پذیرش تحصیلی کاناداکانادا

همه‌چیز در مورد شرایط سنی تحصیل در کانادا

شرایط سنی تحصیل در کانادا از موضوعاتی است که ذهن بسیاری از افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور را دارند، درگیر می‌کند. طبق گزارش‌های دولت کانادا، تعداد دانشجویانی که در سنین بالاتر از 25 سال، برای ادامه تحصیل در کانادا اقدام کرده‌اند، در 3 سال گذشته به‌شدت افزایش یافته است.

در این مطلب، سعی داریم تا اطلاعات بیشتری در مورد شرایط سنی تحصیل در کانادا در اختیار شما قرار دهیم تا مسیر مهاجرت تحصیلی به این کشور برای شما روشن‌تر شود. در صورتی که علاقه‌مند به مهاجرت به کانادا هستید، تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

دلایل انتخاب کانادا برای ادامه تحصیل

دلایل انتخاب کانادا برای ادامه تحصیل

سالانه بیش از 130 هزار دانشجو از سراسر دنیا وارد کانادا می‌شوند. علت مهاجرت به کانادا برای ادامه تحصیل، تنها کیفیت بالای تحصیل و وجود دانشگاه‌های برتر در این کشور نیست. در این قسمت، به سایر دلایلی که کانادا را تبدیل به مقصد محبوبی برای دانشجویان، خصوصا دانشجویان ایرانی می‌کند، می‌پردازیم.

فرهنگ مهاجرپذیر کانادا

برقراری ارتباط آسان با مردم کشور مقصد مهاجرت و تطبیق‌ یافتن سریع با محیط جدید از فاکتورهایی است که دانشجویان بین‌المللی برای ادامه تحصیل به آن توجه می‌کنند.

کشور کانادا علاوه بر دو ‌زبانه‌ بودن به چند ‌فرهنگی بودن نیز معروف است. اداره آموزش بین‌المللی کانادا در گزارشی بیان کرده است که در 150 سال گذشته، حدود 15 میلیون مهاجر، شهروند کانادا شده‌اند و بیش از یک میلیون بومی نیز در این کشور زندگی می‌کنند. همچنین سیاست‌های کانادا، در جهت زنده‌ نگه ‌داشتن فرهنگ‌های مختلف است و به همین علت، هر سال برنامه‌های فرهنگی مخصوص به هر فرهنگ و ملیت در این کشور برگزار می‌شوند.

امکان اشتغال پس از تحصیل در کانادا

امکان اشتغال پس از تحصیل از دیگر فاکتورهای مهم جهت انتخاب کشور مقصد مهاجرت است. دولت کانادا علاقه‌مند است که فارغ‌التحصیلان تحصیل مهندسی در کانادا یا رشته‌های مختلف را جذب بازار نیروی کار کند و به همین علت، دریافت ویزای کاری پس از پایان تحصیل در این کشور نسبتا ساده است. همچنین کانادا از طریق برنامه اکسپرس اینتری، امکان دریافت اقامت دائم برای مهاجران با مهارت و سابقه کار را فراهم می‌کند.

شرایط سیستم درمانی کانادا

بیمه درمانی کانادا نسبتا اقتصادی و مقرون‌به‌صرفه است. همچنین دانشجویان امکان دریافت بیمه دانشجویی کانادا را دارند. همین مسئله، باعث افزایش رفاه دانشجویان در طول دوران تحصیلشان در این کشور می‌شود و هزینه‌های زندگی آن‌ها را کاهش می‌دهد.

دو‌ زبانه ‌بودن کانادا

اگر علاقه‌مند به یادگیری زبان سوم در طول مدت تحصیل خود هستید، کانادا بهترین مقصد برای شماست. بخش نسبتا بزرگی از مردم کانادا به زبان فرانسوی صحبت می‌کنند و این موضوع می‌تواند به شما در یادگیری و تقویت این زبان کمک کند. همچنین انگلیسی‌زبان ‌بودن مردم کشور کانادا از ویژگی‌های مثبت این کشور برای زندگی و تحصیل است.

شرایط سنی تحصیل در مدارس کانادا

طبق قوانین کشور کانادا، تمام کودکان لازم است که جهت تحصیل وارد مدارس این کشور شوند. به همین علت، اطلاع از شرایط سنی تحصیل در کانادا برای ثبت نام در مدارس این کشور، از اولویت‌های خانواده‌هایی است که قصد مهاجرت به کانادا را دارند. مدارس کانادا در 2 مقطع به پذیرش دانش‌آموزان می‌پردازند. شرایط سنی تحصیل در کانادا در این 2 مقطع به شرح زیر است:

  • مقطع ابتدایی: شامل مهدکودک، پیش‌دبستانی و ابتدایی تا مقطع ششم است. دانش‌آموزان از سن 4 تا 12 سالگی می‌توانند در این مقاطع تحصیل کنند.
  • مقطع متوسطه: مشابه دوره اول و دوم متوسطه در ایران است. دانش‌آموزان 12 تا 18 سال، لازم است که این دوره را بگذرانند.

طبق گزارش رسمی دولت کانادا، کودکان می‌توانند با توجه به شهری که قصد زندگی در آن را دارند، در مدارس انگلیسی یا فرانسوی‌زبان مشغول به تحصیل شوند. همچنین در صورتی که خانواده‌ای در میانه سال تحصیلی وارد کانادا شود، امکان تحصیل در مدارس کانادا برای فرزندان خانواده فراهم است. سال تحصیلی در این کشور از اواخر اوت آغاز می‌شود و تا اواخر ماه ژوئن ادامه دارد.

شرایط سنی تحصیل در کالج‌های کانادا

شرایط سنی تحصیل در کالج‌های کانادا

کالج‌های متعددی در کشور کانادا وجود دارند که هر سال، پذیرای دانشجویان از کشورهای مختلف در سراسر دنیا هستند. تحصیل در کالج، مناسب افرادی است که قصد اشتغال در محیط آکادمیک را ندارند و به‌ دنبال افزایش مهارت‌های خود جهت ورود به بازار کار هستند. دوره‌های آموزشی در کالج‌ها نسبت به دانشگاه کوتاه‌تر است. معمولا این دوره‌ها یک تا سه ساله هستند.

از شرایط سنی تحصیل در کانادا، این است که دانشجو 12 سال تحصیل در مدرسه را گذرانده باشد و حداقل 18 سال داشته باشد. البته در سنین بالاتر نیز امکان ورود به کالج وجود دارد؛ اما توضیح و توجیه گپ تحصیلی بیشتر از 5 سال، برای دریافت ویزای کانادا ممکن است چالش‌برانگیز باشد. به همین علت، پیشنهاد می‌کنیم که نهایتا تا 23 سالگی تحصیل در کالج را آغاز کنید.

شرایط سنی تحصیل در دانشگاه‌های کانادا

مهاجرت جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کانادا، هدف بسیاری از دانشجویان ایرانیست. کشور کانادا دارای 223 دانشگاه است و 9 دانشگاه آن رتبه‌های زیر 300 دنیا در رتبه‌بندی جهانی را دارند. در ادامه، به بررسی شرایط سنی تحصیل در کانادا و ورود به دانشگاه‌های این کشور می‌پردازیم.

شرایط سنی تحصیل کارشناسی در کشور کانادا

شرایط سنی تحصیل کارشناسی در کانادا تقریبا مشابه با شرایط سنی تحصیل در کالج‌های این کشور است. شما برای ورود به دوره کارشناسی، لازم است که 12 سال مدرسه را پشت سر گذاشته باشید و نمرات شما در آن دوره برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های کانادا مناسب باشد. در حالت کلی در هیچ کدام از سایت‌های رسمی دولت کانادا، جز حداقل سن 18 سال، به محدودیت سنی دیگری اشاره نشده است؛ اما ممکن است دانشگاه مقصد شما، قوانین خاص خود را داشته باشد.

شرایط سنی تحصیل کارشناسی ارشد در کشور کانادا

برای تحصیل کارشناسی ارشد در کانادا نیز بهتر است که گپ تحصیلی بیش از 5 سال نداشته باشید. پس از پایان یک دوره 4 ساله کارشناسی، می‌توانید جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد اقدام کنید. تنوع رشته‌ها برای ادامه تحصیل در این مقطع در کشور کانادا بسیار بالاست. توصیه می‌شود که برای ادامه تحصیل در این مقطع، نهایتا تا 32 سالگی اقدام کنید. در غیر این صورت، امکان توجیه گپ تحصیلی برای سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا سخت‌تر خواهد شد؛ اما همچنان غیر ممکن نیست.

شرایط سنی تحصیل در مقطع دکتری در کانادا

تحصیل دکتری در کانادا کمترین محدودیت سنی را در میان سایر مقاطع تحصیلی دارد. کافیست که دوره کارشناسی ارشد را گذرانده باشید، رزومه آکادمیک مناسبی داشته باشید و در ارتباط‌گرفتن با اساتید دانشگاه‌های این کشور، خوب عمل کنید. از جایی که در این مقطع، شانس دریافت بورسیه تحصیلی کانادا بسیار بالاست و این بورسیه، بیشتر هزینه‌های زندگی را پوشش می‌دهد، معمولا این مقطع، مقطع مورد علاقه دانشجویان ایرانی برای ادامه تحصیل است.

طبق گزارش‌های رسمی کشور کانادا، بیشتر افراد همراه با خانواده‌های خود جهت ادامه تحصیل در این مقطع وارد کانادا می‌شوند و قصد اغلب آن‌ها دریافت اقامت دائم این کشور است.

شرایط سنی تحصیل پزشکی در کانادا

شرایط سنی تحصیل پزشکی در کانادا

تحصیل پزشکی در کانادا از اهداف بسیاری از دانش‌آموزان و دانشجویان رشته‌های مرتبط در دوران دبیرستان و کارشناسی است. هزینه‌های تحصیل در این رشته، نسبت به بسیاری از کشورها مانند آمریکا کمتر است و همین مسئله، باعث می‌شود که پزشکی تبدیل به یکی از بهترین رشته‌ها برای تحصیل در کانادا شود.

شما برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی، می‌توانید پس از پایان دوران دبیرستان، اقدام به مهاجرت به کانادا کنید یا پس از گذراندن یک دوره کارشناسی علوم پایه به این کشور مهاجرت کنید.

شرایط سنی تحصیل در کانادا در رشته‌های پزشکی، برای بیشتر دانشگاه‌های مطرح این کشور، داشتن حداقل 18 سال سن است. حداکثر سن خاصی توسط این دانشگاه‌ها مطرح نشده است؛ اما بهتر است به این نکته توجه کنید که داشتن گپ تحصیلی بیش از 5 سال، شانس دریافت ویزای تحصیلی را کاهش می‌دهد.

شرایط سنی دریافت ویزای تحصیلی کانادا

برای ادامه تحصیل در کانادا در هر مقطعی، لازم است که ابتدا ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید. پروسه دریافت ویزای این کشور نسبت به آمریکا ساده‌تر است؛ اما برای انگشت‌نگاری، لازم است که به سفارت کانادا در یکی از کشورهای اطراف مانند ترکیه سفر کنید.

داشتن مدرک آزمون زبان، نامه پذیرش از دانشگاه، پاسپورت معتبر و اثبات تمکن مالی از مدارکی است که هنگام دریافت ویزا باید ارائه دهید. در مورد شرایط سنی تحصیل در کانادا برای دریافت ویزای تحصیلی به محدودیت سنی خاصی اشاره نشده است؛ اما باید به این نکته دقت کنید که اگر گپ تحصیلی داشته باشید، شانس دریافت ویزای شما کاهش می‌یابد و باید بتوانید به اداره مهاجرت و شهروندی کانادا، علت گپ تحصیلی خود را توضیح دهید.

در حالت کلی، می‌توان گفت افراد در سنین 18 تا 35 سال، شانس بیشتری برای دریافت این نوع ویزا دارند. در ادامه این مطلب، به توضیح راه‌های توجیه گپ تحصیلی می‌پردازیم.

نحوه توجیه گپ تحصیلی برای ویزای کانادا

گپ تحصیلی یکی از بزرگ‌ترین نگرانی‌های افرادی است که قصد تحصیل در کانادا را دارند. این نگرانی از این مسئله نشات می‌گیرد که بیشتر دانشگاه‌ها 2 تا 3 سال گپ تحصیلی برای آغاز مقطع کارشناسی و 5 سال برای آغاز مقطع کارشناسی ارشد را برای ادامه تحصیل می‌پذیرند.

اما ممکن است که افراد به‌ دلیل شرایط خاصی، دیرتر از این مدت‌زمان اعلام‌شده نسبت به ادامه تحصیل اقدام کنند. در این قسمت به معرفی دلایلی می‌پردازیم که توضیح آن‌ها به IRCC یا سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا، شانس شما را برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا با گپ تحصیلی طولانی‌مدت افزایش می‌دهد.

مسائل پزشکی؛ توجیه گپ تحصیلی

درگیری با مسائل پزشکی، یکی از دلایلی است که افراد را از ادامه تحصیل باز می‌دارد. به‌عنوان مثال، فردی که مبتلا به بیماری سختی مانند سرطان است، ممکن است که ادامه تحصیل خود را برای سال‌ها به تعویق بیندازد تا زمانی که کاملا درمان شود و به‌ دلیل مقرون‌ به‌صرفه‌تر ‌بودن درمان در کشور خود، نتواند به خارج از کشور سفر کند. مسائل پزشکی اجتناب ناپذیر هستند؛ بنابراین، دلیل موجهی برای توضیح گپ تحصیلی در نظر گرفته می‌شوند.

مسائل خانوادگی، دلیل ایجاد گپ تحصیلی

شرایط خانوادگی، مانند نگهداری از اعضای پیر یا ناتوان خانواده، ممکن است باعث ایجاد گپ تحصیلی شود. این موضوع در برخی فرهنگ‌ها از جمله فرهنگ کشور ما، رایج است و امکان توضیح آن به ماموران اداره مهاجرت و شهروندی کانادا وجود دارد.

ازدواج، جدایی و دوران پس از آن‌ها از دیگر مسائل خانوادگی هستند که می‌توان به آن‌‌ها اشاره کرد. ممکن است موارد دیگری نیز در زندگی شما اتفاق افتاده باشد که لازم است بتوانید به‌شکلی صریح و منطقی، تاثیر آن‌ها بر روند ادامه تحصیل خود را هنگام دریافت ویزای تحصیلی توضیح دهید.

شرکت در آزمون‌های لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا

شرکت در آزمون‌های لازم برای دریافت پذیرش تحصیلی کانادا

یکی از آزمون‌هایی که برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌های کانادا، لازم است که در آن شرکت کنید و نمره به‌خصوصی را دریافت کنید، آزمون زبان است. همچنین برای دریافت ویزای تحصیلی کانادا نیز باید مدرک آزمون زبان خود را ارائه دهید. عدم موفقیت در دریافت حداقل نمره لازم در این آزمون‌ها، می‌تواند علت ایجاد گپ تحصیلی شود.

شرکت در آزمون‌های دیگری مانند SAT، LSAT یا MDCAT نیز ممکن است باعث شود که افراد دیرتر نسبت به ادامه تحصیل در مقطع جدید اقدام کنند. آماده ‌شدن برای شرکت در این آزمون‌ها به ماه‌ها یا حتی سال‌ها مطالعه نیاز دارد. به همین دلیل، شرکت در این آزمون‌ها می‌تواند توجیه خوبی برای گپ تحصیلی باشد.

شرایط اقتصادی، دلیل گپ تحصیلی پیش از اخذ پذیرش کانادا

وضعیت مالی نامناسب یکی از شایع‌ترین دلایل شکاف تحصیلی است. بسیاری از افرادی که قصد ادامه تحصیل در کانادا را دارند، ممکن است بودجه لازم برای شروع و تکمیل یک دوره تحصیلی را نداشته باشند.

بهتر است بدانید که شهریه بیشتر دانشگاه‌های کانادا، بیش از 30000 دلار کانادا در سال است. دانشجویان بین‌المللی برای ورود به این کشور، باید ثابت کنند که می‌توانند هزینه تحصیل در کانادا به اضافه هزینه‌های زندگی خود را در مدت تحصیل در این کشور پوشش دهند.

در غیر این صورت، شانسی برای دریافت ویزای تحصیلی ندارند. به همین دلیل، بسیاری از دانشجویان پس از اتمام یک دوره تحصیلی در کشور خود، مشغول به کار و پس‌انداز می‌شوند تا بتوانند برای ادامه تحصیل در کانادا اقدام کنند.

کار پس از پایان یک دوره تحصیلی

کسب تجربه کاری پس از پایان یک دوره تحصیلی، یکی از دلایلی است که دانشجویان برای توضیح گپ تحصیلی از آن استفاده می‌کنند. این دلیل برای سازمان مهاجرت و شهروندی کانادا قابل قبول است؛ زیرا برخی از دوره‌های آموزشی در کانادا، افرادی را برای ادامه تحصیل پذیرش می‌کنند که دارای سابقه کاری باشند.

برای مثال، دانشجویان MBA معمولا به 2 سال سابقه کاری برای دریافت پذیرش از دانشگاه‌ها جهت گذراندن دوره تحصیلات تکمیلی در کانادا نیاز دارند.

سخن پایانی

داشتن شرایط سنی تحصیل در کانادا برای دریافت ویزای تحصیلی و پذیرش از دانشگاه‌های این کشور بسیار اهمیت دارد. در حالت کلی، می‌توان گفت افرادی که در سنین 18 تا 35 سال هستند، شانس بالاتری برای دریافت ویزای تحصیلی این کشور دارند. البته مهم است که در صورت داشتن گپ تحصیلی، بتوانید علت آن را صریح و دقیق به ماموران اداره مهاجرت و شهروندی کانادا توضیح دهید.

برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد مهاجرت تحصیلی به کانادا و نحوه دریافت ویزای تحصیلی این کشور، می‌توانید با مشاوران باتجربه ما در موسسه اعزام دانشجوی مای آرمان در تماس باشید.

سوالات متداول

شرایط سنی تحصیل در رشته‌های مهندسی در کانادا به چه شکل است؟

شرایط سنی تحصیل مهندسی در کانادا برای مقطع کارشناسی، داشتن حداقل 18 سال سن است. جهت ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد محدودیت خاصی وجود ندارد؛ اما بهتر است بیشتر از 5 سال گپ تحصیلی نداشته باشید.

شرایط سنی تحصیل در مدارس کشور کانادا به چه شکل است؟

کودکان از 4 تا 18 سال، باید در مدارس کانادا آموزش ببینند. 6 سالگی سن مناسب آغاز مقطع ابتدایی است. 4 تا 6 سالگی برای گذراندن دوره پیش‌دبستانی و مهدکودک در نظر گرفته شده است.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا