آمریکامقاطع تحصیلی آمریکا

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

پایتخت آمریکا «شهر واشنگتن» است. زبان تحصیل در این کشور «انگلیسی» می‌باشد. برای مهاجرت به آمریکا روش‌های مختلفی وجود دارد که «مهاجرت تحصیلی» یکی از آن‌هاست. یکی از شروط اصلی ادامۀ تحصیل در آمریکا «تمکن مالی» متقاضیان می باشد. دانشگاه‌ها و کالج‌های آمریکا دارای بهترین امکانات آموزشی هستند. مدارک تحصیلی فارغ‌التحصیلان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در اکثر کشورهای دنیا مورد تأیید می باشد. مؤسسات آموزش عالی آمریکا مزایای متنوعی را برای دانشجویان خود در نظر گرفته‌اند. این مزایا علاوه بر دانشجویان بومی آمریکا به دانشجویان بین‌المللی نیز تعلق می‌گیرد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

سیستم آموزشی آمریکا در یک نگاه

پذیرش تحصیلی آمریکا

سیستم آموزشی کشور آمریکا گزینه‌های متعددی را برای تحصیل ارائه داده است. این امر باعث می‌شود تا متقاضیان متناسب با استعداد و علاقۀ خود، راه درستی را برای ادامۀ تحصیلشان پیش بگیرند. شرایط ایده آل تحصیل و زندگی در آمریکا باعث شده تا هر ساله متقاضیان زیادی به قصد مهاجرت تحصیلی به این کشور وارد شوند. این کشور اولین مقصد برای دانشجویان بین‌المللی است. آمار افراد خارجی که برای تحصیل به این کشور مهاجرت می‌کنند بیشتر از ۸۰۰۰۰۰ نفر می باشد. آمریکا از لحاظ جمعیت و وسعت سومین رتبه در دنیا را دارد. این کشور جمعیت با سواد بالایی دارد که آمار آن‌ها به ۹۹ درصد می‌رسد. سیستم آموزشی آمریکا به سه دستۀ زیر تقسیم می‌شود:

  • مقطع دبستان: رنج سنی دانش آموزان در این مقطع بین 6 تا 14 سال است.
  • مقطع متوسطه: میانگین سنی دانش‌آموزان در مقطع متوسطه 14 تا 18 سال می‌باشد.
  • مقطع تحصیلات عالی: سن دانشجویان در این مقطع بالای 18 سال است.

ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

پذیرش تحصیلی آمریکا

متقاضیانی که قصد ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس را دارند شرایط سختی پیش رو خواهند داشت زیرا تحصیل در این مقطع علاوه بر پذیرش دشوار، هزینه‌های نسبتاً زیادی دارد. داوطلبان علاوه بر ارائۀ مدرک تحصیلی دیپلم و مدرک کارشناسی باید مدرک زبان معتبری را ارائه دهند. متقاضیان رشته‌های مدیریت، کسب و کار یا فنی مهندسی متناسب با رشتۀ تحصیلی باید در آزمون‌های ورودی (GRE) یا (GMAT) شرکت کنند. متقاضیان تحصیل در رشتۀ حقوق باید در آزمون (LSAT) شرکت کرده و نمرۀ قبولی لازم را به دست آورند. دانشجویان رشتۀ داروسازی برای ورود به دانشگاه‌ها به قبولی در آزمون (PCAT)، دانشجویان دندانپزشکی به (DAT)، دانشجویان پزشکی به (MCAT)، دانشجویان دامپزشکی به (VCAT) و دانشجویان اپتومتری به (OAT) احتیاج دارند. تحصیل در مقطع کارشناسی دو ساله است. دانشجویان بعد از اتمام تحصیل خود باید پایان نامه‌ای را متناسب با رشتۀ تحصیلی شان ارائه داده و از آن دفاع کنند سپس مدرک تحصیلی برای آن‌ها صادر می‌شود.
تعداد دانشگاه‌های معتبر آمریکا برای ادامۀ تحصیل متقاضیان حدود 5300 مورد است. محبوب‌ترین دانشگاه در میان دانشجویان «دانشگاه ام آی تی» و قدیمی‌ترین دانشگاه «دانشگاه هاروارد» می باشد. سال تحصیلی در کشور آمریکا ماه سپتامبر تا ماه می می‌باشد. آمارهای به دست آمده نشان می‌دهد که حدود ۲۰ درصد از دانشجویان جهان در ایالت متحدۀ آمریکا تحصیل کرده‌اند. مقطع کارشناسی ارشد به دلیل جنبه‌های تحقیقاتی، برنامه‌های آکادمیکی و مدارک حرفه‌ای و معتبرش ارزش زیادی در میان متقاضیان دارد. در سال اول کارشناسی ارشد دانشجویان سرگرم دروس تئوری و در سال دوم درگیر پژوهش و تحقیقات مختلف روی پایان نامۀ خود هستند. برخی از متقاضیان، دانشگاه‌های تحقیقاتی را برای تحصیلات آکادمیکی خود انتخاب می‌کنند که باعث می‌شود تحصیل آن‌ها بیشتر طول کشد. در ادامه شهریۀ حدودی دانشگاه‌های مطرح آمریکا را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

شهریۀ دانشگاه‌های آمریکا

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

کشور آمریکا در سال ۲۰۲۱ نرخ تورم پایینی داشته است. این امر باعث می‌شود تا شهریۀ دانشگاه‌های آمریکا در طول زمان افزایش زیادی نداشته باشد.

  • دانشگاه هاروارد: سالیانه مبلغی حدود ۵۵۰۰ تا ۳۳۰۰۰ دلار آمریکا
  • دانشگاه پرینستون: سالیانه مبلغی حدود ۵۰۰۰ تا ۴۴۰۰۰ دلار آمریکا
  • دانشگاه یل: سالیانه مبلغی حدود ۲۲۰۰۰ تا ۴۶۰۰۰ دلار آمریکا
  • دانشگاه شیکاگو: سالیانه مبلغی حدود ۱۳۵۰۰ تا ۳۹۵۰۰ دلار آمریکا
  • دانشگاه کلمبیا: سالیانه مبلغی حدود ۲۳۰۰۰ تا ۵۹۰۰۰ دلار آمریکا

بررسی مدارک لازم برای پذیرش تحصیلی آمریکا

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

برای ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس و انجام پروسۀ اپلای، مدارک کلی لازم است که در ادامه بررسی خواهیم کرد:

  • ارائۀ مدارک تحصیلی و ریز نمرات: متقاضیان باید مدارک و ریز نمرات مقاطع تحصیلی قبل خود را برای دانشگاه مد نظر ارسال کنند. این مدارک باید به صورت ترجمه و در یک پاکت مهر و موم شده باشد.
  • انگیزه نامه: یکی از مدارک اصلی برای پذیرش تحصیلی آمریکا «انگیزه نامه» است که پیشینۀ آکادمیکی و علمی داوطلبان را نشان می‌دهد. متقاضیان باید سوابق کاری، دلیل انتخاب رشتۀ تحصیلی و علاقۀ خود به دانشگاه مد نظر را به طور کامل توضیح دهند. نگارش انگیزه نامه باید به گونه‌ای باشد که کمیتۀ پذیرش را برای انتخاب شما در میان سایر متقاضیان قانع کند.
  • توصیه نامه: توصیه نامه یکی از مدارک اصلی برای ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس است. توصیه نامه باید توسط اساتید داوطلب در دانشگاه مبدأ نوشته شود. در متن توصیه نامه ویژگی‌های شخصی و آکادمیکی داوطلبان، نقاط قوت و مهارت‌های آن‌ها نوشته می‌شود. داوطلبان کارشناسی ارشد باید از سه استاد مختلف، برای اپلای خود توصیه نامه بگیرند.
  • رزومه: داوطلبان ارشد باید تمام اطلاعات شخصی خود را مانند محل تولد، تاریخ تولد، محل زندگی یا ایمیل را در قالب رزومه مشخص کنند. ذکر رشتۀ تحصیلی، مهارت‌های تخصصی، دانشگاه‌های محل تحصیل، توانایی‌های فردی و سوابق کاری اهمیت زیادی دارد.
  • مدرک آیلتس یا تافل: اغلب دانشگاه‌ها در نقاط مختلف دنیا به ویژه دانشگاه‌های آمریکا برای پذیرش دانشجویان بین‌المللی «مدرک آیلتس یا تافل» می‌خواهند. داوطلبان مقطع فوق لیسانس به حداقل نمرۀ 6.5 در مدرک آیلتس و تافل احتیاج دارند. با توجه به نوع دانشگاه، حداقل نمرۀ قابل قبول تغییر خواهد کرد.

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس و اخذ بورسیۀ تحصیلی

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

مهم‌ترین مزیت ادامۀ تحصیل در آمریکا استفاده از بورسیه‌ها و کمک هزینه‌های تحصیلی است. دانشجویانی که از سطح علمی بالایی برخوردار می باشند شانس زیادی برای دریافت این بورسیه‌ها خواهند داشت. بورسیه‌ها در حقیقت یک نوع کمک مالی هستند که متناسب با عملکرد و توانایی تحصیلی دانشجویان به آن‌ها تعلق می‌گیرد. دریافت بورسیه در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری نسبتاً دشوار است اما غیرممکن نیست. دانشجویانی که مقطع کارشناسی خود را در آمریکا گذرانده‌اند شانس بالایی برای اخذ بورسیه خواهند داشت. شرایط زیر شانس دریافت بورسیه را افزایش می‌دهد:

  • رزومۀ تحصیلی تحقیقاتی و رزومۀ کاری موفق
  • ایده‌های تحقیقاتی و علمی معتبر
  • حداقل معدل ۱۴ در مقطع لیسانس
  • کسب نمرۀ قابل قبول در ارائۀ (GRE)
  • مقالات علمی پژوهشی معتبر در ژورنال‌های خارجی و داخلی

«بورسیۀ فاند جزئی» یک از بورسیه‌های تحصیلی سال ۲۰۲۱ است. دانشجویان ایرانی محصل در دانشگاه‌های آمریکا بدون توجه به اقامت و تابعیتشان می‌توانند از این بورسیه استفاده کنند. بورسیۀ فاند جزئی مخصوص دانشجویان مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری بوده و مبلغ آن ۱۰۰۰ دلار آمریکاست.
«بورسیۀ فولبرایت» یکی دیگر از کمک هزینه‌های تحصیلی می‌باشد. دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس را دارند، می‌توانند از این بورسیه استفاده کنند. این کمک هزینه به دانشجویان در خرید کتب درسی، پرداخت شهریه، هزینۀ زندگی، بلیت هواپیما یا بیمۀ درمانی کمک می‌کند. بودجۀ برخی از بورسیه‌های تحصیلی توسط افرادی که از وضعیت مالی مناسبی برخوردار هستند، برای کمک به دانشجویان سرتاسر جهان تأمین می‌شود.
برای اخذ ویزای تحصیلی متقاضیان به مدارک زیر احتیاج دارند:

  • اخذ پذیرش از یک دانشگاه آمریکایی
  • پرداخت هزینه‌های لازم
  • تکمیل فرم مربوط به ویزای تحصیلی
  • ارائۀ پاسپورت معتبر
  • یک قطعه عکس
  • گواهی تمکن مالی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • انگیزه نامه
  • بیمۀ سلامت
  • ارائۀ پروپوزال

کار و ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

دغدغۀ اکثر افرادی که قصد ادامۀ تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌های آمریکا را دارند «تأمین هزینه‌های زندگی و تحصیل» است. کار دانشجویی می‌تواند به تأمین این هزینه‌ها کمک کند. دانشجویان تمام وقت می‌توانند در دانشگاه به‌عنوان دستیار حل تمرین یا محقق مشغول به کار شوند. دانشجویانی که به دنبال کار در خارج از دانشگاه هستند باید شرایط لازم برای انجام این کار را داشته باشند به‌عنوان مثال باید جزء دانشجویان پاره وقت بوده و در دانشگاه‌های عضو این طرح تحصیل کنند. این دانشجویان می‌توانند ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. افرادی که به دنبال اقامت بعد از تحصیل هستند باید به نکات زیر توجه داشته باشند.
این افراد باید لیستی از نقاط قوت و مهارت‌های خود تهیه کنند و هنگام شرکت در مصاحبه آن را ارائه دهند.
تحقیق در خصوص کارفرمای شرکت مد نظر اهمیت زیادی دارد.
داوطلبان باید قبل از روز مصاحبه، رزومۀ خود را برای شرکت ارسال کنند تا علاقه و اشتیاق خود را برای اشتغال در آن پست به کارفرما نشان دهند.
داشتن پوشش رسمی و مناسب تأثیر زیادی در استخدام متقاضیان خواهد داشت.

مهم‌ترین مزیت ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

دانشگاه‌های آمریکا، دانشجویانی با پیشینۀ مختلف و فرهنگ‌های متنوع دارد. این امر به دانشجویان خارجی تازه وارد کمک می‌کند تا سریع‌تر به محیط جدید عادت کنند.
توانمندی، منابع بسیار و کیفیت تسهیلاتی کالج‌ها و مؤسسات آمریکایی در دنیا شناخته شده است و سیستم اعتبار گذاری آمریکا، نگهداری از این معیارها را تضمین می‌کند.
مدارک دانشگاهی آمریکا نسبت به پولی که برای آن‌ها پرداخت می‌شود، ارزش زیادی دارد.
سیستم تحصیلی آمریکا گزینه‌های متنوعی را برای ورود به دانشگاه‌ها، برنامه‌های اخذ مدرک دانشگاهی، دوره‌های تخصصی و محیط‌های اجتماعی و فرهنگی مختلف ارائه می‌دهد.
انعطاف پذیری دانشگاه‌های این کشور به دانشجویان اجازه می‌دهد تا در دانشگاه‌های متعدد و دوره‌های مختلفی شرکت کنند.
دانشگاه‌های هاروارد، پاسیفیک، اوهایو، کالیفرنیا، کلمبیا، میشیگان، آریزونا، پرینستون، شیکاگو، استنفورد، ورمونت، جانز هاپکینز بالتیمور، آدلفی، جرج میسون، برکلی، تگزاس بوستون، مؤسسۀ فناوری تکنولوژی کالیفرنیا و دانشگاه ام آی تی از دانشگاه‌های مطرح کشور آمریکا برای ادامۀ تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد هستند.

اخذ پذیرش تحصیلی آمریکا از طریق ویزاهای مختلف

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

  • ویزای (M1): ویزای (M1) و ویزای (F1) شرایط مشابهی دارند و تنها تفاوت ویزای (M1) پشتیبانی آن از برخی رشته‌های خاص است. داوطلبان ادامۀ تحصیل در آمریکا می‌توانند همراه خود همسر و فرزندان زیر ۲۱ سالشان را ببرند.
  • ویزای (F1): ویزای (F1) یکی از ویزاهای معروف دانشجویی کشور آمریکاست. داوطلبانی که قصد تحصیل در کالج‌ها یا مؤسسات آمریکایی را دارند باید ویزای (F1) را دریافت کنند. ویزای (F1) مربوط به دوره‌های تحصیلی طولانی مدتی است که بیشتر از ۶ ماه طول می‌کشد.
  • ویزای (J1): متقاضیانی که قصد تدریس یا تحقیق در دانشگاه‌های آمریکا را دارند باید از ویزای (J1) به‌عنوان «فرصت مطالعاتی» استفاده کنند. طول مدت دورۀ افراد، تعیین کننده مدت ویزا آن‌ها خواهد بود. متقاضیان اخذ ویزای (J1) باید بعد از دو سال این کشور را ترک کرده و در صورت لزوم برای ورود مجدد به آن اقدام کنند.

معرفی دانشگاه‌های برتر برای ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

داوطلبانی که قصد پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع فوق لیسانس را دارند باید در خصوص دانشگاه‌های مطرح این کشور و شرایط هر کدام از آن‌ها اطلاعات کاملی داشته باشند. در ادامه دو مورد از بهترین دانشگاه‌های آمریکا را با یکدیگر بررسی خواهیم کرد.

معرفی دانشگاه هاروارد

دانشگاه هاروارد برترین دانشگاه آمریکاست که در شهر کمبریج ایالت ماساچوست واقع شده و یک دانشگاه دولتی می باشد. دانشگاه هاروارد دارای ۱۶۰ رشتۀ تحصیلی و ۹ دانشکدۀ اصلی می‌باشد که دانشجویان می‌توانند از میان ۴۶ رشتۀ تحصیلی در مقطع کارشناسی، ۱۳۴ رشتۀ تحصیلی در مقطع ارشد و ۳۲ رشتۀ تحصیلی در مقطع دکتری رشتۀ مورد علاقۀ خود را انتخاب کرده و در آن ادامۀ تحصیل دهند. دانشکده‌های این دانشگاه عبارت‌اند از:

  • دانشکدۀ پزشکی
  • دانشکدۀ هنر و علوم
  • دانشکدۀ الهیات
  • دانشکدۀ معماری
  • دانشکدۀ آموزش
  • دانشکدۀ حقوق
  • مدرسۀ کسب و کار
  • موسسۀ مطالعات پیشرفتۀ ردکلیف
  • مدرسۀ جان اف کندی

معرفی دانشگاه ماساچوست بوستون

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

وجه تمایز دانشگاه بوستون نسبت به سایر دانشگاه‌ها «نسبت دانشجو به استاد و نحوۀ تعامل این دو» است. این نسبت در دانشگاه بوستون، ۱۶ دانشجو به ۱ استاد است. دانشجویان می‌توانند به راحتی با اساتید خود تعامل کنند. اغلب دروس در کلاس‌های کوچک ارائه می‌شوند و این امر در صمیمیت میان دانشجو و استاد تأثیرگذار می باشد. دانشگاه بوستون برتری‌های علمی زیادی دارد. این دانشگاه دارای ۸۰ رشته در مقطع کارشناسی و ۱۱۰ رشته در مقطع کارشناسی ارشد است. در این دانشگاه دوره‌های توسعۀ حرفه‌ای برگزار می‌شود که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • گواهینامۀ آموزشی مشاور دهی اعتیاد
  • تجزیه و تحلیل کسب و کار
  • گواهینامۀ تحصیلات تکمیلی انرژی پاک و پایداری
  • گواهینامۀ علوم کامپیوتر
  • گواهینامۀ فناوری و پایگاه داده
  • گواهی زبان انگلیسی به‌عنوان زبان دوم
  • گواهینامۀ تحصیلات تکمیلی خدمات حقوقی
  • گواهینامۀ سیاست اجتماعی پیری شناسی
  • گواهینامۀ فناوری اطلاعات

جمع بندی

ادامه تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس

وجود تکنولوژی‌های به روز، پیشرفت علمی دانشجویان، انعطاف‌پذیری، تنوع بالا و موقعیت‌های آموزشی مختلف، امکان انجام تحقیقات گوناگون، رشد کاری، پشتیبانی از دانشجویان بین‌المللی، تجربۀ زندگی در یک کشور و محیط دانشگاهی جدید، امکان دریافت بورسیه و یادگیری زبان از مزایای ادامۀ تحصیل در آمریکا در مقطع فوق لیسانس است. شرایط پذیرش تحصیلی آمریکا در مقطع ارشد دشوار است زیرا تقاضای زیادی برای این مقطع وجود دارد. هزینۀ تحصیل دانشجویان بین‌المللی با توجه به شهر محل سکونت، نوع دانشگاه و نوع رشتۀ تحصیلی متغیر می باشد. مدرک زبان انگلیسی و گواهی تمکن مالی ۲ شرط لازم برای پذیرش در دانشگاه‌های آمریکاست. اگر قصد تحصیل در آمریکا را دارید ولی شرایط اپلای را نمی دانید با مای آرمان تماس بگیرید. برای کسب اطلاعات تخصصی‌تر در زمینۀ مهاجرت تحصیلی به آمریکا می‌توانید از طریق شمارۀ تماس 91004190-021 یا صفحۀ فرم مشاوره با مؤسسۀ مای آرمان به عنوان موسسه مهاجرت تحصیلی تماس بگیرید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا