راهنمای جامع تحصیل داروسازی در آمریکا
تحصیل داروسازی در آمریکا یک فرصت رویایی و ایدهآل برای آن دسته از افرادی است که از تحصیل این رشته در کشور خود جا ماندهاند. همه ما میدانیم که رشتههای پزشکی در تمام دنیا از پرطرفدارترین رشتهها هستند. در این میان، داروسازی از محبوبیت بیشتری برخوردار است. از طرفی، امتیاز برتر علمی آمریکا در مقایسه با سایر کشورها و رونق صنعت دارویی در این کشور، هر کسی را برای تحصیل در آمریکا وسوسه میکند.
دلایل افراد برای مهاجرت تحصیلی هر چه که باشد، قرارگرفتن در این مسیر، چالشها و موانع خاص خودش را دارد که تقریبا همه متقاضیان مهاجرت، آن را تجربه میکنند. به همین منظور، ما تصمیم گرفتیم این مطلب از مای آرمان را به بررسی شرایط تحصیل داروسازی در آمریکا اختصاص دهیم. شما هم اگر از علاقهمندان این رشته هستید، میتوانید با دنبال کردن این مطلب به تمام سوالات و دغدغههای ذهنی خود پاسخ دهید.
آشنایی با رشته داروسازی و شرایط تحصیل آن در آمریکا
در نگاه برخی از افراد، بعد از فارغالتحصیل شدن در رشته داروسازی، در منصب فروشندگی دارو مشغول به فعالیت میشوند. برخلاف این تصور، باید بگوییم داروسازی فروشندگی دارو نیست. این رشته ترکیبی از علوم مختلف نظیر فیزیک، شیمی و زیستشناسی است که به افراد در درست کردن دارو و تجویز صحیح و مناسب آن به افراد بیمار کمک میکند.
تحصیل داروسازی در آمریکا در نظامی کاملا متفاوت با نظام آموزشی ایران انجام میپذیرد. در ایران، افرادی که مایل به تحصیل در رشته داروسازی هستند، در کنکور سراسری شرکت میکنند و با کسب رتبه قبولی در این رشته، وارد دانشگاه میشوند. دانشجویان داروسازی ملزم به گذراندن 7 سال تحصیل ممتد در این رشته هستند.
برخلاف ایران در نظام آموزشی آمریکا، شرط ورود به رشته داروسازی، گذراندن دوره تحصیلی 4 ساله در یکی از رشتههای علوم پایه نظیر شیمی آلی، شیمی عمومی یا زیستشناسی است. در نهایت، افراد بعد از گذراندن این دوره 4 ساله، بایستی یک دوره 2 ساله آموزشی را هم پشت سر بگذارند تا موفق به دریافت مدرک دکتری داروسازی شوند. در این میان، داشتن معدل بالا در دبیرستان و کسب نمره عالی در آزمون زبان از جمله پیششرطهای بسیار مهم برای اخذ پذیرش داروسازی در آمریکا است.
شایان ذکر است که دانشگاههای آمریکا به 2 دسته خصوصی و ایالتی تقسیمبندی میشوند که امکان تحصیل در هر دو دانشگاه برای دانشجویان بینالمللی وجود دارد. تنها تفاوت این دو دانشگاه با هم در میزان شهریهای است که دانشجویان باید پرداخت کنند. عموما هزینه تحصیل در دانشگاههای خصوصی در مقایسه با دانشگاههای ایالتی، بیشتر است. ضمن اینکه فرایند پذیرش دانشجو در دانشگاههای خصوصی، طی مراحلی آسانتر انجام میپذیرد.
مدارک لازم برای اخذ پذیرش تحصیل داروسازی در آمریکا
از آنجایی که رقابت برای مهاجرت تحصیلی به آمریکا در بین متقاضیان زیاد است، اخذ پذیرش تحصیل داروسازی در آمریکا با دشواریهای خاص خودش همراه است. متقاضیان تحصیل در این رشته، میتوانند با ارسال مدارک زیر به دانشگاه مورد نظر، اولین گام از پروسه مهاجرت تحصیلی را سپری کنند.
- ارائه مدرک دیپلم 12 ساله (حداقل معدل باید 16 باشد)
- ارائه مدرک زبان معتبر (کسب رتبه 80 تا 100 در آزمون تافل یا نمره 5. 6 تا 7 در آزمون آیلتس)
- ارائه مدرک لیسانس در یکی از رشتههای علوم پایه نظیر شیمی آلی، شیمی عمومی یا زیستشناسی
- ارائه انگیزهنامه و توصیهنامه
- ارائه مدارک هویتی معتبر
- ارائه گواهی تمکن مالی
مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی آمریکا
بدون در دست داشتن ویزای تحصیلی آمریکا، امکان مهاجرت به این کشور برای متقاضیان مهاجرت تحصیلی وجود ندارد. متقاضیان میتوانند بعد از دریافت نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر، جهت دریافت ویزای تحصیلی اقدام کنند. مدارک لازم برای اخذ ویزای تحصیلی داروسازی در آمریکا عبارتند از:
- ارائه مدارک هویتی معتبر (شناسنامه، پاسپورت و عکس)
- ارائه انگیزهنامه و توصیهنامه
- تکمیل فرم اخذ ویزای تحصیلی
- ارائه گواهی تمکن مالی
- ارائه مدارک تحصیلی
- ارائه نامه پذیرش از دانشگاه مورد نظر در آمریکا
ادامه تحصیل داروسازی در آمریکا
یکی دیگر از دغدغههای ذهنی متقاضیان تحصیل داروسازی در آمریکا، بحث ادامه تحصیل در این کشور است. عموما هر دانشگاه داروسازی در آمریکا، برنامه خاص خود را برای ادامه تحصیل ارائه میکند. با اینحال، داشتن تسلط و مهارت بر علوم زیر، یکی از شروط مهم ادامه تحصیل در آمریکا است:
- شیمی آلی
- شیمی و فیزیولوژی
- شیمی محاسباتی
- کشف مواد مخدر
- مبانی عمل آزمایشگاهی
- ترکیبات دارویی
- شیمی عملی پیشرفته
ادامه تحصیل داروسازی در آمریکا در مقطع دیپلم
شرایط ادامه تحصیل در رشته داروسازی در مقطع دیپلم، به 2 صورت برای متقاضیان فراهم شده است. در حالت اول، متقاضیان میتوانند بعد از اتمام تحصیلات دوره متوسطه (12 سال دبیرستان) در دورههای دیپلم داروسازی آمریکا شرکت کنند. نوع دیگری از دیپلم داروسازی هم تحت عنوان دیپلم PG وجود دارد که ویژه دانشجویان بعد از اتمام فارغالتحصیلی از دانشگاه است. نقطه اشتراک هر 2 نوع دیپلم، کوتاه بودن مدت دوره آموزشی (1 تا 2 سال) است. از جمله دورههای آموزشی که در آنها، متقاضیان موفق به دریافت مدرک دیپلم داروسازی میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دیپلم تحقیقات بالینی و مراقبت دارویی
- دیپلم مدیریت داروخانه
- دیپلم بازاریابی دارویی
- دیپلم PG شیمی دارویی
- دیپلم PG مدیریت داروخانه
- دیپلم PG مدیریت دارویی
ادامه تحصیل داروسازی در آمریکا در مقطع لیسانس
از دیگر دورههای تحصیل داروسازی در آمریکا، دوره لیسانس است که شرط ورود به آن، داشتن لیسانس بینالمللی و داشتن سطح A در شیمی و زیستشناسی است. دوره لیسانس داروسازی عموما به مدت 3 سال به طول میانجامد. در این دوره 3 ساله، دانشجویان درک کاملی از فعالیت شیمیایی و بیولوژیکی داروها پیدا میکنند. ضمن اینکه دانشجویان در پایان دوره، تواناییهای قابل ملاحظهای را جهت اشتغال در مشاغل مختلف حوزه داروسازی کسب خواهند کرد.
ادامه تحصیل داروسازی در آمریکا در مقطع فوق لیسانس
تمرکز اصلی دوره فوق لیسانس داروسازی در آمریکا، بر انجام تحقیقات و پژوهشهای گسترده علمی است. عموما هم این دسته از پژوهشها در حوزه مراقبتهای بهداشتی و موضوعات آکادمیک یا تجاری صورت میپذیرند. طول دوره فوق لیسانس، بستگی به تماموقت یا پارهوقت بودن آن دارد که در حالت اول، 3 سال و در نوع دوم به مدت 6 سال ادامه خواهد داشت. از شرایط مهم ورود به دوره فوق لیسانس داروسازی در آمریکا، بایستی به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن مدرک لیسانس از یک دانشگاه معتبر (میانگین سال آخر تحصیلی باید حداقل B+ باشد)
- گذراندن دورههای مورد نیاز بیوشیمی، فیزیولوژی یا علوم کاربردی.
ادامه تحصیل داروسازی در آمریکا در مقطع دکتری
در نهایت، آخرین دوره تحصیلی در رشته داروسازی، مقطع دکتراست که حدود 3 سال به طول میانجامد. این دوره از مقطع تحصیلی، ویژه آن دسته از دانشجویانی است که به تجزیهوتحلیل و انجام پژوهش در حوزه دارویی علاقهمند هستند. شایان ذکر است که ادامه تحصیل در مقطع دکتری، منوط به گذراندن دوره 4 ساله در یکی از رشتههای علوم پایه و شرکت در آزمون PCAT و کسب نمره قبولی در آن است.
هزینه زندگی و تحصیل داروسازی در آمریکا
در میان مقاصد مهاجرتی مختلفی که وجود دارند، کشور آمریکا یکی از گرانترین و پرهزینهترین کشورها برای دانشجویان بینالمللی است. دلیل این امر هم سطح بالای رفاه و آسایشی است که مردم این کشور تجربه میکنند. بهطور کلی، هزینه تحصیل در آمریکا به عوامل متعددی بستگی دارد که مهمترین آنها، نوع گرایش درسی، نوع دانشگاه و سبک زندگی افراد است. اگر قرار باشد هزینههای تحصیل داروسازی در آمریکا را بهشکل میانگین تخمین بزنیم، باید بگوییم هزینههای تحصیل در این کشور، بین چیزی حدود 23 هزار دلار تا 103 هزار دلار متغیر خواهد بود.
هزینه زندگی در آمریکا هم نظیر هزینههای تحصیلی، به عوامل مختلفی گره خورده است که مهمترین آن، شاید نوع ایالت و شهری باشد که افراد برای زندگی و تحصیل انتخاب میکنند. بخش مهمی از هزینههای زندگی در آمریکا را اجاره مسکن و بخش دیگر آن را هزینههای مرتبط با خورد و خوراک، نقل و انتقال و خرید پوشاک تشکیل میدهد. بهطور میانگین، هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا ماهیانه چیزی حدود 1000 دلار است که بسته به سبک زندگی افراد، میتواند کاهش یا افزایش پیدا کند.
معادلسازی مدارک داروسازی در آمریکا
از دیگر موضوعات مهم در بحث مهاجرت تحصیلی به آمریکا، بحث مرتبط با معادلسازی مدارک است. این موضوع، یکی از دغدغههای افرادی است که تصمیم دارند تخصص خود در رشته داروسازی را در کشور آمریکا بگذرانند. گروهی دیگر از افراد هم که در کشور خود در رشته داروسازی فارغالتحصیل شدهاند و حال، قصد دارند کار حرفهای خود را با مهاجرت به آمریکا آغاز کنند، مشمول این موضوع میشوند. برای هر 2 گروه از این افراد، شرط مهم، پذیرش معادلسازی مدارک است.
معادلسازی مدارک در رشته داروسازی، به این معناست که دانشجویان فارغالتحصیل شده از رشته داروسازی در کشورهای خارجی، از لحاظ دانش و توانایی، شرایطی کاملا مشابه با دانشجویان داخل کشور دارند. برای معادلسازی مدارک، 2 پیششرط زیر کاملا الزامی است:
- داشتن تسلط کافی بر زبان انگلیسی و کسب نمره قبولی در آزمون TOEFL iBT
- شرکت در آزمونهای معادلسازی آمریکا با نام اختصاری FPGEE و کسب نمره قبولی در آن
شایان ذکر است که آن دسته از افرادی که متقاضی گرفتن تخصص داروسازی در آمریکا هستند، از 2 روش میتوانند جهت اخذ پذیرش اقدام کنند. روش اول اینکه فرایند اخذ پذیرش و معادلسازی مدارک را در کشور خود انجام دهند. در روش دوم، افراد به آمریکا مهاجرت و در آنجا بعد از گذراندن دوره معادلسازی مدارک، اقدام به اخذ پذیرش تخصص کنند.
برای آن گروه از افرادی هم که تصمیم دارند کار حرفهای خود را در آمریکا آغاز کنند، تنها یک راه وجود دارد. این دسته از افراد، بایستی به کمک یکی از روشهای مهاجرت، وارد کشور آمریکا شوند. سپس در آنجا بعد از انجام فرایند معادلسازی مدارک، شغل مورد نظر خود را جستوجو کنند. در نهایت اگر موفق به یافتن منصب شغلی مورد نظر خود شدند، میتوانند جهت دریافت اقامت کاری اقدام کنند.
معرفی برترین دانشگاههای داروسازی آمریکا
دانشگاههای موجود در کشور آمریکا، نیازی به معرفی ندارند. میتوان گفت اسم بسیاری از این دانشگاهها، حداقل برای یکبار هم که شده، به گوش شما خورده است. کشور آمریکا صدرنشین فهرست دانشگاههای برتر جهانی در رشته داروسازی است. بسیاری از دانشگاههای مشهور جهان با رتبههای علمی بالا در کشور آمریکا جا خوش کردهاند. همین امر هم تحصیل پزشکی در آمریکا را برای بسیاری از افراد به یک رویای بزرگ تبدیل کرده است. قاعدتا تحصیل در این دسته از دانشگاهها، نیازمند داشتن پشتکار و تلاش فراوان از سوی متقاضیان مهاجرت تحصیلی است. در ادامه، همراه ما باشید تا فهرستی از برترین دانشگاههای داروسازی آمریکا را به همراه رتبه جهانی آنها در اختیار شما قرار دهیم.
بورسیه تحصیلی داروسازی در آمریکا
تحصیل داروسازی در آمریکا، همیشه طرفداران خاص خودش را داشته است. در این میان، هزینههای تحصیل در این رشته در کشور آمریکا در مقایسه با سایر کشورها بیشتر است. همین امر، انگیزه افراد را برای اقدام به اخذ پذیرش تحصیلی کمرنگتر میکند.
خوشبختانه در کشور آمریکا، شرایطی فراهم شده است تا دانشجویان بتوانند با اخذ بورسیه تحصیلی، موفق به تحصیل در دانشگاههای برتر این کشور شوند. ذکر این نکته حائز اهمیت است که بورسیههای تحصیلی در رشته داروسازی، بهشکل کاملا محدود ارائه میشوند. همچنین شرط دریافت بورسیههای تحصیلی، داشتن رتبه علمی بسیار بالا یا شرکت در کارهای تحقیقاتی و پژوهشی است. در ادامه، به معرفی انواع مختلف بورسیه تحصیلی آمریکا میپردازیم.
بورسیه You Are Welcome Here
یکی از بورسیههای تحصیلی در آمریکا، بورسیه You Are Welcome Here است که نهتنها دانشجویان رشته داروسازی، بلکه تمامی رشتهها را در بر میگیرد. مخاطبان اصلی این بورسیه، آن دسته از افرادی هستند که موفق به ارائه یک مقاله برتر علمی شده باشند. این نوع از بورسیه، ماهیانه 1000 دلار از خرج تحصیل افراد در دوران دانشجویی را پرداخت میکند.
Karsh International Scholarship
از دیگر بورسیههای تحصیل داروسازی در آمریکا، بورسیه اسکولارشیپ کارش است. این بورسیه تنها به آن دسته از افرادی تعلق میگیرد که دارای رزومه علمی بالا، صاحب مقالات و فعالیتهای پژوهشی گسترده و دارای مدرک آیلتس با نمره بالای 7 باشند. ارائهدهنده اصلی این نوع بورسیه تحصیلی، دانشگاه دوک است که ماهیانه مبلغ 1500 دلار را به دانشجویان پرداخت میکند.
بورسیه رهبری دانشجویان انجمن داروسازی آمریکا
از دیگر افرادی که میتوانند به دریافت بورسیه تحصیلی داروسازی در آمریکا امید داشته باشند، صاحبان رزومه عالی با معدل دست کم 2.75 از ۴، در سالهای دوم، سوم و چهارم تحصیل هستند. در این نوع از بورسیه، ماهیانه 10 هزار دلار به افراد دارای شرایط پرداخت میشود.
بورسیه اوتیسم دیوید پ.شاپیرو (David P. Shapiro)
از دیگر بورسیههای تحصیلی در آمریکا، بورسیه اوتیسم دیوید پ.شاپیرو است. همانطور که از نام این بورسیه پیداست، مخاطبان اصلی آن را دانشجویان مبتلا به اوتیسم تشکیل میدهند. مبلغ پرداختی برای این نوع بورسیه، در هر ترم 1000 دلار خواهد بود که تا پایان دوره تحصیل دانشجویان قابل تمدید است.
بورسیه مراقبتهای آینده Tylenol
داشتن رزومه عالی، ارائه مقالات و پژوهشهای برتر علمی و سکونت در یکی از ایالات پورتوریکو یا واشنگتن دی سی، از پیششرطهای لازم دریافت این نوع بورسیه است. شایان ذکر است که این نوع بورسیه، به تمام دانشجویان مقطع لیسانس، فوق لیسانس و دکتری تعلق میگیرد.
شرایط اشتغال برای داروسازی در آمریکا
کار بعد از تحصیل در آمریکا از جمله موضوعات مهم و بحثبرانگیزی است که ذهن بسیاری از دانشجویان داروسازی را به خود مشغول میکند. با شرح کاملی که از سطح علمی دانشگاههای آمریکا به شما ارائه دادیم، باید متوجه شده باشید که این کشور، وضعیت بسیار مطلوب و ایدهآلی را از نظر کاری برای دانشجویان فارغالتحصیل داروسازی فراهم کرده است. از طرفی، نباید از این نکته غفلت ورزید که کشور آمریکا، تنها اقدام به جذب افراد متخصص و ماهر در این حوزه میکند و اولویت اول را هم به فارغالتحصیلان بومی خود اختصاص میدهد. در این میان، میتوان با داشتن تلاش و پشتکار بالا، صاحب یکی از مناصب شغلی در رشته داروسازی شد.
کار دانشجویی در آمریکا هم از جمله شرایط مطلوبی است که برای دانشجویان داروسازی فراهم شده است. نکته قابل توجه این است که دانشجویان داروسازی در آمریکا، اجازه اشتغال حین تحصیل را بهصورت کاملا محدود دارند. حداکثر ساعت کار در هفته برای دانشجویان کارشناسی 10 ساعت، برای دانشجویان کارشناسی ارشد 20 ساعت و برای دانشجویان دکتری تا سقف 30 ساعت است. از جمله موقعیتهای شغلی که دانشجویان داروسازی بعد از اتمام دوره تحصیلی خود میتوانند در آن مشغول به فعالیت شوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اشتغال در داروخانهها بهعنوان داروساز، مشاور پزشکی دارویی یا سرپرست داروخانه.
- اشتغال در شرکتهای تولیدکننده محصولات دارویی بهعنوان داروساز، مدیر بخش محصولات دارویی یا متخصص ایمنی دارو.
درآمد داروسازی در آمریکا
جای هیچگونه چونوچرایی ندارد که داروسازی از جمله مشاغل پردرآمد در بسیاری از کشورهای جهان است. این رشته در آمریکا به دلیل وجود فرصتهای شغلی متعدد وضعیت بهتری هم پیدا میکند. در این میان، میزان درآمد هر داروساز، بستگی زیادی به عوامل مختلفی همچون میزان سابقه کار، موقعیت شغلی، میزان تحصیلات و نوع مرکزی دارد که شخص داروساز در آن مشغول به فعالیت است. بهطور کلی، میتوان میزان درآمد یک داروساز را اینگونه برآورد کرد:
- بالاترین میزان حقوق داروساز در آمریکا: 866. 152 هزار دلار.
- پایینترین میزان حقوق داروساز در آمریکا: 226. 135 هزار دلار.
- میانگین حقوق داروساز در آمریکا: 520. 143 هزار دلار.
جمعبندی
داروسازی از بهترین رشتهها برای تحصیل در آمریکا است. دلیل این امر هم رونق صنعت دارویی در این کشور و برخورداری دانشگاههای موجود در آن، از سطح بالای علمی است. ناگفته پیداست که شرایط ایدهآل تحصیلی و کاری موجود در کشور آمریکا، آن را به یکی از رقابتیترین مقاصد برای مهاجرت تبدیل کرده است.
در این مسیر پر چالش، آنچه که موجب تضمین موفقیت بیشتر افراد میشود، کسب آگاهی و داشتن تلاش و پشتکار فراوان است. مشاوران ما در مجموعه تخصصی مای آرمان، با ارائه راهنماییهای جامع، به شما کمک میکنند تا مسیری بیدردسرتر را در پذیرش تحصیل داروسازی در آمریکا سپری کنید. شما میتوانید جهت دریافت راهنمایی بیشتر با کارشناسان ما در این مجموعه در تماس باشید.
سوالات متداول
شرایط و مدارک لازم برای تحصیل داروسازی در آمریکا کدام است؟
مهمترین پیششرط برای اخذ پذیرش داروسازی در آمریکا، داشتن مدرک زبان معتبر با نمره قبولی بالا و کسب معدل قابل قبول در دبیرستان است.
هزینههای تحصیل در آمریکا به چه میزان است؟
هزینه تحصیل داروسازی در آمریکا، بستگی زیادی به نوع رشته، نوع دانشگاه، نوع ایالت و مقطع تحصیلی افراد دارد. بهطور کلی، میانگین هزینه تحصیل در آمریکا، چیزی حدود 23 تا 103 هزار دلار است.