جزئیات تحصیل در مدارس استرالیا
آیا تاکنون به تحصیل در مدارس استرالیا فکر کردهاید؟ به نظر شما پذیرش تحصیلی در مقطع مدرسه در استرالیا چه اندازه سخت است؟ آیا اطلاعاتی در رابطه با مزایا یا هزینههای مربوط به این تحصیلات دارید؟
برای اخذ ویزای تحصیلی در این مدارس به چه مدارکی نیاز خواهید داشت؟ در این مقاله قصد داریم مطالب جامع و کاملی را در رابطه با تمامی اطلاعات مرتبط با تحصیل در مدارس استرالیا برایتان شرح دهیم. تا انتهای این مطلب کاربردی و مفید با ما همراه باشید.
انواع مدارس در استرالیا
به طور کلی آموزش در مدارس استرالیا شامل پیش دبستانی، آمادگی یا مهد کودک، دبستان، دبیرستان و در نهایت کالج است. مدت زمان تحصیل در مدارس استرالیا ۱۳ سال در نظر گرفته میشود. این ۱۳ سال از دوره مقدماتی تا دبیرستان است. لازم است عنوان کنیم که در استرالیا افراد باید تا سن 16 سالگی تحصیل کنند. مدارس در کشور استرالیا شامل مدارس دولتی و غیر دولتی هستند.
در این میان برخی از مدارس به مدارس مذهبی (مانند مدارس کاتولیک یا اسلامی) مرسوماند. از طرف دیگر مدارس مبتنی بر فلسفههای آموزشی نیز از دیگر انواع مدرسه در استرالیا شناخته میشوند. لازم به ذکر است که تمامی مدارس موجود در استرالیا زیر نظر اداره آموزش و پرورش ایالتی هستند. در رابطه با مدارس دولتی استرالیا باید عنوان کنیم که این مدارس توسط دولت اداره میشوند.
حدود دو سوم دانشآموزان در استرالیا به چنین مدارسی مراجعه میکنند. همانطور که احتمالا پیشبینی کردهاید از آن جایی که دولت هزینههای چنین مدارسی را میدهد؛ شهریه مدارس دولتی استرالیا نسبت به سایر مدارس نسبتا پایینتر است. البته ممکن است امکانات این مدارس در مقایسه با مدارس خصوصی محدودتر باشد.
این در حالی است که مدارس خصوصی استرالیا به طور مستقل و توسط مؤسسات خصوصی اداره میشوند. شهریه این مدارس بالا و رقابت در آنها بسیار شدید است. مدارس کاتولیک نیز نوع دیگری از مدارس استرالیا هستند. هزینه این مدارس نیز نسبتا کم محاسبه میشود. چرا که ۸۰ درصد هزینههای چنین مدارسی توسط کلیسا پرداخت میشود.
تقویم تحصیلی استرالیا
به طور کلی تحصیل در استرالیا به چند دوره تقسیم میشود. دوره دبستان که به مدت ۷ الی ۸ سال طول خواهد کشید و شامل مقاطع مهدکودک و مقطع ۶ و ۷ است. پس از آن دانشآموز وارد دوره متوسطه خواهد شد که این دوره از مقطع ۷ تا مقطع ۱۰ طول خواهد کشید. پس از آن دوره متوسطه ارشد یا دوره متوسطه دوم نام دارد. که شامل مقاطع ۱۱ و ۱۲ خواهد شد.
از طرف دیگر زمان شروع مدارس در ترمهای مختلف مدارس استرالیایی متفاوت است. هر دوره تحصیلی در این مدارس تقریبا ۱۰ هفته به طول میانجامد. ترم اول این مدارس از اواخر ژانویه تا اواخر مارس ادامه پیدا خواهد کرد. به دنبال آن ترم دوم از اوایل آوریل تا آخر ژوئن و ترم سوم از اوایل ژوئیه تا اواسط سپتامبر طول خواهد کشید. در نهایت دانشآموزان ترم چهارم باید از اوایل اکتبر تا اواسط دسامبر در این مدارس مشغول باشند.
مزایای تحصیل در مدارس استرالیا
به طور کلی مدارس استرالیا از جمله بهترین مدارس جهان شناخته میشوند. از این رو این مدارس از مزایای بی شماری برخوردار هستند. به عنوان مثال مدارس در این کشور دارای کلاسهایی با مقیاس کوچک و تعداد دانشآموز کم هستند. بنابراین معلمان توجه بیشتری بر روی دانشآموزان دارند.
معلمان مشغول به تحصیل در این مدارس نیز بسیار آموزش دیده هستند و مدارج بالای تحصیلی را طی کردهاند. در این مدارس معمولا برای هر درس، معلم متخصص در این زمینه را استخدام میکنند.
سطح فناوری این مدارس بسیار بالا بوده و دسترسی دانشآموزان به رایانههای بهروز و اینترنت بسیار مناسب است. از دیگر مزایای این مدارس، ارائه دورههای زبان انگلیسی برای دانشآموزان بینالمللی و دانشآموزان غیر انگلیسی زبان است.
همانطور که مطلع هستید همواره در مدارس دانشآموزانی هستند که به حمایتهای یادگیری مازاد نیاز دارند. مدارس در کشور استرالیا برنامههای بسیار مناسب و ایدهآلی برای چنین دانشآموزانی طراحی خواهند کرد. علاوه بر آن برنامههای تشویقی دیگری نیز تدوین میکنند. این برنامهها جهت توسعه و پیشرفت دانشآموزان لحاظ میگردند.
از دیگر مزایای تحصیل در استرالیا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- امکان اخذ ویزای همراه
- استاندارد بالای سیستم آموزشی مدارس
- ایجاد شرایط اقامت پس از اتمام دوره تحصیلی در استرالیا
- اخذ اقامت برای والدین در آینده
- اخذ مدرک معتبر بینالمللی
- زندگی در محیطی امن و آشنایی با فرهنگهای مختلف
مدارک لازم برای تحصیل در مدارس استرالیا
به طور کلی شرایط اخذ بورسیه و پذیرش دانشآموزان در مدارس مختلف متفاوت است. نکته حائز اهمیت این است که تعداد دانشآموزان مورد پذیرش در مدارس کشور استرالیا محدود است. از این رو اولویت با دانشآموزانی است که در این کشور سکونت دارند. اما در این میان متقاضیان بسیار زیادی نیز وجود دارند که در این مدارس مشغول به تحصیل میشوند.
از مهمترین شرایط اخذ بورسیه برای تحصیل در مدارس استرالیا، سن متقاضی است. دانشآموزان از سن ۶ تا ۱۲ سال امکان ثبت نام در مدارس ابتدایی و بعد از سن ۱۳ تا ۱۶ سالگی امکان ثبت نام در مدارس متوسطه را خواهند داشت. جالب است بدانید متقاضیان در مقطع تحصیلی متوسطه میتوانند بدون ارائه مدرک زبان در مدارس استرالیا مشغول به تحصیل شوند.
از دیگر مدارک لازم برای این تحصیلات میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ارائه عکس و گواهی نامه تمکن مالی
- ارائه گذرنامه معتبر
- ارائه اصل و ترجمه مدارک تحصیلی سالهای گذشته
- تکمیل فرمهای مورد نیاز جهت پذیرش
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای دانشآموزی استرالیا
به طور کلی تمامی متقاضیان برای اینکه در مدارس استرالیا تحصیل کنند باید دو مرحله مهم را سپری نمایند؛ در مرحله اول باید از یکی از مدارس موجود در کشور استرالیا پذیرش دریافت کنند. در مرحله دوم پس از اخذ پذیرش باید ویزای تحصیلی استرالیا را دریافت نمایند.
گردآوری و تهیه مدارک مورد نیاز از مهمترین گامهای موجود جهت دریافت ویزای دانشآموزی استرالیا شناخته میشود. چرا که در صورت وجود هر گونه نقص در این مدارک، ممکن است متقاضی از رسیدن به این کشور باز بماند. در نظر داشته باشید که تمامی مدارک موجود جهت اخذ ویزای دانشآموزی باید اصل باشند. این مدارک عبارتند از:
- پاسپورت معتبر
- مدارک تحصیلی
- مدارک مهارتهای انگلیسی مانند نمره آزمون آیلتس
- جزئیات بیمه نامه درمانی
- بیانه ورود موقت واقعی (GTE)
- مدارک توانایی مالی (شامل هزینههای تحصیل هزینههای زندگی هزینههای افراد تحت تکفل بلیط رفت و برگشت است)
- ارائه رضایت نامه والدین
- عکسهایی در اندازه پاسپورت
- نامهای درباره هدف از تحصیل
شرایط اخذ بورسیه برای تحصیل در مدارس استرالیا
در مدارس کشور استرالیا بورسیه تحصیلی نیز وجود دارد. در واقع بورسیه به عنوان یک پاداش برای دانشآموزان موفق و سایر دانشآموزانی است که بدون کمک مالی، توانایی پرداخت هزینه تحصیل در این مدارس را ندارند. بورسیه تحصیلی در مدارس استرالیا شامل پرداخت کل هزینهها و یا بخشی از هزینههای تحصیل خواهد شد.
بورسیه مدارس دولتی برای پرداخت هزینههای مرتبط با کتاب، تجهیزات و سایر هزینههای مرتبط با مدرسه در نظر گرفته میشود. بسیاری از بورسیههای تحصیلی ارائه شده در این میان توسط مدارس داخلی برای متقاضیان در نظر گرفته میشوند. این مفهوم به این معنی است که تنها دانشآموزانی که از قبل یک دوره تحصیلی را در آن مدرسه سپری کردهاند، میتوانند در آن مدرسه ادامه تحصیل دهند.
مدت زمان پشتیبانی و تعداد بورسیههایی که در مدارس مختلف استرالیا ارائه میگردد بسته به نوع مدرسه متفاوت است. این موضوع را هر مدرسه بر اساس قوانین خود به طور دقیق به دانشآموزان توضیح خواهد داد. برخی از انواع بورسیههای تحصیلی در مدارس استرالیا نیز به صورت خودکار بر اساس شرایط و مدارک تحصیلی به افراد تعلق میگیرد. در واقع لازم نیست فرد در این زمینه اقدام خاصی را انجام دهد.
هزینه تحصیل در مدارس استرالیا
هزینه تحصیل در استرالیا بسته به نوع مدرسه متفاوت است. به عنوان مثال هزینه مدارس دولتی در استرالیا برای شهروندانی که ساکن این کشور هستند و تابعیت این منطقه را دارند رایگان لحاظ میگردد. البته ممکن است برخی هزینههای جانبی دیگر را نیز متحمل شوند که در مجموع و در طول یک سال، به ۴ هزار دلار هم نخواهد رسید. این در حالی است که شهریه مدارس خصوصی گران است.
حتی برای شهروندان استرالیا نیز هزینهها حدود ۴ تا ۱۲ هزار دلار در سال خواهند بود. جالب است بدانید که برخی از مدارس خصوصی در کشور استرالیا تا سقف ۲۲ هزار دلار در سال نیز شهریه دریافت خواهند کرد. همان طور که گفته شد مدارس دولتی برای دانشآموزانی که ملیت این کشور را دارند تقریبا رایگان است اما دانشآموزان و دانشجویان بینالمللی باید برای آن هزینه پرداخت کنند.
به طور کلی شهریه متغیر برای دانشآموزان و دانشجویان بینالمللی از ۶ هزار دلار تا ۲۲ هزار دلار متفاوت است. شهریه این افراد در هر مقطع تحصیلی، تغییر خواهد کرد. به عنوان مثال هزینه تحصیل در مقطع پیشدبستانی، برای دانشآموزان بینالمللی، سالانه حدود ۱۲ تا ۱۴ هزار دلار است.
این در حالی است که دانشآموزان در دوره متوسطه اول سالانه ۱۷ هزار دلار و در بخش متوسطه دوم سالانه حدود ۲۰ هزار دلار شهریه پرداخت خواهند کرد. در نظر داشته باشید که در صورتی که متقاضی نیاز به کلاسهای تقویتی زبان انگلیسی داشته باشد، مبلغ شهریه این کلاسها را باید به صورت جداگانه به مدارس پرداخت نماید.
تحصیل رایگان در مدارس استرالیا
جالب است بدانید هزینه تحصیل در مدارس استرالیا برای دانشآموزان بینالمللی تنها در حالتی رایگان است که پدر و یا مادر دانشآموز، تابعیت کشور مقصد را داشته باشد. یا نوع ویزایی که والدین آن دانشآموز دارند به گونهای باشد که تحصیل رایگان را نیز شامل شود.
در چنین شرایطی دانشآموزان میتوانند به تحصیل رایگان در مدارس استرالیا مشغول شوند و از امکانات بی شمار این مدارس بهرهمند گردند. همانطور که در بخشهای قبل مقاله گفته شد، از دیگر شرایط بهره بردن از تحصیل رایگان در مدارس استرالیا این است که دانشآموز ملیت آن کشور را داشته باشد و همچنین در مدارس دولتی استرالیا مشغول به تحصیل باشد.
بورسیه تحصیلی نیز میتواند هزینه تحصیل در مدارس استرالیا را به حالت رایگان درآورد. البته در بخشهای قبل مقاله در این باره نیز توضیحات کاملی ارائه شد و دریافتیم که بسیاری از بورسیههای تحصیلی، بخشی از هزینههای مرتبط با تحصیل را پرداخت خواهند کرد که این موضوع در مدارس و دانشآموزان مختلف، متفاوت خواهد بود.
مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل در مدارس استرالیا
از جذابترین و مهمترین مزایای تحصیل در مدارس استرالیا این است که دانشآموزان نیازی به ارائه مدرک زبان مورد نیاز برای تحصیل نخواهند داشت. به عبارت دیگر متقاضیان میتوانند بدون ارائه مدرک زبان جذب مدارس شده و مشغول به تحصیل شوند. ممکن است برای شما سوال پیش بیاید که برای دانشآموزانی که سطح زبان آنها پایینتر از حد مورد نیاز است چه اتفاقی میافتد؟
برای این دانشآموزان کلاسهای خصوصی و تقویتی جهت بالا بردن سطح زبان متقاضی برگزار خواهند کرد. از این رو دانشآموزان در این مدارس در صورت پایین بودن سطح زبانشان، چیزی را از دست نخواهد داد. چرا که نقص خود را با کلاسهایی که توسط مدارس برگزار میشود، برطرف خواهند کرد.
خوابگاهها و محل اقامت دانشآموزان در مدارس استرالیا
دانشآموزان در مدارس استرالیا با توجه به شرایط سنی و مقطع تحصیلی خود میتوانند شرایط مختلفی را برای بهره بردن از خوابگاههای مدارس برگزینند. جالب است بدانید که دانشآموزان بینالمللی میتوانند خواهر، برادر و یا والدین زیر ۱۸ سال خود را در خوابگاههای استرالیا کنار خود داشته باشند.
از طرف دیگر برخی از مدارس موجود در این کشور به صورت شبانهروزی هستند که چنین مدارسی کلیه خدمات اقامتی را برای دانشآموزان پوشش میدهند. در صورتی که دانشآموزان از مدارس شبانهروزی بهرهمند شوند، میتوانند از خوابگاهها و اقامتهای تحت عنوان home stay استفاده کنند. بنابراین مدارس محل اقامت خوابگاههای مناسبی را برای تسهیل در امور آموزشی و رفاهی به متقاضیان خود عرضه میکنند.
بنابراین دانشآموزان بینالمللی بابت اقامت در این کشور نگرانی نخواهند داشت. علاوه بر تمامی موارد گفته شده اجاره منزل نیز برای دانشآموزان بینالمللی و خارجی فراهم است. از این رو در صورتی که دانشآموزان تمایل به استفاده از خوابگاه و محل اسکانی که مدرسه فراهم کرده است نداشته باشند، میتوانند با پرداخت هزینه، منزلی را برای خود اجاره کرده و اوقات خود را در آن مکان سپری کنند.
شرایط دریافت ویزای همراه برای تحصیل در مدارس استرالیا
در صورتی که متقاضی تحصیل در بازه سنی زیر ۱۸ سال قرار داشته باشد، میتواند والدین خود را نیز به همراه خود به استرالیا ببرد. به این مفهوم ویزای همراه دانشآموزی استرالیا میگویند. البته لازم است عنوان کنیم که این ویزا اخیرا به سختی به دانشآموزان داده میشود.
از این رو توصیه ما به شما این است که قبل از هرگونه اقدام در زمینه دریافت ویزای تحصیلی برای فرزندان خود، حتما نسبت به اخذ پذیرش از مدارس شبانهروزی نیز اقدام کنید. چرا که به احتمال بالا موفق به دریافت ویزای همراه دانشآموزی نخواهید شد. لازم است عنوان کنیم در صورت دریافت ویزای همراه کشور استرالیا، شخص همراه باید حتما بالای ۲۱ سال سن داشته باشد.
از طرف دیگر لازم است بدانید وقتی که ویزای همراه دانشآموزی و یا ویزای گاردین را داشته باشید، بدون داشتن ویزای تحصیلی استرالیا نمیتوانید خاک این کشور را ترک کنید. مگر آنکه بتوانید جایگزین مناسبی را جهت قبول سرپرستی دانشآموز معرفی کنید.
از دیگر نکاتی که باید به آن توجه ویژه و کامل داشته باشید این است که افرادی که دارای ویزای تحصیلی در مدارس استرالیا هستند حق انجام کار به هنگام تحصیل را ندارند. این باعث میشود که همراه متقاضی مجاز به انجام کار در این کشور باشد.
اقامت پس از تحصیل در مدارس استرالیا
تحصیل در مدارس استرالیا نیز همانند سایر کشورها منجر به اقامت دائم در این کشور نخواهد شد. از این رو باید بدانید که اگر هدفتان از این کار، اخذ اقامت پس از تحصیل در استرالیا است، این امکان تنها از طریق اتمام تحصیلات و استخدام توسط یک کارفرمای استرالیایی برای شما فراهم خواهد شد.
البته لازم است عنوان کنیم میتوانید با پرداخت بیمه و مالیات به مدت ۴ سال به اقامت دائم در کشور استرالیا دست یابید. شما میتوانید پس از اتمام مقطع متوسطه و ادامه تحصیل در این کشور، به طور همزمان با تحصیل، اجازه کار را نیز دریافت کنید. البته در نظر داشته باشید که حتی اگر پس از اتمام مقطع متوسطه قصد ورود به بازار کار در استرالیا را داشته باشید، این امکان برایتان مهیا و فراهم است.
بنابراین میتوانید با مشغول شدن به کار زیر نظر کارفرماهای استرالیایی و یا جذب شدن در شرکتهای معتبر، اقامت دائم استرالیا را دریافت کرده و از مزایای بی شمار اقامت در آن بهرهمند شوید.
جمعبندی
در این مطلب سعی کردیم تمامی نکات مهم مرتبط با مهاجرت تحصیلی به استرالیا و تحصیل در مدارس این کشور را برایتان به طور جامع و کامل شرح دهیم. مای آرمان همراه و راهنمای شما جهت ادامه تحصیل در استرالیا است. پس میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر به وبسایت اصلی مجموعه مراجعه یا با شمارههای موجود در سایت تماس حاصل فرمایید.
پرسش پرتکرار
هزینه تحصیل در مدارس استرالیا چقدر است؟
بسته به نوع مدرسهای که فرد متقاضی در آن مشغول به تحصیل است، هزینهها متفاوت هستند. به طور کلی هزینه در مدارس دولتی نسبت به مدارس خصوصی کمتر است.
آیا برای تحصیل در استرالیا نیاز به مدرک زبان داریم؟
متقاضیان میتوانند بدون ارائه مدرک زبان جذب مدارس شده و مشغول به تحصیل شوند. این مورد از مزایای تحصیل در این کشور شناخته میشود.
مدارک لازم برای تحصیل در مدارس استرالیا چه مواردی را شامل میشوند؟
عکس و گواهینامه تمکن مالی، گذرنامه معتبر، اصل و ترجمه مدارک تحصیلی سالهای گذشته از جمله مدارک مورد نیاز این موضوع هستند.