اسکاتلندمهم

راهنمای جامع اخذ ویزای اسکاتلند و بررسی انواع آن

اخذ ویزای اسکاتلند، اولین اقدامی است که بایستی از سوی مهاجران برای ورود به خاک این کشور انجام پذیرد. خیلی هم تفاوتی ندارد، متقاضیان مهاجرت، با چه هدفی و از کدام روش قرار است به کشور اسکاتلند مهاجرت کنند؛ داشتن ویزا، شرطی کاملا ضروری و مهم برای ورود به کشور اسکاتلند است. ما در این مطلب از بلاگ مای‌ آرمان، تصمیم داریم ضمن پرداختن به فرایند اخذ ویزای اسکاتلند، انواع ویزا در این کشور و روش‌های مهاجرت به آن را بررسی کنیم. اگر شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که اسکاتلند را برای مهاجرت انتخاب کرده‌اند، مطالعه این مطلب مفید را از دست‌ ندهید.

راهنمای جامع اخذ ویزای اسکاتلند

آشنایی با کشور اسکاتلند در یک نگاه

اسکاتلند جزیره‌ای نسبتا بزرگ و مستقل در شمال قاره اروپاست که به همراه 3 کشور دیگر، بریتانیای کبیر را تشکیل می‌دهند. واحد پولی اسکاتلند، پوند و زبان رسمی مردمان این کشور، انگلیسی است. البته درصد بسیار کمی از مردم نیز در این کشور به زبان اسکاتلندی صحبت می‌کنند.

اسکاتلند را می‌توان از جمله کشورهای توسعه‌یافته و غنی در قاره اروپا دانست. به وضعیت مطلوب اقتصادی این کشور، بایستی برخورداری از نظام آموزش عالی را هم افزود که سالانه موجب مهاجرت بیش از 70 هزار دانشجو از 180 کشور مختلف در جهان می‌شود. جالب است بدانید که کیفیت بسیار عالی آموزش در اسکاتلند، موجب اعطای لقب «آموزش متفکران خلاق» به این کشور شده است.

از آنجایی که اسکاتلند زیر نظر سیستم سلطنتی انگلستان مدیریت و رهبری می‌شود، تفاوت چندانی را نمی‌توان بین مقررات این دو کشور مشاهده کرد. با این ‌حال، اسکاتلند به لحاظ فرهنگی، آموزشی و مذهبی، هویت کاملا مستقل و منحصربه‌فرد خودش را دارد. بخش بعدی این مطلب به بررسی اخذ ویزای اسکاتلند و معرفی انواع آن اختصاص دارد.

انواع ویزای اسکاتلند

همان‌طور که گفته شد، مدیریت امور سیاسی و قانونی کشور اسکاتلند، توسط نظام سلطنتی انگلستان صورت می‌پذیرد. فرایند اخذ ویزای اسکاتلند نیز از جمله اموری است که مطابق با قوانین کشور انگلستان انجام می‌شود. در اسکاتلند نیز ویزاهای مختلفی وجود دارند که مهاجران می‌توانند با توجه به هدف و شرایطی که دارند، برای اخذ هر کدام از آن‌ها اقدام کنند. در ادامه، همراه ما باشید تا به بررسی انواع ویزاهای اسکاتلند بپردازیم.

ویزای تحصیلی اسکاتلند

یکی از انواع ویزای اسکاتلند، نوع تحصیلی آن است. این نوع ویزا، مختص آن دسته از مهاجرانی است که قصد ادامه تحصیل در کشور اسکاتلند را دارند. این دسته از افراد، بعد از دریافت پذیرش از کالج یا دانشگاه مورد نظر خود در اسکاتلند، بایستی جهت اخذ ویزای اسکاتلند اقدام کنند. قاعدتا بدون در دست ‌داشتن ویزا، امکان ورود به خاک این کشور برای آن‌ها وجود نخواهد داشت. ویزای تحصیلی اسکاتلند خود نیز دارای 3 نوع است:

  • ویزای تحصیلی دانش‌آموزی
  • ویزای تحصیلی دانشجویی
  • ویزای تحصیلی کوتاه‌مدت

ویزای تحصیلی نوع دانش‌آموزی، ویژه دانش‌آموزان زیر 18 سال است که قصد ادامه تحصیل در مدارس اسکاتلند را دارند. نوع دیگری از ویزای تحصیلی اسکاتلند، تحت عنوان ویزای دانشجویی وجود دارد که مختص دانشجویان 18 سال به بالاست. ویزای کوتاه‌ مدت نیز شکل سوم ویزای تحصیلی در اسکاتلند است. آن دسته از افرادی که قصد شرکت در دوره‌های کوتاه‌مدت کالج (مانند شرکت در دوره زبان انگلیسی) را دارند، بایستی برای اخذ ویزای اسکاتلند از نوع کوتاه‌ مدت آن اقدام کنند. شایان ذکر است که ویزای کوتاه‌مدت، خود شامل 2 نوع ویزای 6 ‌ماهه و 11 ‌ماهه می‌شود. از جمله مدارک لازم برای اخذ ویزای اسکاتلند در نوع تحصیلی آن، بایستی به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه مدارک هویتی معتبر
  • ارائه مدارک لازم مبنی بر اثبات تمکن مالی
  • ارائه نامه پذیرش از کالج یا دانشگاه مورد نظر
  • داشتن رضایت‌نامه از سوی والدین یا سرپرست قانونی (برای دانش‌آموزان زیر 18 سال)

ویزای تحصیلی اسکاتلند

ویزای کاری اسکاتلند

یکی دیگر از انواع ویزای اسکاتلند، ویزای کاری در این کشور است. این نوع ویزا، ویژه آن دسته از مهاجرانی است که تصمیم دارند در یکی از مشاغل مرتبط با تخصص و مهارت شغلی خود در اسکاتلند مشغول به‌ کار شوند. ویزاهای کاری در اسکاتلند نیز نظیر ویزای تحصیلی به 3 دسته تقسیم می‌شوند.

ویزای کاری بلندمدت در اسکاتلند

ویزای کاری بلندمدت، اصلی‌ترین نوع ویزای کاری در اسکاتلند است که با نام‌های دیگری همچون ویزای عمومی یا ویزای TIER 2 هم شناخته می‌شود. عموما برای دریافت این نوع ویزا، مراحل سخت و پیچیده‌ای مقابل راه مهاجران وجود دارد.

این نوع ویزای کاری، تنها به آن دسته از افرادی تعلق می‌گیرد که از سوی کارفرمای اسکاتلندی، یک جاب‌آفر یا پیشنهاد کاری داشته باشند. برای این گروه از افراد، فرایند اخذ ویزای اسکاتلند توسط همان کارفرما انجام می‌پذیرد. ویزای کاری بلندمدت اسکاتلند، خود نیز دارای انواع مختلفی است:

  • ویزای کاری عمومی
  • ویزای انتقال داخل شرکت
  • ویزای ورزشکاری
  • ویزای مبلغ مذهبی

ویزای کاری کوتاه‌مدت در اسکاتلند

نوع دوم ویزاهای کاری در اسکاتلند، ویزای کاری کوتاه‌مدت، ویزای کارآفرینی یا ویزای TIER 1) Entrepreneur) است. آن دسته از افرادی که به‌ دنبال ایجاد یک کسب‌وکار یا کارآفرینی در کشور اسکاتلند هستند، بایستی جهت اخذ ویزای اسکاتلند از نوع کوتاه‌مدت آن اقدام کنند. داشتن 200000 پوند سرمایه برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار در اسکاتلند الزامی است. شایان ذکر است که ویزاهای کاری کوتاه‌مدت نیز می‌توانند خود انواع مختلفی داشته باشند:

  • ویزای کار داوطلبانه
  • ویزای خلاقانه و ورزشی
  • ویزای مبادله دولتی
  • ویزای توافق‌های بین‌المللی
  • ویزای کارگر مذهبی
  • ویزای کارگر فصلی
  • ویزای طرح پویایی جوانان

ویزای کاری کوتاه‌مدت در اسکاتلند

ویزای سرمایه‌گذاری در اسکاتلند

در نهایت، آخرین نوع ویزای کاری در اسکاتلند به ویزای سرمایه‌گذاری اختصاص دارد. اگر در فکر سرمایه‌گذاری در کشور اسکاتلند هستید، با داشتن سرمایه‌ای حدود 2 میلیون پوند، می‌توانید جهت اخذ ویزای اسکاتلند از نوع سرمایه‌گذاری آن اقدام کنید. به این نوع ویزا TIER 1) Investor) هم گفته می‌شود.

برای هر نوع ویزای کاری در اسکاتلند که اقدام کنید، داشتن مدارک لازم، شرط اساسی برای پذیرش آن خواهد بود. بدون داشتن مدارک کافی و لازم، امکان اخذ ویزای اسکاتلند برای مهاجران وجود نخواهد داشت. مهم‌ترین این مدارک عبارتند از:

  • ارائه مدارک هویتی معتبر
  • تسلط به زبان انگلیسی و ارائه مدارک معتبر زبان
  • انجام آزمایش‌های پزشکی و ارائه نتیجه آن
  • ارائه اسناد و مدارک اثبات‌کننده نداشتن سوء پیشینه
  • ارائه مدارک لازم مبنی بر اثبات تمکن مالی
  • ارائه مدارک و اسناد لازم جهت اثبات مهارت‌ها و توانایی شخصی فرد در حوزه شغلی مورد نظر

ویزای توریستی اسکاتلند

ورود به کشور اسکاتلند برای شهروندان کشورهای اروپایی، بدون نیاز به اخذ ویزای اسکاتلند و تنها با داشتن پاسپورت یا کارت ملی امکان‌پذیر است. اما برای شهروندان غیر اروپایی، ماجرا کمی فرق می‌کند. این دسته از افراد، جهت ورود به خاک کشور اسکاتلند، بایستی ویزای معتبر این کشور را در دست داشته باشند. شهروندان کشورهای غیر اروپایی که تصمیم دارند با اهدافی به جز تحصیل و کار، وارد خاک کشور اسکاتلند شوند، باید قبل از آن، جهت اخذ ویزای توریستی اقدام کنند.

به ویزای توریستی، ویزای بیزینس یا ویزای ویزیت هم گفته می‌شود. این نوع ویزا، بسته به هدف مهاجران از سفر و مدت‌زمان اقامت آن‌ها در اسکاتلند از 6 ماه تا 10 سال متغیر است. مهاجران با داشتن ویزای توریستی در انجام اقدامات زیر آزادی عمل کامل خواهند داشت:

  • گردشگری در جاهای دیدنی بریتانیا یا داشتن سفر تفریحی به کشور اسکاتلند
  • دیدار با دوستان یا اعضای خانواده
  • عبور کردن از بریتانیا برای رفتن به کشوری دیگر
  • انجام کار داوطلبانه در یک بنیاد خیریه به مدت 1 ماه
  • انجام فعالیت‌های تجاری خاص مانند شرکت در یک مصاحبه یا جلسه کاری
  • شرکت در دوره‌های آموزشی مختلف یا شرکت در یک آزمون
  • شرکت در یک رویداد فرهنگی خاص
  • انجام پژوهش و تحقیق در حوزه امور درسی
  • شرکت در رویدادهای ورزشی
  • انجام امور پزشکی یا ادامه روند درمان بیماری در اسکاتلند

فرایند اخذ ویزای اسکاتلند در نوع توریستی آن، نظیر سایر اشکال ویزا در این کشور، مستلزم مراجعه افراد به سفارت و ارائه مدارک مربوطه است. از جمله مدارک مهمی که برای اخذ ویزای توریستی ضروری هستند، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه مدارک هویتی معتبر
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • ارائه دعوت‌نامه از سوی خویشاوندان و دوستان (اگر با هدف دیدار با دوستان یا اعضای خانواده به اسکاتلند مهاجرت می‌کنید و قرار است نزدیک آن‌ها اقامت داشته باشید، ارائه دعوت‌نامه الزامی خواهد بود.)
  • ارائه مدارک پزشکی (اگر با هدف درمان یا دلایل پزشکی به اسکاتلند مهاجرت می‌کنید، بایستی مدارک لازم را در جهت اثبات نیاز به درمان تخصصی در این کشور، ارائه کنید.)
  • ارائه اطلاعات بیومتریک برای داشتن اقامت بیشتر از 6 ماه (اطلاعات بیومتریک شامل یک عکس دیجیتال و اثر انگشت می‌شود که در مرکز درخواست ویزای بریتانیا به‌ ثبت می‌رسد.)
  • ارائه مدارک لازم مبنی بر اثبات تمکن مالی و پرداخت هزینه ویزا

اخذ ویزای اسکاتلند و وقت سفارت

مهاجران برای اخذ ویزای اسکاتلند، لازم است به سفارت این کشور در ایران مراجعه کنند و با ارائه مدارک لازم، منتظر آمدن نتیجه بمانند. شوربختانه در ایران هیچ‌گونه خدماتی جهت صدور ویزای اسکاتلند ارائه نمی‌شود. به‌ این‌ ترتیب، مهاجران برای دریافت ویزای اسکاتلند، بایستی به کشورهای دیگر نظیر ترکیه یا دبی مراجعه کنند.

به‌طور کلی، مدت‌زمان رسیدگی به مدارک و ارائه نتیجه نهایی در سفارت، چیزی حدود 3 هفته است. از آنجایی که این مدت‌زمان، در ایام تعطیل سال یا روزهای شلوغ سفارت، می‌تواند بیشتر شود، توصیه ما به متقاضیان، این است که 3 ماه زودتر جهت اخذ ویزای اسکاتلند اقدام کنند.

اخذ ویزای اسکاتلند و وقت سفارت

تحصیل؛ بهترین روش برای مهاجرت به کشور اسکاتلند

حال که با فرایند اخذ ویزای اسکاتلند و انواع آن آشنا شدید، خوب است اطلاعات کافی در باب روش‌های مهاجرت به این کشور هم داشته باشید. روش‌های متعددی برای مهاجرت به اسکاتلند وجود دارند که مهم‌ترین آن‌ها، کار، تحصیل و سرمایه‌گذاری است.

در میان روش‌های مذکور، شاید هیچ‌ روشی به اندازه مهاجرت تحصیلی، مناسب، آسان‌ و بی‌دردسر نباشد! در حالی که برای مهاجرت کاری، داشتن پیشنهاد جاب‌آفر و برای سرمایه‌گذاری، داشتن سرمایه‌ و ثروت الزامی است، علاقه‌مندان به زندگی در اسکاتلند، می‌توانند راه آسان‌تر یعنی تحصیل را انتخاب کنند. در ادامه، همراه ما باشید تا به شرح کامل مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند و بررسی شرایط آن بپردازیم.

مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند

آنچه بیش از همه، موجب محبوبیت مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند شده است، نظام آموزشی برتر در این کشور است. همان‌طور که گفته شد، این کشور در جهان به داشتن لقب آموزش متفکران خلاق شهرت دارد. همین امر هم گویای سیستم آموزشی ممتاز و منحصربه‌فرد در این کشور است. امکان تحصیل در اسکاتلند برای دانشجویان مهاجر در 3 مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری وجود دارد. ضمن اینکه دانش‌آموزان نیز می‌توانند با مهاجرت به اسکاتلند، لذت تعلیم و آموزش در مدارس برتر این کشور را تجربه کنند. در بخش بعدی این مطلب، به بررسی شرایط تحصیل متقاضیان در مقاطع مختلف تحصیلی خواهیم پرداخت.

تحصیل در مدارس اسکاتلند

فرایند اخذ ویزای اسکاتلند با پذیرش از مدارس این کشور آغاز می‌شود. تحصیل در مدارس اسکاتلند، یکی از راه‌هایی است که افراد زیر 18 سال می‌توانند از طریق آن، به اسکاتلند مهاجرت کنند. برنامه درسی موجود در مدارس اسکاتلند، عنوان CFE یا برنامه درسی ملی را دارد که از مهد تا دبیرستان به مدت 13 سال اجرا می‌شود. طبق این برنامه درسی، آنچه در سیستم آموزشی مدارس اسکاتلند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، توسعه مهارت‌های دانش‌آموزان، تشویق موفقیت‌ها و پیروزی‌های شخصی آن‌ها و یادگیری علوم بین‌رشته‌ای است.

علاوه بر این، 3 موضوع بنیادی در مدارس اسکاتلند وجود دارد که مربیان آموزشی، باید آن‌ها را به‌شکل کاملا جامع و تخصصی تدریس کنند. این 3 موضوع شامل خواندن و نوشتن، ریاضیات و آموزش سلامت و تندرستی می‌شوند. در نهایت، می‌توان هدف برنامه درسی ملی اسکاتلند را پرورش 4 مهارت اعتمادبه‌نفس، یادگیرندگی، مسئولیت‌پذیری و مشارکت‌کنندگی دانست. مقاطع تحصیلی در مدارس اسکاتلند، شامل موارد زیر می‌شود:

  • مهدکودک (آموزش به کودکان 3 تا 5 سال)
  • ابتدایی ( آموزش به دانش‌آموزان 5 تا 12 سال)
  • متوسطه (آموزش به دانش‌آموزان 12 تا 18 سال)

ذکر این نکته حائز اهمیت است که در تمامی مناطق و نواحی موجود در اسکاتلند، مدارس به 2 دسته مدارس دولتی و خصوصی (شبانه‌روزی) تقسیم می‌شوند. این نوع از مدارس، تمامی مقاطع تحصیلی از مهدکودک گرفته تا دبیرستان را پوشش می‌دهند. آن دسته از دانش‌آموزانی که از کشورهای خارجی وارد اسکاتلند شده باشند، می‌توانند با ثبت ‌نام در مدارس خصوصی، به تحصیل در این کشور بپردازند. مدارس خصوصی از امکانات آموزشی و رفاهی بسیار مطلوبی نظیر کتابخانه‌های مجهز، فضای ورزشی و خوابگاه‌های مدرن برخوردار هستند.

تحصیل در مدارس اسکاتلند

تحصیل دوره کارشناسی در اسکاتلند

آموزش آکادمیک در کشور اسکاتلند، نظیر سایر کشورهای دیگر، با تحصیل در دوره کارشناسی آغاز می‌شود. این دوره عموما 3 تا 4 سال به‌ طول می‌انجامد که این مدت‌ زمان در برخی رشته‌ها می‌تواند تا 2 سال کاهش پیدا کند. شرط ورود به این دوره برای دانشجویان خارجی، داشتن آیلتس با نمره 6 است. ضمن اینکه ارائه مدارکی همچون ریز نمرات تحصیلی، مدرک دیپلم و توصیه‌نامه و انگیزه‌نامه، برای ورود به مقطع کارشناسی در اسکاتلند الزامی است. هزینه تحصیل در این دوره، چیزی حدود 15 تا 45 هزار پوند خواهد بود.

در نظام آموزشی اسکاتلند، علاوه بر مدرک کارشناسی رسمی، یک مدرک کارشناسی مشترک یا افتخاری هم وجود دارد. دانشجویان با شرکت در این دوره، می‌توانند ضمن برخورداری از موقعیت‌های شغلی بهتر بعد از فارغ‌التحصیلی، آزادی عملی بیشتری در انتخاب واحدهای درسی داشته باشند.

تحصیل دوره کارشناسی ارشد در اسکاتلند

بعد از اتمام دوره کارشناسی، دانشجویان می‌توانند برای ادامه تحصیل در اسکاتلند، وارد مقطع کارشناسی ارشد شوند. تحصیل این دوره در کشور اسکاتلند، برخلاف سایر کشورهای دیگر، چیزی حدود 1 سال طول می‌کشد. از آنجایی که کوتاه ‌بودن دوره کارشناسی ارشد در اسکاتلند، موجب صرفه‌جویی در وقت و هزینه دانشجویان می‌شود، افراد زیادی خواهان تحصیل در این دوره هستند.

داشتن مدرک زبان آیلتس با نمره بالای 6 و ارائه مدرک کارشناسی، دو پیش‌شرط لازم و اساسی برای ورود به دوره کارشناسی ارشد هستند. انگیزه‌نامه، رزومه شخصی مناسب و ارائه مدارک هویتی معتبر از دیگر مدارک لازم برای ثبت‌ نام در این دوره خواهند بود. هزینه تحصیلی در دوره کارشناسی ارشد با توجه به نوع رشته و دانشگاه مورد نظر، چیزی حدود 15 تا 35 هزار پوند است.

تحصیل دوره دکتری در اسکاتلند

آخرین مقطع آموزش آکادمیک در اسکاتلند به دوره دکترا در این کشور تعلق دارد که ورود به آن، به‌ آسانی ورود و تحصیل در مقاطع دیگر نیست. داشتن رزومه بسیار قوی و مدرک آیلتس 7 از جمله پارامترهای ضروری برای ورود به این دوره تحصیلی به‌ شمار می‌رود. این دوره عموما پژوهش‌محور است و طی مدت ‌زمان 3 سال (تمام‌وقت) یا 6 سال (پاره‌وقت) با دفاع دانشجو از رساله خود خاتمه پیدا می‌کند. برای دانشجویان دکتری، امکان انجام کار دانشجویی در اسکاتلند به مدت 40 ساعت در هفته وجود دارد.

مزایای تحصیل در اسکاتلند

یکی از سوالاتی که عموما قبل از اخذ ویزای اسکاتلند یا پذیرش تحصیلی در ذهن افراد نقش می‌بندد، دلایل مهاجرت تحصیلی به این کشور است. این گروه از افراد به‌ دنبال دلایلی کاملا قانع‌کننده هستند تا بتوانند با تکیه بر آن‌ها، با خیالی آسوده به کشور اسکاتلند جهت ادامه تحصیل مهاجرت کنند. ما با در نظر داشتن دغدغه ذهنی این گروه از افراد، این بخش از مطلب را به بررسی مزیت‌های تحصیل در اسکاتلند اختصاص داده‌ایم.

برخورداری از نظام آموزشی منحصربه‌فرد در اسکاتلند

اگر تا اینجای مطلب همراه ما بوده‌اید، باید دانسته باشید که اسکاتلند از نظام آموزشی منحصر به‌فردی برخوردار است. یکی از ویژگی‌های ممتاز سیستم آموزشی در این کشور هم آموزش در سبک‌های مختلف یادگیری است. به‌عبارتی در نظام آموزشی این کشور، دانش‌آموزان و دانشجویان متناسب با رشته تحصیلی و توانمندی شخصی خود، یکی از سبک‌های یادگیری را انتخاب می‌کنند.

داشتن سابقه درخشان در آموزش و ثبت برترین تحقیقات در جهان

از دیگر نکات قابل توجه در نظام آموزشی اسکاتلند، سابقه درخشان این کشور در آموزش و ارائه تحقیقات برتر در کل جهان است. جالب است بدانید که 4 مورد از 6 دانشگاه قدیمی جهان در کشور اسکاتلند هستند! همین امر، گویای سابقه درخشان این کشور در امر آموزش است.

فضای آموزشی حاکم بر کل جامعه در اسکاتلند

از دیگر مواردی که می‌توان به‌عنوان مزیت تحصیل در اسکاتلند برشمرد، فضای آموزشی حاکم بر کل جامعه است. به‌عبارتی، آموزش و یادگیری در اسکاتلند، محدود به مدارس و دانشگاه‌های این کشور نمی‌شود. در گوشه‌گوشه این کشور، فرصتی برای یادگیری وجود دارد.

سایر مزیت‌های تحصیل در اسکاتلند

بهره‌مندی از بورسیه‌های تحصیلی و هزینه‌های مقرون ‌به‌صرفه تحصیل و زندگی، از دیگر مزایای تحصیل در اسکاتلند هستند. ضمن اینکه دانشجویان در این کشور، می‌توانند بعد از فارغ‌التحصیلی با پیدا کردن شغل مورد نظر خود، شرایط را برای اخذ اقامت دائم در اسکاتلند فراهم کنند.

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در اسکاتلند

قبل از انجام هرگونه اقدامی جهت اخذ ویزای اسکاتلند یا پذیرش از دانشگاه‌، خوب است اطلاعات کافی در باب بهترین رشته‌ها برای تحصیل در اسکاتلند داشته باشید. عموما غالب رشته‌های تحصیلی در اسکاتلند، دارای آینده شغلی بسیار خوبی هستند. با این‌ حال، برخی از رشته‌ها از وضعیت بهتری برخوردارند. در ادامه، همراه ما باشید تا نگاهی کوتاه به بهترین رشته‌‌ها برای تحصیل در اسکاتلند داشته باشیم.

بهترین رشته‌ها برای تحصیل در اسکاتلند

رشته دندانپزشکی و پزشکی در اسکاتلند

رشته‌های پزشکی به‌ویژه شاخه دندانپزشکی، از بهترین رشته‌های تحصیلی در کشور اسکاتلند به‌ حساب می‌آیند. اگرچه هزینه تحصیل در این رشته در مقایسه با سایر رشته‌های دیگر سنگین‌تر و بیشتر است؛ با این‌ حال، فرصت‌های شغلی ایده‌آل و درآمدهای بسیار بالای این رشته، ارزش هرگونه سرمایه‌گذاری در آن را کاملا توجیه می‌کند.

در رشته‌های پزشکی، دانشجویان بعد از گذراندن دروس مختلف و آشنایی با فرایند تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری‌ها، می‌توانند مشغول به‌ کار شوند. نحوه فعالیت این دسته از افراد، به 2 صورت نیروی ثابت یا نیروی طرحی در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی فراهم شده است. متوسط حقوقی که یک پزشک عمومی در اسکاتلند با فعالیت در مراکز درمانی دریافت می‌کند، چیزی حدود 34012 پوند است.

رشته دندانپزشکی نیز نظیر رشته‌های پزشکی از وضعیت شغلی بسیار مطلوبی برخوردار است. در این رشته، دانشجویان ضمن آشنایی با مشکلات دهان و دندان، قادر به درمان طیف وسیعی از بیماری‌های دندان خواهند بود. از جمله موقعیت‌های شغلی که بعد از فارغ‌التحصیلی در انتظار دانشجویان دندانپزشکی خواهد بود، می‌توان به ارتودنتیست، متخصص بهداشت عمومی، جراح دندان یا دندانپزشک عمومی اشاره کرد. میانگین حقوق یک دندانپزشک در اسکاتلند، چیزی معادل 39467 پوند است.

شایان ذکر است که بهترین دانشگاه‌ها برای تحصیل پزشکی در اسکاتلند، برایتون، گلاسکو و اکستر هستند. از اصلی‌ترین مراکز ارائه‌دهنده رشته دندانپزشکی در اسکاتلند هم می‌توان به دانشگاه شفیلد، بریستول و کوئینز بلفاست اشاره کرد.

رشته دامپزشکی در اسکاتلند

دامپزشکی دومین و برترین رشته برای تحصیل در کشور اسکاتلند است. آنچه ماهیت اصلی این رشته را تشکیل می‌دهد، حفظ رفاه و سلامت حیوانات است. بنابراین، دانشجویان بعد از فارغ‌التحصیلی، مسئولیت خطیری در برابر سلامت حیوانات و بهبود زندگی آن‌ها دارند. از دانشگاه‌های پیشتاز ارائه‌کننده این رشته در اسکاتلند، می‌توان به دانشگاه ناتینگهام، دانشگاه مرکزی لنکاوی و دانشگاه لیورپول اشاره کرد. متوسط حقوق یک دامپزشک در اسکاتلند، ماهانه چیزی معادل 34890 پوند است که این مبلغ با کسب تخصص و تجربه در حوزه کاری، بیشتر هم می‌شود.

رشته اقتصاد در اسکاتلند

شاید با دیدن نام اقتصاد، کمی متعجب و غافلگیر شوید! اما باید بدانید که در کشور اسکاتلند، ارزش زیادی برای رشته‌های علوم انسانی قائل هستند. در این میان، اقتصاد به‌عنوان یکی از بهترین زیرشاخه‌های علوم انسانی شناخته می‌شود. در این رشته، دانشجویان به‌خوبی با فرایند تولید، توزیع و مصرف ثروت در کشور آشنایی پیدا می‌کنند. ضمن اینکه بعد از فارغ‌التحصیلی، می‌توانند در مشاغلی نظیر امور مالی یا بانکداری مشغول به‌ کار شوند.

بعد از رشته‌های پزشکی، اقتصاد را بایستی از پردرآمدترین رشته‌ها در اسکاتلند دانست. حقوق اولیه این رشته به‌صورت ماهیانه از 34135 پوند آغاز می‌شود و به‌مرور زمان با کسب مهارت و تجربه، افزایش پیدا می‌کند.

رشته علوم سیاسی در اسکاتلند

از دیگر رشته‌های محبوب در اسکاتلند که طرفداران خاص خودش را دارد، رشته علوم سیاسی است. این رشته که از زیرشاخه‌های ادبیات و علوم انسانی به‌ شمار می‌رود، بر مطالعه سیاست، رفتار سیاسی و بررسی سیستم‌های دولتی تمرکز دارد. طبیعتا فارغ‌التحصیلان این رشته در مشاغلی همچون مشاور عمومی امور دولت، تحلیل‌گر سیاسی، لابیست، مدیر کمپین یا سیاستمدار مشغول به‌ فعالیت می‌شوند. از آنجایی که بسیاری از افراد شناخته‌شده در حوزه سیاست، آموزش‌دیده دانشگاه‌های اسکاتلند هستند، می‌توان وضعیت تحصیلی و شغلی بسیار مطلوبی را برای این رشته متصور شد.

از مطرح‌ترین دانشگاه‌های ارائه‌کننده رشته علوم سیاسی در اسکاتلند، بایستی از دانشگاه استون (Aston) و باث (Bath) یاد کرد. شایان ذکر است که حداقل حقوق فارغ‌التحصیلان رشته علوم سیاسی در اسکاتلند، ماهیانه حدود 24945 پوند است.

رشته مهندسی در اسکاتلند

در میان بهترین رشته‌های تحصیلی در اسکاتلند، باید جایی هم برای رشته‌های مهندسی خالی گذاشت. از آنجایی که اسکاتلند نظیر انگلیس، جزو قدرت‌های برتر دنیا در صنعت و تولید به‌ حساب می‌آید، می‌توان وضعیت شغلی کاملا ایده‌آلی را برای مهندسان این کشور در نظر گرفت. حداقل درآمد در کشور اسکاتلند برای یک مهندس شیمی 30 هزار پوند، برای مهندس حوزه فنی 30 تا 75 هزار پوند، برای مهندس عمران، 28 هزار پوند و برای مهندس مکانیک 29 هزار پوند است.

رشته مدیریت در اسکاتلند

رشته مدیریت در تمام نقاط جهان، همیشه از رشته‌های کاربردی و پرطرفدار بوده است. این رشته در کشور اسکاتلند هم وضعیتی مشابه با سایر کشورهای دیگر دارد. با این تفاوت که ورود به این رشته در دانشگاه اسکاتلند با رقابت و سختی‌های بسیاری همراه است؛ چرا ‌که بعد از فارغ‌التحصیلی، موقعیت‌های شغلی درخشان و درآمدهای بسیار بالا در انتظار دانشجویان مدیریت خواهد بود. قاعدتا گذر از این سختی‌ها، تنها با داشتن تلاش و پشتکار مداوم از سوی مهاجران امکان‌پذیر خواهد بود. میانگین حقوق فارغ‌التحصیلان رشته مدیریت در اسکاتلند، ماهیانه چیزی معادل 26496 هزار پوند برآورد شده است.

رشته مدیریت در اسکاتلند

معرفی 5 دانشگاه برتر اسکاتلند

یکی از مواردی که فرایند اخذ ویزای اسکاتلند از طریق مهاجرت تحصیلی را بیش از روش‌های دیگر ارزش می‌بخشد، وجود دانشگاه‌های معتبر در این کشور است. لازم است دوباره این نکته را یادآوری کنیم که 4 مورد از 6 دانشگاه قدیمی جهان در اسکاتلند وجود دارند. این امر ضمن توجیه مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند، نشان‌دهنده سابقه دیرین و درخشان این کشور در حوزه آموزش و یادگیری است.

از این گذشته، اسکاتلند از موهبت داشتن چند دانشگاه که در فهرست 200 دانشگاه برتر دنیا جا خوش کرده‌اند، برخوردار است. تمام این شواهد در کنار هم، حکایت از کیفیت بالای استانداردهای آموزشی در دانشگاه‌های این کشور دارد. در ادامه، معرفی کوتاهی از بهترین دانشگاه‌های اسکاتلند را با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

دانشگاه ادینبرو (University of Edinburgh)

رتبه اول دانشگاه‌های اسکاتلند را باید به دانشگاه ادینبرو، ششمین دانشگاه قدیمی انگلیسی‌زبان در جهان، اختصاص داد. این دانشگاه که در رتبه‌بندی جهانی، رتبه 15 و در رتبه‌بندی تایمز، رتبه 30 را از آن خود کرده است، از سال 1582 فعالیت آموزشی خود را به‌شکل رسمی آغاز کرد. امکانات آموزشی خارق‌العاده در این دانشگاه به علاوه مقالات و تحقیقات معتبر ارائه‌شده از سوی آن، دو ویژگی ممتاز ادینبرو به‌ شمار می‌روند.

کالج‌های پزشکی، دامپزشکی، علوم انسانی و اجتماعی و مهندسی از کالج‌های اصلی تشکیل‌دهنده این دانشگاه هستند. دانشگاه ادینبرو که سالانه چیزی حدود 35000 دانشجو را در رشته‌های مختلف جذب می‌کند، از نظر اشتغال‌پذیری رتبه 10 در دنیا را دارد.

دانشگاه گلاسکو (University of Glasgow)

از دیگر دانشگاه‌های قدیمی اسکاتلند که شهرتی جهانی در انجام تحقیقات معتبر پزشکی دارد، دانشگاه گلاسکو است. این دانشگاه در رتبه‌بندی جهانی، موفق به کسب رتبه 81 و در رتبه‌بندی تایمز، موفق به دریافت رتبه 82 شده است. تمرکز اصلی کالج‌های این دانشگاه، بر انجام کارهای عملی است.

از مهم‌ترین کالج‌های دانشگاه گلاسکو هم می‌توان به دانشکده هنر، علوم مهندسی، علوم اجتماعی و پزشکی و دامپزشکی اشاره کرد. این دانشگاه در تمامی مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا اقدام به جذب دانشجو می‌کند. ضمن اینکه دوره‌هایی آنلاین و کوتاه‌مدت را برای آن دسته از دانشجویانی که زمان کافی برای حضور در دانشگاه ندارند، ارائه می‌دهد.

دانشگاه سنت اندروز (St Andrews)

از دیگر دانشگاه‌های معتبر اسکاتلند که عنوان قدیمی‌ترین را در میان 4 دانشگاه قدیمی این کشور دارد، دانشگاه سنت اندروز است. این دانشگاه از سال 1410 که احداث شد تا همین الان، افتخار میزبانی از نخبگان سیاسی، ریاضی‌دان‌ها و فیلسوفان را داشته است. دانشگاه سنت اندروز در رتبه‌بندی جهانی با داشتن رتبه 96 جزو 100 دانشگاه برتر دنیا معرفی شد. از ویژگی‌های برتر این دانشگاه، بایستی به تکنیک‌های مدرن آموزشی در آن اشاره کرد که شوق و ذوق بیشتری را برای یادگیری در دانشجویان ایجاد می‌کند.

دانشگاه داندی (University of Dundee)

اگرچه فهرست 4 دانشگاه قدیمی اسکاتلند به پایان رسیده است، اما هنوز معرفی دانشگاه‌های برتر این کشور ادامه دارد. دانشگاه داندی یکی از همین دانشگاه‌های ممتاز است که فضای آموزشی بسیار مدرن و به‌روزی را در اختیار دانشجویان قرار می‌دهد. این دانشگاه که دارای 200 رشته مختلف است، در رتبه‌بندی جهانی، رتبه 354 را دارد. همان‌طور که می‌دانید، امکان تحصیل رایگان در اسکاتلند برای دانشجویان بین‌المللی وجود ندارد. با این‌ حال، دانشگاه داندی با اختصاص بورسیه‌های تحصیلی، شرایطی را برای تحصیل ارزان‌تر دانشجویان علاقه‌مند فراهم کرده است.

دانشگاه آبردین (University of Aberdeen)

شاید عنوان مشهور دانشگاه جهانی شمال به گوشتان خورده باشد. این لقبی است که برای دانشگاه آبردین به‌واسطه داشتن ایده‌های تاثیرگذار بر جهان در نظر گرفته‌اند. این دانشگاه که در رتبه‌بندی جهانی، رتبه 250 را دریافت کرده است، بر آموزش و یادگیری دروسی نظیر علوم پزشکی، علوم فیزیک، هنر و علوم اجتماعی تمرکز دارد.

هزینه زندگی و تحصیل در اسکاتلند

در هنگام اخذ ویزای اسکاتلند، مهم‌ترین مدرکی که افراد بایستی ارائه دهند، نامه تمکن مالی است. این نامه جهت اثبات توانایی افراد برای پرداخت 9 ماه از هزینه‌های زندگی در این کشور ارائه می‌شود. به همین دلیل هم، می‌توان یکی از دغدغه‌های اصلی دانشجویان را هزینه زندگی دانشجویی در اسکاتلند دانست.

از آنجایی که امکان تحصیل رایگان در این کشور، تنها برای دانشجویان بومی آن وجود دارد، دانشجویان بین‌المللی لازم است مبلغی را به‌عنوان هزینه تحصیل کنار بگذارند. علاوه بر هزینه‌های تحصیلی، بایستی به هزینه‌های زندگی دانشجویی که شامل اجاره مسکن یا خوابگاه، هزینه حمل‌ونقل و خوراک و پوشاک هم می‌شود، اشاره کرد.

از پارامترهای مهم تعیین‌کننده هزینه تحصیل در اسکاتلند و همچنین هزینه زندگی در این کشور، می‌توان به شهر محل سکونت، نوع دانشگاه و سبک زندگی افراد اشاره کرد. به همین دلیل هم، نمی‌توان نرخی مشخص و یکسان را برای تمامی دانشجویان به‌عنوان هزینه زندگی تعریف کرد. با این ‌حال، میانگین هزینه‌های زندگی در اسکاتلند، ماهانه چیزی حدود 700 الی 800 پوند است. ذکر این نکته حائز اهمیت است که در اسکاتلند به دانشجویان، اجازه انجام کار دانشجویی به‌صورت محدود داده می‌شود. این امتیاز را می‌توان فرصتی ارزنده برای کاهش هزینه‌های تحصیلی در اسکاتلند دانست. حقوق دریافتی دانشجویان از کار دانشجویی، ماهیانه چیزی بین 100 تا 300 پوند متغیر است.

بورسیه‌های تحصیلی اسکاتلند

فضای مطلوب آموزشی و فرصت‌های شغلی متعدد در اسکاتلند، تقریبا هر کسی را برای مهاجرت به این کشور وسوسه می‌کند. در این میان، تنها چیزی که شاید بتواند افراد را از رفتن منصرف کند، هزینه‌ تحصیل در اسکاتلند است.

خوشبختانه دولت اسکاتلند برای این مورد هم چاره‌اندیشی کرده و با در نظر گرفتن بورسیه‌هایی برای تحصیل، راه را برای مهاجرت دانشجویان بین‌المللی باز کرده است. بهترین مرجعی که دانشجویان می‌توانند از طریق آن، بورسیه‌های تحصیلی رشته مورد نظر خود را پیگیری کنند، همان سایت دانشگاه است. با این‌ حال، ما نیز در این بخش، برای راحتی بیشتر شما، فهرستی از بورسیه‌های تحصیلی اسکاتلند را در اختیار شما قرار می‌دهیم.

بورسیه چونینگ (Chevening)

یکی از بورسیه‌های تحصیلی دانشگاه اسکاتلند، بورسیه چونینگ است که تنها به دانشجویان بین‌المللی در مقطع کارشناسی ارشد تعلق دارد. این بورسیه، بخش زیادی از هزینه‌های تحصیل، هزینه‌های زندگی، هزینه‌های اضطراری و هزینه بلیط رفت و برگشت به کشور اسکاتلند را کاملا پوشش می‌دهد.

بورسیه بین‌المللی Gems

یکی دیگر از بورسیه‌های تحصیلی شناخته‌شده در اسکاتلند، بورسیه بین‌المللی است. این بورسیه شامل حال دانشجویان مقطع کارشناسی در دانشگاه استرلینگ می‌شود. هزینه در نظر گرفته‌ شده برای این بورسیه، چیزی حدود 2000 پوند و مدت اعتبار آن 4 سال است.

بورسیه دکتری در اسکاتلند

سومین نوع بورسیه تحصیلی اسکاتلند به دانشجویان دکتری دانشگاه ادینبرو تعلق دارد. این نوع بورسیه، ضمن اینکه بخش زیادی از هزینه‌های تحصیل دانشجویان را پوشش می‌دهد، در تامین هزینه‌های زندگی نیز به آن‌ها کمک می‌کند. مبلغ اختصاص‌ داده ‌شده به هزینه‌های زندگی در این بورسیه، چیزی حدود 14500 پوند است.

بورسیه Global Excellence

بورسیه Global Excellence شکل دیگری از بورسیه تحصیلی اسکاتلند است که توسط دانشگاه داندی به دانشجویان بین‌المللی ارائه می‌شود. مخاطب اصلی این بورسیه، دانشجویان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا هستند. مدت اعتبار این نوع بورسیه برای دانشجویان کارشناسی ارشد، تنها یک سال است. مبلغ اختصاص ‌داده‌ شده برای آن‌ها در این یک سال، چیزی معادل 5000 پوند است.

بورسیه Global Excellence

شرایط کار و اقامت بعد از تحصیل در کشور اسکاتلند

عموما بیشترین سوالی که از سوی متقاضیان مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند مطرح می‌شود، امکان اقامت و کار آن‌ها در این کشور بعد از اتمام دوره تحصیلی است. در پاسخ، باید بگوییم کشور اسکاتلند، زمانی 2 ساله را در اختیار دانشجویان فارغ‌التحصیل هر رشته قرار می‌دهد تا شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. از آنجایی که نرخ بیکاری در این کشور بسیار پایین است، پیدا کردن کار بعد از تحصیل در اسکاتلند امری چندان سخت و غیر ممکن نخواهد بود.

دانشجویانی که در این 2 سال، موفق به یافتن شغل مورد نظر خود شده باشند، می‌توانند اقامت تحصیلی در اسکاتلند را به اقامت کاری تبدیل کنند. در نهایت، بعد از گذشت 5 سال از سابقه کاری افراد، اقامت کاری آن‌ها به اقامت دائمی در اسکاتلند تبدیل خواهد شد.

سخن پایانی

اخذ ویزای اسکاتلند، موضوعی بود که تلاش کردیم در این مطلب به بررسی جامع و همه‌جانبه آن بپردازیم. کشور اسکاتلند در کنار فرهنگ بسیار غنی و مردمان مهربانی که دارد، از بهترین سیستم آموزشی نیز برخوردار است. همین امر، موجب می‌شود تا سالیانه افراد زیادی از کشورهای مختلف جهان، خواستار ادامه تحصیل در این جزیره‌ زیبای اروپایی باشند. از طرفی، کشور اسکاتلند به دلیل داشتن سیستم اقتصادی پیشرفته و قوی، همیشه بهترین فرصت‌های شغلی را پیش‌ روی دانشجویان فارغ‌التحصیل خود قرار می‌دهد.

تمام این عوامل در کنار هم، از اسکاتلند، مقصدی برتر و محبوب برای مهاجرت تحصیلی ساخته‌اند. شما نیز اگر برای مهاجرت تحصیلی به این کشور، وسوسه شده‌اید، می‌توانید جهت دریافت راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما در مجموعه مای‌ آرمان در تماس باشید.

سوالات متداول

بهترین رشته‌های تحصیلی در اسکاتلند کدام است؟

از بهترین رشته‌های تحصیلی در اسکاتلند که به‌نوعی پردرآمدترین رشته‌ها نیز محسوب می‌شوند، می‌توان به رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، دامپزشکی، مدیریت، اقتصاد و علوم سیاسی اشاره کرد.

آیا امکان اخذ ویزای همراه برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی وجود دارد؟

امکان اخذ ویزای همراه اسکاتلند، تنها برای دانشجویان مقطع لیسانس و فوق لیسانس وجود دارد. همراهان متقاضی نیز می‌توانند به 2 شکل به کشور اسکاتلند مهاجرت کنند. در حالت اول، با شخص متقاضی و در حالت دوم، بعد از مهاجرت دانشجو، می‌توانند به او ملحق شوند. شایان ذکر است که دوره تحصیلی دانشجو نباید بیش از 9 ماه باشد.

از مدارک لازم برای اخذ ویزای اسکاتلند کدام است؟

مهم‌ترین مدارک برای اخذ ویزای اسکاتلند، مدارک هویتی معتبر، مدرک زبان و نامه تمکن مالی است.

آیا بعد از فارغ‌التحصیلی امکان اقامت دائم برای دانشجویان وجود دارد؟

بعد از اتمام دوره تحصیلی، دانشجویان به مدت 2 سال فرصت دارند تا شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. در صورت یافتن شغل، ویزای تحصیلی به ویزای کاری و بعد از گذشت 5 سال سابقه کار، به ویزای دائمی تبدیل خواهد شد.
 

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. عرض سلام. پسرم دانشجوی سال اخر دکترای دامپزشکی در ایران است و در این رشته از دانشجویان ممتاز میباشد آیا بعد از اتمام درس میتواند برای کار به کشور اسکاتلند اعزام گردد؟
    از شما متشکرم.

    1. عرض ادب و احترام
      جناب راوش عزیز، موسسه مای آرمان بصورت تخصصی در زمینه اعزام دانشجو به کشورهای انگلیسی زبان فعالیت دارد. چنانچه فرزند شما تمایل به ادامه تحصیل در این کشور ها را داشته باشد، میتوانید با اخذ مشاوره رایگان از تجربیات مشاوران متخصص ما بهزه‌مند گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا