اپلای رشته مهندسی پلیمر
مهندسی پلیمر یکی از بهترین رشتههای مهندسی است که در آن به طراحی، تولید و تحلیل مواد پلیمری میپردازد. فارغ التحصیلان این رشته پس از فارغ التحصیلی میتوانند در حوزههای مختلف صنعتی مشغول به کار شوند، به همین علت است که این رشته در میان دانشجویان دارای محبوبیت زیادی است و افراد زیادی متقاضی اپلای مهندسی پلیمر در کشورهای خارجی میشوند. در این مطلب سعی داریم شما را با رشتۀ مهندسی پلیمر و رشتههای مختلف آن برای اپلای در دانشگاههای معتبر سراسر جهان آشنا کنیم و در نهایت بازار کار این رشته را برای شما شرح دهیم تا راحتتر بتوانید در مورد انتخاب این رشته به عنوان تحصیلات عالیه تصمیم بگیرید. در صورتی که در این راه نیاز به مشاورۀ رایگان دارید، میتوانید با پر کردن فرم مشاورۀ رایگان در وب سایت مؤسسۀ معتبر آرمان من از مشاورین مجرب در زمینههای مهاجرتی کمک بخواهید.
آشنایی با رشتۀ مهندسی پلیمر و آینده شغلی آن
امروزه تمام وسایل و ابزارهای اطراف ما از مواد پلیمری همانند مواد قالبی، مواد پلاستیکی، لاستیک و الیاف مصنوعی تهیه شدهاند. مصرف این مواد پلیمری روز به روز در حال افزایش است و جزء نیازهای اساسی انسانها شده است. در واقع نیاز به پلاستیکهایی که با محیط زیست سازگار باشند از قبل بیشتر حس شده است. تمام این نیازها را با وجود متخصصین مهندسی پلیمر میتوان برطرف کرد. در طی سالهای اخیر صنایع پتروشیمی و پلیمری زیادی شروع به کار کردهاند و در نتیجه مهندسی پلیمر و مهندسی شیمی دارای محبوبیت زیادی شده است.
مهندسی پلیمر کاربردهای زیادی در صنایع پتروشیمی، ورزش، بسته بندی، ساخت عطر و نگه دارندهها، مواد پلاستیکی و داروسازی دارند. به طور کلی مهندسین پلیمر مشغول طراحی و تولید پلیمرهایی مانند ظروف و بطری های آب هستند. آنها مرتباً در آزمایشگاهها مشغول آزمایش و مطالعۀ مواد پلیمری هستند تا بتوانند ترکیبات تازهای از لوازم مختلف بسازند. کار اصلی آنها تولید و طراحی پلیمرهایی جدید و کارآمد، مهندسی پروژه، مدیریت فرآیند و ترکیب پلیمرهاست. افرادی که در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد مشغول به تحصیل هستند میتوانند نقش بسیار مهمی در حوزههای مختلف مدیریتی ایفا کنند. بعضی دیگر نیز میتوانند به عنوان بازاریاب و یا کارشناس فروش مشغول به کار شوند.
گرایشهای مهندسی پلیمر برای اپلای
برای اپلای مهندسی پلیمر در خارج از کشور، باید بدانید که چه رشتههایی مناسبتر هستند. حتماً میدانید که تنوع در حوزههای مطالعاتی رشتۀ مهندسی پلیمر بسیار زیاد است و افراد میتوانند با توجه به هدف خود، علایق و بازار کار، گرایش مورد نظر خود را انتخاب نمایند. توجه داشته باشید که در گرایشهای مهندسی پلیمر هیچ کدام از آنها نسبت به دیگری برتری ندارد چرا که همۀ آنها به نحوی به هم وابسته هستند و در واقع مکمل همدیگر خوانده میشوند. گرایشهای مهندسی پلیمر برای اپلای در دانشگاههای خارجی از کشور را با هم می خوانیم.
- مهندسی مواد
مهندسی مواد یکی از گرایشهای کاربردی این رشته است چرا که مهندسین پلیمر با مواد مختلف و همچنین ترکیبات آن ها زیاد سروکار دارند. مهندسین مواد مسئول تولید محصولات مختلف پلیمری از موادی نظیر فلزات و یا پلاستیکهاست.
- مهندسی شیمی
در این گرایش اصول زیست شناسی، شیمی، ریاضی و فیزیک را برای ساخت محصولات متنوع شیمیایی و همچنین داروها به کار میگیرند.
- مهندسی فرآیند
در مهندسی فرآیند، توسعۀ فرآیندهای مختلف شیمیایی صورت میگیرد و محیط کار مهندسین فرآیند اغلب آزمایشگاههاست. این افراد بر طیف گستردهای از صنایع همانند خودروسازی، کشاورزی، مواد غذایی، توسعۀ مواد، معدن، پتروشیمی، داروسازی و مواد شیمیایی تسلط دارند.
- مهندسی انرژی
در این گرایش شما مسئول طراحی و ساخت فناوریهای مختلف تجدیدپذیر، ترکیب انرژیهای تجدیدپذیر با نیروی برق و فراهم کردن تجهیزات و تأمین سوخت هستید.
- نانو پلیمر
این رشته به بررسی پلیمرهای ریز، نانوپلیمرها میپردازد. این گرایش یکی از گرایشهای محبوب برای اپلای مهندسی پلیمر است.
- فراورش پلیمرها
در این گرایش از مقطع کارشناسی ارشد رشتۀ مهندسی پلیمر، دانشجو با لاستیک، پلاستیک و کامپوزیت آشنا میشود.
- سنتز پلیمرها
این گرایش را میتوان یکی از مهمترین گرایشهای این رشته دانست که به ترکیب پلیمرهای کوچک پرداخته و به وسیلۀ آنها مولکول های بزرگتری را پدید می آورد.
- بایو پلیمر
این گرایش متفاوتترین گرایش در این رشته بوده، چرا که مهندسین در این گرایش با پلیمرهایی همانند لنز چشم کار میکنند و حوزۀ کاری آنها کارهای تحقیقاتی و همچنین آزمایشگاهها و کار در صنعت است.
مهندسی پلیمر در کانادا
با توجه به وجود صنایع مختلفی مثل خودروسازی و هوافضا در کشور کانادا، اپلای مهندسی پلیمر در این کشور با طرفداران زیادی مواجه شده است. کشور کانادا با توجه به پیشرفت چشمگیری که در حوزۀ صنایع مختلف داشته است، میتواند پذیرای تعداد زیادی از افراد در این رشته باشد. دانشگاه بریتیش کلمبیا و واترلو دانشگاههای معتبری هستند که در زمینۀ رشتۀ مهندسی پلیمر بسیار فعال عمل کرده اند. توجه داشته باشید که برای اپلای مهندسی پلیمر در دانشگاههای این کشور باید نمرۀ آیلتس 6.5 را ارائه کنید.
دانشگاه واترلو برگزارکنندۀ دورۀ کارشناسی ارشد رشتۀ مهندسی پلیمر است و به اعلام خود دانشگاه، دانشگاه واترلو بیش از هر دانشگاه و مؤسسۀ دیگری توانسته فارغ التحصیل در این رشته داشته باشد. با مراجعه به وب سایت رسمی دانشگاه واترلو میتوانید گروه پژوهشی آن را مشاهده کنید. در دانشگاه بریتیش کلمبیا نیز دورههای پژوهشی در حوزههای مواد و شیمی پلیمر برگزار میشود. دانشکدۀ شیمی این دانشگاه یکی از دانشگاههای پرچمدار در کشور کانادا و در سطح جهان است.
آیندۀ شغلی مهندسی پلیمر در کانادا
مهندسین پلیمر با دریافت مدرک دانشگاهی خود میتوانند در صنایع پلیمر، نفت و لاستیک سازی فعالیت داشته باشند. داشتن مدرک کارشناسی و یا کارشناسی ارشد در رشتۀ پلیمر برای اشتغال در کانادا یکی از شروط ویژه محسوب می شود. همچنین آنها با داشتن مدرک مهندسی حرفهای و پشت سر گذاشتن 3 سال دورۀ کاری در این رشته میتوانند در کانادا صاحب شغل شوند.
مهندسی پلیمر در آمریکا
در کشور آمریکا نیز صنایع در حال رشد زیادی هستند و با این میزان افزایش در صنعت، مسلماً کمبود نیروی کاری بیشتر حس خواهد شد. پیش بینی شده است که میزان تقاضا برای رشتۀ مهندسی پلیمر تا 5 سال آینده به شدت افزایش مییابد و فارغ التحصیلان این رشته در آمریکا از جایگاه مناسبی بهره مند خواهند شد.
در آمریکا فارغ التحصیلان این رشته موقعیتهای شغلی بسیار زیادی پیش روی خود خواهند داشت و مهندسی در این کشور از رضایت شغلی بسیار بالایی برخوردار هستند.
برای ورود به دانشگاههای آمریکا باید دورههای علوم ریاضی را بگذرانید، در بعضی از دانشگاههای این کشور از دانشجویان آزمون فیزیک و همچنین ریاضی میگیرند، چرا که این دو درس را عواملی بسیار مهم در مبدل شدن فرد به یک مهندس موفق میدانند. دانشگاههای برتر آمریکا در رشتههای مختلف مهندسی از جمله مهندسی پلیمر دانشگاه ماساچوست و دانشگاه کالیفرنیاست.
مهندسی پلیمر در استرالیا
برای اپلای مهندسی پلیمر در هر کشوری باید ابتدا از نظر رفاهی، بازار کار و درآمد ماهانه، کشور مقصد را مورد بررسی قرار داد. استرالیا یکی از کشورهایی است که گزینۀ مناسبی برای مهاجرت مهندسین پلیمر محسوب میشود. در این کشور میزان حقوق سالیانه این افراد حدوداً 97 هزار دلار است. این میزان حقوق به دلیل توسعه یافته بودن این کشور و همچنین نیاز به نیروهای کاری متخصص در این زمینه است.
بازار کار رشتۀ مهندسی پلیمر
به طور کلی، فارغ التحصیلان از رشتۀ مهندسی پلیمر میتوانند در حوزههای مختلف، پالایشگاههای سوخت، شرکتهای تایرسازی، شرکت تحقیق و توسعه، صنایع تولید و یا فرآوری پلیمر، بخشهای مختلف کنترل کیفیت و یا پشتیبانی فنی در شرکتهای مختلفی مشغول به کار شوند. حرفۀ تخصصی که به این افراد در این رشته آموزش میدهند در خصوص تولید و طراحی انواع مواد پلاستیک و همچنین دیگر مواد پلیمری است و کار اصلی این متخصصین آشنایی با خاصیتهای مولکولهای پلیمرها و سپس تولید محصولات متنوع جدید است.
محیط کار آنها ممکن است یک دفتر کار و یا محیطهای صنعتی و یا حتی آزمایشگاهها باشد. بازار کار این رشته خوشبختانه اشباع نشده است و گزینۀ مناسبی برای اپلای مهندسی پلیمر برای خارج از کشور به شمار میرود. بعضی از مشاغل مهندسین پلیمر در خارج از کشور را برای شما بازگو میکنیم:
طراح قالب، برنامه ریز تولید، مهندس تولید، مهندس کیفیت، متخصص پلیمر، ناظر تولید، بازرس کنترل کیفیت و دانشمند پلیمر.
جمع بندی
اگر شما هم جزء آن دسته از افراد هستید که به رشتۀ مهندسی پلیمر علاقه دارد، میتوانید با اپلای مهندسی پلیمر در دانشگاههای معتبر جهان، این رشته را ادامه داده و شغل مناسب خود را در این زمینه پیدا کنید. در این مطلب شما با رشتۀ مهندسی پلیمر و گرایشهای مختلف آن آشنا شدید. حال که بازار کار این رشته را به طور تخصصی بررسی نمودید، میتوانید برای ادامۀ تحصیل در این رشته تصمیم گیری نمایید. چنانچه تصمیم خود را برای مهاجرت به کشورهای خارجی از طریق ویزای تحصیلی گرفتید، با مراجعه به وب سایت مؤسسۀ مهاجرتی آرمان من میتوانید اقدامات مربوط به ویزای تحصیلی را انجام دهید. همچنین با شماره گیری 41276-021 میتوانید از کارشناسان مجرب مؤسسه راهنماییهای لازم را دریافت نمایید.