چطور پاسپورت آمریکایی به دست بیاوریم؟
آمریکا به دلیل سطح رفاهی و آموزش بالایی که دارد و همچنین فرصت های درآمدزایی بی شمار، محبوبیت خاصی بین افرادی پیدا کرده است که قصد مهاجرت دارند. البته این تفکر قدیمی که پاسپورت آمریکا قدرتمندترین پاسپورت جهان است و می توان با آن به هر کجا که بخواهیم سفر کنیم، تفکر غلطی می باشد زیرا در حال حاضر پاسپورت امارات متحدۀ عربی قدرتمند ترین پاسپورت در دنیاست. اما نمی توان از این نکته نیز چشم پوشی کرد که پاسپورت آمریکا یکی از با نفوذ ترین پاسپورت ها در جهان محسوب می شود. اخذ پاسپورت آمریکا شرایط و مراحلی دارد که در ادامه بیشتر با آن ها آشنا خواهیم شد.
آشنایی با آمریکا جهت اخذ پاسپورت
روش های متفاوتی برای گرفتن پاسپورت آمریکا وجود دارد. مهم ترین عامل تعیین کنندۀ روش مورد نظر، شرایط کنونی یا شرایط شما هنگام تصمیم برای اخذ پاسپورت می باشد. به طور کلی آمریکا از 50 ایالت تشکیل شده است و از نظر جمعیت سومین کشور پر جمعیت جهان محسوب می شود. پایتخت آمریکا نیز پرجمعیت ترین شهر آمریکا یعنی واشنگتن هست. کشور آمریکا هم از نظر واردات کالا اولین و از نظر صادرات محصولات دومین کشور در جهان می باشد. همین امر باعث ایجاد فرصت های شغلی بسیار زیاد در ایالت های مختلف آن شده است. این کشور از نظر فرهنگ و سیاست نیز یکی از پر قدرت ترین کشورهای دنیاست که نظر بسیاری از مهاجران را به خود جلب کرده. اما از زمان منصوب شدن دونالد ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا سیاست های ضد مهاجرتی افزایش پیدا کرده. به همین دلیل شرایط گرفتن پاسپورت آمریکایی به خصوص برای ایرانیان کمی سخت و پیچیده شده است. اما در صورتی که بتوانید پاسپورت آمریکا را به دست آورید، به راحتی حق شهروندی و تابعیت نیز به شما اعطا می شود. طبق قوانین آمریکا، وقتی پاسپورت آمریکایی دارید مانند سایر شهروندان آمریکایی علاوه بر برخورداری از حقوق شهروندی عمومی حق رأی را نیز خواهید داشت.
اعتبار پاسپورت آمریکا چقدر است؟
همان طور که قبلاً هم به آن اشاره کردیم، پاسپورت آمریکایی یکی از معتبرترین و قوی ترین پاسپورت ها در سراسر جهان است و از جایگاه خوبی برخوردار می باشد. اعتبار هر پاسپورت به این موضوع بستگی دارد که با پاسپورت مورد نظر می توانید به چند کشور بدون نیاز به ویزا سفر کنید؟ هرچه تعداد این کشورها بیشتر باشد، پاسپورت شما نیز معتبرتر است. با استفاده از پاسپورت آمریکایی شما می توانید تقریباً به 170 کشور بدون نیاز به ویزا سفر کنید. اما باید به این نکته نیز توجه داشته باشید که 51 کشور از این 170 کشور به داشتن ویزای فرودگاهی (Visa on Arrival) در کشور مقصد نیاز دارند. به طور کلی پاسپورت آمریکا مانند پاسپورت دانمارک، هلند، اتریش، ایرلند، کرۀ جنوبی و سوئیس در رتبۀ سوم از رنکینگ بین المللی پاسپورت ها قرار دارد. برای آشنایی با پاسپورت های زیر ما رنکینگ پاسپورت ها تا رتبۀ سوم را در جدول زیر برایتان آورده ایم:
رتبه بندی معتبرترین پاسپورت های جهان | |
---|---|
امارات متحدۀ عربی | رتبۀ اول |
آلمان، فنلاند، لوکزامبورگ، اسپانیا | رتبۀ دوم |
دانمارک، هلند، اتریش، پرتغال، سوئیس، ایرلند، کرۀ جنوبی و ایالات متحدۀ آمریکا | رتبۀ سوم |
روش های اخذ پاسپورت آمریکایی
برای گرفتن پاسپورت آمریکایی روش های مختلفی وجود دارد که در ادامه هر کدام از آن ها را به طور دقیق برایتان توضیح خواهیم داد:
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق کار
برای این که متوجه شوید هر کشور خارجی برای کار و اخذ ویزای کاری مناسب است یا خیر به یک معیار معتبر نیاز دارید. در حال حاضر این معیار، نرخ بیکاری کشور مورد نظر است که به شما خواهد گفت آیا کسب شغل مناسب در آن به راحتی انجام می شود یا شما را دچار مشکل می کند؟
خوشبختانه کشور آمریکا کشوری است که نرخ بیکاری در آن بر اساس اطلاعات آماری به دست آمده در 5 سال اخیر یک سیر نزولی داشته است. این خبر خوبی برای افرادی است که می خواهند برای کار و کسب درآمد به این کشور مهاجرت کنند. بهترین کشورها برای کار و فعالیت کشورهایی هستند که نرخ بیکاری در آن ها کمتر از 6 درصد باشد و در آمریکا این نرخ به کمتر از 4 درصد رسیده است. بنا براین اگر شرایط و سن قانونی کار را داشته باشید، بهترین راه برای گرفتن پاسپورت آمریکایی این است که از طریق کار و اخذ ویزای کاری اقدام نمایید. خود ویزاهای کاری آمریکا نیز به چند نوع ویزای H1، H1B، EB3 تقسیم می شوند که هر کدام را به صورت مختصر توضیح خواهیم داد:
ویزای کاری H1
مدت زمان اعتبار این ویزا یک سال است و بیشتر برای متخصصانی است که کار و تحصیلاتشان در یک زمینه باشد. این افراد درصورتی که بتوانند از یک کارفرمای آمریکایی مورد تأیید ادارۀ مهاجرت آمریکا پیشنهاد کاری دریافت نمایند، می توانند برای اقامت و اخذ گرین کارت یا پاسپورت آمریکایی به ادارۀ مهاجرت درخواست دهند.
ویزای کاری EB3
ویزای کاری EB3 متداول ترین نوع ویزای کاری آمریکا است که بیشتر برای مشاغل فنی استفاده می شود. در واقع هر ساله لیست مشاغل مورد نیاز از طرف وزارت آمریکا مشخص و ارائه می شود. متأسفانه اخذ این نوع ویزا برای ایرانیان امکان پذیر نیست.
ویزای کاری H1B
این ویزا دقیقاً شرایطی مانند ویزای کاری H1 دارد اما تفاوتش با ویزای H1 در مدت زمان اعتبار ویزا می باشد که برای 3 سال ادامه دارد.
ویزای کاری P
این نوع ویزا مخصوص هنرمندان و ورزشکارانی است که در سطح جهان شناخته شده و سلبریتی هستند. با توجه به انواع ویزاهایی که توضیح دادیم اخذ ویزای کاری در حال حاضر با شرایط موجود و سیاست های آمریکا نسبت به ایران برای ایرانیان کار دشواری است.
بیشتر بخوانید: اخذ ویزای کاری آمریکا پس از فارغ التحصیلی
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق تحصیل
اخذ ویزای تحصیلی یکی از رایج ترین روش های مهاجرتی و ورود به خاک کشورهای مختلف و مهاجر پذیر می باشد که آمریکا نیز از آن مستثنی نیست. البته باید به این نکته توجه داشته باشید که تنها داشتن ویزای تحصیلی و اقامت موقت برای تحصیل به معنی موفقیت در گرفتن اقامت دائم یا پاسپورت آن کشور نیست. با این حال در صورتی که بتوانید در طول تحصیلتان کارفرمایی را پیدا کنید که به محض فارغ التحصیل شدن به شما پیشنهاد کار بدهد و از نظر دولت مورد نظر نیز تأیید شود، در صورتی که قرارداد رسمی کاری را امضا کنید می توانید برای کسب پاسپورت و اقامت دائم درخواست دهید. بنا براین اخذ ویزای تحصیلی برای گرفتن پاسپورت آمریکایی یک روش غیر مستقیم اما کاربردی است. از این رو تحصیل در آمریکا حکم شانس بزرگی را دارد که می تواند شما را به هدفتان برساند. به علاوه افرادی که در خود آمریکا فارغ التحصیل می شوند راحت تر می توانند شغل مناسبشان را به دست آورند. از طرفی سطح آموزشی دانشگاه های آمریکا بسیار بالاست و برخی از دانشگاه های این کشور دارای رنکینگ های بالای جهانی هستند. بنا براین با تحصیل در این کشور می توانید با یک تیر دو نشان بزنید. همچنین موضوع مهمی که در مورد اخذ ویزای تحصیلی وجود دارد این است که با توجه به سیاست هایی که در حال حاضر آمریکا برای ایران در نظر گرفته است بهترین روش برای ورود به آمریکا اخذ ویزای تحصیلی است زیرا در این مورد ایالت متحدۀ آمریکا محدودیت خاصی اعمال نکرده و همیشه منتظر دانشجویان باهوش و نخبۀ ایرانی است. مهم ترین شرط اخذ ویزای تحصیلی گرفتن پذیرش از یکی از دانشگاه های آمریکا می باشد.
بعد از آن باید فرم های مربوط به ویزا یعنی فرم های DS-2019, I-2 را تکمیل و ارسال نمایید. بعد از مدتی دعوت نامۀ تأییدیۀ پذیرش به دست شما می رسد. سپس باید به کنسولگری مراجعه کرده و برای ویزای تحصیلی درخواست دهید. خوشبختانه آمریکا از کشورهایی است که به دانشجویان برای یک مدت زمان خاص در هفته اجازۀ کار و کسب درآمد را می دهد که از این نظر می تواند به شما کمک کند تا هم مقداری از هزینۀ تحصیل را بپردازید و هم سابقۀ کاری خود را افزایش دهید.
بیشتر بخوانید: درخواست ویزای تحصیلی از آمریکا
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق سرمایه گذاری
همیشه کشورهایی که از نظر اقتصادی رونق زیادی دارند برای حفظ و افزایش این رونق به صورت سالیانه نیازمند سرمایه گذاری هستند. آمریکا نیز یکی از این کشورهاست و همیشه با آغوشی باز از سرمایه داران برای سرمایه گذاری در این کشور استقبال می کند تا هر روز بر قدرتش افزوده شود. بنا بر این یکی دیگر از روش های اخذ پاسپورت آمریکایی، سرمایه گذاری در این کشور است که البته برای همۀ افراد مناسب نیست.
متداول ترین نوع سرمایه گذاری در آمریکا و گرفتن اقامت آمریکا از طریق آن، ویزای EB5 می باشد. برای این روش شما باید حداقل سرمایه ای معادل 900.000 دلار آمریکایی برای سرمایه گذاری در این کشور داشته باشید تا در این منطقه بعد از مدت زمانی به بازدهی و سود دهی برسد. اگر از طریق سرمایه گذاری در آمریکا برای اخذ ویزا اقدام نمایید می توانید بعد از 24 ماه اقامت دائم و پاسپورت آمریکایی بگیرید. مزیت این روش این است که می توانید برای همسر و فرزندان خود نیز اقامت دائم بگیرید.
شما می توانید در آمریکا خودتان کارفرما باشید. اما برای این کار نیاز به یک سرمایۀ 1.8 میلیون دلاری دارید. همچنین بعد از این سرمایه گذاری در منطقۀ مورد نظر باید طی 2 سال حداقل 10 نفر آمریکایی را استخدام نمایید. البته باز هم با توجه به سیاست هایی که آمریکا در حال حاضر برای ایرانیان در نظر گرفته است این روش پیشنهاد نمی شود. درواقع کشورهای پر سود تر و بهتری برای این میزان سرمایه گذاری وجود دارند که ازجملۀ آن ها میتوان به اتریش، یونان، پرتغال و اسپانیا اشاره کرد.
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق تولد در آمریکا
بسیاری از کشورها این شرایط را دارند که هر فردی در خاک آن کشور به دنیا بیاید بدون در نظر گرفتن تابعیت پدر و مادرش از همان بدو تولد شهروند آن کشور محسوب شده و پاسپورت آن کشور را در اختیار دارد. کشور آمریکا نیز از دو قانون خاک و خون در این زمینه پیروی می کند.
قانون خون به این معنی است که اگر پدر و یا مادر شما تبعۀ آمریکا باشند، این تابعیت به فرزندان نیز منتقل می شود و می توانند پاسپورت آمریکا را داشته باشند. اما طبق قانون فردی که در آمریکا به دنیا بیاید صرف نظر از این که پدر و مادرش تابعیت چه کشوری را دارند تابعیت آمریکا را خواهد داشت. روش های اخذ تابعیت و پاسپورت از طریق تولد شامل موارد زیر می شود:
• تولد نوزاد در خاک آمریکا با وجود پدر و مادر خارجی طبق قانون خاک
• تولد نوزاد از یک پدر یا مادر آمریکایی در آمریکا طبق قانون خون
• تولد نوزاد از یک پدر یا مادر آمریکایی حتی در خارج از آمریکا طبق قانون خون
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق ازدواج
روش دیگری که می توانید از آن طریق برای اخذ تابعیت و پاسپورت آمریکایی اقدام نمایید ازدواج با یک فرد آمریکایی است. طبق قوانین کشور آمریکا اگر مرد یا زنی که تابعیت آمریکا را دارد با یک فرد خارجی ازدواج کند به دو روش می تواند وارد آمریکا شوند. اولین روش این است که زوجین با ازدواج رسمی در خارج از آمریکا از طریق ویزای IR1 وارد کشور شوند و حداقل برای 2 سال با هم زندگی کنند تا فرد خارجی بتواند کارت اقامت دائم را دریافت کند.
روش دیگر ویزای K1 است که به ویزای نامزدی معروف می باشد. در این روش فرد آمریکایی باید ثابت کند که قصد ازدواج با فرد خارجی را دارد و باید درخواست ویزای نامزدی بدهد. سپس در صورت ازدواج رسمی و حداقل دو سال زندگی مشترک فرد خارجی می تواند اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل نماید. حداقل سن قانونی ازدواج در آمریکا نیز 18 سال است. مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای ازدواج عبارت اند از:
• گواهی و سند ازدواج
• تکمیل فرم N-400 پس از ازدواج
• گواهی عدم سوء پیشینه
• اثبات محل زندگی و ارائۀ تمکن مالی
• شناسنامه
• انجام آزمایشات مربوطه
اخذ پاسپورت آمریکایی از طریق پناهندگی
پناهندگی در آمریکا یکی دیگر از روش های گرفتن پاسپورت آمریکایی است اما امنیت کافی ندارد و می تواند برای شما خطر آفرین باشد. از سال 1975 تاکنون ایالات متحدۀ آمریکا بیش از 3.3 میلیون نفر را به صورت پناهنده پذیرفته است. تنها افرادی می توانند از این روش استفاده کنند که به دلایل مختلف مانند نژاد، مذهب، سیاست، اعتقادات و موارد دیگر از این دست در کشور خودشان مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشند. برای اثبات این امر نیز فرد باید بتواند مدارک و شواهدی را به دولت آمریکا ارائه دهد. در واقع وی باید به آمریکا اثبات کند که در صورت برگشتن به کشورش جانش در خطر بوده و چاره ای جز پناهندگی ندارد. اگر شما این شرایط را دارید باید به دولت آمریکا اعلام پناهندگی کنید تا از طریق نمایندگان ادارۀ مهاجرت در کشور آمریکا مصاحبه ای با شما انجام شود. بعد از این که ادعای شما اثبات شد و در صورت کامل بودن مدارکتان و تأیید آن ها می توانید بعد از یک سال برای اقامت دائم در آمریکا درخواست دهید.
در مرحلۀ بعد نیز می توانید برای ملحق شدن خانواده تان شامل همسر و فرزندان زیر 21 سال اقدام کنید. باز هم تأکید می کنیم این روش خطرناک است و تنها برای افرادی مناسب است که واقعاً مجبور باشند از این طریق مهاجرت کنند. زیرا وضعیت بهداشت و محل زندگی برای پناهجویان اصلاً خوب نیست و اکثر این افراد بعد از مدت زمانی دچار آسیب های جدی روحی می شوند.
چند نکتۀ مهم دیگر در مورد اخذ پاسپورت آمریکایی
• برای مسافرت و صدور ویزا از طریق پاسپورت آمریکایی باید حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
• برای مسافرت به برخی کشورها مانند پورتوریکو، مارینا شمالی، جزایر گوآم و ساموآی آمریکا نیازی به پاسپورت ندارید.
• آمریکایی ها معمولاً دو عدد پاسپورت دارند که یکی از آن ها برای صدور ویزا بوده و دومی برای مهر کشورهایی که نیاز به ویزا ندارند، استفاده می شود.
• در هنگام ورود داشتن عینک طبی در صورت داشتن گواهی پزشکی ترجمه شده مشکلی وجود ندارد.
سؤالات متداول در مورد اخذ پاسپورت آمریکایی
راحت ترین روش اخذ پاسپورت آمریکایی چیست؟
نمی توان به طور دقیق گفت راحت ترین روش برای شما چیست. زیرا همه چیز به شرایط شما بستگی دارد. مثلاً اگر رزومۀ تحصیلی قوی داشته باشید، ویزای تحصیلی بهتر است. اما در صورتی که در یک حرفه متخصص باشید ویزای کاری به شما پیشنهاد می شود. البته برخی از مؤسسات نامعتبر نیز پیشنهاداتی در مورد ایجاد شرایط برای پناهندگی می دهند که ما آن ها را توصیه نمی کنیم و غیر قانونی هستند که می توانند مشکلات مختلفی برایتان به وجود بیاورند.
آیا می توان پاسپورت آمریکایی را خرید؟
خیر. در برخی از کشورها مانند کارائیب یا قبرس می توانید با پرداخت مبلغ مشخصی به دولت مورد نظر پاسپورت آن کشور را خریداری کنید. اما برای آمریکا، چنین قانونی وجود ندارد و باید از طریق یکی از روش های توضیح داده شده در مقاله اقدام نمایید تا بتوانید اقامت دائم و پاسپورت آمریکایی دریافت نمایید.
داشتن پاسپورت آمریکایی چه مزایایی دارد؟
با توجه به این که قدرت پاسپورت آمریکایی از نظر رنکینگ بین المللی در رتبۀ سوم جهان قرار دارد، شما می توانید با داشتن پاسپورت آمریکایی به بسیاری از کشورهای اروپایی نیز بدون نیاز به ویزا سفر کنید.
آیا تنها با تحصیل در آمریکا می توانم پاسپورت آمریکایی بگیرم؟
خیر. صرف تحصیل در دانشگاه های آمریکا باعث اعطای پاسپورت آمریکایی به شما وجود ندارد. بلکه همان طور که توضیح دادیم، باید برای گرفتن پیشنهاد کار از یک کارفرمای آمریکایی مورد تأیید دولت آمریکا اقدام کنید تا بتوانید ابتدا ویزای تحصیلی را به ویزای کار تبدیل کنید و سپس برای اقامت دائم اقدام نمایید.
امتحان سیتیزن شیپ آمریکا چیست؟
امتحان سیتزین شیپ آمریکا آزمونی است که افراد باید برای اخذ پاسپورت آمریکایی و شهروند شدن در آن شرکت کنند. در این آزمون سؤالاتی در مورد نحوۀ درخواست، شرایط فردی، میزان آشنایی متقاضی با تاریخ و فرهنگ کشور آمریکا و میزان تسلط فرد بر زبان انگلیسی برای افراد شرکت کننده طراحی می شود.
سخن آخر
همان طور که ملاحظه کردید روش های مختلفی برای گرفتن پاسپورت آمریکایی وجود دارد که می توانید طبق شرایط خود یکی از آن ها را انتخاب کنید. اگر هنوز سؤال بی جوابی در ذهنتان در رابطه با انتخاب بهترین راه برای شما، مدارک مورد نیاز و روندی که باید برای این کار طی کنید وجود دارد می توانید به راحتی با شمارۀ تلفن 02141276 تماس حاصل فرمایید و یا فرم مشاورۀ رایگان را پر نمایید تا کارشناسان مجرب مؤسسۀ آرمان من با دانش خود به شما کمک کنند.