دانشگاه های آمریکا همیشه در صدر جدول
دانشگاه های آمریکا زیاد دیده و شنیده میشوند. در کجا؟ در پروژههای بزرگ و تاریخساز جهانی! امتحان کنید. وقتی اخبار علمی و تکنولوژی را دنبال میکنید به راحتی متوجه این موضوع میشوید. در تمام پروژههای بزرگ پای یکی از دانشگاه های آمریکایی یا یک دانشجو یا استاد از این دانشگاهها در میان است. این موضوع در رتبه بندیهای جهانی نیز به وضوح دیده میشود. شما با هر سیستم رتبه بندی که دوست دارید بررسی کنید. دانشگاه های آمریکا همیشه در صدر جداول رتبه بندی هستند.
از طرفی این دانشگاهها برای پروژههای علمی خود بسیار هزینه میکنند. به همین خاطر است که برای مقاطعی مانند دکتری، پست دکتری و گاهی ارشد اسکالرشیپهای فول فاند ارائه میشود. همین پروژهها هستند که به نتیجه میرسند و تبدیل به یک محصول و در نتیجه یک صنعت میشوند. این جذابیت در دانشگاه های آمریکا باعث شده است که حتی دانشجویان اروپایی نیز برای ادامه تحصیل در آمریکا اقدام کنند. پس اگر شما هم میخواهید چیزی به دنیای علم و تکنولوژی اضافه کنید جای شما در دانشگاه های آمریکاست!
انستیتوی صنعتی ماساچوست
این دانشگاه که در سال 1861 تاسیس شده است رتبه یک در کل دنیاست. همچنین رتبه اول در میان دانشگاه های آمریکا نیز هست. این دانشگاه به خاطر رشتههای مهندسیاش بسیار زبان زد است. دانشگاه MIT دارای 6 دانشکده است و جالب است بدانید که رشته حقوق و پزشکی ندارد! از این 6 دانشکده، تعداد 5 دانشکده با ارائه 44 دوره تحصیلی متنوع برای دانشجویان کارشناسی درنظر گرفته شدهاند. همچنین برای دانشجویان کارشناسی که 4 سال را در این دانشگاه درس میخوانند گارانتی تامین خوابگاه وجود دارد. البته این دانشگاه 11 خوابگاه دارد که در حال حاضر 10 تا از آنها فعال هستند. دانشگاه MIT برای متاهلین نیز خوابگاه اختصاصی ارائه میدهد.
یک آمار جالب! 90 درصد دانشجویان دکتری در این دانشگاه از طریق دستیار بودن در تدریس یا تحقیقات بورسیه هستند. یعنی اسکالرشیپ فول فاند. اگر این پوزیشنها پر باشند نیز دانشگاه کمک هزینههای تحصیلی را برای دانشجویان در نظر میگیرد. کتابخانه این دانشگاه شامل 5 بخش میباشد: مهندسی، اقتصاد، علوم، موسیقی و هنر. این کتابخانه به تنهایی 2.9 میلیون کتاب پرینت شده دارد! دانشگاه MIT هرگز از 5 رتبه اول در دنیا نزول نکرده است و به عنوان یک آمار جذاب دیگر باید گفت که در سال 2011 این دانشگاه 632 اختراع ثبت کرده است.
از آمار نوبلیستهایش بگوییم. دانشکده فیزیک این دانشگاه 8 نوبلیست، دانشکده شیمی 3، دانشکده زیست 6 و دانشکده اقتصاد 7 نوبلیست فارغ التحصیل شده دارند. شما میتوانید برای مشاوره رایگان با کارشناسان مای آرمان با شماره زیر تماس بگیرید. مشاوران مای آرمان با سالها تجربه در حوزه اعزام دانشجو مشاوره تخصصی مطابق خواسته و بودجه شما ارائه میدهند.
دانشگاه استنفورد
دانشگاه استنفورد رتبه 2 در میان دانشگاه های آمریکا و رتبه 3 در جهان را دارد. این دانشگاه در سال 1885 در کالیفرنیا توسط یک سناتور آمریکایی تاسیس شد. در کل دانشگاه استنفورد 7 دانشکده دارد که 3 تای آن با 40 دپارتمان مختلف برای دوره های لیسانس و 4 تای دیگر برای تحصیلات تکمیلی می باشند. نکته متفاوت در مورد این دانشگاه این است که برای استارت آپ ها برنامه جذب فاند دارند! فارغ التحصیلان برجسته ای در این دانشگاه تحصیل کرده اند از جمله 19 برنده جایزه نوبل. سالانه فارغ التحصیلان دانشگاه استنفورد 2.7 تریلیون دلار درآمد دارند و از سال 2011 تا سال 2021 این افراد 5.4 میلیون شغل ایجاد کرده اند.
این دانشگاه جز دسته R1 است. به این معنی که جز دانشگاه هایی است که تحقیقات علمی در سطح بسیار بالا انجام می دهد. به عنوان شاهد می توان به آمار سال 2018 اشاره کرد. مطابق آمار دانشگاه استنفورد مبلغ 1.157 میلیارد دلار در این سال برای پروژه های تحقیقاتی هزینه کرده است. رشته های حقوق، پزشکی و کسب و کار در این دانشگاه فقط در سطح تحصیلات تکمیلی ارائه می شوند. این دانشگاه 80 خوابگاه دارد که فاصله آن ها تا دانشگاه 10 دقیقه با دوچرخه یا پیاده است. از دیگر امکانات دانشگاه استنفورد می توان به موزه این دانشگاه با 24 گالری و چندین باغ مجسمه اشاره کرد.
دانشگاه هاروارد
دانشگاه هاروارد با رتبه 5 جهانی و رتبه 3 در میان دانشگاه های آمریکا، در سال 1636 تاسیس شده است. این دانشگاه 10 دانشکده دارد و 50 دوره تحصیلی برای کارشناسی، 134 نوع مدرک تحصیلات تکمیلی و 34 نوع مدرک تخصصی ارائه میدهد. کتابخانه اصلی دانشگاه هاروارد از 79 کتابخانه تشکیل شده است و به تنهایی 20.4 میلیون کتاب دارد.
از فارغ التحصیلان به نام این دانشگاه میتوان به جان اف کندی، باراک اوباما و جورج بوش که روئسای جمهور سابق آمریکا بودهاند اشاره کرد. همچنین بیل گیتس معروف و بینظیر بوتو نخست وزیر سابق پاکستان نیز از تحصیل کردگان این دانشگاه هستند. از طرفی دانشگاه هاروارد 161 برنده جایزه نوبل و 188 میلیاردر آمریکایی را در کارنامه فارغ التحصیلان خود دارد. در سال 2019 دانشکده پزشکی این دانشگاه به تنهایی 1.65 میلیارد دلار جذب سرمایه داشته است. این عدد نجومی همان رقمی است که در قالب اسکالرشیپهای مختلف در اختیار دانشجویان قرار میگیرد. به این ترتیب شما می توانید با اسکالرشیپ هزینه تحصیل در آمریکا را صفر کنید.
انستیتوی صنعتی کالیفرنیا
این دانشگاه که به خاطر رشتههای علوم و مهندسیاش بسیار مشهور است رتبه 6 در دنیا و رتبه 4 در آمریکا را به خود اختصاص داده است. دانشگاه CALTECH دارای 6 دانشکده است و جز دانشگاه های آمریکا با رتبه R1 میباشد. از این رو 99 درصد دانشجویان دکتری این دانشگاه به طور کامل بورسیه هستند. این رقم فوق العاده است. یعنی تنها یک درصد از دانشجویان دکتری دانشگاه CALTECH بورسیه نیستند! مطابق آمار در سال 2011 این دانشگاه مبلغ 322 میلیون دلار برای پروژههای تحقیقاتی هزینه کرده است. در حال حاضر نیز دانشگاهCALTECH سالانه 270 میلیون دلار برای تحقیقات دانشگاهی بودجه صرف میکند. در بین رشتههای متفاوت، بیشترین بودجه تحقیقاتی به رشته فیزیک و کمترین به رشته ریاضی تعلق دارد. شما میتوانید جزئیات دقیق تحصیل در آمریکا را در وبسایت مای آرمان مطالعه کنید.
دانشگاه شیکاگو
این دانشگاه در سال 1890 تاسیس شده است و مطابق رتبه بندی جهانی در رتبه 10 دنیا قرار دارد. دانشکدهها برای مقاطع مختلف در این دانشگاه تفکیک شدهاند. یک دانشکده برای دورههای کارشناسی، 5 دانشکده برای دورههای کارشناسی ارشد و 8 دانشکده برای تحصیلات تخصصی در دانشگاه شیکاگو فعالیت میکنند. جالب است بدانید دانشگاه شیکاگو چند پردیس و مرکز تحصیلی در نقاط دیگر جهان از جمله لندن، پاریس، دهلی، هنگ کنگ و بیژینگ دارد.
این دانشگاه بزرگترین انتشارات دانشگاهی در آمریکا را به خود اختصاص داده است. آزمایشگاههای تحقیقاتی زیادی در آمریکا و دیگر نقاط جهان به عنوان آزمایشگاههای دانشگاه شیکاگو فعالیت دارند. از دیگر امکانات این دانشگاه می توان به کتابخانه اصلی این دانشگاه اشاره کرد که متشکل از 6 کتابخانه است. از طرفی 140 مرکز تحقیقات و انستیتو نیز در کنار دانشگاه اصلی مشغول به کارهای تحقیقاتی هستند. همچنین 7 خوابگاه که هر کدام شامل 39 خانه با ظرفیت هر کدام 70 نفر است در این دانشگاه وجود دارند. این دانشگاه نیز مانند دیگر دانشگاه های آمریکا از پروژههای تحقیقاتی حمایت زیادی میکند. از جمله در سال 2018 مبلغ 423.9 میلیون دلار برای تحقیقات در دانشگاه شیکاگو هزینه شده است.
سخن پایانی
دانشگاه های آمریکا جز مقصدهای بسیار رقابتی هستند. این دانشگاهها بسیار معروفاند. در رتبه بندیهای جهانی جز اولینها هستند. دانشگاه های آمریکا به کارهای تحقیقاتی اهمیت زیادی میدهند. در نتیجه بودجه هنگفتی نیز برای این منظور هزینه میکنند. دانشجویان از سراسر دنیا برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا میآیند. این دانشگاهها محل رقابت نخبگان است. البته در آمریکا طیف وسیعی از دانشگاهها وجود دارند. پس برای افراد با رزومههای متوسط نیز جای خالی وجود دارد. با این همه دانشگاه، انستیو و موسسات علمی شانس و انتخاب شما بالاست. برای مشاوره رایگان و تخصصی می توانید فرم زیر را از مای آرمان پر کنید. مشاوران مای آرمان در سریع ترین زمان ممکن با شما تماس میگیرند.
هزینه تحصیل در دانشگاه های امریکا چقدره؟
سیما عزیز
هزینه تحصیل در آمریکا بستگی به مقطع و رشته شما داره. اما این مبلغ معمولا بین 10 تا 50 هزار دلار در سال هست.
با سلام
برای کدوم مقطع در امریکا می تونیم بورسیه بگیریم راحت تر؟
سامان عزیز
راحت ترین مقطع برای دریافت بورسیه، دکتری هست.
رتبه علمی دانشگاه در ویزا شدنمون برای تحصیل در آمریکا تاثیر داره؟ ممنون میشم جواب بدین.
بیتا عزیز
بله قطعا تاثیر داره.
در داشگاه های امریکا برای کدوم مقطع بهتر میشه بورسیه گرفت؟
هاله عزیز
مقطع دکتری بیشترین احتمال گرفتن بورسیه را دارد.
برای دانشگاه های خیلی تاپ آمریکا چجوری می تونیم پذیرش بگیریم؟
افسانه عزیز
اگه رشته شما نزدیک به رشته ای که قرار هست بخونید باشه و مدارکتون ترجمه شده هست و نمره زبان دارید و در کنار این ها رزومه تون قوی هست می تونید اقدام کنید.