عمومی

ویزای ارمنستان

فهرست مطالب

یکی از کشورهای محبوب همسایۀ ایران «ارمنستان» است که اخیراً مهاجران زیادی به آن وارد می‌شوند. برای سفر به کشور ارمنستان راه‌های متنوعی مانند کار، تحصیل، اقامت، گردشگری، شرکت در همایش‌ها، سمینارها، برنامه‌های علمی، اهداف فرهنگی یا ورزشی وجود دارد. ارمنستان به دلیل تاریخ و فرهنگ پر فراز و نشیب خود دارای جذابیت‌های زیاد تاریخی، فرهنگی، سنتی، غذاهای لذیذ با طبیعتی بی‌نظیر می‌باشد.
بر اساس توافق نامه‌ای که از سال ۹۵ به بعد میان دو کشور ایران و ارمنستان تصویب شد، شهروندان ایرانی یا ارمنستانی برای ورود به کشور مقابل نیاز به ویزا ندارند البته شرایط خاصی برای آن‌ها وجود دارد. متقاضیان ایرانی برای سفر توریستی به کشور ارمنستان با داشتن یک پاسپورت معتبر، بدون نیاز به ویزا می‌توانند به این کشور وارد شوند. اگر به دنبال اطلاعات بیشتر در خصوص اخذ ویزای ارمنستان هستید در ادامۀ این مقاله همراه ما باشید.

شرایط اخذ انواع مختلف ویزای ارمنستان

ویزای ارمنستان

ایرانیانی که قصد بازدید از جاذبه‌های ارمنستان را دارند بدون نیاز به ویزا می‌توانند به این کشور سفر کنند در غیر این صورت برای اهداف دیگر مانند اقامت یا کار، به ویزا احتیاج دارند. تفاهم نامه‌ای که میان ایران و ارمنستان وجود دارد باعث آسان‌تر شدن کارهای مربوط به ویزا می‌شود. در تمام فصول سال امکان سفر به ارمنستان وجود دارد اما فصل تابستان از محبوبیت بیشتری در میان گردشگران برخوردار است. در ادامه سه نوع ویزای ارمنستان را معرفی کرده و روش‌های مختلف مهاجرت به این کشور را بررسی خواهیم کرد.

  • معرفی ویزای دیپلماتیک: اشخاصی که در وضعیت دیپلماتیک هستند یا پاسپورت دیپلماتیک دارند به این نوع ویزا احتیاج خواهند داشت. در این ویزا به متقاضیان ویزای یک بار ورود برای ۱ سال یا ویزای چند بار ورود برای ۳ سال اعطا می‌شود.
  • معرفی ویزای ترانزیتی: ویزای ترانزیتی به دو نوع «یک بار ورود یا چند بار رود» تقسیم می‌شود. برای ورود به این کشور می‌توان از راه‌های زمینی یا هوایی استفاده کرد. ویزای ترانزیتی برای یک بازۀ سه یا چهار روزه اعتبار دارد.
  • ویزای دولتی: افرادی که دارای گذرنامۀ دولتی هستند این ویزا را دریافت خواهند کرد.

آشنایی با ویزای ارمنستان برای ادامۀ تحصیل

ویزای ارمنستان

دانشگاه‌های ارمنستان رشته‌های متنوعی را در زیر گروه‌های مختلف پزشکی، علوم انسانی، هنر، علوم پایه یا علوم مهندسی ارائه می‌دهند. این کشور به دلیل نزدیکی‌اش با ایران، محبوبیت زیادی در میان مهاجران تحصیلی دارد. هزینۀ زندگی و شهریه‌های دانشگاهی در ارمنستان به دلیل ثبات اقتصادی آن نسبتاً پایین است. بر اساس نظام آموزشی ارمنستان مقطع لیسانس ۴ ساله، مقطع فوق لیسانس ۲ ساله و مقطع دکتری حدود ۴ سال می باشد. ویزای تحصیلی ارمنستان متقاضیان زیادی دارد زیرا به عقیدۀ اکثر افراد علاوه بر اینکه دسترسی به این کشور آسان است، تهیۀ ویزای آن راحت بوده و دانشجویان یا خانواده‌های آن‌ها می‌توانند خیلی راحت به ارمنستان رفت و آمد کنند.
یکی از آزمون‌هایی که هر ساله محصلان زیادی را به ارمنستان جذب می‌کند «آزمون مایکروسافت» است. این آزمون مهارت دانشجویان را در زمینۀ مدیریت شبکه، برنامه نویسی، برنامه نویسی رایانه یا طراح سیستم‌های شبکه‌ای می‌سنجد. دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی ارمنستان به دانشجویان برتر خود بورسیه‌های تحصیلی اعطا می‌کنند. یکی از شرایط دریافت این بورسیه‌ها «چاپ مقالات علمی» است. بورسیه‌های تحصیلی گاهی امکان تحصیل رایگان را برای داوطلبان فراهم می‌کنند. تحصیل رایگان اغلب به دانشجویان مقطع تحصیلات تکمیلی اعطا می‌شود. دانشگاه ایروان جزء محبوب‌ترین دانشگاه‌های ارمنستان است که شامل دانشکده‌های زیر می‌شود:

  • دانشکدۀ روزنامه‌نگاری
  • دانشکدۀ زبان روسی
  • دانشکدۀ مطالعات شرقی
  • دانشکدۀ انفورماتیک و ریاضیات کاربردی
  • دانشکدۀ فلسفه و روان شناسی
  • دانشکدۀ زیست شناسی
  • دانشکدۀ جامعه شناسی
  • دانشکدۀ حقوق
  • دانشکدۀ جغرافیا و زمین شناسی
  • دانشکدۀ علوم
  • دانشکدۀ تاریخ
  • دانشکدۀ علوم فیزیک
  • دانشکدۀ علوم شیمی
  • دانشکدۀ ریاضیات
  • دانشکدۀ اقتصاد
  • دانشکدۀ مهندسی
  • کنسرواتوار موسیقی
  • دانشکدۀ علوم پزشکی ایروان

از دیگر دانشگاه‌های معتبر ارمنستان می‌توان به دانشگاه مکراتگوش، دانشگاه دولتی گوریس، دانشگاه گلاذر، دانشگاه اورارتو، دانشگاه شمالی، دانشگاه آرچسکو، دانشگاه بین‌المللی اوراسیا، دانشکدۀ ایالتی ارمنستان، دانشگاه پلی تکنیک ملی ارمنستان، دانشگاه آمریکایی ارمنستان و دانشگاهی ایالتی ونادزور اشاره کرد.

معرفی ویزای کار ارمنستان

ویزای ارمنستان

از لحاظ جغرافیایی کشور ارمنستان بین اروپا و آسیا واقع شده به همین علت مقصد اصلی ایرانیان برای مهاجرت و اشتغال است. بر اساس آمارهای مطرح شده بیشتر جمعیت این کشور زیر خط فقر می باشند. متقاضیانی که یک پیشنهاد کاری یا جاب آفر خوب داشته باشند، می‌توانند ویزای ارمنستان را برای مهاجرت کاری دریافت کنند. نرخ بیکاری در ارمنستان بالاست به همین علت متقاضیان بین المللی کار باید فرآیند سخت و نسبتاً طولانی را طی کنند.
کارفرمایان ارمنستانی موظفند ابتدا نیروی مورد نیاز خود را از میان متخصصان بومی استخدام کرده و در صورت لزوم نسبت به استخدام نیروی خارجی اقدام کنند. مشاغل مورد نیاز ارمنستان عبارتند از: مهندس کامپیوتر، مهندس پروژه، طراح و معمار ساختمان، مشاغل مرتبط با صنایع غذایی، مهندس فناوری اطلاعات، مددکار اجتماعی، پرستار، مهندس کشاورزی، حسابدار، تهیه و نصب تجهیزات ساختمانی، طراحی و نصب نمای ساختمان، مدیریت بازرگانی، طراح مد و لباس یا مدرس زبان انگلیسی. افرادی که ویزای ارمنستان را دارند حق کار کردن در این کشور را نخواهند داشت مگر اینکه اجازۀ کار داشته باشند. فرآیند درخواست کار شامل موارد زیر می‌شود:

  • به طور کامل تحقیق کنید.
  • شرح کار یا آگهی‌های استخدامی را به دقت خوانده و به آن‌ها درخواست دهید.
  • انگیزه نامه و رزومۀ قابل توجهی را برای خود درست کنید.
  • بعد از ارسال درخواست کار به صورت منظم آن را پیگیری کنید.
  • در صورت تأیید برای مصاحبه آماده شده و جواب نهایی آن را پیگیر باشید.

مدارک لازم برای دریافت ویزای کار ارمنستان عبارت است از:

  • تکمیل فرم‌های لازم
  • ارائۀ پاسپورت یا گذرنامۀ معتبر
  • پرداخت هزینه‌ها
  • تمکن مالی
  • ارائۀ نامۀ درخواست کار از سوی کارفرمای ارمنستانی
  • عکس
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • محل اسکان و اقامت متقاضی
  • گواهی سلامت پزشکی

اخذ ویزای ارمنستان با هدف سرمایه گذاری

ویزای ارمنستان

توافق با اتحادیۀ اروپا و توافق نامه‌های تجارت آزاد باعث شده تا سرمایه‌گذاری در کشور ارمنستان محبوبیت زیادی پیدا کند. این کشور به بازارهای مختلفی دسترسی دارد به همین علت فرصت‌های متنوعی را برای سرمایه گذاری ایجاد می‌کند. سرمایه گذاری‌های اتفاق افتاده در این کشور بار مالیاتی کمی در جهان دارد و از انعطاف پذیری بالایی برخوردار می‌باشد. واحد پول ملی در ارمنستان «درام» بوده و صنایع اصلی آن برش فلزات، برش و پردازش الماس و ماشین آلات است. از مهم‌ترین مزایای سرمایه‌گذاری در ارمنستان می‌توان به تضمین سرمایه، کاهش ریسک عدم بازگشت پول، شرایط مناسب و حمایت از سرمایه گذاران خارجی، مزایای مالیاتی، مجوز در خصوص واردات بدون سهمیه بندی، امکان ثبت شرکت بدون تأخیر و وجود نیروی کار ماهرِ تحصیل کرده و کم حقوق اشاره کرد. برای سرمایه گذاری در ارمنستان می‌توان از طریق سرمایه‌گذاری مستقیم، ثبت شرکت، خرید اوراق قرضه در ارمنستان یا سرمایه گذاری از طریق خرید مستغلات و املاک اشاره کرد. سرمایه گذاری مستقیم در این کشور بخش‌های اصلی شامل انرژی، خدمات هتل داری، ارتباطات از راه دور یا حمل و نقل هوایی را شامل می‌شود. افرادی که برای ثبت شرکت در ارمنستان اقدام می‌کنند بعد از ۴۵ روز کاری، اقامت این کشور را برای یک سال به دست می‌آورند. بعد از ۲ تا ۴ بار تمدید این اقامت و تسلط به زبان ارمنی، امکان ثبت درخواست اقامت ارمنستان وجود خواهد داشت.

شرایط اخذ ویزای ارمنستان برای بازدید از آن

افرادی که با هدف بازدید از آشنایان، اهداف گردشگری، درمان یا پزشکی، کسب و کار یا اقامت کوتاه مدت قصد ورود به ارمنستان را دارند باید از ویزای ویزیتور استفاده کنند. ویزای ویزیتور به صورت یک بار ورود یا مولتیپل انتری می‌باشد. بر اساس توافق‌های انجام شده متقاضیان ایرانی یا عضو اتحادیۀ اروپا برای ورود به این کشور از اخذ ویزا معاف هستند‌. ایرانیان با ارائۀ پاسپورت معتبر می‌توانند از این کشور دیدن کنند. متقاضیان کشورهای دیگر از سه طریق درخواست ویزا حین ورود، درخواست ویزای الکترونیک یا درخواست ویزا از طریق سفارت کشور ارمنستان می‌توانند درخواست ویزای توریستی خود را ثبت کنند.

اخذ ویزای ارمنستان با ازدواج

ویزای ارمنستان

تا چند سال گذشته در صورتی که فردی با یک شهروند ارمنستانی ازدواج می‌کرد، می‌توانست صرف نظر از تسلط به زبان، قوانین یا فرهنگ ارمنستان پاسپورت این کشور را دریافت کند. امروزه برای جلوگیری از سوء استفاده، قوانین سخت‌گیرانه‌تری برای این ویزا وجود دارد. در ارمنستان قوانین محکمی برای عدم ازدواج با محارم نزدیک یا عدم ازدواج با یک فرد غیر صالح وضع شده است.
ازدواج رسمی و قانونی صرفاً در ادارات ثبت وزارت دادگستری ارمنستان و ادارۀ ثبت امکان پذیر می باشد. افرادی که اقامت ارمنستان را ندارند از طریق اقامت موقت می‌توانند فرآیند ثبت ازدواج را انجام دهند. اگر فردی با یک تبعۀ ارمنی ازدواج کرده باشد، ۱ سال اقامت موقت و ۵ سال اقامت دائم خواهد داشت. افرادی که تابعیت ارمنستان را به دست می‌آورند برای ورود به کشورهایی مانند ایران، روسیه یا چین به ویزا احتیاج ندارند. این کشور پیرو تابعیت دوگانه می‌باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص ویزا ۱۰۰% تضمینی ارمنستان می‌توانید با مؤسسۀ آرمان من تماس بگیرید.

مهاجرت به ارمنستان با تولد فرزند

اخذ ویزای ارمنستان از طریق تولد فرزند بسیار سریع و آسان است. این کشور تابع اصل خون می‌باشد. افرادی که پاسپورت ارمنستان را دارند به صورت رسمی شهروند این کشور شناخته شده و از امتیازات شهروندی بهره‌مند می‌شوند. اگر کودکی در کشور ارمنستان متولد شود و والدین او تابعیت ارمنی داشته باشند آن کودک نیز تابع این کشور می‌شود. افرادی که بدون تابعیت ارمنستان فرزند خود را در این کشور به دنیا می‌آورند از پاسپورت ارمنستانی برای فرزند خود بهره‌مند نخواهند شد.

شرایط لازم برای اقامت دائم ارمنستان

ویزای ارمنستان

برای اخذ اقامت دائم ارمنستان متقاضیان باید شرایط زیر را داشته باشند:

  • داشتن اقامت قانونی در ارمنستان و حداقل ۳ سال زندگی در این کشور
  • آشنایی با قوانین رسمی جمهوری ارمنستان
  • آشنایی و تسلط به زبان ارمنی

افرادی که همسر آن‌ها شهروند ارمنستان است یا افرادی که پدر و مادر ارمنی دارند خیلی راحت‌تر می‌توانند برای اخذ ویزای ارمنستان اقدام کنند.

بررسی هزینه‌های سفر به ارمنستان

گردشگرانی که قصد سفر به ارمنستان را دارند، می‌توانند به صورت شخصی یا از طریق تورهای گردشگری به این کشور سفر کنند. برای اقامت در ارمنستان می‌توان از منازل شخصی یا هتل‌ها استفاده کرد. هزینۀ محل اقامت با توجه به متراژ یا نوع محله متفاوت است. برای حمل و نقل در این کشور گزینه‌های مختلفی مانند اتوبوس برقی، اتوبوس، مینی بوس، مترو، تاکسی یا مارشروتکا وجود دارد.
هزینۀ مترو برای مسافران حدوداً ۵۰ درام است. اغلب مراکز گردشگری و تفریحی ارمنستان هزینۀ ورودی دارند. موزۀ تاریخی ارمنستان که جزء محبوب‌ترین جاذبه‌های گردشگری این کشور می باشد به ازای هر فرد حدوداً ۲۰۰۰ درام دریافت می‌کند. پارک آبی این کشور برای بزرگسالان مبلغی حدود ۴۰۰۰ درام را تعیین کرده است. هزینۀ ورود به گالری ملی ارمنستان حدوداً ۱۵۰۰ درام می‌باشد. هزینۀ سفر به این کشور با توجه به نرخ دلار و درام، زمان سفر، نوع سفر و دیگر موارد ذکر شده متغیر است.

مهم‌ترین مزیت‌های مهاجرت به ارمنستان

ویزای ارمنستان

شهروندان ارمنستانی بسیار مهمان نواز هستند. مهاجرانی که وارد این کشور می‌شوند خیلی سریع با دیگر شهروندان ارتباط برقرار می‌کنند. در میان دیگر کشورهای جهان ارمنستان ارزان قیمت بوده و کیفیت خدمات و محصولاتش خوب است. این کشور بسیار آرام و امن می‌باشد. درصد کلاهبرداری، جرم و جنایت و خشونت در این کشور بسیار پایین می باشد. از لحاظ تاریخی و فرهنگی اتفاقات ناگوار بسیاری در ارمنستان رخ داده به‌عنوان مثال می‌توان به ضررهای اقتصادی، زلزله یا قتل عام‌های مختلف اشاره کرد. ارمنستان اولین کشوری است که به «مسیحیت» روی آورد و کلیساها قدیمی و زیبایی دارد که امروزه جزء جاذبه‌های گردشگری آن محسوب می‌شود. سیستم بهداشت عمومی در ارمنستان رایگان بوده و جراحان پلاستیک درجۀ یکی در آنجا حضور دارند. فرصت‌های اقتصادی ارمنستان محدود است. یادگیری زبان ارمنی بسیار دشوار می باشد و یکی از دغدغه‌های مهاجرت به این کشور است. تسلط شهروندان ارمنستانی به زبان انگلیسی بسیار محدود بوده و مهاجران قبل از اخذ ویزای ارمنستان باید زبان رسمی آن‌ها را یاد بگیرند تا دچار مشکل نشوند. یکی از معایب زندگی در ارمنستان «تبعیض جنسیتی» است که به زنان و دختران آزادی زیادی نمی‌دهد.

جمع بندی

کشور ارمنستان نسبت به ایران کوچک‌تر بوده و جمعیت کم‌تری دارد. در حال حاضر ارمنستان از روابط خوبی با کشورهای دنیا به جز آذربایجان و ترکیه دارد. اقتصاد این کشور وابسته به سرمایه گذاری می‌باشد، این امر باعث شده تا اخذ ویزای ارمنستان از نوع سرمایه‌گذاری محبوبیت زیادی در میان مهاجران داشته باشد. مشاغل مرتبط با آی تی محبوبیت زیادی در این کشور دارد. ارمنستان برای افرادی که به دنبال یک زندگی و محیط آرام هستند بسیار مناسب است. برای مهاجرت به این کشور روش‌های متنوعی وجود دارد. شما می‌توانید برای آگاهی بیشتر در این خصوص از طریق شمارۀ تماس 41276-021 یا  پر کردن صفحۀ فرم مشاوره با مؤسسۀ آرمان من تماس بگیرید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا