عمومی

کجا برم برای کار که بیارزه؟

اگر بین علم و ثروت بخواهید یکی را انتخاب کنید، کدام را برمی گزینید؟ به احتمال زیاد ثروت. البته آن دسته ای که علم را انتخاب می کنند نیز در نهایت می خواهند از علمشان به ثروت برسند. چه کسی حاضر است کسب علمی کند که در نهایت منجر به درآمد نشود؟ در نهایت همه ما برای ادامه حیات نیاز به پول داریم پس در واقع نیاز به کار داریم. حتما شنیده اید که یکی از راه های مهاجرت کردن، اخذ ویزای کاری است. در عین حال می دانیم که گرفتن ویزای کاری نسبت به تحصیلی سخت تر است. به خصوص برای ما ایرانیان! اگر هم بتوانیم برای ویزای کاری اقدام کنیم، باید کجا برویم؟ کدام کشور برای کار کردن ایرانیان مناسب تر است؟ معیارهای انتخاب مقصد مناسب برای کار کردن چیست؟

معیارهای انتخاب عاقلانه

اگر قرار باشد برای ویزای کاری کلی سختی بکشید باید حتما ارزشش را داشته باشد. پس کار عاقلانه انتخاب درست است. اما معیار انتخاب درست چیست؟ قطعا اولین شرط درآمد است. شما باید کشوری را انتخاب کنید که درآمدها در آن بالا باشد. منظور تمام مشاغل است. اینکه در یک کشوری درآمد برخی مشاغل تفاوت عجیبی با سایرین داشته باشد منطقی نیست. دوم امنیت شغلی است. هر شغل و منصبی هم که داشته باشید تا زمانی که ثبات نداشته باشید خیال شما راحت نیست. بعدی آینده شغلی است. شما باید بتوانید در شغلتان پیشرفت کنید. اینکه صرفا هر سال با توجه به تورم مبلغی به حقوقتان اضافه شود، در جا زدن است. باید آینده شغلی شما به گونه ای باشد که با کسب مهارت بیشتر بتوانید ارتقا بگیرید.

علاوه بر این موارد، ویژگی های ذاتی کشور مقصد نیز مهم هستند. مهم ترین این ویژگی ها نرخ بیکاری است. کشوری که نتواند برای جمعیت خودش کار ایجاد کند برای خارجی ها هم نمی تواند. چشم انداز اقتصادی هم به همین اندازه مهم است. کشوری که بتواند سرمایه خارجی جذب کند، با سایر کشورها مراودات تجاری داشته باشد حتما برای پاسخگویی به حجم زیاد تولیدات و صادرات نیاز به نیروی کار بیشتری دارد.

با توجه به اینکه مهاجرت کاری، عملا رفتن و از نو شروع کردن است باید شرایط رفاهی کشور مقصد برای مهاجران را نیز مد نظر بگیرید. کشوری ارزش پروسه ویزای کاری را دارد که رفاه و آزادی داشته باشد. هزینه زندگی با درآمد تناسب داشته باشد. شرایط اخذ ویزا، ویزای همراه و اقامت راحت باشد. به خصوص برای ما ایرانیان که در بسیاری از کشورها برای اخذ ویزا و اقامت، سختگیری های شدیدی اعمال می شود.

شرایط کلی اخذ ویزای کار

به طور کلی برای اخذ ویزای کار شما باید در ابتدا یک جاب آفر داشته باشید. به این معنی که یک کارفرمای خارجی از شما برای پر کردن یک پوزیشن کاری دعوت کرده باشد. برای اینکه شما آن یک نفری باشید که کار را بدست می آورد رزومه بسیار خاص و پر باری لازم است. این رزومه شامل تحصیلات عالی، تخصص و مهارت خاص، سابقه زیاد کاری و البته سطح زبان بالا است. در واقع شما دارید با افراد زیادی از سراسر دنیا رقابت می کنید. این نکته را بدانید که برای کارفرما هم این پروسه آسان نیست. به این معنی که کارفرمای خارجی در ابتدا باید پوزیشن شغلی را در کشور خودش آگهی کند. اگر در بین جمعیت کشورش کسی برای آن شغل پیدا نشد حالا کارفرما می تواند از خارج فردی را انتخاب کند.

انگلیس

یکی از بهترین مقاصد کاری برای ایرانیان انگلیس است. در سال 2021 انگلستان ششمین اقتصاد بزرگ جهان بوده است. انگلستان دارای نرخ بیکاری 3.8 درصد است. در سال 2021 میانگین درآمد سالانه انگلیسی های دارای شغل تمام وقت 38 هزار پوند و پاره وقت 13.5 هزار پوند بوده است. مشاغل پر درآمد در این کشور شامل، مدیران اجرایی ارشد، متخصصین حوزه قانون (وکلا)، مدیران فروش، خلبانان و مهندسان پرواز، دلالان و کارگزاران بورس، مدیران مالی، رانندگان قطار، مدیران IT، پزشکان و رئیسان پلیس هستند. درآمد این مشاغل در حدود 100 هزار پوند در سال است. اما مشاغلی همچون کمک آشپز، آرایشگر، گارسون و پرستار کودک کم درآمدترین ها هستن که درآمدی در حدود 20 هزار پوند در سال دارند.

آمریکا

یکی از پر طرفدارترین و سختگیر ترین کشورهای دنیا برای اخذ ویزای کار، قطعا آمریکاست. آمریکا همیشه اولین اقتصاد دنیا بوده است. نرخ بیکاری در این کشور 3.6 درصد است. میانگین درآمد سالانه در آمریکا در سال 2020، 64 هزار دلار بوده است. مشاغل پر درآمد در آمریکا شامل مدیر مارکتینگ، مدیر مالی، مدیر علوم طبیعی، مدیر معماری و مهندسی، مدیر سیستم اطلاعات و کامپیوتر، خلبان، مهندس پرواز، کمک خلبان، دندانپزشک، متخصص اطفال و سایر تخصص های پزشکی هستند. این افراد درآمدهای 150 تا 350 هزار دلار در سال دارند. مشاغل کم درآمد در آمریکا شامل آشپز، نانوا، آرایشگر، کارگر، گارسون و صندوقدار هستند که درآمدی در حدود 20 تا 30 هزار دلار در سال دارند.

کانادا

یکی دیگر از مقاصد کاری پر طرفدار برای کار ایرانیان کاناداست. سختگیری کانادا نسبت به دو مورد قبلی کمتر است. این کشور دهمین اقتصاد دنیاست. نرخ بیکاری در این کشور 5.1 درصد است. میانگین درآمد سالانه در کانادا 43.5 هزار دلار است. از مشاغل پر درآمد می توان به تمام شاخه های پزشکی، وکیل، قاضی، مدیر اجرایی، مدیر مالی، خلبان، مهندس IT و تحلیلگر داده اشاره کرد. این افراد درآمدهای سالانه بین 200 تا 600 هزار دلار دارند. مشاغلی مانند خیاط، آشپز، گارسون، پرستار کودک از مشاغل کم درآمد هستند که درآمدی بین 20 تا 30 هزار دلار در سال دارند.

امارات

امارات جز کشورهای حاشیه خلیج فارس است که در سال های اخیر رشد بسیار زیادی داشته است. این کشور تبدیل به مرکز تجارت در آسیا شده است. تمام برندهای معروف دنیا در زمینه های مختلف یک نمایندگی در امارات دارند. این کشور نفت خیز در سال های اخیر در تلاش است تا وابستگی خود را به نفت کم کرده و به همین دلیل وارد دنیای تجارت شده است. در حال حاضر امارات قصد وارد شدن به حوزه تکنولوژی و جذب نیروهای متخصص و نخبه های سایر کشور را دارد. این کشور چهارمین اقتصاد دنیاست. نرخ بیکاری در امارات 5 درصد است. میانگین درآمد در امارات 39 هزار دلار در سال است.

از مشاغل پر درآمد در امارات می توان به مدیر مارکتینگ، مدیر روابط عمومی، وکیل، متخصص مالی و حسابداری، مدیر بانک، مهندس مکانیک و الکترونیک، مدیر IT، مشاور مدیریت ومدیر منابع انسانی اشاره کرد. درآمد این مشاغل 30 تا 100 هزار درهم در ماه است. از مشاغل کم درآمد می توان به حوزه های خدماتی اشاره کرد. این مشاغل درآمدهای ماهانه 2000 درهم را دارند.

سخن پایانی

با توجه به مطالب گفته شده واضح است که گرفتن ویزای کاری از سخت ترین راه های مهاجرت است. بخشی از این سختی به رقابت مربوطه بر می گردد. اینکه شما با افرادی از سراسر دنیا برای گرفتن شغل در یک کشور ایده آل رقابت می کنید. از طرفی روند ویزای کاری دادن به ایرانیان در سال های اخیر دشوارتر شده است. در واقع افراد با ملیت های دیگر از این لحاظ نسبت به ایرانیان در اولویت هستند. همچنین کارفرمایان ترجیح می دهند افراد بومی را استخدام کنند. چون برای اثبات کمبود نیروی بومی باید پروسه ای را طی کنند.

با این اوصاف راه آسان تر و سریع تر مهاجرت تحصیلی است. این راه دردسرها و دشواری های مهاجرت کاری را ندارد. شما مدرک تحصیلی کشور مقصد را کسب می کنید. این به پیدا کردن کار پس از تحصیل کمک شایانی می کند. همچنین پس از اتمام تحصیل شما می توانید ویزایتان را به کاری تبدیل کرده و بعد از چند سال اقامت دائم بگیرید. در طول تحصیل زبانتان تقویت می شود. از آنجایی که چند سال در کشور مقصد زندگی کرده اید با کمپانی های آنجا آشنا شده و موقعیت های بهتر را شکار می کنید. خلاصه، مقصد نهایی یکی است اما راه ها متفاوت! عاقلانه انتخاب کنید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا