عمومی

بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای

عموم مردم رشتۀ مهندسی شیمی را مرزی میان فناوری و علم می‌دانند. مهندسی شیمی در واقع، یکی از رشته‌های پرطرفدار در میان دانشجویان است و همه ساله تعداد کثیری قصد ادامۀ تحصیل در این رشته را در دانشگاه‌های معتبر بین المللی دارند. رشتۀ مهندسی شیمی همانند دیگر رشته‌ها نیازمند به داشتن اطلاعات دقیق و کافی برای اپلای است. اگر بدون مشاورۀ تحصیلی و بدون در نظر گرفتن نکات ضروری، در این راه قدم بگذراید و اپلای کنید، ممکن است پذیرش شما در دانشگاه مورد نظرتان رد شود. در ابتدا باید بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای را بدانید و نسبت به همان گرایش برای ادامۀ تحصیل اقدام کنید. همچنین در این راه حتماً باید از مشاورۀ تحصیلی بهره مند شوید تا شرایط اپلای را به طور کامل بدانید.

رشتۀ مهندسی شیمی 

university-chemical-engineering

رشتۀ مهندسی شیمی یکی از رشته‌های پرطرفدار و پرکاربرد است که در آن با طراحی و همچنین ساخت ابزارهای صنعتی در محیط آزمایشگاه آشنا می‌شوید. مهندسین شیمی در علوم اتمی و همچنین ساخت پلیمر، رنگ، دارو، کاغذ، کود، پلاستیک، پتروشیمی و غذا نقش مؤثری دارند. آن‌ها می‌توانند فرآیندهای مختلف را بهتر و مقرون به صرفه‌تر کنند. بعضی از افراد در پایان تحصیلات خود در دانشگاه‌های مختلف مشغول به تدریس می‌شوند، تعدادی از آن‌ها در زمینۀ رشتۀ خود کتاب می‌نویسند، بعضی شرکت تأسیس کرده و یا تحقیقات علمی انجام می‌دهند. اغلب مهندسان شیمی با توجه به اینکه در هر مسئله‌ای ورود پیدا کرده‌اند دارای حقوق بالاتری بوده و تنوع شغلی آن‌ها نیز یکی دیگر از مزایای تحصیل در رشتۀ مهندسی شیمی است. حال برای اینکه بدانید بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای کدام است باید با انواع گرایش‌های رشتۀ شیمی در ابتدا آشنا شوید.

گرایش‌های رشتۀ شیمی 

رشتۀ شیمی از آن دست رشته‌هاست که گرایش‌های زیادی برای اپلای در خارج از کشور دارد. در اینجا گرایش‌های مختلف این رشته را برای شما بازگو کرده و برای هر کدام از آن‌ها توضیح مختصری ارائه داده‌ایم:

  • گرایش شبیه سازی:

این گرایش از رشتۀ مهندسی شیمی، به شبیه سازی طرح اولیه برای بررسی کردن عملکرد واحد صنعتی می پردازد. این گرایش با کمک برنامه‌های مختلف شبیه سازی و یا همچنین کد نویسی کامپیوتر این کار را انجام می‌دهد.

  • طراحی فرآیندها:

این گرایش به طراحی و یا بهینه سازی بخش کوچکی از یک واحد مستقل صنعتی می‌پردازد.

  • گرایش کنترل:

پیاده سازی الگوریتم کنترلی و همچنین میزان سرعت و یا پایداری الگوریتم برای رسیدن به یک مقدار مقرر مربوط به این گرایش از مهندسی شیمی می‌شود.

  • گرایش بیوتکنولوژی:

این گرایش بر انواع سیستم‌های بیولوژیک کار کرده و سعی دارد تغییرات شگرفی در مبارزه علیه آفات و بیماری‌ها ایجاد کند. این گرایش در صنایع غذایی، تصفیه آب و داروسازی نیز بسیار کاربرد دارد.

  • کاتالیست و ترموسینتیک:

این گرایش از شیمی به ساخت و طراحی کاتالیست‌های مصرفی در صنایع مختلف مانند گاز، نفت و پتروشیمی می‌پردازد.

  • گرایش داروسازی:

ساخت و طراحی سیستم‌های واکنشی که مورد نیاز انواع کارخانه‌های داروسازی هستند در حوزۀ این گرایش است.

  • محیط زیست:

گرایش محیط زیست به راهکارهای عالی برای مبارزه یا آلودگی‌های مختلف محیط زیست پرداخته و برای کاهش این آلودگی‌ها برنامه ریزی‌های مختلفی انجام می‌دهد.

  • گرایش بیوشیمی:

مهندسی بیوشیمی، به ساخت و طراحی فرآیندهای مولکولی عالی پرداخته و نقش مهمی در انواع سوخت‌های زیستی، بیوتکنولوژی و داروسازی دارد. 

  • مهندسی انرژی:

این گرایش به تولید انرژی از منابع طبیعی مثل استخراج گاز و نفت و منابع پایدار انرژی مانند منابع آبی، باد و خورشید می‌پردازد. 

  • مهندسی هسته‌ای:

افراد در این گرایش به ساخت تجهیزات مختلف هسته‌ای می‌پردازند، یکی از مهم‌ترین تجهیزات که در این گرایش ساخته می‌شود، راکتورهای هسته‌ای هستند.

  • مهندسی نفت:

شامل اصول استخراج نفت و گاز بوده و افراد در این گرایش به بررسی مخازن نفتی می‌پردازند.

بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای 

student-chemical-engineering

رشته‌های شیمی دارای گرایش های مختلفی است که هر کدام از آن‌ها طیف متنوعی از مشاغل را به وجود آورده‌اند. این مشاغل مختلف هر کدام به طور مستقیم و غیرمستقیم با شیمی در ارتباط هستند. مهندسان شیمی در دنیا به نام نجات دهندگان انسان‌ها معروف هستند، چرا که اکثر واکنش‌هایی که در کرۀ زمین اتفاق می‌افتد، تحت نظارت شیمی هستند. گرایش‌های نام برده هر کدام به نحوی کاربردی هستند و این رشته تا سال 2020 توانسته رشد چشمگیری در کشورهای، آلمان، هلند، فرانسه، آمریکا، کانادا، ترکیه، روسیه، استرالیا و انگلیس داشته باشد و موقعیت‌های شغلی بسیار مناسبی نیز در این کشورها فراهم شده است.
اینکه بخواهیم به طور مشخص بگوییم که بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای کدام است بستگی به این دارد که فرد در کدام زمینه بتواند آیندۀ شغلی مطلوبی داشته باشد. اما به طور کلی از میان تمام گرایش‌ها، مهندسی انرژی و مهندسی محیط زیست گرایش‌های بسیار مطلوبی برای اپلای خارج از کشور هستند. این گرایش‌ها بین دانشجویان بین المللی پرمتقاضی‌تر بوده و همچنین بازار کار مناسبی در کشورهای مختلف دارند.

مهندسی شیمی در کانادا

lab-chemical-engineering

در خصوص بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای بیایید شرایط تحصیل در کانادا را مورد بررسی قرار دهیم. زمانی که از ادامۀ تحصیل در رشتۀ مهندسی شیمی در کانادا صحبت می‌شود، یکی از بهترین و معتبرترین دانشگاه‌های این کشور به نام دانشگاه تورنتو در ذهن همگان می‌آید چرا که برنامه‌های درسی این دانشگاه در زمینۀ رشتۀ شیمی بسیار کارآمد و کاربردی است که باعث شده شهرتی جهانی پیدا کند.
همچنین دانشگاه‌های معتبر دیگری نظیر دانشگاه واترلو، دانشگاه بریتیش کلمبیا، دانشگاه آلبرتا، دانشگاه مک گیل در این کشور وجود دارند که در رشته های مهندسی شیمی سرآمد دانشگاه‌ها در سرتاسر جهان هستند و سالانه افراد زیادی متقاضی ادامۀ تحصیل در این دانشگاه‌ها هستند.
در حال حاضر بازار کار رشتۀ شیمی در کانادا دارای وضعیت بسیار مطلوبی است و اکثر کسانی که در این رشته کار می‌کنند، از کار خود رضایت کامل داشته و همچنین دارای درآمدهای بسیار مناسبی نیز هستند.

مهندسی شیمی در آلمان 

آلمان یکی از کشورهای پیشرفته در زمینۀ صنعت شیمیایی است و همچنین بزرگترین صادرکننده محصولات شیمیایی در جهان است. لازم به ذکر است که ادامۀ تحصیل در این رشته در دانشگاه‌های دولتی آلمان، در صورت تحصیل به زبان آلمانی، رایگان است. البته دانشگاه های انگلیسی زبان رایگان هم کم و بیش یافت می شوند. دانشگاه‌های آلمان نیز، همه از جایگاه‌های خوبی در بین دیگر دانشگاه‌های دنیا برخوردار هستند. بنابراین مدرک مهندسی شیمی که از این دانشگاه‌ها اخذ می‌کنید، در سراسر دنیا معتبر خواهد بود.
برای تحصیل در رشتۀ شیمی در آلمان باید مهارت‌های زبانی خود را ثابت کرده و مدرک یکی از آزمون‌های آیلتس یا تافل را ارائه دهید. از دانشگاه‌ها برتر ارائه دهندۀ گرایش‌های شیمی می‌توان به دانشگاه فنی مونیخ، دانشگاه برلین، دانشگاه کارلسروهه، دانشگاه دورتموند، دانشگاه آخن، دانشگاه اشتوتگارت و دانشگاه صنعتی هامبورگ اشاره کرد که هر کدام گرایش‌های مختلف شیمی را در مقاطع مختلف تحصیلی ارائه می‌دهند. برای دانستن اطلاعات دقیق در مورد دانشگاه‌های آلمان به وب سایت رسمی این دانشگاه‌ها مراجعه نمایید.

بورسیه‌های تحصیلی در رشتۀ شیمی 

glass-chemical-engineering

چنانچه قصد دارید برای ادامۀ تحصیل در رشتۀ مهندسی شیمی به خارج از کشور مهاجرت کنید و هزینۀ کمتری را در طول مدت تحصیل خود پرداخت کنید، باید از بورسیه‌های تحصیلی استفاده کنید. دانشگاه‌های مختلف برای رفاه بهتر دانشجویان در مقاطع مختلف و همچنین رشته‌های مختلف بورسیه‌ها تحصیلی برای آن‌ها در نظر گرفته‌اند. بعضی از این بورسیه‌ها همۀ هزینه‌های زندگی و تحصیلی افراد را پوشش می‌دهند و برخی از آن‌ها تنها بخشی از این هزینه‌ها را متقبل می‌شوند. به طور کلی، انواع بورسیه عبارتند از:

  • بورسیۀ تشویقی

این بورسیه به دانشجویان ممتاز و استعداد درخشان داده می‌شود که معدل های بالایی نیز دارند.

  • بورسیۀ ورودی

این بورسیه بر اساس میزان شایستگی افراد و معدل آن‌ها به دانشجویان جدیدالورود اعطا می‌شود.

  • بورسیۀ دستیار مدرس

این نوع از بورسیه برای رشتۀ شیمی به افرادی اعطا می‌شود که در حین تحصیل به دانشجویان ترم‌های پایین‌تر در کنار اساتید خود تدریس کنند.

  • بورسیۀ تحقیقاتی

این بورسیه به دانشجویانی که تحقیق و پژوهش انجام داده و مقالات مختلف علمی نوشته‌اند تعلق خواهد گرفت.

  • بورسیۀ کارآموزی

بورسیۀ کارآموزی به آن دسته از افراد که در کنار تحصیل، کارهای پاره‌وقت انجام می‌دهند، تعلق خواهد گرفت.
برای کسب اطلاعات دقیق‌تر از بورسیه‌های رشتۀ مهندسی شیمی می توانید به سایت‌ Scholarshipportal مراجعه نموده و نام دانشگاه و گرایش مورد نظر خود را در آنجا وارد کنید و از بورسیۀ گرایش مورد نظر خود مطلع شوید. شما می توانید برای پرسش سوالات خود با مای آرمان تماس بگیرید. موسسه مای آرمان موسسه مهاجرت تحصیلی باسابقه ای با کلی مشاوره خارج تحصیل کرده است.

بازار کار رشتۀ مهندسی شیمی

glasses-chemical-engineering

بعد از دانستن بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای حال بهتر است با بازار کار این رشته کمی آشنا شوید. در واقع فارغ التحصیلان در رشتۀ مهندسی شیمی می‌توانند در حوزه‌های مختلفی کار کنند.
حوزه‌هایی که افراد می‌توانند پس از اتمام دورۀ تحصیلی خود در رشتۀ مهندسی شیمی، مشغول به کار شوند عبارتند از:
مهندسی ساخت و ساز، میکروالکترونیک، استخراج نفت و گاز، مهندسی پلیمر، مهندسی موارد الکترونیکی و پیشرفته، محیط زیست، مدیریت پسماند، کالاهای مصرفی همانند لوازم آرایشی و بهداشتی، پالپ و کاغذ، بهداشت و درمان، معدن، مواد معدنی، فرآوری مواد غذایی، انرژی هسته‌ای، داروسازی و بیوتکنولوژی
همچنین فارغ التحصیلان رشتۀ مهندسی شیمی می‌توانند در پالایشگاه‌ها، صنایع مختلف نفت و گاز، صنایع معدنی، صنایع پلیمری، شرکت‌های مختلف فناور، مشاغل برنامه نویسی، کدنویسی کامپیوتری، صنعت نرم افزار، رنگ و رزین نیز ورود داشته باشند.

جمع بندی

green-chemical-engineering

در خصوص بهترین گرایش مهندسی شیمی برای اپلای، شما را با انواع گرایش‌های مختلف مهندسی شیمی آشنا کردیم و چند گرایش را نیز به عنوان بهترین گرایش‌ها معرفی نمودیم. سپس بازار کار این رشته را برای شما شرح دادیم. به امید اینکه بتوانید با کمک این اطلاعات و نکات، گرایش مناسب را برای مهاجرت و ادامۀ تحصیل در یک کشور دیگر انتخاب نمایید. چنانچه در این راه نیازمند مشاورۀ رایگان بودید، می‌توانید از طریق وب سایت مؤسسۀ مجاز اعزام دانشجو آرمان من، از متخصصان مجرب راهنمایی‌های لازم را بگیرید. همچنین با تماس از طریق پل ارتباطی 91004190-021 تمام سؤالات خود را از کارشناسان مؤسسه پرسیده و راه درست را پیش بگیرید. قطعا کمک گرفتن از یک موسسه اعزام دانشجو کمک بسیاری در کاهش هزینه و زمان می کند.
 

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫19 دیدگاه ها

  1. سلام وقت بخیر
    ببخشید بازار کار گرایش نانو مهندسی شیمی چطوره و اشتغال در خارج از کشور؟ خوب هست یا بهتره تغییر گرایش بدم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید.

    1. شیمای عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      گرایش نانو بسیار عالی هست. خوب هست که بدونید علم نانو در حال گسترشه و به حوزه های دیگه هم ورود پیدا کرده.

  2. با سلام و احترام
    در مورد گرایش صنایع گاز در مقطع کارشناسی و گرایش پدیده های انتقال و جداسازی در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی شیمی اشاره ای نشده است.
    در مورد شرایط سنی هم توضیح بفرمایید .
    با تشکر

    1. فاطمه عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      گرایش هایی که شما نام میبرید هم مناسب هستند اما این کاملا بستگی به کشور مقصد داره. در مورد سن باید بدونید که انگلستان تقریبا تنها کشوری هست که محدودیت سنی برای تحصیل اعمال نمی کنه.

  3. سلام وقت بخیر من به تحقیق در مورد سلول های خورشیدی به روش نانو علاقه دارم برای اپرای باید از گرایش نانوفناوری برم یا مهندسی انرژی؟؟

    1. امیر عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      مهندسی انرژی برای شما با توجه به علاقه تون بهتر هست. اما توجه کنید که رشته های متنوعی در هر دو حوزه وجود داره و شما باید ماژول های هر رشته رو بررسی کنید و ببینید کدوم علایق شما رو پوشش میده.

  4. سلام وقت بخیر
    بنده دانشجوی مهندسی شیمی هستم ترم 4
    از دانشگاه صنعتی شاهرود میخاستم بدونم از الان چه کارهایی برای بورسیه در کشور المان باید انجام بدم
    اگ راهنمایی کنید ممنون میشم

    1. ابوالفضل صنعتی عزیز

      سلام.

      اول و مهمترین کار تقویت زبان آلمانی است شما لااقل به سطح B2 برسید. 

       
      در مرحله بعدی دانشگاه‌ و رشته هدف خود را مشخص کنید. برای این کار ابتدا تمامی گزینه‌های موجود را لیست کنید. امکان گرفتن بورسیه، تحصیل رایگان، رتبه دانشگاه، لینک دوره، شرایط پذیرش و مهلت ارسال درخواست را در این لیست قرار دهید. سپس با توجه به اطلاعات جمع آوری شده پنج دانشگاه هدف را انتخاب کنید. 
      بعد از اینکه در مورد دانشگاه به قطعیت رسیدید در مورد مدارک لازم و نحوه گرفتن ویزای تحصیلی کشور آلمان تحقیق کنید وبرای آماده سازی مدارک مورد نیاز برنامه ریزی کنید. 
      سال آخر تحصیل مکاتبه و ارسال درخواست برای دانشگاه را آغاز کنید. به مهلت ارسال درخواست خیلی دقت کنید. 

  5. سلام
    ببخشید من کارشناسیم مهندسی شیمی گرایش صنایع غذاییه از دانشگاه گیلان
    و کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک از دانشگاه صنعتی اصفهان میخواستم برای ارشد مهندسی شیمی برای ارشد اپلای کنم کدوم گرایشش برای اپلای مناسبتره وایا برای اپلای گرایش کارشناسی مهمه

  6. سلام و وقت بخیر
    من فارغ التحصیل کارشناسی مهندسی شیمی هستم ، برای ارشد و دکتری قصد دارم در زمینه ای که مربوط به دارورسانی هدفمند با استفاده از ساختارهای نانو هست ادامه بدم ولی اطلاعات کافی برای اینکه از طریق چه رشته ای و یا چه گرایشی میتونم این مسیر رو دنبال کنم ندارم. میخواستم از شما در این زمینه راهنمایی بگیرم. متشکرم.

    1. فاطمه سلطانی عزیز. 

      موضوعی که برای تحقیق و ادامه تحصیل انتخاب کردید یکی از موضوعات داغ در زمینه بیوشیمی و نانوبیوتکنولوژی هست. 
      بهترین رشته ها برای تحقیق در زمینه ای که فرمودید Cellular and Molecular Biology – Pharmacutical Science – Biomedical Science هست. در این زمینه دانشمندان و دانشجویان تلاش میکنند با تمرکز روی سلولها در مقیاس ملکولی به درک بهتری از فرآیندهای داخل سلول برسند و از اون طریق بتونن درمانی برای سرطان یا ضایعه‌های عصبی پیدا کنند. 
      تحقیقات مد نظر شما اکثر در دانشکده‌های بیولوژی، داروسازی و پزشکی انجام میشه. 
      برای اینکه به شما سرنخی داده باشم تا بتونید رشته اتون رو انتخاب کنید بهتون پیشنهاد میکنم به لینک هایی که در پایین داده شده مراجعه کنید. در این صفحات تعدادی از موضوعاتی و توضیحات پروژه های تحقیقاتی دانشگاه رو خواهید دید. 
      دانشگاه‌هایی که در پایین اومدن از بهترین دانشگاه‌های‌ انگلستان و در مرز علم در حال توسعه دانش بشری در زمینه Drug Delivery هستند. 

      Aston University

      https://www.aston.ac.uk/research/hls/translational-medicine-research-group

      University of Reading

      http://www.reading.ac.uk/pharmacy/phdprojects/pharm-phd-pharmaceutics.aspx

      http://www.reading.ac.uk/pharmacy/phdprojects/pharm-phd-pharmaceutical-chemistry.aspx

  7. سلام میشه خیلی واضح بهم بگید کدوم گرایش در مهندسی شیمی زحمت میخواد ولی بازار کارش بهتر .و استخدامیش زیاد ممنون.

    1. آروین عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      جواب واحدی برای سوال شما وجود ندارد. در هر جا با توجه به تمرکر صنعت تقاضا برای برخی گرایش ها بیشتر هست. اما به طور کلی اگر رشته های مهندسی رو با حوزه های کلی (مثل علم کامپیوتر یا ژنتیک یا پزشکی یا هوش مصنوعی) تلفیق کنید و در این زمینه ها کار تحقیقاتی یا پایان نامه داشته باشید، شانس شما برای استخدام بالا می رود.

    1. ساناز عزیز
      رشته ای با عنوان کاربردهای هوش مصنوعی در مهندسی شیمی یکی از مثال های این تلفیق هست.

  8. سلام من دانشجوی ارشد شیمی گرایش داروسازی هستم میخواهم بدونم واسه ی دکتری چه کشورهایوی بیشترین پذیرش ودارن (به صورت رایگان)

    1. تانیا عزیز
      در حال حاضر هیچ کشوری تحصیلات رایگان به دانشجویان بین المللی ارائه نمی‌دهد
      ممکن هست برای بعضی رشته در ایتالیا بتونید پیدا کنید
      اما در کشورهای اروپایی می تونید تحصیلات ارزان رو تجربه کنید

    1. شهناز عزیز

      درود

      بله. البته باید در وبسایت دانشگاه ها به بخشی که در مورد زبان تدریس اشاره شده دقت کنید. بعضی از دانشگاه ها دوره های تحصیلی به زبان انگلیسی و بعضی دیگر به زبان مادری کشور ارائه میدهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا