پذیرش تحصیلی آمریکاآمریکا

راهنمای تحصیل رایگان در آمریکا

با اینکه کشور آمریکا یکی از محبوب‌ترین مقصدها برای مهاجرت تحصیلی دانشجویان و دانش‌آموزان از سراسر دنیاست، اما به یک دلیل، ممکن است از لیست مهاجرت برخی حذف شود! بالا ‌بودن هزینه تحصیل در آمریکا، اولین حقیقتی است که افراد در روند مهاجرت خود با آن مواجه می‌شوند و می‌تواند تاثیر بسزایی در تصمیم‌های بعدی آن‌ها در این مسیر داشته باشد.

به همین علت، ما قصد داریم در این مطلب، نکات کلی هزینه‎های تحصیل در این کشور را بررسی کنیم و در مورد امکان ادامه تحصیل رایگان در آمریکا توضیح دهیم. اگر شما نیز به دنبال مهاجرت تحصیلی به این کشور هستید تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

تحصیل رایگان در دبیرستان‌های آمریکا

بزرگترین مزیت ادامه تحصیل در دبیرستان‌های آمریکا، امکان انتخاب از میان بازه‌ گسترده‌ای از مدارس است. شما می‌توانید بر اساس اهداف و آرزوهای خود، مدرسه مناسبتان را انتخاب کنید. برخی از این مدارس، دانش‌آموزان را برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر آماده می‌کنند و برخی برای دانش‌آموزانی مناسب هستند که قصد ورود به بازار کار پس از دوره دبیرستان را دارند.

در آمریکا مانند اغلب کشورها، دو نوع مدرسه دولتی و خصوصی وجود دارد. مدارس دولتی نسبت به مدارس خصوصی، هزینه کمتری برای دانش‌آموزان بین‌المللی دارند. با‌ این‌حال، هزینه یک سال تحصیل در مدارس دولتی این کشور بین 3000 تا 10000 دلار است. امکان دریافت بورسیه تحصیلی از مدارس دولتی و تحصیل رایگان در آمریکا وجود ندارد؛ اما برخی از مدارس خصوصی آمریکا، برنامه‌های حمایت مالی از دانش‌آموزان شایسته را دارند که می‌توان با دریافت آن، مقداری از هزینه‌ها را کاهش داد.

تحصیل رایگان در دانشگاه‌های آمریکا

طبق آمار سال 2023، 45 دانشگاه کشور آمریکا، رتبه زیر 200 را در رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان دارند. بهترین دانشگاه دنیا در این کشور قرار دارد و هر سال، تعداد زیادی از دانشجویان بین‌المللی برای ادامه تحصیل در آمریکا به این کشور مهاجرت می‌کنند. در ادامه، به توضیح شرایط ورود به دانشگاه‌ها و تحصیل رایگان در آمریکا می‌پردازیم.

تحصیل رایگان در دانشگاه‌های آمریکا

شرایط تحصیل رایگان مقطع کارشناسی در آمریکا

مقطع کارشناسی در آمریکا یک دوره 4 ساله است که شما می‌توانید آن را به‌صورت آنلاین و حضوری در دانشگاه‌ها یا کالج‌های این کشور بگذرانید. برای دریافت پذیرش از بیشتر دانشگاه‌های آمریکا، لازم است که نمره آزمون IELTS شما بالاتر از 6 باشد. نمره TOEFL بالای 100 نیز در دسته شرایط اخذ پذیرش از بیشتر دانشگاه‌هاست. انواع مختلفی از دوره کارشناسی در دانشگاه‌های ایالت متحده ارائه می‌شوند که 3 نوع شناخته‌شده آن‌ها به شرح زیر است:

  • کارشناسی هنر (BA): برای رشته‌های علوم انسانی و علوم اجتماعی.
  • کارشناسی علوم (BS): برای رشته‌های علوم طبیعی، علوم مرتبط با تکنولوژی و مهندسی.
  • کارشناسی هنرهای زیبا (BFA): برای رشته‌های هنرهای نمایشی، موسیقی و تئاتر.

دانشگاه‌های کشور آمریکا به 2 گروه دانشگاه‌های دولتی و دانشگاه‌های خصوصی تقسیم می‌شوند. به‌طور متوسط، هزینه تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی در مقطع کارشناسی از 25 تا 50 هزار دلار است. این عدد برای دانشگاه‌های دولتی به 10 تا 35 هزار دلار در سال کاهش می‌یابد. بهتر است بدانید برخلاف بیشتر کشورها، تعداد کمی از دانشجویان دانشگاه‌های آمریکا تمام مبلغ شهریه دانشگاه را پرداخت می‌کنند! راه پرداخت نکردن شهریه و تحصیل رایگان در آمریکا، استفاده از بورسیه تحصیلی دانشگاه‌هاست. طبق آمار سال 2016، 85 درصد از دانشجویان مشغول تحصیل در مقطع کارشناسی در آمریکا، بورسیه تحصیلی و حمایت مالی دریافت کرده‌اند.

معمولا دانشگاه‌های بسیار مطرح و معتبر، مقدار بورسیه بیشتری را برای دانشجویان در نظر می‌گیرند. برای مثال، دانشگاه MIT که در جایگاه اول سطح علمی در میان دانشگاه‌های آمریکا و جهان قرار دارد، به 58 درصد از دانشجویان مقطع کارشناسی، بورسیه اختصاص داده است. با اینکه تعدادی از دانشگاه‌ها فقط به شهروندان آمریکایی بورسیه اختصاص می‌دهند، دانشگاه‌های معتبر بسیاری نیز هر سال مبلغ بالایی را صرف بورسیه دانشجویان بین‌المللی می‌کنند. دانشگاه پنسیلوانیا هر سال بیشتر از 9 میلیون دلار به بورسیه دانشجویان بین‌المللی مقطع کارشناسی اختصاص می‌دهد. دانشگاه هاروارد در سال 2018، مبلغ 64 هزار دلار به ازای یک سال به 954 دانشجوی بین‌المللی مقطع کارشناسی پرداخت کرده است.

در مجموع، هر دانشگاه شرایط خاص خود را برای اختصاص بورسیه تحصیلی به دانشجویان دارد؛ اما در حالت کلی، باید بتوانید در فضایی رقابتی، شایستگی خود را برای دریافت بورسیه و تحصیل در آمریکا اثبات کنید. برای مثال، نمره آزمون زبان شما باید بالاتر از 100 در تافل یا 7 در آیلتس باشد و حداقل 3 سال در مقطع دبیرستان تحصیل کرده باشید. معدل شما در این مقطع باید بالاتر از 18 باشد.

برای دریافت پذیرش و بورسیه از بیشتر دانشگاه‌ها در مقطع کارشناسی، لازم است در آزمون SAT یا ACT شرکت کنید. این آزمون، میزان توانایی شما در استعداد و تفکر انتقادی را می‌سنجد. دریافت نمره بالا در این آزمون به شما کمک می‌کند که بورسیه تحصیلی آمریکا در مقطع کارشناسی را دریافت کنید.

شرایط تحصیل رایگان مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا

مقطع کارشناسی ارشد (MS) در کشور آمریکا یک دوره 2 ساله است که در بیشتر دانشگاه‌های این کشور برگزار می‌شود. شما برای ادامه تحصیل در این مقطع، لازم است که 16 سال سابقه تحصیل رسمی داشته باشید. هزینه یک سال تحصیل در دانشگاه‌های دولتی امریکا در مقطع کارشناسی ارشد، حدود 20 تا 35 هزار دلار است. اگر علاقه‌مند به تحصیل در دانشگاه‌های خصوصی باشید، باید بین 22 تا 55 هزار دلار در سال شهریه پرداخت کنید.

همان‌طور که در قسمت قبل گفته شد، تعداد کمی از دانشجویان در آمریکا شهریه دانشگاه را پرداخت می‌کنند. این حقیقت در مورد مقطع کارشناسی ارشد نیز صادق است. در واقع شانس شما برای دریافت بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان در آمریکا برای این مقطع بالاتر از مقطع کارشناسی است.

بورسیه تحصیلی این مقطع شامل هزینه شهریه، هزینه زندگی، هزینه بیمه و وسایل مورد نیاز برای تحصیل مانند کتاب است. شرایط لازم برای دریافت بورسیه از هر دانشگاه متفاوت است. معمولا نمره معدل دوره کارشناسی شما، باید بالاتر از 14 باشد. برای داشتن شانس بیشتر، بهتر است که در آزمون GRE شرکت کنید. نمره این آزمون می‌تواند شما را در رقابت با سایر دانشجویان، پیروز میدان دریافت بورسیه کند! نمره آزمون GRE General برای رشته‌های مهندسی و علوم باید بالاتر از 315 و برای رشته‌های دیگر بالاتر از 310 باشد.

شرکت در آزمون زبان نیز برای دریافت پذیرش، بورسیه و ویزای تحصیلی آمریکا ضروری است. برخی از دانشگاه‌های آمریکا نمره IELTS را غیر قابل قبول می‌دانند. پس بهتر است قبل از انتخاب آزمون، به این نکته توجه کنید. حداقل نمره آزمون TOEFL، نمره 100 است.

شرایط تحصیل رایگان مقطع دکتری در آمریکا

امکان دریافت بورسیه تحصیلی در مقطع دکتری از مقاطع قبلی بسیار بالاتر است و این مسئله، مقطع دکتری را به محبوب‌ترین مقطع برای دانشجویان بین‌المللی جهت تحصیل رایگان در آمریکا تبدیل می‌کند! در طول این دوره، دانشجویان حدود 4 سال را به گذراندن کلاس‌های درسی و 2 سال را به انجام پروژه تحقیقاتی خود مشغول خواهند بود.

جهت دریافت بورسیه تحصیلی، باید بتوانید رزومه‌ مناسبی را از دوره قبلی خود بسازید. چاپ مقاله در ژورنال‌های معتبر و داشتن معدل کارشناسی ارشد بالا، احتمال دریافت بورسیه با شرایط خوب را افزایش می‌دهد. اغلب دانشگاه‌های آمریکا، شرط داشتن نمره آزمون GRE را در دسته‌ شروط لازم برای تخصیص بورسیه قرار نداده‌اند. با ‌این‌حال، بهتر است که در این آزمون شرکت کنید تا شانس بیشتری برای تحصیل رایگان در آمریکا داشته باشید. حداقل نمره آزمون TOEFL برای دریافت پذیرش، نمره 100 است. برخی از دانشگاه‌ها حداقل نمره خاصی را برای هر مهارت در نظر می‌گیرند. پس بهتر است برای دریافت اطلاعات بیشتر، سایت دانشگاه مقصد را بررسی کنید.

شرایط تحصیل رایگان در مقطع دکتری

تحصیل رایگان پزشکی در آمریکا

به جرئت می‌توان گفت تحصیل پزشکی در آمریکا، یکی از گران‌قیمت‌ترین دوره‌های تحصیلی در دنیاست! حدود هزینه شهریه دانشگاه برای یک سال 62000 دلار است. این مبلغ در کشورهای دیگر مانند کانادا به 33000 دلار کاهش می‌یابد.

چند راه برای کاهش هزینه‎ها و تحصیل رایگان در آمریکا وجود دارد. اولین راه، دریافت پذیرش از دانشگاه‌های دولتی است. شهریه این دانشگاه‌ها نسبت به دانشگاه‌های خصوصی، نسبتا پایین‌تر است. دومین راه، درخواست بورسیه تحصیلی از دانشگاه مقصد است. برای دریافت بورسیه، باید نمره GPA بالایی داشته باشید. نوشتن انگیزه‌نامه خوب، می‌تواند شما را به دریافت بورسیه نزدیک‌تر کند. همچنین داشتن توصیه‌نامه‌های معتبر، روند دریافت بورسیه را ساده‌تر می‌کند. سومین راه تحصیل رایگان در آمریکا نیز شرکت در دوره‌های رایگان است. برخی از دانشگاه‌ها، هر سال دوره‌های رایگانی را برگزار می‌کنند و پذیرای دانشجویان از سراسر دنیا هستند.

تحصیل رایگان مهندسی در آمریکا

رشته‌های مهندسی در ابتدای لیست بهترین رشته‌ها برای تحصیل در آمریکا قرار دارند. دانشگاه MIT که برترین دانشگاه دنیا در رده‌بندی جهانی است، بهترین دانشگاه برای ادامه تحصیل در رشته‌های مهندسی نیز محسوب می‌شود! این دانشگاه، محبوب‌ترین مقصد برای ادامه تحصیل در رشته‌های مهندسی هوافضا، شیمی، عمران و صنایع است. دانشگاه‌های استنفورد، برکلی، کالیفرنیا و هاروارد در رده‌های بعدی قرار دارند.

هزینه تحصیل مهندسی در آمریکا در مقاطع، رشته‌ها و دانشگاه‌های مختلف متفاوت است. هزینه یک سال تحصیل در مقطع کارشناسی به‌طور متوسط حدود 40000 تا 90000 دلار در سال است. این عدد برای مقطع کارشناسی ارشد به 14000 تا 80000 دلار در سال کاهش می‌یابد. اگر به دنبال گذراندن دوره دکتری هستید، باید حدود 18000 تا 55000 دلار در سال را به شهریه دانشگاه اختصاص دهید.

همان‌طور که پیش‌تر گفته شد، امکان دریافت بورسیه تحصیلی و تحصیل رایگان در آمریکا وجود دارد. شما می‌توانید با داشتن رزومه خوب و نمره زبان بالا از حمایت مالی دانشگاه‌های این کشور بهره‌مند شوید. البته برخی از دانشگاه‌های مطرح نیز دوره‌های مهندسی آنلاین رایگان برگزار می‌کنند که برای بهبود رزومه بسیار موثر هستند.

شرایط کار دانشجویی در آمریکا

در کنار دریافت بورسیه و تلاش برای تحصیل رایگان در آمریکا، بهتر است در صورت امکان، کار دانشجویی را نیز در لیست کارهای لازم برای کاهش هزینه‌ها قرار دهید. مقدار مجاز کار دانشجویی در آمریکا نیز مانند بیشتر کشورها، 20 ساعت در هفته است. اگر ترم تحصیلی پایان یافته باشد، دانشجویان می‌توانند 40 ساعت در هفته کار کنند. توصیه می‌کنیم قبل از اقدام برای کار‌کردن در زمان دانشجویی، با مسئولان بخش آموزش دانشگاه مقصد مشورت کنید تا با قوانین دانشگاه در این مورد آشنا شوید.

جمع‌بندی

کشور آمریکا به دلیل داشتن دانشگاه‌های مطرح و مدارک تحصیلی معتبر، یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت تحصیلی است. با‌ این‌حال، یکی از علت‌هایی که اقدام برای مهاجرت به این کشور را برای دانشجویان دشوار می‌کند، بالا ‌بودن هزینه‌های تحصیل در آمریکا نسبت به کشورهای دیگر مانند کاناداست.

همان‌طور که در این مقاله گفته شد، راه‌هایی برای تحصیل رایگان در آمریکا وجود دارند که می‌توانید با انتخاب آن‌ها، مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور را برای خود هموار کنید. مشاوران موسسه مهاجرتی مای آرمان به شما کمک می‌کنند که دانشگاه مقصد همراه با بورسیه تحصیلی مناسبتان را پیدا کنید و با اطمینان بیشتر در مسیر مهاجرت به آمریکا قدم بردارید.

سوالات متداول

حدود هزینه زندگی دانشجویی در آمریکا چقدر است؟

مبلغ هزینه زندگی به سبک زندگی و شهر مقصد شما بستگی دارد. به‌طور متوسط، این عدد 10 تا 18 هزار دلار برای یک سال است. به‌عبارتی، شما برای زندگی در آمریکا، با در‌نظر‌نگرفتن مقدار شهریه دانشگاه، به حدود 1000 تا 1500 دلار در ماه نیاز پیدا می‌کنید.

آیا برای گذراندن دوره کالج می‌توان بورسیه دریافت کرد؟

بله، شرایط دریافت بورسیه دوره کالج مانند شرایط دوره کارشناسی است.

آیا با ویزای همراه، امکان کار در کشور آمریکا وجود دارد؟

خیر، کسانی که دارای ویزای F2 هستند و همراه با شخصی که ویزای تحصیلی F1 دارد وارد آمریکا می‌شوند، اجازه کار ندارند.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. سلام، مباحث مربوط به بورسیه تحصیلی رو خوندم، یه سوال! در قبال این بورسیه و تسهیلاتی ک در اختیار دانشجو قرار میگیره آیا تعهد خدمت (چیزی مشابه تعهد خدمت دانشگاههای دولتی ایران) وجود داره ک شخص رو ملزم به انجام خدمت در قبال اون تسهیلات بکنه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا