عمومی

دانشگاه های فارسی زبان خارج از کشور

با وجود دانشگاه های قارۀ اروپا و قارۀ آمریکا برای تحصیل، تعدادی از دانشجویان نیز برای تحصیل در خارج از کشور، دانشگاه های فارسی زبان را انتخاب می کنند. در این مقالۀ مؤسسۀ آرمان من به معرفی دانشگاه های فارسی زبان می پردازیم که مقصد مناسبی برای تحصیل در خارج از کشور هستند.

تحصیل در کشورهای فارسی زبان

students-persian-universities

صحبت کردن به زبان فارسی مشوق بسیاری از دانشجویان برای تحصیل در کشورهای فارسی زبان است. علاوه بر ایران، تاجیکستان، ترکیه و گرجستان دانشگاه های فارسی زبان دارند. همین نکته باعث می شود که برای تحصیل در خارج از کشور انتخاب شوند. بنابراین در ادامه به معرفی دانشگاه های فارسی زبان و شرایط تحصیل در این دانشگاه ها می پردازیم.

تحصیل در دانشگاه های فارسی زبان ترکیه

همان طور که می دانید، ترکیه یکی از کشورهای محبوب ایرانیان برای اقامت به حساب می آید. یکی از مسیرهای مهاجرت به ترکیه با اخذ پذیرش تحصیلی انجام می شود. از طرفی تعداد بیشمار مهاجران فارسی زبان باعث تدابیر متفاوت دولت ترکیه شده است. در واقع برای آن که تحصیل در خارج از کشور برای فارسی زبان میسر شود، دانشگاه های فارسی زبان در ترکیه راه اندازی شده اند. برای شناخت بیشتر دانشگاه های فارسی زبان ترکیه می توانید از خدمات مشاورۀ مؤسسۀ مای آرمان به عنوان موسسه مهاجرت تحصیلی بهره مند شوید.

دانشگاه های فارسی زبان ترکیه

اولین مرکز علمی فارسی زبان در ترکیه در سال 1884 افتتاح شد. ایرانی های مقیم ترکیه با این فعالیت خود فضا را برای فعالیت های علمی و فرهنگی فارسی زبانان آماده کردند. در رشد و پیشرفت این مؤسسۀ علمی رضا قلی خان خراسانی و شخصیت های فرهیخته ای چون آقای حاجی زین العابدین اصفهانی، آقای صدقیانی و آقای ایروانی نقش مهمی بازی می کردند. رشته هایی آموزش داده می شدند که منجر به فراگیری بیشتر زبان فارسی در ترکیه گردید.
در حال حاضر در دانشگاه های معدودی در ترکیه به زبان فارسی هستند. عموماً دروسی مربوط به ادب و زبان فارسی در این دانشگاه ها ارائه می شوند. در نتیجه با تاریخ و ادب فارسی و آثار شاعرانی مانند مولانا، سعدی، حافظ و نظامی آشنا می شوند. 

شرایط دانشگاه های فارسی زبان ترکیه

Turkey-persian-universities

دانشجویانی که برای تحصیل در خارج از کشور به ترکیه مهاجرت می کنند، می توانند دانشگاه های دولتی فارسی زبان را انتخاب کنند. تحصیل در این دانشگاه ها مقرون به صرفه است. به نحوی گاهی تحصیل رایگان برای دانشجویان امکان پذیر است.
برای اخذ پذیرش از دانشگاه های فارسی زبان ترکیه باید مدارک تحصیلی، پاسپورت معتبر و نمرۀ قبولی در آزمون ورودی دانشگاه ها را ارائه داد. هرچند دانشگاه انتخابی فارسی زبان است، باید مدرک آیلتس یا تافل و مدرکی مبنی بر تسلط به زبان ترکی را به دانشگاه تحویل داد. چنان چه اطلاعات بیشتری دربارۀ پذیرش تحصیلی دانشگاه های ترکیه لازم دارید، می توانید از مشاوران مجرب مؤسسۀ مای آرمان بهره مند شوید.

تحصیل در دانشگاه های گرجستان

دانشگاه های گرجستان یکی از انتخاب های دانشجویان برای ادامۀ تحصیل در خارج از کشور است. مقرون به صرفه بودن هزینه های زندگی باعث شده است که توجه بسیاری از متقاضیان ادامۀ تحصیل را به خود جلب کند. آمارها نشان می دهد که هزینه های زندگی در گرجستان 25 درصد کمتر از ایران است. این در حالی است که زندگی دانشجویان در خوابگاه های دانشگاه های گرجستان، هزینۀ مسکن را نیز به مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. از طرفی دیگر تلاش دولت گرجستان برای پیوستن به اتحادیۀ اروپا باعث محبوبیت بیشتر دانشگاه های آن شده است. برای گام برداشتن در راه اپلای با بهترین موسسات اعزام دانشجو مشورت کنید.

گرجستان راهی برای تحصیل در خارج از کشور 

Georgia-persian-universities

هرچند تحصیل در دانشگاه های گرجستان به زبان گرجی و انگلیسی است، برخی رشته های دانشگاهی نیز به زبان فارسی ارائه می شوند. بنابراین دانشجویان فارسی زبان از جمله متقاضیان ایرانی فرصت دارند برای تحصیل در خارج از کشور، گرجستان را انتخاب کنند. لازم است بدانید که برای ورود به دانشگاه های فارسی زبان گرجستان ارائۀ مدرک آیلتس یا تافل الزامی نیست. علاوه بر این اساتید مجرب و مسلط به ادب و زبان فارسی مشغول به کار هستند. از طرفی دانشجویان خلاق و زبدۀ در دانشگاه های فارسی زبان می توانند پیشرفت قابل توجهی داشته باشند. این موضوع فرصت ادامۀ تحصیل در دانشگاه های تراز اول دنیا را آسان تر می کند. برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه های فارسی زبان می توانید از راهنمایی مشاوران مؤسسۀ آرمان من بهره مند شوید.

شرایط زندگی دانشجویی برای فارسی زبانان

تحصیل در گرجستان فرصتی برای تحصیل به زبان فارسی فراهم می کند. دانشجویان می توانند از امنیت و آرامش حاکم در کشور گرجستان بهره مند شوند. دانشجویان اجازۀ کار کردن هنگام تحصیل را دارند. این موضوع در مدیریت هزینه کمک می کند. البته بهتر است بدانید هزینۀ زندگی دانشجویی با اقامت در خوابگاه ها کمتر می شود. زیرا هزینۀ خوابگاه مقرون به صرفه تر است. جالب است بدانید که دانشجویان ایرانی به خاطر فاصلۀ کم ایران و گرجستان شرایط بهتری را تجربه می کنند. در واقع می توانند راحت تر به ایران سفر کنند. این مزایا باعث گرایش بیشتر دانشجویان به تحصیل در دانشگاه های فارسی زبان خارج از کشور از جمله گرجستان می شود.

دانشگاه تفلیس برای تحصیل به زبان فارسی

university-persian-universities

دانشگاه تفلیس یکی از معتبرترین دانشگاه های گرجستان است. در دانشکدۀ ادبیات و شرق شناسی تحصیل به زبان فارسی می باشد. در واقع رشتۀ زبان و ادبیات فارسی و رشتۀ تاریخ خاورمیانه به طور کامل به فارسی ارائه می شوند. دانشجویان برای تحصیل در دانشگاه تفلیس باید مدارک تحصیلی ترجمه شده، رزومۀ تحصیلی و پاسپورت معتبر ارائه داد. اگرچه انگیزه نامه و گواهی سلامت پزشکی نیز برای اخذ ویزای تحصیلی گرجستان الزامی است. شما می توانید اطلاعات بیشتر را با پر کردن فرم رایگان مشاورۀ مؤسسۀ آرمان من به دست آورید.

تحصیل در خارج از کشور به زبان فارسی

people-persian-universities

تعدادی از دانشگاه های ترکیه و گرجستان فرصت تحصیل به زبان فارسی را به وجود آورده اند. اما در بیشتر دانشگاه های سراسر دنیا تحصیل در رشتۀ مطالعات ادبیات و زبان فارسی به فارسی انجام می شود. بنابراین دانشجویان می توانند تحصیل به زبان فارسی را انتخاب کنند. هرچند برای ورود به دانشگاه های منتخب ارائۀ مدرک زبان الزامی است.
جالب است بدانید در برخی از دانشگاه های معتبر اروپایی مانند دانشگاه کمبریج در انگلستان با نگاه تاریخی به زبان های رایج در قوم آریایی توجه مضاعفی در ارائۀ دوره های تحصیلی دربارۀ زبان فارسی دارند. به نحوی که در مبحث شرق شناسی مثلاً مطالعه دربارۀ هندوستان یا کشورهای فارسی زبانی چون ایران و تاجیکستان واحدهای مختلف به زبان فارسی ارائه می شوند. در ضمن تمرکز زیادی بر زبان و ادب فارسی در این حوزه های آموزشی و پژوهشی می شود. بنابراین تنها کشورهای گرجستان و ترکیه نیستند که رشته های تحصیلی یا واحدهای مختلف را به فارسی ارائه می دهند.

کلام آخر
تحصیل در خارج از کشور، آن هم به زبان فارسی هدف تعداد قابل توجهی از دانشجویان است. برای این کار باید حتما شرایط اپلای را بدانید. تحصیل در دانشگاه های فارسی زبان ترکیه و گرجستان هم راه را برای تحصیل در خارج از کشور فراهم کرده است. زندگی دانشجویی مقرون به صرفه و تحصیل در دانشگاه های در حال پیشرفت نکات مثبتی به حساب می آیند. علاوه بر این دو کشور، می توان گروه ها یا دانشکده هایی را یافت که رشته های زبان و ادبیات فارسی یا شرق شناسی را به زبان فارسی ارائه می دهند. آنچه مهم است بررسی شرایط تحصیل در آن دانشگاه هاست. به نظر شما کدام دانشگاه فارسی زبان برای مهاجرت تحصیلی مناسب است؟ دانشگاه های فارسی زبان در اولویت هستند یا دانشگاه های انگلیسی زبان؟ شما می توانید نظرات و دیدگاه های خود را در بخش کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
شما می‌توانید از طریق تماس با  شمارۀ 02191004190 با موسسه اعزام دانشجوی آرمان من در ارتباط باشید. در ضمن با تکمیل فرم مشاورۀ رایگان می‌توانید سؤالات خود را بپرسید. در صورت لزوم مشاورۀ حضوری نیز برای شما امکان‌ پذیر است. همچنین می‌توانید تازه‌ ترین ‌ها را در اینستاگرام مؤسسۀ آرمان من مشاهده کنید.

2/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫8 دیدگاه ها

  1. من میخواستم رشته تاریخ خاورمیانه دردانشگاه تفلیس زبان فارسی تحصیل کنم ۴۴ سال سن دارم معلم بوده ام وبازنشست شده ام ازطریق خودحمایتی وکاردانی علوم اجتماعی ولیسانس جامعه شناسی دارم که درلیسانس تاریخ خاورمیانه ادامه تحصیل دهم لطفامراراهنمایی نمایید

    1. فهیمه عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      باید برای دانشگاه مورد نظر اقدام کنید. رزومه کاری شما قوی هست اما ممکن هست به دلیل سن بالا به مشکل در پذیرش یا ویزا بخورید. به هر حال باید اپلای کنید و نتیجه رو ببینید.

  2. سلام
    یعنی جز ترکیه و گرجستان کشورهای دیگری وجود نداره که در دانشگاهشون به زبان فارسی تدریس بشه ؟

    1. ترانه عزیز
      تعداد این دانشگاه ها بسیار محدود هستند. ممکن هست یک سال یک دانشگاه کورس به زبان فارسی بگذاره و سال دیگه برداره. توجه داشته باشید که هر کشوری هم که این نوع دانشگاه ها را داشته باشن، در نهایت زبان لازم برای کار کردن و اقامت گرفتن در اون کشور، زبان همان کشور هست.

  3. سلام من قصد دارم بورسیه تحصیلی آمریکا رو برای رشته تجربی بگیرم
    میخواستم بدونم آیا داخل آمریکا هم استادانی هستند که فارسی صحبت کنند و آموزش دهند؟

    1. سارا عزیز
      خیر.
      همه دانشگاه های آمریکا انگلیسی زبان هستند و برای گرفتن بورسیه باید نمره زبان بالایی داشته باشید.

  4. سلام من ارشد مهندسی کشاورزی و۳۳ سال سن دارم وده سال هم سابقه ی کار همزمان در دو ارگان متفاوت دارم ، شوهرم هم ۳۶ سال و کارشناسی مهندسی کشاورزی میخواستم یه راهنمایی بفرمایید ما میتونیم بورسیه بشیم ؟کدوم دانشگاهها ؟و چون زبان انگلیسی از پایه ضعیف هستیم

    1. حمیرا عزیز
      برای بورسیه شدن باید معدل بالا، نمره زبان بالا، مقالات بین المللی، شرکت در سمینارهای و تالیف و ترجمه داشته باشید.
      برای انگلیس، آمریکا و کشورهای اروپایی اقدام کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا