بهترین گرایش مهندسی برق برای اپلای
ادامۀ تحصیل در خارج از کشور یکی از موفقیتهایی است که جوانان و نوجوانان این روزها میتوانند به دست آورند. تحصیل در یک کشور خارجی و در یک دانشگاه معتبر با رنکینگ جهانی بالا، میتواند تضمین کنندۀ آیندۀ فرد برای ورود به بازار کار باشد. افراد در رشتههای مختلف وارد دانشگاههای متفاوتی در سرتاسر جهان میگردند و هر کدام در مقطعی مشغول به تحصیل میشوند. یکی از شاخههای پرطرفدار رشتۀ ریاضی و فیزیک، رشتۀ مهندسی برق است. افراد نخبه در این رشته اغلب به کشورهای کانادا، آمریکا، آلمان، انگلستان و دیگر کشورها مهاجرت میکنند و تحصیلات عالیۀ خود را در یکی از دانشگاههای کشورهای آمریکایی و یا اروپایی میگذرانند. حال در میان تمام گرایشهای این رشته بد نیست بدانیم بهترین گرایش مهندسی برق برای اپلای کدام گرایش است و پس از آن باید بدانیم که برای اپلای مهندسی برق چه مراحلی را باید پشت سر بگذاریم!
در هر رشته و گرایشی که هستید، برای مهاجرت در ابتدا باید ویزای تحصیلی دریافت نمایید. چنانچه در مورد اخذ این نوع ویزا و مهاجرت به کشورهای خارجی نیازمند اطلاعات جامعتری هستید، کافیست به صفحۀ ویزای تحصیلی از وب سایت مؤسسۀ مهاجرتی آرمان من مراجعه نموده و مطالب ارزشمندی در این خصوص مطالعه نمایید.
معرفی رشتۀ برق
مهندسی برق یکی از رشتههای پرطرفدار در شاخۀ ریاضی است که در مقاطع مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاههای مختلف برگزار میشود. این رشته، گرایشهای متفاوتی دارد که هر کسی بر حسب علاقه و استعداد خود وارد یکی از این گرایشها میشود و در دانشگاه به ادامۀ تحصیل می پردازد. 5 گرایش اصلی رشتۀ مهندسی برق شامل: برق قدرت، برق الکترونیک، کنترل، بیوالکترونیک و مخابرات هستند. هر کدام از این گرایشها نیز به شاخههای مختلفی تقسیم میشوند که اغلب آن را با نام همان گرایش می شناسند.
گرایشهای مختلف در این رشته در واحدهای درسی با هم متفاوت هستند. در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجو به صورت تخصصیتر وارد این رشته میشود. در میان دانشجویان و اساتید، گرایش مخابرات دشوارترین گرایش در این رشته شناخته شده و در بین تمام گرایشهای این رشته، الکترونیک و مخابرات برای مهاجرت و اپلای مهندسی برق مناسب تر هستند.
گرایش برق و قدرت
این شاخه از مهندسی برق در مورد تولید، توزیع و انتقال انرژی الکتریکی و همچنین ساختن دستگاههایی همانند موتورهای الکتریکی و ژنراتورهای الکتریکی است. از دروس اصلی این گرایش میتوان، مدارهای الکتریکی 1 و 2، سیگنالها و سیستمها، سیستمهای دیجیتال 1و 2، آزمایشگاه سیستمهای کنترل خطی، آزمایشگاه تحلیل سیستمهای قدرت، الکترونیک صنعتی و تأسیسات الکتریکی نام برد.
بازار کار گرایش برق قدرت
با وجود نیروگاههای متعدد در ایران و سایر کشورها، میتوان به بازار کار گرایش برق قدرت امیدوار بود. سیستمهای مختلف انتقال نیرو، راه اندازی ماشین آلات مختلف مثل، ژنراتورها و همچنین نگهداری و تعمیر سیستمهای قدرت از جمله کارهایی هستند که از این گرایش انتظار میرود و میتوان آن را در هر کجای دنیا انجام داد.
گرایش کنترل
به طور ساده هدف از مطالعۀ این گرایش، کنترل متغیرهایی است که بر مبنای ملاکهای مطلوب قرار گرفتهاند. این مبحث را میتوان در علوم و سایر رشتهها نیز مشاهده نمود. به طور کلی میتوان گفت که گرایش کنترل، یک عامل اتصال میان رشتۀ مهندسی برق و سایر رشتهها است. مهندسی کنترل در واقع، بخش بسیار مهمی از برخی فرآیندهای تولیدی و صنعتی را تشکیل میدهد.
فرض کنید یک سیستمی تولید و راه اندازی میشود، در این مرحله باید آن سیستم را مرتباً کنترل کرد و نحوۀ عملکرد آن را مورد بررسی قرار داد. این دقیقاً کاری است که مهندسی کنترل انجام میدهد و از واحدهای درسی این گرایش میتوان به اصول سیستمهای مخابرات، کارگاه برق، سیستمهای کنترل خطی، سیگنالها و سیستمها، ابزار دقیق، جبر خطی، سیستمهای کنترل مدرن و کنترل صنعتی اشاره نمود.
بازار کار
در تمام فرآیندهای تولیدی و صنعتی به خصوص فرآیندهایی که به صورت اتوماسیون کار میکنند، وجود یک متخصص در زمینۀ مهندسی کنترل الزامی است. در واقع، این گرایش و تخصص نیاز همیشگی در عصر حاضر است.
گرایش الکترونیک
برای اپلای مهندسی برق باید با بد و خوب گرایشهای مختلف این رشته آشنا شد. گرایش الکترونیک را میتوان یکی از قدیمیترین و محبوبترین گرایشهای این رشته به خصوص در میان دختران دانست. این گرایش در عین دشوار بودن، ظرافتهای خاصی را نیز به همراه دارد و در زمینۀ ساختن قطعات الکترونیک و همچنین کاربرد این قطعات در مدارها، فعال بوده است. این گرایش را عمدتاً به دو بخش مدار و سیستم و میکروالکترونیک، تقسیم بندی میکنند. در بخش مدار و سیستم در این گرایش به طراحی سیستمها و همچنین تجهیزات الکترونیکی میپردازند و در بخش میکروالکترونیک، با مطالعۀ مواد، ساخت قطعات و فیزیک الکترونیک سر و کار دارند. برخی از دروس اصلی این گرایش عبارتند از: سیستمهای کنترل خطی، سیگنالها و سیستمها، ماشینهای الکتریکی 1 و 2، مدارهای بالس، مدارهای مخابراتی، فیزیک الکترونیک و آزمایشگاه الکترونیک صنعتی.
بازار کار
همان قدر که این گرایش محبوب و قدیمی است، به همان نسبت بازار کار بسیار خوبی هم دارد. علاوه بر شرکتهای خصوصی، شما میتوانید در مشاغل دولتی مانند وزارت خانههای دفاع، صنایع و ارتباطات مشغول به کار شوید.
گرایش مخابرات
گرایش مخابرات را میتوان بهترین گرایش مهندسی برق برای اپلای دانست و برای اپلای مهندسی برق در این رشته به راحتی اقدام نمود. این گرایش در واقع در حوزۀ دریافت اطلاعات به وسیلۀ امواج مخابراتی است. این رشته کمی شبیه به گرایش کنترل است و از مهمترین واحدهای درسی این رشته میتوان سیگنال ها سیستمها، سیستمهای کنترل خطی، آشنایی با مهندسی برق، کارگاه برق، ریز موج و آنتن، مخابرات دیجیتال، میدانها و امواج را نام برد.
بازار کار
با مطالعۀ این رشته میتوانید در بسیاری از ارگانهای دولتی مانند سپاه و ارتش مشغول به کار شوید. چرا که این رشته با نرم افزارهای گوناگونی کار میکند که در هر ارگان دولتی مورد استفاده قرار میگیرد.
گرایش بیوالکترونیک
این گرایش، در واقع، دامنۀ بسیار وسیعی دارد اما میتوان در یک جملۀ ساده، استفاده مناسب از اصول مغناطیسی، الکتریکی و الکترومغناطیسی در حوزههای پزشکی آن را تعبیر کرد. هدف از مطالعۀ این رشته، نگهداری، تجهیز و همچنین طراحی دستگاههای مختلف پزشکی و اندامهای مصنوعی است. در واقع این گرایش، زبان مشترکی میان دو دنیای پزشکی و مهندسی ایجاد میکند. از دروس مهم این گرایش میتوان رسم فنی برق، نقشه کشی صنعتی، ریاضی مهندسی، الکترونیک 1 و 2، مدارهای منطقی و سیستمهای کنترل خطی را نام برد.
بازار کار
مهندس برق در این گرایش به عنوان کارشناسان تحقیقات بازار و کارشناسان تدارکات بسیار موفق خواهند بود. در این نوع مشاغل، افراد باید به مهارتهای تخصصی خود مسلط باشند تا در بازار کار بتوانند به موفقیت دست یابند.
بهترین گرایش مهندسی برق برای اپلای
حال که با انواع گرایشهای رشتۀ مهندسی برق آشنا شدید و تا حدودی دانستید که کدام گرایشها محبوبتر و اصلیتر هستند، برای مهاجرت و اپلای مهندسی برق باید این رشته را از نظر میزان تقاضا برای مهاجرت بررسی نمود.
جالب است بدانید که در هر کشوری گرایش محبوب برای رشتۀ برق متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای اپلای کشور کانادا، گرایش الکترونیک مناسبتر است. چرا که این گرایش به بررسی نحوۀ کارکرد دستگاههای مختلف الکتریکی میپردازد و این گرایش جزء 10 گرایش برتر ورودی اکسپرس اینتری در کشور کاناداست. در کشور لهستان، تمامی افراد با گرایشهای مختلف این رشته، موقعیتی فوق العاده خواهند داشت. چرا که بازار کار رشتههای مهندسی برق در این کشور بسیار مثبت بوده و افراد شرایط مناسبی را جهت کسب و کار در این کشور خواهند داشت. اگر کشور مقصد شما آمریکاست، میتوانید برای اپلای مهندسی برق اقدام کنید، زیرا آمریکا از آن دست کشورهایی است که در این رشته پیشرفت زیادی داشته و با حضور زمینههای متنوعی مانند، سیستمهای دیجیتال، برق، ارتباطات و الکترواپتیک در آمریکا، افراد آیندۀ شغلی بسیار خوبی در این رشته خواهند داشت.
اگر متقاضی تحصیل در آلمان هستید، باید بدانید که این کشور یکی از کشورهایی است که کاملاً صنعتی بوده و تکنولوژی بسیار بالایی در آلمان وجود دارد. در این کشور شما فرصتهای شغلی بسیار زیادی در رشتۀ مهندسی برق خواهید داشت. همچنین کشور آلمان دارای دانشگاههای بسیار معتبری برای انواع رشتههای مهندسی است.
اپلای مهندسی برق
سالانه افراد زیادی جهت ادامۀ تحصیل در رشتههای مهندسی برق برای کشورهای اروپایی و آمریکایی اپلای میکنند. این افراد بعد از اینکه در این رشته و در کشور مورد نظر اپلای کردند، به آن کشور مهاجرت نموده و پس از اتمام تحصیلشان خواهان تابعیت و یا اقامت دائم آن کشور میشوند. چنانچه برای ادامۀ تحصیل در مهندسی برق رزومۀ تحصیلی قوی داشته باشید میتوانید اقامت تحصیلی خود را راحتتر اخذ نمایید. لازم است بدانید شرایط اپلای مهندسی برق در کشورهای مختلف، متفاوت است.
برای اینکه در رشتۀ مهندسی برق تحصیل کنید باید پیشینهای بسیار قوی در رشتۀ علوم ریاضی داشته باشید. دانشگاههای معتبر دنیا اغلب نمرات برتری را برای پذیرش نیاز دارند. مثلاً، برای اینکه به دانشگاه کالج در لندن وارد شوید، باید نمرات سطح AAA/AAB را کسب نمایید. برای اپلای در این رشته نیازمند گذراندن آزمونهای آیلتس و تافل میباشید. نمرۀ قابل قبول در این آزمونها بستگی به دانشگاه مورد نظر شما دارد، اما میانگین نمره برای دورۀ کارشناسی و کارشناسی ارشد حداقل 6 و برای دکتری نمرۀ 6.5 تا 7 نیاز است.
برای ورود به دانشگاههای آمریکا باید آزمون ورودی (SAT) را پشت سر بگذارید، در حال حاضر این آزمون در کشور ایران برگزار نمیشود و دانشجویان باید به یکی از کشورهای همسایه سفر کند.
مهندسی برق در کشور کانادا
به تحصیل در کانادا بپردازیم. اگر قصد ادامۀ تحصیل در دورۀ کارشناسی این رشته را در کشور کانادا دارید، باید مدارکی را به سفارت ارائه دهید، مدارکی مانند، مدرک دیپلم، مدرک پیش دانشگاهی و گذراندن درسهایی که پیش نیاز رشتۀ مهندسی برق هستند. پیش نیازهای این رشته: ریاضی، شیمی، فیزیک و زبان انگلیسی هستند.
اگر قصد تحصیل در مقطع فوق لیسانس را دارید، ارائۀ مدارکی مانند، مدرک لیسانس برق و ارائۀ سوابق کاری الزامی است و در نهایت چنانچه قصد ادامۀ تحصیل در دورۀ دکتری این کشور را دارید باید مدرک کارشناسی ارشد خود را ارائه دهید.
لازم به ذکر است که بازار کار در کانادا برای مهندسین برق بسیار عالی بوده و با اتمام تحصیل خود در این کشور میتوانید به راحتی و به سرعت وارد بازار کار این کشور شوید.
بهترین دانشگاههای رشتۀ مهندسی برق در کشور کانادا
کشور کانادا دارای دانشگاههای بسیار معتبری در رشتۀ مهندسی برق است. این رشته در کانادا از اهمیت ویژهای برخوردار است. طبق آمار ارائه شده، این کشور در ده سال آینده نیاز به صد هزار مهندس در رشتههای مهندسی خواهد داشت، به همین دلیل، اکثر دانشگاههای این کشور رشتههای مهندسی را ارائه میدهند و در این رشته سرآمد هستند. در میان تمام دانشگاههای این کشور، چند دانشگاه به عنوان بهترین دانشگاهها برای رشتههای مهندسی برق شناخته شدهاند.
دانشگاه کارلتون: این دانشگاه در شهر اوتاوا و در سال 1942 تأسیس و جزء 650 دانشگاه برتر جهان شناخته شده است. این دانشگاه، گرایشهای مختلف مهندسی برق را در تمام مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری برگزار میکند. هزینۀ تحصیل در مقطع کارشناسی در این دانشگاه 34221 دلار کانادا، در مقطع کارشناسی ارشد، 11243 دلار کانادا و در مقطع دکتری معادل 8632 دلار کانادا بوده است. برای اپلای مهندسی برق در این دانشگاه باید هزینههای آن را نیز در نظر بگیرید. برای اطلاع بیشتر از شرایط پذیرش این دانشگاه، به وب سایت دانشگاه کارلتون مراجعه نموده و جزئیات دقیق دربارۀ رشتههای مختلف این دانشگاه را مطالعه نمایید.
دانشگاه کنکوردیا: این دانشگاه یکی دیگر از بهترین دانشگاهها برای تحصیل در رشتۀ مهندسی برق بوده که در استان کبک کانادا واقع شده است. سال تأسیس این دانشگاه 1974 است و در حال حاضر برگزارکنندۀ هر سه دورۀ تحصیلی میباشد. هزینههای تحصیل در این دانشگاه به نسبت دانشگاه کارلتون کمی بالاتر است.
دانشگاه مک گیل: در سال 1821 در شهر مونترال کانادا ساخته شد و دارای کیفیت آموزشی بسیار بالایی نیز است. دانشگاه مک گیل در مدت 10 سال در فهرست 25 دانشگاه برتر جهان قرار گرفت. این دانشگاه دارای آزمایشگاههای تجربی بسیار پیشرفتهای بوده که در آن پروژههای تحقیقانی بسیار زیادی نیز انجام میگیرد. هزینۀ تحصیل در این دانشگاه از دانشگاههای ذکر شده بالاتر است.
مهندسی برق در کشور آمریکا
تحصیل در آمریکا آیندۀ شغلی بسیار خوبی را به همراه دارد. با اپلای مهندسی برق در این کشور میتوانید به راحتی پس از تحصیل، مشغول به کار شوید. برای اینکه در مقطع لیسانس وارد شوید، نیاز به شرکت در آزمون ورودی و همچنین داشتن مدرک پیش دانشگاهی و مدرک زبان انگلیسی است. معمولاً در مقطع کارشناسی ارشد به دانشجو کمک هزینه تعلق نمیگیرد و فرد باید تمام هزینههای تحصیلی و زندگی خود را بر عهده بگیرد. در مقطع دکتری رشتۀ مهندسی برق در کشور آمریکا با داشتن سابقۀ کاری میتوانید به راحتی در این کشور مشغول به کار شوید.
مهندسی برق در کشور آلمان
در صورتی که برای کشور آلمان اقدامات لازم جهت اپلای مهندسی برق را انجام دهید، مطمئن باشید که آیندۀ کاری بسیار خوبی خواهید داشت، زیرا این کشور برای نیروهای مهندس خود ارزش زیادی قائل است و زمینههای شغلی فراوانی را فراهم می کند. بعد از اینکه دورۀ تحصیلی شما در آلمان پایان یافت میتوانید ویزای کاری و اقامت دائم این کشور را دریافت نمایید. در میان دانشگاههای مختلف این کشور، چندین دانشگاه جزء بهترین آنها هستند.
دانشگاه مونیخ: این دانشگاه از برترین دانشگاههای آلمان است که رتبۀ 50 را در کل دنیا کسب کرده است. دانشگاه مونیخ در انواع زمینههای فنی و مهندسی دارای اعتبار و شهرت است.
دانشگاه صنعتی آخن: دانشگاه پژوهشی آلمان در رشتههای مکانیک، صنایع، علوم کامپیوتر، مکانیک، فیزیک و شیمی دارای شهرت جهانی است.
جمع بندی
با آشنایی بیشتر با گرایشهای مختلف مهندسی برق و همچنین آشنایی با بازار کار این رشته در کشورهای مختلف، میتوانید نسبت به اپلای مهندسی برق در هر کدام از این کشورها اقدام کنید. در خصوص این موضوع که بهترین گرایش مهندسی برق برای اپلای چه گرایشی است، گفتیم که در کشورهای مختلف، هر کدام از گرایشهای رشتۀ مهندسی برق کاربرد خاص خود را دارند. حال دریافتید که با ادامۀ تحصیل در رشتۀ مهندسی برق میتوانید به کشورهای مختلفی مانند کانادا، آمریکا، آلمان و لهستان مهاجرت کنید و پس از اتمام تحصیل در آن کشور مشغول به کار شوید.
چنانچه در مورد هر یک از زمینههای مهاجرت نیازمند مشاوره هستید با ورود به صفحۀ مشاورۀ رایگان میتوانید از این آیتم بهره مند شوید. همچنین کارشناسان و مشاوران مجرب مؤسسۀ مای آرمان به عنوان موسسه مهاجرت تحصیلی از طریق پل ارتباطی 91004190-021 پاسخگوی سؤالات و مشکلات شما خواهند بود.