راهنمای جامع تحصیل در مدارس اسکاتلند
اگر رویای تحصیل در مدارس اسکاتلند را در سر داشته باشید، احتمالا با سوالات و چالشهای متعددی مواجه خواهید شد. بدون شک، ابهامات ذهنی شما از نقشه راه، میتواند ضمن بههدر دادن زحماتتان، شما را در رسیدن به رویاها و آرزوهایتان نیز ناکام کند! بنابراین، اولین گام برای قرار گرفتن در این مسیر پرچالش و طاقتفرسا، مجهز شدن شما به سلاح دانش و آگاهی خواهد بود. به میزانی که اطلاعات خود را در باب شرایط تحصیل در مدارس اسکاتلند ارتقا دهید، شانس موفقیتتان در رسیدن به مقصد نهایی بیشتر میشود.
تیم حرفهای مای آرمان با در نظر داشتن دغدغههای ذهنی شما، اقدام به ارائه راهنمایی جامع و کمنقص با موضوع تحصیل در مدارس اسکاتلند کرده است. شما با مطالعه این مطلب، میتوانید ضمن یافتن پاسخ برای تمام سوالات ذهنی خود نقشهای دقیق و هوشمندانه از ادامه تحصیل در اسکاتلند در دست داشته باشید.
تحصیل در مدارس اسکاتلند
بعد از انگلیس، اسکاتلند بزرگترین کشور در بریتانیاست که به دلیل داشتن نظام آموزشی و حقوقی جداگانه، به بهترین مقصد برای مهاجرت تحصیلی تبدیل شده است. اگر با نظام آموزشی این کشور بیگانه نباشید، باید بدانید که اسکاتلند با تحقیقات و اختراعات منحصر بهفردی که دارد، به این محبوبیت دست پیدا کرده است. این دستاورد بزرگ هم حاصل شیوههای آموزشی مدرنی است که در مدارس و دانشگاههای اسکاتلند مورد استفاده قرار میگیرند.
از نظام آموزشی اسکاتلند که بگذریم، به مناظر چشمنواز و خیرهکننده این کشور میرسیم که فضایی بسیار مطلوب را برای تحصیل افراد رقم زده است. در ادامه، همراه ما باشید تا شرحی کوتاه از نظام آموزشی این کشور در اختیارتان قرار دهیم.
نظام آموزشی مدارس اسکاتلند
بخش تپنده و حیاتی کشور اسکاتلند را بایستی مربوط به نظام فرهنگی و آموزشی این کشور دانست. این کشور برخلاف سایر کشورهای اروپایی که دنبالهروی اصول و قواعد آموزشی انگلیس هستند، دارای برنامهای منحصربهفرد در آموزش است. بخش مهمی از فرایند آموزشی این کشور را انتقال مهارتها و تعلیم تجارب مهم زندگی تشکیل میدهد.
به عبارتی، اسکاتلند تمرکز خود را از روی آموزش صرف دانش برداشته و آن را به تعلیم و ارتقای مهارتهای مهم زندگی اختصاص داده است. استفاده از روشهای آموزشی روز دنیا هم از دیگر نکات برجسته نظام آموزشی این کشور است که بازدهی یادگیری را در افراد بهطور قابل توجهی افزایش داده است.
اگر قرار باشد خلاصهای کوتاه از سیستم آموزشی اسکاتلند را با شما به اشتراک بگذاریم، لازم است از عنوان اختصاری CFE یاد کنیم که معرف کاملی از نظام آموزشی این کشور است. CFE یک طرح درسی متعالی است که بر سه اصل یادگیری بین رشتهای، توسعه مهارتها و تقویت موفقیتهای شخصی تمرکز دارد. هدف از پیادهسازی این طرح، تقویت 4 مهارت زیر در افراد است:
- افزایش اعتمادبهنفس در افراد
- تقویت روحیه همکاری و مشارکت در فعالیتهای گروهی
- افزایش مهارت مسئولیتپذیری در دانشآموزان
- ارتقای مهارت یادگیری در افراد
شایان ذکر است که کشور اسکاتلند، برنامههای آموزشی خود را در همان سیستم آموزشی سنتی سهمرحلهای پیاده میکند. به عبارتی، سیستم آموزشی این کشور، شامل سه مقطع مهدکودک، ابتدایی و متوسطه است.
تحصیل در مهد کودکهای اسکاتلند
در کشور اسکاتلند هیچگونه اجباری برای حضور کودکان در مهد کودک وجود ندارد. با اینحال، این مقطع در طبقه خصوصی و دولتی اقدام به جذب کودکان 3 تا 5 سال میکند. لازم به ذکر است که سن ورود به مهد کودک، بستگی زیادی به نوع دولتی یا خصوصی آن دارد. رقص، آواز، خواندن و نوشتن از مهمترین سرگرمیهایی است که در این دوره به آن پرداخته میشود.
تحصیل در مدارس ابتدایی اسکاتلند
فرایند رسمی تحصیل در مدارس اسکاتلند با مقطع ابتدایی آغاز میشود. این مقطع که 7 سال از عمر تحصیلی دانشآموزان را به خود اختصاص میدهد، از سن 5 سالگی فرایند آموزشی خود را آغاز میکند. در این دوره، دانشآموزان به فراگیری علوم مختلف نظیر ریاضی، علوم، اصول اولیه هنر و آموزش محیط زیست میپردازند. ضمن اینکه تعلیم اخلاق و مذهب، بخش مهمی از فرایند یادگیری این مقطع را تشکیل میدهد.
تحصیل دوره متوسطه در اسکاتلند
دوره متوسطه در اسکاتلند، نظیر سایر کشورهای اروپایی، پل ارتباطی بین مدرسه و دانشگاه است. این دوره از 12 سالگی آغاز میشود و تا 18 سالگی ادامه دارد. در پایان این دوره، دانشآموزان با شرکت در آزمون GCSE موفق به دریافت مدرک CSE میشوند. محتوای تشکیلدهنده این آزمون 4 درس اصلی است که دانشآموزان با پاسخگویی به این سوالات و کسب امتیاز 3 در آن، موفق به دریافت این مدرک خواهند شد. انتخاب رشته تحصیلی و یادگیری دروس پیشرفته بخش اساسی و مهم در دوره متوسطه است.
مزایای تحصیل در مدارس اسکاتلند
اگر تا به اینجای مطلب را بهدقت مطالعه کرده باشید، باید بدانید که نظام عالی آموزشی اسکاتلند، جای هیچگونه شک و شبههای را برای مهاجران تحصیلی بهجای نگذاشته است. سیستم آموزشی منحصر بهفرد این کشور، تجربه بدیع و لذتبخشی از آموزش را برای افراد رقم میزند. با این شرایط، فهرستی بیانتها از مزایای تحصیل در اسکاتلند را میتوان متصور شد. با اینحال، اگر قرار باشد به فهرستی از مزایای تحصیل در مدارس اسکاتلند اشاره کنیم، لازم است از موارد زیر نام ببریم:
- آشنایی با فرهنگ غنی و خاص کشور اسکاتلند
- بهرمندی از جدیدترین امکانات و تکنولوژیهای آموزشی روز دنیا
- ارتقای مهارتهای مهم زندگی در افراد
- یافتن تسلط کافی بر زبان انگلیسی
- بهرهمندی از سبک یادگیری مناسب هر رشته تحصیلی
انواع مدارس اسکاتلند
همین که تصمیم بگیرید، فرزند خود را برای تحصیل در مدارس اسکاتلند آماده کنید، انتخاب نوع مدرسه اهمیت زیادی پیدا میکند. بهطور کلی، مدارس اسکاتلند را میتوان به سه دسته مدارس دولتی، خصوصی (شبانهروزی) و مستقل تقسیمبندی کرد. این سه نوع مدرسه، تمامی مراحل تحصیلی از مهد کودک تا متوسطه را پوشش میدهند.
مدارس دولتی اسکاتلند
مدارس دولتی زیر نظر آموزش و پرورش این کشور اداره میشوند. در این نوع مدارس، امکانات ویژهای نظیر سالنهای ورزشی، سالن اجتماعات و کتابخانههای مجهز وجود دارد که به رشد هرچه بیشتر دانشآموزان کمک میکند. تحصیل در این مدارس، رایگان است. ضمن اینکه بومی بودن، مهمترین شرط ورود به مدارس دولتی است.
مدارس خصوصی اسکاتلند
مدارس خصوصی اسکاتلند هم مانند مدارس دولتی آن، مجهز به امکانات و خدمات آموزشی و رفاهی متعددی هستند که شوق تحصیل و یادگیری را در دانشآموزان ارتقا میدهند. تنها تفاوت تحصیل در مدارس اسکاتلند از نوع خصوصی با شکل دولتی آن، در پرداخت شهریه است. ضمن اینکه بخش کوچکی از هزینههای مدارس خصوصی، توسط دولت اسکاتلند پرداخته میشود.
مدارس مستقل اسکاتلند
در نهایت، بایستی به مدارس مستقل اسکاتلند اشاره کنیم که تفاوت چندانی با سایر مدارس در این کشور ندارند. تنها نکته متمایز کننده مدارس مستقل با سایر مدارس دیگر در نوع پرداخت هزینههاست. مدارس مستقل توسط گروهی از هیئت امنا اداره میشوند که دولت اسکاتلند در آن، کوچکترین دخالتی ندارد. در پایان این بخش، فهرستی کوتاه از بهترین مدارس دولتی و خصوصی اسکاتلند را در اختیار شما قرار میدهیم که میتوانید از آن بهعنوان راهنمایی جهت ثبت نام و تحصیل در مدارس اسکاتلند استفاده کنید.
تحصیل در مدارس اسکاتلند و برآورد هزینهها
در مهاجرت، هیچچیز بهاندازه هزینهها نمیتواند نقشی بنیادین در انتخاب کشور مقصد داشته باشد! خوشبختانه شهرهای اسکاتلند در مقایسه با سایر شهرهای اروپایی مانند آمستردام یا لندن هزینههای کمتری را برای مهاجران تحصیلی رقم میزند. بخش مهمی از این هزینهها را شهریه تحصیلی و بخش دیگر آن را هزینههای زندگی (اجاره مسکن، هزینه حمل و نقل و خورد و خوراک) تشکیل میدهد.
برآورد کلی هزینهها به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها، نوع مدرسه، نوع محله، چند خوابه بودن آپارتمان و سبک زندگی شما در پوشش و خورد و خوراک هستند. بهطور کلی، کمترین هزینه تحصیل در اسکاتلند 8000 پوند و بیشترین مبلغی که بهعنوان هزینه تحصیل و زندگی در اسکاتلند بایستی پرداخت کنید، 33000 پوند است.
شرایط دریافت ویزای همراه برای تحصیل در مدارس اسکاتلند
احتمالا گرفتن ویزای همراه، یکی از دغدغههای مهم آندسته از افرادی است که عزم تحصیل در مدارس اسکاتلند را کردهاند. مطابق آنچه در استانداردها و قوانین مهاجرتی کشور بریتانیا به ثبت رسیده است، ویزای همراه تنها قابل ارائه به نزدیکان درجه یک افرادی است که قصد ادامه تحصیل در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکترا را دارند. به این ترتیب، امکان دریافت ویزای همراه برای خانواده دانشآموزان یا دانشجویان کارشناسی وجود ندارد. خبر خوب اینکه شما میتوانید از طریق روشهای دیگری نظیر ویزای توریستی، فرزندتان را در این مسیر دشوار همراهی کنید.
ویزای توریستی امکان اقامت شما در اسکاتلند را به مدت 3 تا 6 ماه فراهم میکند. میزان دقیق اقامتتان در اسکاتلند، بستگی به نوع درخواست شما دارد. ضمن اینکه سقف حضور افراد بهواسطه ویزای توریستی، نهایتا 6 ماه است.
شرایط و مدارک لازم برای تحصیل در مدارس اسکاتلند
یکی از مهمترین شرایط تحصیل در مدارس اسکاتلند برای افرادی که شهروند این کشور نیستند و بهعنوان مهاجر خارجی شناخته میشوند، اخذ ویزای تحصیلی اسکاتلند است. نوع ویزا و مدارک لازم برای دریافت آن را سن شما و دورهای که قصد تحصیل در آن را دارید، تعیین میکنند. از مهمترین مدارک برای اخذ ویزای تحصیلی دانشآموزی، بایستی به موارد زیر اشاره کنیم:
- ارائه مدارک هویتی معتبر نظیر کارت ملی، شناسنامه و پاسپورت
- ارائه مدارک تحصیلی معتبر
- ارائه نامه پذیرش از مدرسه مورد نظر در اسکاتلند
- ارائه فرم رضایت والدین
- ارائه نامه تمکن مالی
- ارائه مدارک هویتی معتبر والدین
- تکمیل فرم درخواست ویزای تحصیلی دانشآموزی
در پایان این بخش، باید متذکر شویم که زبان رسمی مدارس در اسکاتلند، زبان انگلیسی است. ضمن اینکه در برخی از مدارس، فرایند رسمی آموزش با زبان اسکاتلندی انجام میپذیرد. بنابراین داشتن تسلط کافی بر زبان انگلیسی یا زبان اسکاتلندی از دیگر شرایط مهم برای تحصیل در مدارس اسکاتلند خواهد بود.
تقویم آموزشی مدارس اسکاتلند
زمان آغاز تحصیل در مدارس اسکاتلند، هفته دوم یا سوم اوت و پایان آن اواخر ماه ژوئن است. دانشآموزان در این فاصله، به مدت 38 هفته و حداقل 190 روز تحت آموزش و تعلیم و تربیت قرار میگیرند. تعطیلات هفتهای و روزانه موجود در تقویم آموزشی اسکاتلند، بستگی زیادی به تصمیمگیری مقامات محلی هر منطقه دارد. با اینحال، مهمترین تعطیلات چندهفتهای مدارس در اسکاتلند در کریسمس و عید پاک رقم میخورد. شایان ذکر است که در این تقویم آموزشی، تعطیلات یکروزه را هم میتوانیم مشاهده کنیم که بر اساس مناسبتهای محلی اسکاتلند تعیین میشوند.
شرایط اخذ بورسیه برای تحصیل در مدارس اسکاتلند
یکی از شرایط ایدهآل برای افرادی که قصد تحصیل در مدارس اسکاتلند را دارند، بورسیههای تحصیلی هستند. جای هیچ چون و چرایی وجود ندارد که بسیاری از مهاجران تحصیلی در جست و جوی راهی میانبر برای کاهش هزینههای تحصیلی هستند. شوربختانه، امکان تحصیل رایگان در بسیاری از کشورهای اروپایی بهویژه اسکاتلند برای دانشآموزان بینالمللی وجود ندارد.
با اینحال، بورسیهها راهی هوشمندانه جهت کاهش هزینههای تحصیل در مدارس اسکاتلند هستند. این بورسیهها تنها به آندسته از دانشآموزانی تعلق دارد که موفق به دریافت امتیاز ویژه در مسابقات و المپیادهای این کشور شده باشند. عموما هم موضوع این مسابقات، موسیقی، هنر یا ورزش است.
اقامت پس از تحصیل در مدارس اسکاتلند
اتمام دوره تحصیل در مدارس اسکاتلند نظیر سایر کشورهای دیگر بهمثابه پایان اقامت افراد در این کشور است. آندسته از افرادی که بعد از اتمام دوره تحصیلی خود، مایل به تمدید اقامت پس از تحصیل در اسکاتلند هستند، لازم است خود را برای ورود به دانشگاههای این کشور آماده کنند.
معیار اصلی پذیرش دانشجو در دانشگاههای اسکاتلند، مهارتها و توانایی شخصی هر فرد است. ضمن اینکه تفاوتهای بارزی در پروسه پذیرش دانشگاههای مختلف این کشور وجود دارد که شما میتوانید با مراجعه به سامانه اینترنتی هر کدام در جریان کامل این شرایط قرار بگیرید.
خوابگاه و محل اقامت دانشآموزان در مدارس اسکاتلند
مدارس خصوصی یا شبانهروزی اسکاتلند، فرصت اسکان در خوابگاه را برای دانشآموزان بینالمللی فراهم کردهاند. طبیعتا آندسته از دانشآموزانی که مایل به اقامت در خوابگاه باشند، لازم است شهریهای جداگانه را برای این بخش کنار بگذارند.
نوع دیگری از اقامت که دانشآموزان بینالمللی میتوانند تجربه کنند، سکونت در یک خانه مسکونی به همراه یک یا چند دانشآموز دیگر است. عموما برای اقامت در این نوع خانههای مسکونی، سرپرستهایی در نظر گرفته شدهاند تا امنیت و آرامش سکونت در آن مکانها، بهخوبی برای افراد تامین شود.
کلام آخر
تحصیل در مدارس اسکاتلند یک موقعیت خاص و وسوسه برانگیز برای آندسته از افرادی است که شوق تحصیل در خارج از کشور را دارند. عموما انتخاب مقصد مناسب برای مهاجرت تحصیلی، دشواریهای خاص خودش را دارد. آنچه که میتواند دشواری گام نهادن در این مسیر را برای افراد تا حد زیادی کاهش دهد، داشتن بینش و آگاهی در خصوص شرایط تحصیل در هر کشور است.
به همین منظور، ما در این مقاله تلاش کردیم با پاسخگویی به سوالات شما، نقشهای دقیق از مهاجرت تحصیلی به اسکاتلند را در ذهنتان ترسیم کنیم. شما نیز میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر با کارشناسان ما در مجموعه مای آرمان در تماس باشید.
سوالات متداول
شرایط تحصیل در مدارس مختلف اسکاتلند به چه صورت است؟
از آنجایی که تحصیل در مدارس اسکاتلند رایگان است، امکان تحصیل در این نوع مدارس، تنها برای شهروندان بریتانیایی فراهم است. در مقابل، برای دانشآموزان بینالمللی، امکان تحصیل در مدارس خصوصی این کشور وجود دارد.
تفاوت کیفیت مدارس خصوصی و دولتی در اسکاتلند چیست؟
مدارس خصوصی به لحاظ کیفیت آموزشی تفاوت چندانی با مدارس دولتی اسکاتلند ندارند. تنها تفاوت، پرداخت شهریه است. لازم به ذکر است که شرط ورود به این مدارس، تسلط کافی دانشآموزان بر یکی از زبانهای انگلیسی یا اسکاتلندی است.