استرالیارشته های تحصیلی استرالیا

مهاجرت پزشکان به استرالیا

پزشکی یک شغل شریف در سرتاسر جهان است که طرفداران بسیار زیادی نیز دارد. با رشد جمعیت، نیاز جامعه به پزشکان نیز افزایش پیدا می ‌کند. بنابراین پزشکان حاذق به کشورهایی که این خلأ در آنها احساس می شود مهاجرت کرده و در آنجا به کار و زندگی می پردازند. یکی از این کشورها که در سال های اخیر با کمبود شدید پزشک در بیشتر نواحی آن مواجه بود، استرالیاست. این کمبود پزشک در استرالیا فرصت خوبی برای سایر پزشکان به وجود آورد تا با مهاجرت به آنجا به کار، کسب درآمد و زندگی بپردازند‌. زندگی در استرالیا به عنوان پزشک می تواند فرصت فوق العاده ای برای فرد باشد تا زندگی خود را متحول کرده و پیشرفت کند. در ادامۀ این مبحث قصد داریم تا دربارۀ مهاجرت پزشکان به استرالیا و روش های آن سخن بگوییم. بنابراین اگر پزشک هستید و قصد مهاجرت به این کشور را دارید این مقاله را تا انتها مطالعه فرمایید.

مهاجرت پزشکان به استرالیا

دربارۀ کشور استرالیا

کشور استرالیا یکی از بزرگترین و پهناورترین کشورهای اقیانوسیه است که دور تا دور آن را آب های آزاد در بر گرفته اند. استرالیا با هیچ کشوری مرز خاکی ندارد و کشور اصلی قارۀ اقیانوسیه به شمار می‌رود. پایتخت استرالیا شهر زیبای کانبراست (Canberra) که چند دانشگاه مطرح دنیا در همین شهر قرار گرفته اند. تا قبل از سال ۱۹۰۱ کشور استرالیا تابع بریتانیای کبیر بود ولی پس از آن توانست از بریتانیا جدا شده و مستقل شود. استرالیا همچنین دو قلمرو و شش ایالت دارد و نرخ بیکاری در آن فقط ۵.۸ برآورد شده است. لازم به ذکر است که کشور استرالیا یک کشور بسیار ثروتمند بوده و از روش ‌های مختلفی مثل معدن، صنایع، نفت و گاز، توریسم، تحصیل، آموزش، ساخت و ساز و کشاورزی کسب درآمد می‌ کند.
در مورد سیستم آموزشی استرالیا این نکتۀ حائز اهمیت است که هر ایالت قوانین مخصوص به خود را در مورد آموزش داشته و مدارس استرالیا در دو دستۀ دولتی و خصوصی قرار دارد. در مورد دانشگاه ‌ها هم 37 دانشگاه دولتی و 4 دانشگاه خصوصی در استرالیا وجود دارند که در ایالات مختلف استرالیا واقع شده اند. بیشتر دانشگاه های استرالیا دارای سطح علمی بسیار بالایی هستند به طوری که برترین دانشگاه های استرالیا در بین 40 دانشگاه برتر جهان قرار دارند و بقیۀ دانشگاه ها در بین 1000 دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شده اند. این کشور به دلیل معیارهای خوب تحصیلی سالیانه دانشجویان بین المللی را از سرتاسر جهان به سمت خود جذب می کند.

 

دلایل مهاجرت پزشکان به استرالیا

دلایل متعددی برای مهاجرت پزشکان به استرالیا وجود دارد. یکی از این دلایل می تواند درآمد بالای پزشکان در این کشور باشد. طبق آمارهای اخیر،پزشکان در استرالیا به طور میانگین بالغ بر ۱۲۰۰۰۰ دلار استرالیا در سال درآمد دارند. سخت گیری کشورهای آمریکایی و اروپایی برای جذب پزشک نیز یکی دیگر از دلایلی است که باعث مهاجرت پزشکان به استرالیا می شود. همچنین کمبود پزشک در این کشور، از جمله دلایل مهاجرت پزشکان به استرالیا به شمار می رود. گزارش ها حاکی از آن است که این کشور مجبور است حداقل تا سال ۲۰۲۵ به جذب پزشک عمومی ادامه دهد تا بتواند این کمبود پزشک را در مناطق مختلف استرالیا رفع کند. در حال حاضر از هر چهار پزشک در استرالیا یکی مهاجر است.

دلایل مهاجرت پزشکان به استرالیا

روش های مهاجرت پزشکان به استرالیا

به طور کلی چهار مسیر یا روش برای مهاجرت پزشکان به استرالیا وجود دارد که در ادامه مفصلاً دربارۀ هر کدام صحبت خواهیم کرد:
1. اقدام به عنوان پزشک عمومی
2. اقدام به عنوان مدیر درمانگاه
3. اقدام به عنوان پزشک متخصص
4. اقدام به عنوان سرمایه گذار

مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق پرداختن به شغل پزشک عمومی

پروسۀ مهاجرت پزشکان به استرالیا یک فرآیند کلی دارد که باید همۀ پزشکان عمومی آن را دنبال کنند:
در مرحلۀ اول پزشک عمومی موظف است تا مدارک خود را تحت شرایط خاص ارزیابی کند. دو مسیر نیز برای ارزیابی مدارک پزشکان عمومی تعریف شده است که از طریق سازمان های (AMC) و (ECFMG) اجرا می شود. سازمان (AMC) یا (Australian Medical Council) مسئول ارزیابی پزشکان مهاجر به استرالیا از نظر سطح علمی است. سازمان (ECFMG) در واقع یک سازمان آمریکایی است که مسئول ارزیابی پزشکان مشغول به کار است. هر کدام از این ارزیابی ها برای پزشکان هزینه دارد. پزشکان برای عبور از سد (AMC) باید مبلغی در حدود ۵۰۰ دلار استرالیا (فقط برای تشکیل پروتوفولیو) پرداخت کنند و برای سازمان ارزیابی (ECFMG) پزشکان موظف به پرداخت هزینه ای در حدود 150 دلار آمریکا برای صدور گواهی نامه و 975 دلار آمریکا برای هر یک از دو مرحلۀ آزمون هستند.
در مرحلۀ دوم از فرآیند مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان پزشک عمومی، پزشک موظف است در آزمون (AMC MCQ) شرکت کرده و نمرۀ قبولی را بگیرد. البته باید گفت که این آزمون در ایران برگزار نمی شود و پزشک عمومی مایل به مهاجرت به استرالیا، باید برای شرکت در آن به کشورهای مجاور مثل ترکیه برود. این آزمون هزینه ای در حدود ۲۷۲۰ دلار استرالیا برای پزشک عمومی دارد.
در مرحلۀ سوم پزشک متقاضی مهاجرت باید در آزمون زبان (OET) که یک آزمون زبان تخصصی پزشکی با عنوان (Occupational English Test) است، شرکت کند. پزشک ملزم به کسب نمرۀ (B) در مهارت نوشتاری، درک مطلب، شنیداری و مکالمه است که این نمره معادل نمرۀ ۷ در آزمون آیلتس می باشد. البته این نکته را باید متذکر شد که مجدداً این آزمون متأسفانه در ایران برگزار نمی شود و متقاضی برای شرکت در آن باید به کشورهای مجاور سفر کند. هزینۀ شرکت در آزمون تخصصی (OET) حدود 587 دلار استرالیا برآورد شده است. لازم به ذکر است که مدت اعتبار این مدرک همانند مدرک آیلتس تنها دو سال است.
در مرحلۀ پایانی، پس از اینکه پزشک متقاضی نمرۀ قبولی در ارزیابی ها و آزمون های فوق دریافت کرد، به گرفتن ویزای موقت استرالیا اقدام می کند. پزشک باید برای نهایی کردن مراحل مهاجرت خود به طور موقت به استرالیا سفر کرده تا در آنجا پس از ثبت مدارک، یک پیشنهاد کار از کلینیک ها و بیمارستان های آنجا دریافت کند. شاید هزینه های مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان پزشک عمومی بسیار زیاد باشد اما اگر پزشک بتواند مراحل را ثبت و در آنجا مستقر شود، در عرض چند ماه می تواند تمام هزینه های خود را باز پس گرداند. لازم به ذکر است که مهم ترین و اصلی ترین سازمان ارزیابی مدارک پزشکان که در واقع مسئولیت اعطای مجوز کار و شمارۀ ثبت (Registration) که همان معادل نظام پزشکی است، به عهدۀ سازمان (AHPRA) استرالیاست. این سازمان استرالیایی است که در نهایت تصمیم می ‌گیرد پزشک عمومی در کشور استرالیا مشغول به کار شود یا خیر.

روش های مهاجرت پزشکان به استرالیا

مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق مدیریت کلینیک

اگر پزشک متقاضی مهاجرت به استرالیا، حداقل به مدت یکسال سابقۀ کار به عنوان مدیر بیمارستان و یا کلینیک داشته باشد، می تواند به عنوان مدیر کلینیک به استرالیا مهاجرت کند. این روش نزد پزشکان متقاضی مهاجرت به استرالیا از محبوبیت بیشتری برخوردار است چرا که مراحل سخت رد شدن از مسیرها و سدهای ارزیابی ها و آزمون های مختلف را ندارد. از نظر هزینه نیز متقاضی هزینه های کمتری را برای این فرآیند خرج می کند و در نهایت می ‌تواند پس از ۲ سال زندگی و کار، اقامت دائمی کشور استرالیا را نیز دریافت کند. برای تکمیل فرایند مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان مدیر درمانگاه مراحلی نیز باید طی شود:
در مرحلۀ اول پزشک موظف است که همۀ مدارک خود اعم از تحصیلی، کاری و سوابق مدیریتی را به مؤسسات مربوطه جهت بررسی ارسال کند. این مرحله حدود سه ماه طول می‌ کشد و پزشک هزینه ای معادل ۸۸۰ دلار استرالیا را برای این فرآیند پرداخت می ‌کند.
در مرحلۀ دوم پزشک عمومی باید درخواست صدور دعوت نامه برای ویزای مهارت را به یکی از ایالت های استرالیا ارسال کند. این فرایند که حدود ۳ ماه نیز به طول می انجامد، هزینه ‌ای برای متقاضی مهاجرت ندارد.
در مرحلۀ سوم و پس از اینکه پزشک متقاضی مهاجرت به استرالیا دعوت نامۀ خود را دریافت کرد، ملزم به طی کردن مراحل گرفتن ویزای موقت به این کشور است. این پروسه در حدود ۶ الی ۹ ماه زمان می برد و هزینۀ آن بستگی به تعداد همراهان پزشک دارد. بهتر است برای تسریع فرآیند گرفتن ویزا، پزشک مدارک را همزمان با ارسال تقاضای دعوت نامه آماده کند. نکتۀ لازم به ذکر در اینجا این است که روش مهاجرت به استرالیا به عنوان مدیر کلینیک فقط برای اخذ ویزا کاربرد دارد و فرد پس از رسیدن به استرالیا می تواند در هر عنوان شغلی حتی پزشک مشروط به قبولی در آزمون های آنجا مشغول به کار شود. از همه مهمتر این است که پیدا کردن شغل پس از اخذ ویزا و رفتن به استرالیا بر عهدۀ خود پزشک است.
شرایط عمومی برای گرفتن ویزای مهاجرت به استرالیا به عنوان مدیر کلینیک به قرار زیر هستند:
• کسب نمرۀ (B) در آزمون (OET) است.
• داشتن حداقل یک سال سابقۀ مدیریت درمانگاه و کلینیک
• داشتن مدرک تحصیلی مرتبط که حداقل مدرک پزشک عمومی است.
• سن متقاضی مهاجرت به استرالیا به عنوان مدیر کلینیک باید زیر ۴۵ سال باشد.

مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق مدیریت کلینیک

مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان پزشک متخصص

پروسۀ مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان پزشک متخصص، شبیه به فرآیند مهاجرت پزشکان به استرالیا به عنوان پزشک عمومی است. با این تفاوت که پزشک متخصص باید یک دورۀ ۲۴ ماهۀ تخصصی را در کالج های استرالیا سپری کرده و پس از آن بتواند در آنجا مشغول به کار شود.

مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق سرمایه گذاری

یکی از روش های مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق سرمایه گذاری در این کشور است و برای اینکه پزشکی بتوانند در آنجا سرمایه گذاری کند، باید شرایط زیر را داشته باشد:
– سن پزشک باید بین حداقل ۱۸ تا حداکثر ۵۵ سال باشد.
– فرد باید پروانۀ مطب با سابقۀ حداقل چهار سال را نیز داشته باشد.
– پزشک باید حدود دو و نیم میلیارد تومان سرمایۀ منقول و غیر منقول داشته باشد.
لازم به ذکر است که ویزای سرمایه گذاری کارآفرینی در استرالیا تنها چهار سال اعتبار دارد و در صورتی که پزشک قصد تغییر آن را به ویزای دائم داشته باشد، باید حدود ۲۰۰ هزار دلار استرالیا در آن کشور سرمایه‌ گذاری کند. یکی از مزایای ویزای سرمایه گذاری کارآفرینی این است که پزشک ملزم به معادل سازی مدارک و عبور از سد ارزیابی های مختلف نیست. ولی در صورتی که قصد کار به عنوان پزشک عمومی و متخصص را در استرالیا داشته باشد، باید همچنان در آزمون‌ های سطح شرکت کرده و نمرۀ قبولی کسب کند.

مهاجرت پزشکان به استرالیا از طریق سرمایه گذاری

درآمد پزشکان در استرالیا

پیش از این گفته شد که یکی از دلایل مهاجرت پزشکان به استرالیا درآمد بسیار بالای آنهاست. فکر کردن به این هدف باعث می‌ شود پزشکان بدون در نظر گرفتن هزینه‌ های سنگین مهاجرت اقدام به این کار کنند. درآمد پزشکان در استرالیا به محلی که در آن کار می‌ کنند و همچنین به تخصص آنها بستگی دارد. ولی به طور کلی یک پزشک عمومی که در بیمارستان کار می ‌کند، می تواند درآمدی بین ۷۰ تا ۸۰ هزار دلار استرالیا در سال و یا ۱۳۸ دلار استرالیا در ساعت داشته باشد. در حالی که یک پزشک متخصص که در بیمارستان ها و کلینیک ها کار می کند، درآمد سالیانه ای معادل ۱۲۰ هزار تا ۴۰۰ هزار دلار استرالیا کسب می کند. در صورتی که پزشک عمومی و یا پزشک متخصص در کلینیک های تخصصی مشغول به کار شوند درآمد سالیانۀ آنها حتی به ۶۰۰ هزار دلار استرالیا نیز می‌ رسد.

درآمد پزشکان در استرالیا

دریافت مجوز طبابت در استرالیا

در مسیر مهاجرت پزشکان به استرالیا سازمان ‌های زیادی قرار گرفته ‌اند که پزشک باید هر کدام از آنها را به طور جداگانه طی کرده تا بتواند مجوز طبابت در این کشور را دریافت کند. یکی از این سازمان ها معروف به (RACGP) یا همان کالج پزشکان عمومی است. این سازمان مسئولیت ارزیابی، تعیین سطح و قابلیت پزشکان عمومی برای کار در کشور استرالیا دارد. سازمان دیگری که مسئول ارزیابی است (AHPRA) یا همان انجمن پزشکان استرالیا نام دارد. این سازمان اصلی ‌ترین و مهم ترین سازمان ارزیابی پزشکان برای کار در استرالیا بوده و سازمان صادر کنندۀ مجوز طبابت و تصمیم‌ گیرندۀ نهایی برای اشتغال پزشکان در استرالیاست.

دریافت مجوز طبابت برای پزشکان در استرالیا

یکی دیگر از مسئولیت های این سازمان تطبیق کردن مدارک پزشکان عمومی با معیارها و ارزش های پزشکی در استرالیا بوده و پزشک ملزم به دریافت همۀ تأییدیه های این سازمان است.‌ مراحل رد شدن از سد این ارزیابی ها به طور خلاصه در ادامه آورده شده است:
• در مرحلۀ اول هیئت بررسی تمامی مدارک پزشک متقاضی را بررسی کرده و در صورت کم بودن مدارک،یرای تکمیل آن ها به متقاضی تذکر می دهد.
• در مرحلۀ دوم آزمون ها را از پزشک متقاضی گرفته و مدارک دیگری را از وی تقاضا می کنند. شخص باید بتواند نمرۀ قبولی را در همۀ آزمون ها دریافت کند.
• در این مرحله نتیجۀ آزمون به صورت کتبی به دست متقاضی می ‌رسد و متقاضی نامه‌ای با محتوای قبول یا رد از این هیئت دریافت می نماید.
• در این مرحله پزشکانی که به صورت مشروط در آزمون قبول شدند، برای بررسی نهایی منتظر می مانند.
• در این مرحله پزشک در صورت عدم پذیرش در آزمون می تواند شکایت کرده و در نهایت بخشی از مبلغ هزینه شده برای آزمون ها را پس بگیرد.
لازم به ذکر است که هر کدام از مراحلی که در بالا به آنها اشاره شد، مسیرهای خاص خود را دارند و متقاضی ملزم به ارائۀ مدارک مختلف بنا بر درخواست مسئولین است.

مزایای مهاجرت پزشکان به استرالیا

جمع بندی

مهاجرت پزشکان به استرالیا فرآیندها و مسیرهای مختلفی دارد که متقاضی ملزم به عبور از آنهاست. از آن جایی که پزشک باید هزینۀ بسیار زیادی را برای مهاجرت به استرالیا پرداخت کند بنابراین قبل از انجام هر گونه درخواستی بهتر است همۀ مدارک خود و همچنین بهترین مسیر را انتخاب کند. ولی به طور کلی در صورتی که پزشک بتواند تمامی فرآیندهای مهاجرت به استرالیا را طی کرده و پذیرفته شود، به بهترین موفقیت در زندگی خود رسیده است. مؤسسۀ آرمان من به عنوان یک مشاور خوب برای مهاجرت پزشکان به استرالیا آمادگی دارد تا شما را در این مسیر همراهی کند. شما می توانید با شماره تلفن 02141276 تماس گرفته و یا فرم مشاوره رایگان را پر نمایید تا کارشناسان این مؤسسه راهنمای شما باشند.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا