عمومی

آزمون (gre) چیست؟

اگر شما جزء آن دسته از دانشجویان می باشید که قصد دارید در دانشگاه‌های بزرگ و معتبر جهان تحصیل کنید، حتماً اسم آزمون (gre) به گوشتان خورده است. حال این سؤال پیش می‌آید که آزمون (gre) چیست؟ این آزمون در واقع برای سنجش دانش دانشجویان فارغ‌ التحصیل شده از مقطع کارشناسی است. یکی از شرایط برخی از دانشگاه‌های بزرگ جهان به خصوص دانشگاه‌های آمریکای شمالی ارائۀ نمرۀ این آزمون می باشد. اما چرا؟ این دانشگاه‌ها دانشجویانی را پذیرش می‌کنند که از سطح علمی بالایی برخوردارند، زیرا این آزمون منابع و بخش‌های مختلفی دارد و دانش دانشجو را در تمام زمینه‌های تخصصی و عمومی رشتۀ او مورد سنجش قرار می‌دهد. در نهایت اگر دانشجو نمرۀ قابل قبولی در این آزمون کسب کند، می‌تواند مورد پذیرش دانشگاه مورد نظر قرار گیرد.
در ادامۀ این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات بیشتر و جامع‌تری در مورد این آزمون، بخش‌های آزمون، منابع، انواع و موارد دیگر مربوط به آن در اختیار شما قرار دهیم. همچنین می‌توانید تمامی سؤالات خود را از کارشناسان مؤسسۀ آرمان من بپرسید تا کامل‌ ترین پاسخ‌ها را به شما ارائه دهند. برای مشاوره رایگان به صفحۀ مشاوره از وب سایت آرمان من مراجعه نموده و با پر کردن فرم مربوطه، پاسخ سؤالات خود را دریابید.

آزمون (gre) چیست؟

آزمون gre

(Gre) مخفف عبارت (Graduate Record Examinations) است. در واقع این آزمون یک فیلتر ورودی می باشد که میزان معلومات دانشجو را برای ورود به مقاطع بالاتر مانند کارشناسی ارشد و دکتری می‌سنجد. آزمون (gre) را مؤسسۀ (ETS) برگزار می‌کند و آن را این چنین تعریف کرده است: «هوشمندانه‌ترین راه برای ورود به مقاطع تحصیلات تکمیلی و مدارس کسب و کار.»
در کشورهایی مانند کانادا و آمریکا، این آزمون جزء معیارهای اصلی پذیرش دانشجو در دانشگاه‌هاست. این دانشگاه‌ها نمرۀ این آزمون را همراه با مدارکی که برای پذیرش نیاز دارند، درخواست می‌کنند. در صورت بالا بودن این نمره و تأیید باقی مدارک، دانشجو مورد پذیرش قرار می‌گیرد.
در این آزمون سه مهارت محاسبات ریاضی، مقاله نویسی و درک مطلب متقاضی، مورد سنجش قرار می‌گیرد. درجۀ سختی این آزمون از نظر شرکت کنندگان در سطح آزمون‌های تافل و آیلتس زبان انگلیسی می باشد، چراکه سؤالاتی از علم ریاضی، جبر و احتمالات و هندسه در این آزمون آورده شده است. این مباحث در ریاضی جزء مباحث سخت نیستند. اما به این دلیل که باید پاسخ این سؤالات به زبان انگلیسی ارائه می شود به گونه‌ای که مؤسسه را متقاعد کند، کمی سخت به نظر می‌رسد. بخش محاسبات ریاضی آن دشوارترین بخش آزمون است.

بخش‌های آزمون (gre)

این آزمون در دو نوع (general) و (subject) برگزار می‌شود. در اینجا هر کدام را توضیح می دهیم.

آزمون (gre General)

آزمون اصلی که به عنوان آزمون (gre) شناخته می‌شود، همین آزمون (gre General) است. این آزمون هر هفته در تمام مؤسساتی که مجری برگزاری آن در شهرهای مختلف ایران هستند، برگزار می‌شود. آزمون (gre General) دارای سه بخش مختلف است. بخش استدلال کیفی و درک زبانی، بخش استدلال کمی و ریاضیات و بخش نوشتاری تحلیلی. در ادامه، هر بخش را به صورت جداگانه معرفی خواهیم کرد.

بخش استدلال کمی و ریاضیات

آزمون gre

سؤالات این بخش از مباحثی مانند هندسه، جبر، تجزیه و تحلیل داده‌ها و حل مسائل تشکیل شده است. منابع این نوع سؤالات کتاب‌های دبیرستان و معمولاً ساده می باشد. نمره‌ای که شرکت کننده از این بخش می‌تواند کسب کند، بین 130 تا 170 است و اکثر شرکت کنندگان نمرۀ قابل قبول و بالایی از این بخش کسب می‌نمایند. در این بخش دو مجموعۀ سؤال 25 تایی مطرح شده که 35 دقیقه زمان برای این سؤالات در نظر گرفته می شود.

بخش استدلال کیفی و درک زبانی

این بخش آزمون، بخش سنجش زبان متقاضیان است و توانایی‌های تحلیلی زبان را تست می‌کند. سؤالات این بخش به صورت جای خالی هستند که باید این جاهای خالی را از قسمتی مانند درک مطلب پر کرد و تعدادی سؤالات تحلیلی دیگر. سؤالات این بخش نیز مانند بخش ریاضیات دو سری سؤال 5 گزینه‌ای است. 30 دقیقه زمان برای پاسخگویی در نظر گرفته شد و سؤالات مشمول نمره منفی نمی‌شوند، نمره آن بین 130 تا 170 است.

بخش مقاله نویسی یا نوشتاری تحلیلی

در این بخش، موضوعات مشخصی به شرکت کننده داده می‌شود تا در مورد آن‌ها مطالبی بنویسند و در نهایت در آن مطالب استدلال می‌کنند. این بخش دارای دو قسمت است که برای قسمت اول 45 دقیقه زمان و برای قسمت دوم 30 دقیقه زمان در نظر گرفته می‌شود. به بیان ساده‌تر، شرکت کننده در این بخش باید یک انشاء بنویسد.
در قسمت اول که عنوان آن (Issue) است تعدادی موضوع به شرکت کننده داده می‌شود، سپس او یکی را انتخاب می‌کند و در مورد آن می‌نویسد. در این قسمت، شخص شرکت کننده باید تمام قوانین گرامری، واژگان و دیگر موارد نگارشی مربوط را رعایت کند. او باید حداکثر توانایی‌های خود را روی این نوشته پیاده کند تا بتواند نمرۀ قابل قبول را کسب کند. بیشترین نمره برای این قسمت مقاله نویسی 6 است که 4 نیز نمرۀ قابل قبولی خواهد بود.
در قسمت دوم که عنوان آن (Argument) است یک متن به ظاهر معقول و منطقی به شرکت کننده داده می‌شود که دارای اشکالات مختلفی می باشد. شرکت کننده باید این اشکالات را پیدا و اصلاح کند.

آزمون (Gre subject)

نوع (subject) آزمون (gre) برای دروس تخصصی رشته‌هایی مانند: شیمی، زیست شناسی، انگلیسی، ادبیات، فیزیک، ریاضی و روانشناسی است و در واقع داوطلبانی که برای این آزمون ثبت نام می‌کنند، خود را متمایز از دیگران می‌کنند. اگر فارغ التحصیل یکی از این رشته‌ها هستید و قصد ادامۀ تحصیل در یکی از دانشگاه‌های خارجی را دارید، ابتدا به وب سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و مطمئن شوید مدرک این آزمون برای پذیرش این دانشگاه لازم است یا خیر. این آزمون برخلاف نوع (general) آن، تنها به صورت کتبی برگزار می‌شود. این آزمون بین 66 تا 230 سؤال 5 گزینه‌ای تشکیل شده که دارای نمرۀ منفی است. این نوع آزمون برای دانشگاه‌هایی لازم است که خیلی مطرح هستند و فضای رقابتی تنگاتنگی بین داوطلبان برای ورود به آن وجود دارد. همچنین در کشور ایران سالی سه مرتبه و توسط سازمان سنجش آزمون برگزار می‌شود.

هزینۀ آزمون

آزمون gre(gre)

هزینۀ آزمون (gre) تقریباً 205 دلار است که از طریق حساب خود در سامانه (ETS) باید پرداخت کنید. آزمون (gre general) هر هفته در مؤسسات مجری برگزار می‌شود. بنابراین شما در هر زمانی که آماده باشید می‌توانید برای آن ثبت نام کنید. اما اگر به هر دلیلی تصمیم به تغییر زمان یا مکان آزمون گرفتید باید مبلغ 50 دلار واریز کنید. اگر هم قصد تغییر زمان و هم مکان آزمون را دارید برای هر کدام باید 50 دلار پرداخت کنید.
اگر مایل به کنسل کردن کلی آزمون نیز باشید، تنها نیمی از مبلغ پرداختی شما قابل استرداد است که به حساب شما در سامانۀ (ETS) واریز می‌شود. اما اگر از طریق مؤسسه‌ای ثبت نام خود را انجام داده باشید، به حساب مربوطۀ مؤسسه واریز می‌شود.

منابع آزمون (gre)

حتی فرد انگلیسی زبانی که دارای مدرک فوق لیسانس از رشته خود است، نمی‌تواند ادعا کند که می‌تواند نمرۀ کامل این آزمون را کسب کند. حال، برای ما ایرانیان که تسلط کامل و کافی به زبان انگلیسی نداریم مطالعه کردن منابع معرفی شده برای این آزمون ضروری است.
با توجه به اینکه این آزمون کمی دشوار می باشد، منابع زیادی برای آن معرفی شده است. اما قبل از شروع لازم است کتاب هایی مانند 504 واژه ضروری را مطالعه کنید.

منابع برای لغت

  1. 1100 واژه‌ای که نیاز است بدانید
  2. 800 واژه ضروری برای (GRE)
  3. (Word smart)
  4. (Magoosh 1000 Words)

منابع برای بخش درک مطلب

  1. (Big Book and Powerprep, ETS Official Guide)
  2. (RC files (Recent GRE Reading Comprehension tests))
  3. (Magoosh Videos)
  4. (Magoosh book)

منابع بخش تحلیل نوشتاری

  1. (Pool of Arguments and Issues)
  2. (ETS Official Guides and Powerprep)
  3. (Princeton Book)
  4. (Magoosh Analytical Writing Book)

منابع بخش کوانت

  1. (Manhattan 5lb)
  2. (ETS Official Guides and Powerprep)
  3. (Magoosh Videos)
  4. (Magoosh Questions)

نمونه سؤال برای آزمون (gre)

آزمون gre

پس از اینکه منابع معرفی شده برای این آزمون را مطالعه کردید، می‎توانید برای ارزیابی خود نمونه سؤالاتی را تهیه کرده و پاسخ دهید. بهترین کتابی که منبع بی نظیری برای نمونه سؤالات این آزمون است، کتاب 5 پوندی منهتن است که به طور مرتب به روز رسانی می‌شوند. در آزمون‌های برگزار شده، این نمونه سؤالات به صورت مکرر مشاهده شده‌اند.
همچنین منابع دیگری برای سؤالات وجود دارد. برای نمونه سؤالات بخش وربال فایلی با نام (TC-1200) و (RC-240) وجود دارد که به طور مرتب به روز رسانی می‌شود و اکنون دارای بیش از 1200 سؤال است.
برای بخش کوانت نیز منابعی مانند 400 سؤال ایرانی و 240 سؤال چینی در دسترس قرار دارند که مرتباً به روز رسانی می‌شوند.

نکات آزمون (gre)

این آزمون در کشور ایران در 9 مرکز برگزار می‌شود. این مراکز عبارتند از: مؤسسۀ فرهنگی علامۀ سخن، سازمان سنجش، مؤسسۀ آموزشی معرفت، دانشگاه صنعتی اصفهان، مؤسسۀ آموزشی امیربهادر، دانشگاه ارومیه، دانشگاه شیراز، دانشگاه شمال در آمل و مجتمع آموزشی گسترش انفورماتیک زنجان.
مبلغ این آزمون در بخش هزینۀ آزمون (gre) مورد بررسی قرار گرفت. اما اگر بخواهید در این آزمون به صورت (LATE) ثبت نام کنید، یعنی در کمتر از 4 روز مانده به زمان برگزاری، باید مبلغی بیشتر از آنچه به صورت عادی تعیین می‌شود، پرداخت کنید.
نتیجۀ آزمون به طور معمول بین 10 تا 15 روز بعد از تاریخ برگزاری آزمون اعلام می‌شود. آگاهی از اعلام نتایج به ایمیلی که شخص متقاضی هنگام ثبت نام وارد کرده، انجام می‌شود. پس از آن، شخص می‌تواند به حساب (ETS) خود وارد شده و نمرۀ نهایی و جزئیات آزمون را مشاهده کند.
مراحل زیر را برای مشاهدۀ نتیجه آزمون خود باید دنبال کنید:

  • به سایت (org/gre) وارد شوید
  • در گوشۀ سمت راست این صفحه در منوی موجود، گزینۀ (ETS Account) را پیدا کرده و انتخاب کنید.
  • در اینجا برای ورود به حساب کاربری خود نیاز به یک نام کاربری و رمز ورود دارید که در زمان باز کردن حساب در این سامانه انتخاب کرده‌اید.
  • بعد از ورود گزینۀ (View Scores and Score Recipients) را پیدا و انتخاب کنید.
  • حال می‌توانید در صفحۀ باز شده، کارنامۀ آزمون خود را مشاهده کنید.

هر فرد در طول سال می‌تواند تنها 5 بار در این آزمون و نوع (general) آن شرکت کند.
این آزمون در بیش از 160 کشور دنیا برگزار می‌شود.

قابلیت‌های آزمون

آزمون gre(gre)

  • می‌توانید سؤالات را نشانه گذاری کنید تا بعد آن‌ها را مرور کنید.
  • در هر بخش امکان این را دارید که به عقب یا جلو بروید.
  • در بخش سؤالات ریاضی روی صفحۀ ماشین حسابی برای راحتی انجام محاسبات در اختیار داوطلب قرار گرفته است.
  • در هر بخش می‌توانید پاسخ سؤالات را ویرایش کنید یا تغییر دهید.

جمع بندی

آزمون (gre) آزمونی است که ارائۀ مدرک و نمرۀ آن، جزء شرایط مورد نیاز برای پذیرش دانشگاه‌های معتبر جهان است. معمولاً دانشگاه‌های سطح بالای کشورهای آمریکا و کانادا این مدرک را برای پذیرش دانشجو ملاک قرار می‌دهند. این آزمون دو نوع (general) و (subject) دارد که نوع (subject) آن برای دروس تخصصی رشته‌های خاص طراحی شده است.
می‌توانید با شمارۀ 41276-021 تماس گرفته و یا فرم مشاورۀ رایگان را پر کنید و از کارشناسان و متخصصان مجرب این مجموعه به صورت رایگان راهنمایی بگیرید. در صورت داشتن هرگونه نظر، پیشنهاد و انتقادی می‌توانید آن را در قسمت نظرات وب سایت ما درج کنید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا