروژه: دانشجویان موظف اند یک پایان نامه تحویل دهند. این پروژه می تواند کاغذی، تحقیقاتی یا عملی باشد. مهم نحوهٔ ارائه و تحویل شماست. به طور معمول، یک ترم مانده به فارغ التحصیلی شما باید پایان نامهٔ خود را تحویل دهید.
  • پرداخت کامل شهریه: تمام هزینه های مرتبط با تحصیل خود را باید پرداخت کرده تا مدرکتان را دریافت کنید. 

دوره های پر طرفدار با پیش نیاز های عمومی و معمول:

  • کارشناسی ارشد حسابداری: دوره های خاصی از حسابداری هستند که پیش نیاز های عمومی را دارند اما برای صلاحیت نیاز به مدرک لیسانس نیست.
  • کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر: دوره های ریاضی، مدیریت سیستم و علوم کامپیوتر از پر طرفدارترین دوره های کارشناسی ارشد هستند.
  • کارشناسی ارشد پرستاری: دوره های پرستاری معمولاً به (BSN) نیاز دارند. با اینحال بعضی از متقاضیان با مدرک (RN) را نیز می پذیرند. 

دوره های پر طرفدار بدون پیش نیاز های عمومی:

  • کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی (MBA): این دوره ها از منعطف ترین دوره های کارشناسی ارشد هستند چرا که تمرکزشان بر روی مهارت های مدیریتی و رهبری است.
  • کارشناسی ارشد مدیریت بهداشت (MHA): این دوره در سال های اخیر خیلی محبوب شده است. این محبوبیت به دلیل افزایش اهمیت خانه ها و مراکز بهداشتی و نیاز به نیروی بیشتر می باشد. 
  • کارشناسی ارشد مدیریت دولتی (MPA): این مدرک به شما اجازهٔ کار در اماکن و سازمان های دولتی می دهد و بر مهارت های مدیریت دولتی و موفقیت تمرکز می کند.

جمع بندی

تحصیل در دورهٔ کارشناسی ارشد و پذیرش از دانشگاه های خارج از کشور رویایی دست نیافتنی نیست. چرا که مشاوران مجرب مؤسسهٔ اعزام دانشجو آرمان من روند اپلای و مهاجرت شما را تسهیل می بخشند. کافی است فرم درخواست مشاورهٔ رایگان را پر کرده تا از خدمات ما بهره مند شوید. مقالات بیشتر را می توانید از بلاگ آرمان من خوانده و دنبال کنید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام برای ارشد مجدد سوئد یا هلند میخوام اقدام کنم ارشدم رو دانشگاه تهران خوندم لیسانس رو علمی کاربردی پیش دانشگاهی نرفتم این مطلب مشکلی ایجاد میکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا