زندگی در کانادا
زندگی در کانادا برای متقاضیان بسیاری جذابیت دارد. در واقع کشوری پهناور است. فرصت سرمایهگذاری در صنعت با ثبات آن کاری پربازده است. از طرفی اقتصاد پویای این کشور هم نکته مثبت به حساب میآید. در این مقاله مؤسسه آرمان به زندگی در کانادا از ابعاد مختلف میپردازد.
شرایط عمومی زندگی در کانادا
کانادا کشوری با مساحت 9.98 کیلومتر مربع است. دومین کشور پهناور جهان که 37.7 میلیون نفر جمعیت دارد. کانادا تنها یک همسایه دارد. مرز بین کانادا و ایالت متحده آمریکا، طولانیترین مرز بین دو کشور را در جهان دارد. موقعیت آن در قاره آمریکا به نحوی است که منابع طبیعی و زمینهای زراعتی فراوانی دارد. بنابراین معادن و ذخایر طبیعی فراوان کشور کانادا را در جایگاه مطلوبی برای زندگی قرار داده است.
کانادا از نظر صنعتی، کشوری با ثبات است. در گروه کشورهای پیشرو صنعت جهانی است. این موضوع، تعداد متقاضیان مهاجرت کاری و مهاجرت تحصیلی را افزایش داده است.
رضایت 80 درصدی مردم از زندگی در کانادا بیتأثیر از اوضاع اقتصادی و صنعتی نیست. با این حال سیاست هم در این رضایتمندی اثر زیادی دارد. حدود 67 درصد شهروندان کانادا به دولت خود اعتماد دارند. 73 درصد از مردم خدمات درمانی رایگان دریافت میکنند و خدامات آموزشی هم مورد قبول نیمی از ساکنان این کشور قرار دارد.
آشنایی با زبان و فرهنگ زندگی در کانادا
کشور کانادا دو زبانه ( انگلیسی و فرانسه) است. فرهنگ، تاریخ و سیستم آموزشی آن تحت تأثیر دو زبان قرار دارد. مهاجران از کشورهای مختلف به زبانهای متعددی در کانادا صحبت میکنند. با این حال برای زندگی در کانادا تسلط به انگلیسی یا فرانسه الزامی است. در فرهنگ کشور کانادا روابط اجتماعی قوی است. پیوستن به اقوام و خانوادهها از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین در صورتی که تمایل به داشتن روابط گرم و دوستانه با خانواده و دوستان هستید کانادا انتخاب مناسبی است.
پیوند علم با صنعت و اقتصاد در کانادا
زندگی در کانادا برای افرادی که مهاجرت تحصیلی کردهاند، فرصتهای مختلفی به همراه دارد. در این کشور مراکز علمی و پژوهشی با صنعت پیوند تنگاتنگی دارد. دانشجویان و پژوهشگران فرصت پرداختن به طرحهای خود و اجرایی کردن بسیاری از پروژههای مرتبط با صنعت را دارند. از طرفی اقتصاد پویای کانادا باعث تأمین مالی دانشگاهها و همکاری بعضی مؤسسات با دانشگاهها شده است. این مؤسسات بورسیههای تحصیلی گوناگونی به دانشجویان اختصاص میدهند. علاوه بر این دانشجویان فرصت حضور در آزمایشگاههای مختلفی را دارند. بنابراین اقتصاد و صنعت میتواند نقش بسزایی در پیشرفت علمی و پژوهشی کشور داشته باشد.
سرمایهگذاری راهی برای زندگی در کانادا
همانطور که اشاره کردیم زندگی در کانادا با وجود وضعیت اقتصادی و صنعتی حاکم در این کشور، با رضایت عمومی همراه است. اقتصاد و صنعت رو به پیشرفت کانادا مشوقی برای متقاضیان ویزای کاری و ویزای اقامت دائم شده است. به نحوی که سرمایهگذاری در کانادا باعث میشود مهندسان حوزههای مختلف، صاحبان سرمایه و کسبوکارها برای اجرایی کردن برنامههای خود به کانادا مهاجرت میکنند. سؤالهای خود در ارتباط با اخذ ویزای کاری را میتوانید با مشاوران خبرۀ مؤسسه آرمان در میان بگذارید و از راهنماییهای آنها بهرهمند شوید.
هزینههای زندگی در کانادا با نگاهی به آینده
زندگی در کانادا با داشتن کاری مناسب میسر است. هزینۀ زندگی در کانادا نسبت به سایر کشورهای انگلیسی زبان مانند آمریکا و استرالیا پایینتر است. با این وجود پرداخت هزینۀ خوراک و پوشاک، مسکن و حمل و نقل در کنار پرداخت مالیات میزان غیرقابل انکاری به حساب میآید. کافی است که افراد مهارتهای کاری مختلف و تحصیلات لازم برای استفاده از فرصتهای شغلی مختلف را داشته باشند. فارغالتحصیلان دانشگاههای کانادا هم که تجربۀ کارآموزیهای مختلف را دارند شانس بیشتری برای تبدیل ویزای تحصیلی خود به ویزای کاری را دارند. دانشجویانی با ایدههای نو به دسته کارآفرینان میپیوندند و درآمد خوبی بدست خواهند آورد. بنابراین میتوانند از عهدۀ هزینههای زندگی در کانادا برآیند.
هزینۀ مسکن شامل اجاره کردن و خرید خانه است. برای خرید خانه این هزینه بیشتر است. هرچند مدارک بیشتری هم برای مالکیت آن آپارتمان باید فراهم کرد. هزینۀ مواد غذایی با کمک حراجیهای فصلی و حتی هفتگی قابل مدیریت است. از سوی دیگر نمیتوان هزینۀ حمل و نقل را نادیده گرفت. اتوبوس، مترو و ترنهای هوایی به تعداد زیاد در کاهش این هزینهها کمک شایانی داشته است. در حالی که هزینۀ تاکسی در کشور کانادا بسیار زیاد است. وجود تبصرهها و طرحهای ترابری برای رایگان و یا کم هزینه کردن حمل نقل برای دانشجویان و افراد مسن هواداران بسیاری داشته است.
تحصیل راهی برای زندگی در کانادا
سیستم آموزشی کشور کانادا در مقاطع تحصیلی پیش از دانشگاه و دانشگاه مورد توجه مردم در کشور و سراسر دنیا قرار گرفته است. کودکان از 5 یا 6 تا 16 الی 18 سالگی در مدارسی با استانداردهای آموزشی معین تحصیلی میکنند. در ضمن دانشآموزان بینالمللی نیز فرصت تحصیل در مدارس و سپس کالج و دانشگاههای کانادایی را دارند. کانادا درباره امنیت و آرامش آنها هم تدابیری اندیشیده است.
تحصیل در دانشگاههای کانادا
با توجه به اینکه رتبۀ دانشگاههای کشور کانادا در رقابت جهانی بالا است، متقاضیان بسیاری از سراسر دنیا جذب این دانشگاهها میشوند. دانشگاههای کانادا برای دانشجویان خود بورسیههای تحصیلی متعدد و متنوعی را ترتیب دادهاند. بنابراین دانشجویان بینالمللی میتوانند از مزایای بورسیههای تحصیلی در کانادا استفاده کنند. علاوه بر این دانشجویان با همکاری با اساتید در آزمایشگاهها، پروژهها و گذراندن دورههای کارآموزی میتوانند مهارتهای مرتبط با رشته خود را بدست آورند. بعد از تحصیل هم این دانشجویان فرصت بیشتری برای جذب بازار کار در صنعت و پژوهش در کانادا شوند.
دانشگاههای کانادا در دو دسته انگلیسی زبان و فرانسه زبان هستند. دانشگاههای کلگری، آلبرتا و بریتیش کلمبیا و حتی ساسکاچوآن نمونه دانشگاههایی هستند که دروس به انگلیسی تدریس میشود. از طرفی دانشگاههایی که در اونتاریو و کبک قرار دارند دروس بیشتر یا کاملاً به فرانسه تدریس میشوند.
نکتۀ مهم دیگری که درباره تحصیل در کانادا میتوان متذکر شد، ارتباط آن دانشگاه با صنعتی مشخص است. بعضی رشتهها در بعضی دانشگاهها رتبۀ بالاتری دارند. مثلاً مهندسی مکانیک در دانشگاههای ایالتهای آلبرتا و بریتیش کلمبیا رتبۀ بالاتری دارد. زیرا بازار کار بهتری برای فارغالتحصیلان فراهم میکنند. از طرفی پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاههایی که گروه سلامت و دندانپزشکی دارند بیشتر مورد توجه متقاضیان است. بنابراین کاریابی و کارآفرینی اثر بسزایی در رتبههای دانشگاههای کانادا دارد. در ضمن راهی برای دارندگان ویزای تحصیلی است تا ویزای کاری بدست آورند.
هزینۀ تحصیل در دانشگاههای کانادا را با وجود بورسیههای مختلف نباید نادیده گرفت. در مقطع لیسانس بین 550 تا 58000 دلار کانادا برای دانشجویان هزینه وجود دارد. در حالی که 1075 تا 65000 دلار کانادا هزینۀ تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی است. اگر دربارۀ اخذ ویزای تحصیلی و انواع بورسیههای تحصیلی سؤال دارید، مشاوران مؤسسه آرمان آماده پاسخگویی و راهنمایی شما هستند.
تفریح و سرگرمی در کانادا
کشور کانادا در فصلهای مختلف سال برنامهها و امکانات تفریحی و سرگرمکننده متفاوتی آماده کرده است.
آموزش و یادگیری: مؤسسات هنری، علمی و گونههای زیستی، معماری و تاریخ در شهرهایی مثل مونترال وجود دارد. این مؤسسات برای کودکان و نوجوانان کارگاههای آموزشی متنوع برگزار میکنند. از طرفی موزههایی مرتبط با این موضوعات در سراسر کشور کانادا قرار دارد.
خواندن، گوش دادن و یادگیری: در کتابخانهها منابع چاپی و الکترونیک متنوعی برای مردم وجود دارد. برای کودکان هم کتابخانههای کودکان نقش آموزنده و سرگرمکننده دارد. خانه تئاتر هم میتواند نمایشنامههای مختلفی را برای سرگرم کردن مردم به روی صحنه بیاورد.
اصول فرهنگی زندگی در کانادا
آداب و رسوم زندگی در کانادا هم ویژگیهای مخصوص خود را دارد. از آنجایی که به روابط اجتماعی و خانواده اهمیت داده میشود برای ازدواج و طلاق قوانین مختلفی وجود دارد. به طور مثال به چند نمونۀ آن اشاره میکنیم:
تبعۀ کانادایی برای ازدواج باید سن بالای 18 سال داشته باشد. مراسم ازدواج شهروندان کانادایی مذهبی و مدنی است. به نحوی که ازدواج مذهبی به واسطۀ سازمانهای مذهبی انجام میشود. در حالی که در نوع مدنی با حضور روحانی یا قاضی ازدواج صورت میگیرد. ازدواج برای فرد متأهل، ازدواج صوری و یا ازدواج برای افراد زیر 18 سال قانونی نخواهد بود.
در مورد طلاق هم قوانین مشخصی وجود دارد. یک روش طلاق جدایی دو زوج در مدت یکسال اما پیش از درخواست طلاق است. باید درباره سرپرستی فرزندان و نحوه تقسیم وظایف و همچنین درخواست خرجی هم موقع طلاق تصمیمگیری شود. اگر کشوری دیگر برای درخواست طلاق پیگیری شود باید ترجمۀ رسمی آن به ارگان مربوطه در کشور کانادا ارائه شود.
آداب و رسومی برای زندگی در کانادا
برخی رفتارها را میتوان نمادی از آداب و رسوم در کانادا به شمار آورد. برای مثال هنگام احوالپرسی دست میدهند و ارتباط چشمی برقرار میکنند. این در حالی است که مخالفتها صریحاً و بدون رو دربایستی ابراز میشود. فرانسه زبانها نسبت انگلیسیزبانها رکتر حرف میزنند. این نشان میدهد که آداب و رسوم مردم در ایالتهای فرانسهزبان مثل کبک با آداب و رسوم ایالتهای انگلیسیزبان میتواند تفاوتهایی داشته باشد.
سینما، موسیقی و هنرهای خیابانی در میان محبوبترین هنرهای کانادا هستند. مثلاً شهرکهای سینمایی متنوع وجود دارد. هنرهای خیابانی هم باعث برگزاری نمایشهایی با تعرفههای ارزانتر خواهند شد. موسیقی فولکلور و کلاسیک نیز رشد خوبی در میان موسیقیدانهای کانادایی داشته است.
نکات مثبت و منفی زندگی در کانادا
زندگی در کشور کانادا مانند هر کشوری دیگر با ویژگیهای مثبت و منفی همراه است. همین نکات میتواند بسیاری از متقاضیان اخذ ویزا را راهی کشورهای اروپایی کند. بنابراین در ادامه شما را با مزایا و معایب زندگی در کانادا آشنا خواهیم کرد.
نکات مثبت زندگی در کانادا
همانطور که پیشتر اشاره کرده بودیم کانادا یکی از قطبهای اقتصادی جهان است. بنابراین افرادی که شرایط سرمایهگذاری در این منطقه را دارند، میتوانند شانس خوبی برای اخذ ویزای کاری یا اقامت دائم داشته باشند. برای مثال در کبک با کمک سرمایهگذاری مالی و سرمایه گذاری کامل میتوان با سهولت بیشتری ویزای دائم را اخذ کنند.
نکتۀ مثبت دیگری که میتوان به آن اشاره کرد کم بودن نرخ جرم و جنایت در این کشور پهناور است. جالب است که این درصد در حال کاهش نیز میباشد. به همین دلیل کشور کانادا در رده امنترین کشورهای جهان قرار دارد. نکات مثبت دیگری که میتوان به زندگی در کشور کانادا نسبت داد رعایت حقوق شهروندان و مهاجران است. در واقع دولت کانادا از شهروندان خود حمایت لازم را به عمل آورده است. حقوق شهروندان کانادایی طبق استانداردهای جهانی رعایت میشود. بنابراین میتوان آزادی اندیشه و آزادی بیان را به وضوح مشاهده کرد. شما عزیزان اگر دربارۀ اخذ ویزا و مهاجرت به کانادا سؤال دارید، میتوانید با مشاوران مؤسسه آرمان من مکاتبه کنید.
نکات مثبت زندگی در کانادا ویژۀ مهاجران
دولت کانادا برای جلب رضایت مهاجران تلاش زیادی میکند. آرامش و امنیت این افراد بسیار مهم است.به نحوی که والدین میتوانند به عنوان حامی فرزند خود با ویزای ویزیتوری مهاجرت کنند. حتی مهاجرت تحصیلی با همراهی خانواده امکانپذیر میباشد. این نکات رضایتمندی مهاجران را افزایش داده است.
سایر نکات مثبت برای زندگی در کانادا
باقی نکات مثبت که میتوان به آن اشاره کرد:
1. خدمات درمانی و بهداشتی کامل
2. ارزشمندی پاسپورت کانادایی در جهان
3. نظام آموزشی با کیفیت و روزآمد
4. تحصیل مقرون به صرفه و تحصیل رایگان در مدارس دولتی
5. اقلیم جذاب و تنوع اقلیمی و جغرافیایی
6. دریافت حق شهروندی و پاسپورت کانادایی بعد از 5 سال زندگی در کانادا
7. پایین بودن نرخ بیکاری. در سال 2020 به حدود 5 درصد رسیده است.
8. بالا بودن نرخ حقوق ساعتی
9. قانونمندی بالای کشور
با وجود این باید نکات منفی زندگی در کاندا را نادیده نگیرید.
نکات منفی زندگی در کانادا
کشور کانادا از نکته مثبت اقتصاد پویا برخوردار است. بنابراین مالیاتهای سنگینی از شهروندان خود ماهیانه دریافت میکند. مالیات خود به خود از حقوق کارمندان کسر میشود. صاحبان سرمایه نیز باید خود این مالیات را پرداخت کنند. افرادی که مهارت کاری کافی ندارند، به زبان انگلیسی یا فرانسه تسلط ندارند و شغل مناسبی ندارند با مشکلاتی مواجه میشوند. این افراد در گرفتن ویزای کاری سختیهای بسیاری تحمل خواهند کرد. در ضمن پرداخت مالیات برای آنها دشوار خواهد بود. مهمتر آنکه از عهده هزینۀ زندگی بر نمیآیند. قانونمندی کشور کانادا برای بسیاری غیرقابل تحمل است، هرچند اثر مثبت در پیشرفت کشور داشته است.
شرایط آب و هوایی و اقلیمی و همچنین دور بودن کشور کانادا از ایران رأی بسیاری را برای مهاجرت به کانادا میزند. سرما و یخبندان شدید در زمستان برای بسیاری قابل تحمل نیست. پس نکتۀ منفی برای این افراد به حساب میآید.
در پایان بعد از گفتن نکات منفی بهتر است شما را با چند نمونه از موارد ممنوعه در کانادا آشنا کنیم.
1. حمل بیش از 200 نخ سیکار دردسر ساز خواهد بود.
2. حمل بیش از حد گوشت و مواد لبنی بدون مجوز جرم به حساب میآید.
3. اجازه همراه داشتن گل و گیاه در سفرهای خارجی به عنوان سوغات وجود ندارد و تخلف محسوب میشود.
4. داشتن پول نقد از مقداری مشخص ممنوع است و جرم به حساب میآید.
5. بی احترامی به حقوق شهروندان جرم است. مخصوصاً تعرض به بانوان با شدیدترین مجازاتها همراه خواهد بود.
در مقاله حاضر سعی کردیم شما را با جنبههای مختلف زندگی در کانادا آشنا کنیم. آداب و رسوم و اقلیم کانادا را شرح دادیم و کسبوکار و تحصیل در آن را بررسی کردیم. مؤسسه آرمان من با سالها تجربۀ مفید در امور اخذ ویزای تحصیلی برای دانشجویان فعالیت دارد. شما میتوانید از طریق شماره تماس 02141276 و یا تکمیل فرم مشاوره رایگان با ما در ارتباط باشید و سؤالهای خود را بپرسید. با اعتماد به مؤسسه اعزام دانشجوی آرمان پرشین خاورمیانه، فرایند اخذ ویزای تحصیلی بدون دغدغه انجام میشود. در ضمن از طریق اینستاگرام ما میتوانید از تازهترین اخبار مهاجرت تحصیلی مطلع شوید.