پذیرش تحصیلی کاناداکانادا

ادامه تحصیل در کانادا، محبوب ایرانیان!

ادامه تحصیل در کانادا جز موضوعات جذابی است که از بسیاری شنیده می‌شود. اما این جذابیت به خاطر چیست؟ چرا کانادا؟ و بعد از آن چرا تحصیل؟ ما پاسخ را می‌دانیم. کانادا قوانین مهاجرتی راحتی دارد. برای مقاطع تحصیلی مختلف اسکالرشیپ می‌دهد. در حین تحصیل اجازه کار می‌دهد. بعد از تحصیل امکان اقامت می‌دهد. و اما چرا تحصیل؟ چون تحصیل راحت‌ترین و کم‌هزینه ترین راه مهاجرت به حساب می‌آید. پس اگر قصد اقامت در یک کشور فوق العاده را دارید پیشنهاد ما ادامه تحصیل در کاناداست.

ادامه تحصیل در کانادا همراه با اختراعات و اکتشافات

دانشگاه های کانادا از جمله دانشگاه‌هایی هستند که برای کارهای تحقیقاتی بودجه زیادی هزینه می‌کنند. پس طبیعی است که اختراعات زیادی را در خروجی این دانشگاه‌ها مشاهده کنیم. از جالب‌ترین اختراعات کانادا که مربوط به دانشگاه مک‌گیل است، اولین موتور جستجوی اینترنت به نام Archie است. در واقع این موتور جستجو حتی قبل از گوگل ساخته شده است! یکی دیگر از اختراعات دانشگاه های کانادا که بسیاری از برنامه‌نویس‌ها آن را می‌شناسند، زبان برنامه‌نویسی جاوا است. این برنامه توسط یک دانشجوی لیسانس از دانشگاه کالگری ساخته شده است. واگن‌های قطار دارای تهویه هوا نیز از جمله کارهای مهندسان کانادایی‌اند که مربوط به سال 1858 هستند. خطوط جاده‌ها که ماشین‌ها باید بین آن‌ها حرکت کنند نیز از طراحی‌های یک مهندس کانادایی در شهر اونتاریو کانادا بوده است. این خطوط برای اولین بار در جاده بین اونتاریو و کبک کشیده شدند.

در حوزه سلامت و پزشکی نیز دانشگاه های کانادا بسیار پیشرو بوده‌اند. از جمله اختراعات در این حوزه می‌توان به ضربانساز مصنوعی قلب اشاره کرد. مخترع این دستگاه بعدا به عنوان پدر مهندسی زیست-پزشکی کانادا لقب گرفت. یکی دیگر از اکتشافات کانادا در حوزه پزشکی واکسن ابولاست. این واکسن در سال 2014 کشف شد. پروسه استخراج انسولین نیز از جمله اختراعات دیگر دانشگاه های کاناداست که توسط سه پژوهشگر کانادایی در سال 1922 کشف و ثبت شد. سنتز ساکاروز هم از اکتشافات مهم کانادایی‌ها به حساب می‌آید. در واقع یک استاد دانشگاه شیمی آلی این اکتشاف را انجام داده است. از ابزارهای مهم علمی نیز می‌توان به اولین میکروسکوپ الکترونی کاربردی اشاره کرد که در دانشگاه تورنتو در سال 1939 اختراع شد. صندلی چرخدار الکتریکی نیز که در سال 1952 و در جریان جنگ ساخته شد از جمله ساخته‌های دانشگاه تورنتو است.

ادامه تحصیل در کانادا در کدام رشته ها بهترین است؟

در چند سال اخیر با توجه به تغییرات ایجاد شده در بازار کار و صنعت کانادا، رشته‌های خاصی در این کشور بسیار پرمتقاضی شده‌اند. البته این رشته‌ها زیر مجموعه‌های زیادی دارند و ما به طور کلی به آن‌ها اشاره می‌کنیم. هر چند ادامه تحصیل در کانادا برای همه رشته‌ها پیشنهاد می‌شود اما برخی دانشجویان با توجه به رشته خود علاقه بیشتری به کشور کانادا دارند. رشته مدیریت و کسب وکار از جمله این رشته‌هاست. در حوزه مهندسی نیز رشته‌های زیادی مورد تقاضای کانادا هستند. مهندسی نفت و مهندسی شیمی که ارتباط مستقیم با صنعت، تولید مواد خام و محصولات صادراتی دارند از این جمله هستند.

رشته‌های مربوط به امور مالی در چند سال اخیر در تمام کشورها از جمله کانادا رشد بسیاری داشته‌اند. فارغ التحصیلان این رشته‌ها به عنوان تحلیلگران بازارهای اقتصادی فعالیت می‌کنند. با توجه به سرمایه گذاری‌های کلان در زمینه تکنولوژی در کانادا انتظار می‌رود در سال‌های آتی درخواست برای افراد متخصص در علوم کامپیوتر، برنامه نویسی و نرم افزار در این کشور بالا رود. در نهایت مهندسین عمران هستند که تخصص پرتقاضایی دارند که آن هم به دلیل گسترش زیرساخت‌ها در کشور کانادا و نیاز بیشتر به مسکن می‌باشد. برای مشاوره رایگان با منتورهای مای آرمان می توانید با شماره زیر تماس بگیرید و یک مشاوره رایگان و تخصصی با توجه به شرایط خود کسب کنید.

مشاوره رایگان  پذیرش و ویزا

هزینه ادامه تحصیل در کانادا به طور حدودی

شمایی که قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارید قطعا لازم می‌دانید که درباره هزینه تحصیل در کانادا اطلاع داشته باشید. به طور کلی هزینه تحصیل در کانادا به پارامترهای زیادی بستگی دارد. مهم‌ترین پارامتر رشته است. اصولا رشته‌های علوم انسانی، آموزش و هنر ارزان‌ترین‌ها هستند. در مقابل رشته‌های حوزه پزشکی، وکالت، مدیریت و مهندسی گران ترین‌ها هستند. همچنین مقطع تحصیلی نیز بسیار حیاتی است. کارشناسی گران‌ترین مقطع تحصیلی به حساب می‌آید. از طرفی رتبه دانشگاه نیز در شهریه بسیار تاثیرگذار است. دانشگاه‌های به‌نام‌تر گران‌تر نیز هستند.

برای ادامه تحصیل در کانادا چند مثال را با هم مقایسه کنیم. البته اعداد ذکر شده همگی حدودی هستند و شما برای شهریه دقیق رشته خود باید به وبسایت دانشگاه موردنظر مراجعه کنید. برای مقطع کارشناسی در دانشگاه تورنتو، شهریه‌ها حدود 50 تا 60 هزار دلار کانادا در سال است. این دانشگاه رتبه یک را در میان دانشگاه های کانادا دارد. دانشگاه بریتیش کلمبیا که سومین دانشگاه کانادا به حساب می‌آید برای دوره کارشناسی شهریه‌های حدود 30 تا 40 هزار دلار را دارد. برای مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه تورنتو شهریه‌ها بین 12 تا 32 هزار دلار است. در حالی که همین مقطع در دانشگاه بریتیش کلمبیا شهریه 4.5 تا 27 هزار دلاری دارد. برای رشته دندانپزشکی در دانشگاه تورنتو 110 هزار دلار در سال شهریه پرداخت می‌شود. همین رشته در دانشگاه بیریتیش کلمبیا 70 هزار دلار هزینه دارد. توجه داشته باشید که دندانپزشکی جز رشته‌های گران است.

اسکالرشیپ‌های فراوان برای ادامه تحصیل در کانادا

یکی از وجوه تمایز کانادا با سایر کشورها وجود اسکالرشیپ‌های فراوان است. اگر قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارید باید بدانید که این کشور انواع اسکالرشیپ‌ها را ارائه می‌دهد. این اسکالرشیپ‌ها ممکن است همه یا بخشی از هزینه تحصیل شما در کانادا را پوشش دهد. بیشتر اسکالرشیپ‌ها مربوط به مقاطع بالاتر هستند. همچنین اگر دوره شما تحقیقاتی محور باشد، احتمال کسب اسکالرشیپ برای شما بالاتر است. توجه داشته باشید که این اسکالرشیپ‌ها بسیار رقابتی هستند. در واقع شما در حال مسابقه با تمام افرادی که برای این اسکالرشیپ‌ها از تمام دنیا ثبت نام می‌کنند هستید. پس باید رزومه بسیار قوی برای بردن این رقابت داشته باشید. بهترین راه اطلاع از اسکالرشیپ‌های موجود و شرایط آن‌ها وبسایت دانشگاه‌های کانادا هستند. شما می‌توانید برای تمام اسکالرشیپ‌هایی که شرایطش را دارید ثبت‌نام کنید.

چند نمونه از اسکالرشیپ‌های موجود

دانشگاه واترلو یک اسکالرشیپ برای دانشجویان بین المللی در هر مقطع به ارزش 10 هزار دلار دارد. دانشگاه مونترال نیز برای هر سه مقطع اسکالرشیپی به ارزش 27 هزار دلار ارائه می‌دهد. در دانشگاه تورنتو یک اسکالرشیپ معروف به نام Lester B. Pearson وجود دارد. این اسکالرشیپ تمام هزینه‌های تحصیل را پوشش می‌دهد و به افراد با بهترین رزومه تحصیلی تعلق می‌گیرد. دانشگاه یورک یک اسکالرشیپ برای مقطع لیسانس ارائه می‌دهد که ارزش 80 تا 180 هزار دلاری دارد. دانشگاه بریتیش کلمبیا مبلغ 10 میلیون دلار را برای جوایز، اسکالرشیپ‌ها و کمک‌های نقدی برای دانشجویان بین المللی برای مقطع لیسانس در نظر گرفته است. در دانشگاه کارلتون یک مجموعه از اسکالرشیپ‌ها به ارزش 20 تا 30 هزار دلار کانادا وجود دارد. این مجموعه به نام اسکالرشیپ‌های Prestige شناخته می‌شوند و برای دانشجویان مقطع کارشناسی با بهترین رزومه‌ها هستند.

یک اسکالرشیپ مشهور به نام Vanier هست که به دانشجویان دکتری که کار تحقیقاتی انجام می‌دهند تعلق می‌گیرد. این اسکالرشیپ ارزش 50 هزار دلاری دارد و برای دوره‌های سه ساله دکتری تحقیقاتی است. اسکالرشیپ دیگری از دانشگاه مانیتوبا وجود دارد که به دانشجویان دکتری و ارشد تعلق می‌گیرد. برای دانشجویان دکتری به ازای هر 12 ماه  مبلغ 18 هزار دلار کانادا و برای دانشجویان ارشد در همان مدت مبلغ 14 هزار دلار ارائه می‌شود. اسکالرشیپ دیگری به نام Pierre Elliot Trudeau وجود دارد که به دانشجویان دکتری اهدا می‌شود. برای این اسکالرشیپ اولویت با دانشجویان از کشورهای در حال توسعه است. این اسکالرشیپ مبلغ 60 هزار دلار کانادا برای حداکثر 3 سال است.

کار حین تحصیل در کانادا برای خارجی‌ها

یکی از مزایای دیگر ادامه تحصیل در کانادا اجازه کار است که به نوعی بسیار حیاتی است. کانادا به دانشجویان خارجی اجازه کار حین تحصیل می‌دهد. پس اگر نتوانستید اسکالرشیپ موردنظر خود را پیدا کنید، می‌توانید با کار حین تحصیل در کانادا هزینه‌های تحصیل در کانادا را مدیریت کنید. به محض شروع تحصیلتان در کانادا می‌توانید کار کردن را نیز شروع کنید.

این اجازه در study permit شما ذکر شده است. البته شما باید قبل از شروع به کار Social Insurance Number تهیه کنید. اگر به شما اجازه کار on-campus بدهند یعنی شما می‌توانید در همان دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کنید، کار کنید. این کارها معمولا در کتابخانه، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی و بیمارستان دانشگاه هستند. اگر به شما اجازه کار off-campus بدهند، شما می‌توانید خارج از دانشگاه کار کنید. در طول دوران تحصیل شما اجازه 20 ساعت کار در هفته را دارید. این رقم در تعطیلات تمام وقت می‌شود. بابت این کار به شما تقریبا حدود 10 تا 18 دلار ساعتی پرداخت می‌شود. به این ترتیب شما می‌توانید بخشی از هزینه تحصیل در کانادا را به راحتی مدیریت کنید.

قوانین اقامتی ساده کانادا نعمت بزرگی است

یکی از نکات طلایی که برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا باید بدانید این است که باید آفیسر سفارت را قانع کنید که شما پس از اتمام تحصیلتان در کانادا به کشور خود برمی‌گردید. هر چند که تقریبا تمام متقاضیان ادامه تحصیل در کانادا قصد اقامت پس از تحصیل را دارند. اما این نکات باید در کنار نکات مهم دیگر برای اخذ ویزای تحصیلی کانادا رعایت شود. در کل می توان گفت 4 برنامه معروف برای این هدف وجو دارند. Canadian Experience Class, Federal Skilled Worker Program, Provincial Nominee Programs و Quebec Immigration Options.

در برنامه Canadian Experience Class متقاضی پس از اتمام تحصیلش، ویزای تحصیلی خود را به post-graduation work permit تبدیل می‌کند. در مرحله بعد باید حداقل به مدت 12 ماه در طول 3سال آخر حضورش در کانادا به طور پیوسته و تمام وقت در یک شغل تخصصی کار کند. توجه داشته باشید که کار حین تحصیل جز این 12 ماه به حساب نمی‌آید.

راه بعدی برنامه Federal Skilled Worker است. این برنامه مناسب فارغ التحصیلان از دانشگاه های خارج از کاناداست که حداقل 12 ماه تجربه کار تمام وقت و پیوسته در تخصص خود را در کشوری به جز کانادا دارند. توجه داشته باشید که این برنامه بسیار رقابتی است و از طریق سیستم امتیازدهی بررسی می‌شود.

سخن پایانی

ادامه تحصیل در کانادا یکی از پرطرفدارترین مسیرهایی است که بسیاری از دانشجویان به خصوص ایرانیان آن را انتخاب می‌کنند. محاسن این مسیر زیاد است. شما از طریق تحصیل می‌توانید خود را به یکی از بهترین کشورهای جهان برسانید. برای هر شخصی با هر پیشینه ای، گزینه‌های اسکالرشیپ و کار حین تحصیل زیاد است. از طرفی این کشور قوانین مهاجرتی راحتی دارد. شما می‌توانید بعد از اتمام تحصیل خود در کانادا به راحتی ماندگار شوید. پس برای مشاوره رایگان و کسب اطلاعات دقیق‌تر از شرایط خود برای ادامه تحصیل در کانادا فرم مشاوره مای آرمان را پر کنید. مشاوران مای آرمان در سریع‌ترین زمان ممکن با شما تماس می‌گیرند.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫16 دیدگاه ها

  1. ، سلام. وقت بخیر . پسر من در رشته داروسازی دانشگاه سیچینوا روسیه مشغول به تحصیل هست ، ما الان با ویزای مالتیپل در مونترال سفر توریستی داریم آیا میتونه ادامه تحصیل دراین رشته را در کانادا داشته باشه ؟یا باید از ابتدا ثبت نام و شروع کنه ؟

    1. داریوش عزیز
      به مای آرمان خوش آمدید
      بله. ایشون می تونن در کانادا ادامه تحصیل بدهند. اگر مدرکشون رو هنوز دریافت نکردند باید برای دانشگاه هایی که از سال های چندم پذیرش می دهند اقدام کنند. اما توجه داشته باش که دانشگاه های بسیار کمی هستند که از سال چندم تحصیل پذیرش می دهند.

    1. مبینا عزیز
      بله. بیشتر اسکالرشیپ ها هر سال به همون شکل ارائه میشن.

    1. فاطمه عزیز
      باید رزومه بسیار خوبی داشته باشید. معدل، رتبه دانشگاه، نمره زبان، مقالات علمی بین المللی، تالیف و ترجمه و .. بسیار موثرند. یک CV و یک SOP عالی تهیه کنید و همراه با ترجمه مدارکتون برای بورسیه هایی که به رزومه تون می خوره اقدام کنید.

    1. آزیتا عزیز
      معمولا رشته های علوم پایه شانس بیشتری برای بورسیه شدن دارند.

    1. عبداله عزیز
      اسکالرشیپ مربوط به رشته های تحقیقاتی بیشترین ها هستند.

    1. سمیرا عزیز
      موارد زیادی در رزومه موثرند. معدل، رتبه دانشگاه، نمره زبان، سمینارهای بین المللی، مقالات علمی، مقامات و رتبه های علمی، مهارت های جانبی و سابقه کار.

  2. سلام و عرض خسته نباشید. به نظر شما با چه رزومه ای میشه از دانشگاه های کانادا بورسیه گرفت؟

    1. سمیرا عزیز
      موارد زیادی در رزومه موثرند. معدل، رتبه دانشگاه، نمره زبان، سمینارهای بین المللی، مقالات علمی، مقامات و رتبه های علمی، مهارت های جانبی و سابقه کار.

  3. سلام
    شانس گرفتن بورس تحصیلی برای مقاطع مختلف فرق میکنه؟ چطور میشه شانسمون رو بیشتر کنیم؟

    1. هاشم عزیز
      مقطع دکتری بالاترین شانس رو برای بورسیه شدن داره.
      برای بالا بردن شانستون باید رزومه تونو قوی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا