عمومی

چگونه رزومه خود برای اپلای را قوی کنیم

امروزه اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های برتر دنیا در بین دانشجویان بسیار رایج شده است. افراد زیادی علاقه‌مندند تحصیلات خود را در بهترین دانشگاه‌های جهان سپری کنند. مسلماً اخذ مدرک از دانشگاه‌های برتر جهان، راهی جهت دستیابی به موفقیت تحصیلی و کاری افراد در آینده می‌باشد. اپلای کردن برای دانشگاه‌های مختلف دنیا مراحل مشخصی دارد. از تلاش جهت دستیابی به نمرات و رتبۀ علمی بالا گرفته تا جمع‌آوری مدارک لازم، همگی اهمیت ویژه‌ای دارند. راهنمای اپلای به شما کمک می‌کند تا از تمامی این مراحل آگاهی کامل داشته باشید. ارائۀ رزومۀ تحصیلی قوی جزء مدارک مهم جهت اپلای از دانشگاه‌های مختلف محسوب می‌شود. با ارائۀ رزومۀ تحصیلی قوی می‌توانید شانس خود را جهت پذیرش افزایش دهید. حال سؤال اینجاست که چگونه رزومه خود برای اپلای را قوی کنیم؟ در این مطلب از سایت مؤسسۀ آرمان من تصمیم گرفتیم به سؤال شما در این زمینه پاسخ دهیم. تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

راهنمای اپلای و مفهوم اپلای

work-strong-resume-apply

سالانه هزاران دانشجو با اهداف مختلف تحصیلی راهی کشورهای اروپایی، آسیایی و آمریکایی می‌شوند. این روزها موضوع مهاجرت تحصیلی طرفداران بسیاری دارد. به کلیۀ اقداماتی که سبب پذیرش از دانشگاه‌های مختلف می‌شود اصطلاحاً اپلای می‌گوییم. اقدام جهت اپلای از بزرگ‌ترین تصمیمات زندگی هر فرد به شمار می‌رود. شرایط اپلای از دانشگاه‌ها و کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است. هر دانشگاه پارامترهای خاصی جهت پذیرش دانشجویان در نظر گرفته است. به همین دلیل باید به اطلاعات محدود آشنایان اکتفا نکنید. تحقیقات کامل انجام داده و با افراد با تجربه در این زمینه مشورت کنید. در این راه ممکن است با سؤال و تردیدهای گوناگونی روبه‌رو شوید. یکی از خدمات مهم مؤسسۀ آرمان پرشین خاورمیانه پذیرش تضمینی می‌باشد. در صورت تمایل می‌توانید با همکاران ما در ارتباط باشید.
انتخاب دانشگاه مناسب جهت ادامۀ تحصیل اهمیت بسیاری دارد. دانشگاه مدنظرتان را از جهات مختلف بررسی کنید. برخی کشورها شرایط سخت‌تری جهت صدور ویزای تحصیلی در نظر گرفته‌اند. به عنوان مثال شهروندان اروپایی خیلی راحت‌تر می‌توانند جهت اخذ پذیرش در یک دانشگاه اروپایی اقدام کنند. مسلماً این کار برای دانشجویان غیر اروپایی سخت‌تر خواهد بود. سعی کنید به این نکته نیز توجه داشته باشید. پس از انتخاب دانشگاه، نوبت جمع‌آوری مدارک مورد نیاز است. در ادامه مهم‌ترین مدارک جهت پذیرش را به شما معرفی می‌کنیم.

راهنمای اپلای و مهم‌ترین مدارک برای اپلای خارج از کشور

job-strong-resume-apply

شاید یکی از مهم‌ترین سؤالات متقاضیان تحصیل در دانشگاه‌های خارج از کشور، چگونگی جمع‌آوری مدارک برای اپلای باشد. آشنایی با این مدارک اهمیت فراوانی دارد. برخی مدارک عمومی برای پذیرش متقاضیان در تمامی مقاطع تحصیلی و رشته‌های مختلف مورد نیاز هستند. از جمله این مدارک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مدارک تحصیلی به صورت ترجمه شده
  • ارائۀ گذرنامه با حداقل ۶ ماه اعتبار
  • رزومۀ تحصیلی (CV)
  • توصیه نامه (LOR)
  • فرم تقاضانامه
  • انگیزه نامه (SOP)
  • ارائۀ مدرک زبان در صورت نیاز
  • مدارک شناسایی متقاضی

رزومۀ تحصیلی (CV) چیست؟

رزومۀ تحصیلی در بین افراد با عنوان (CV) شناخته می‌شود. رزومۀ تحصیلی (CV) از مهم‌ترین مدارک متقاضیان جهت ارائه به دانشگاه مورد نظر است. بنابراین باید تمام تلاش خود را جهت ارائۀ رزومه‌ای مؤثر انجام دهید. مسئولان پذیرش دانشگاه‌ها باید با مطالعۀ رزومۀ متقاضیان در مدت زمان کوتاهی درک کلی از توانایی‌ها و قابلیت‌های علمی آن‌ها به دست آورند. رزومۀ هر فرد می‌تواند شایستگی او را جهت درخواست پذیرش برای رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر اثبات کند. برای درک بهتر این موضوع دانشجویی در مقطع دکترای مهندسی پزشکی را تصور کنید. شما باید از رزومۀ این فرد بفهمید آیا حداقل شرایط لازم برای پذیرش در این مقطع تحصیلی را دارد یا خیر. مسئولان پذیرش دانشگاه‌ها با ارزیابی مقدماتی متقاضیان توسط رزومه، دربارۀ پذیرش یا عدم پذیرش آن‌ها تصمیم‌گیری می‌کنند. چگونه رزومه خود برای اپلای را قوی کنیم. راهنمای اپلای به این سؤال شما پاسخ می‌دهد. اگر سؤالی در این زمینه دارید می‌توانید با مشاوران متخصص ما در مؤسسۀ آرمان من از طریق فرم مشاورۀ رایگان در ارتباط باشید. آن‌ها اطلاعات کافی را به شما ارائه می‌دهند.

چگونه رزومه خود برای اپلای را قوی کنیم؟

thinking-strong-resume-apply

اهمیت رزومۀ تحصیلی (CV) بر هیچ کس پوشیده نیست. اگر متقاضی تحصیل در خارج از کشور هستید، یکی از اصلی‌ترین مدارک برای ارائه به دانشگاه مورد نظر رزومۀ تحصیلی است. جهت تأثیرگذاری بیشتر یک رزومه باید نقاط قوت، مهارت‌ها و پتانسیل خود را به طور کامل بیان کنید. مسلماً مسئولان پذیرش دانشگاه‌های برتر مانند هاروارد، تورنتو و مک گیل اهمیت ویژه‌ای برای رزومۀ تحصیلی دانشجویان قائل هستند.
یک رزومۀ تحصیلی خوب باید تصویری واضح از توانمندی‌های فرد به نمایش بگذارد. جهت تأثیرگذاری هرچه بیشتر رزومه سعی کنید، در عین خلاصه بودن، نقاط قوت خود را به بهترین شکل ممکن بیان کنید. خیلی از دانشجویان با ارائۀ رزومۀ غیر استاندارد و ناقص فرصت طلایی تحصیل در دانشگاه مورد علاقه‌شان را از دست داده‌اند. یک رزومۀ اصولی مؤثر دارای متنی قوی و قواعد نوشتاری درست می‌باشد.

راهنمای اپلای و نکات طلایی جهت تأثیرگذاری رزومه

جهت نگارش درست و تأثیرگذاری رزومه باید نکاتی را در نظر بگیریم. برخی از این نکات به شرح زیر است:

  • به طور حتم کارشناسان پذیرش سؤالاتی دربارۀ شما در ذهن دارند. سعی کنید رزومۀ خود را با ساختاری منظم و جذاب نگارش کنید. برای این منظور سابقۀ کاری مرتبط با رشتۀ تحصیلی، توانمندی‌های علمی و پژوهشی، قابلیت‌های اجتماعی و افتخارات بین‌المللی خود را در یک ساختار مناسب توضیح دهید.
  • با توجه به تعداد بالای درخواست متقاضیان جهت پذیرش، مسئولان فرصت کمی جهت مطالعۀ رزومۀ تحصیلی دارند. سعی کنید رزومۀ خود را تا حد ممکن خلاصه بنویسید. یک رزومۀ تأثیرگذار علاوه بر مختصر بودن، موارد لازم را به بهترین شکل بیان می‌کند.
  • در نوشتن رزومه، سوابق کاری مرتبط با رشتۀ تحصیلی خود را به گونه‌ای مثبت شرح دهید.
  • یک رزومۀ مملوء از اشکالات نگارشی هیچ گونه جذابیتی برای افراد ندارد. حتماً چند بار رزومۀ خود را بررسی کرده و اشتباهات آن را اصلاح کنید.
  • بهترین رزومۀ تحصیلی با ادبیات رسمی نوشته می‌شود.
  • قسمتی از رزومۀ خود را به مقالات و مطالب چاپ شده اختصاص دهید. با استفاده از مقالات و کتاب‌های منتشر شده می‌توانید رزومۀ خود را تقویت کنید.
  • اغلب پژوهشگران در تلاشند تا با انتشار مقالات در ژورنال‌های معتبر امتیاز بیشتری کسب کنند. مقالات چاپ شده در ژورنال‌های بین‌المللی شانس شما را جهت پذیرش افزایش می‌دهد.
  • باید در قسمت‌های مختلف رزومه ترتیب زمانی معکوس رعایت شود. به عنوان مثال اگر سوابق تحصیلی خود را می‌نویسید، از آخرین مدرک تحصیلی شروع به نوشتن کنید.
  • عنوان‌ها و زیر عنوان‌ها را در تمامی رزومه به صورت یکسان رعایت کنید.
  • توجه داشته باشید در محتوای رزومه تناقضی وجود نداشته باشد. به تاریخ‌ها حتماً دقت کنید.
  • ویژگی‌های خاص و شاخص خود را ذکر کنید.
  • جهت خوانایی بیشتر رزومه، سوابق تحصیلی و پژوهشی خود را به صورت مختصر و بولد نشان دهید.
  • از نوشتن کلمات کلیشه‌ای مانند سخت کوش، با استعداد، منظم و فعال بپرهیزید. مسئولان علاقه‌ای به خواندن جملات تکراری ندارند.
  • سعی کنید در نگارش رزومه صداقت را رعایت کرده و از بزرگنمایی جلوگیری کنید.

کمیته‌های پذیرش در یک رزومۀ تحصیلی به چه مواردی توجه دارند؟

writing-strong-resume-apply

مسئولان پذیرش دانشگاه پرونده‌های بسیاری را تاکنون مطالعه کرده‌اند. علاوه بر رعایت نکاتی که گفته شد، به شما توصیه می‌کنیم روی سوابق تحصیلی خود تمرکز ویژه‌ای داشته باشید. سعی کنید تمرکز اصلی خود را به تجربیات آکادمیک اختصاص دهید. در نوشتن یک رزومه از عبارات محکم و کلمات مناسب استفاده کنید. با این روش می‌توانید توجه خواننده را به خود جلب کنید. اگر کارآموزی و برنامۀ داوطلبانه‌ای داشته‌اید، شرح دهید. لیست کامل مدارک خود را در رزومه درج کنید. نگارش رزومه باید به گونه‌ای باشد تا مسئولان پذیرش جهت اپلای دانشجو مجاب شوند.

راهنمای اپلای و بخش‌های اصلی یک رزومۀ تحصیلی

معمولاً یک رزومۀ تحصیلی مناسب از چند بخش بسیار مهم تشکیل شده است. این بخش‌ها به شرح زیر می‌باشند:
اطلاعات شخصی: معمولاً اطلاعات شخصی متقاضیان با فونت بزرگ‌تر نسبت به دیگر مطالب رزومه نوشته می‌شود. در این بخش اطلاعاتی از قبیل نام کامل، آدرس، شمارۀ تماس و آدرس ایمیل درج می‌شوند. اگر وب سایت شخصی مرتبط با رشتۀ تحصیلی‌تان دارید، در این بخش بنویسید.
سوابق تحصیلی: در این قسمت فهرستی از دوره‌های تحصیلی و تاریخ‌های فارغ‌التحصیلی را درج کنید. اگر در یک مقطع تحصیلی خاص رتبه برتر شده‌اید، حتماً در رزومه ذکر کنید. توجه داشته باشید، ترتیب زمانی معکوس در این بخش رعایت شود.
سابقۀ اشتغال: سابقۀ اشتغال مرتبط با رشتۀ تحصیلی‌تان را عنوان کنید. این بخش شامل موارد گپ تحصیلی، مشاغل پاره وقت، کارآموزی، تجربیات تحقیقاتی و دوره‌های کوتاه مدت خارج از کشور می‌باشد.
سابقۀ تدریس: اگر سابقۀ تدریس دارید، نام مؤسسه و وظایف خود را بیان کنید.
مقالات: اگر در دوران تحصیل یا بعد از فارغ‌التحصیلی مقاله‌ای را منتشر کرده‌اید، آن را ذکر کنید. چاپ مقالات در ژورنال‌های بین‌المللی، روزنامه‌ها، وبلاگ‌ها و خبرنامه‌ها مهارت‌های شما را برجسته می‌کند.
افتخارات حرفه‌ای و جوایز: در این بخش دستاوردها، جوایز و تقدیر نامه‌های ارزشمند خود را ذکر کنید. معمولاً افتخارات و جوایز به ترتیب اهمیت بیان می‌شوند.
ارائۀ کنفرانس: در صورت ارائۀ کنفرانس نام، مکان و تاریخ کنفرانس را ذکر کنید.
فعالیت‌های مرتبط با رشتۀ تحصیلی: عضویت در گروه‌های علمی و تحقیقاتی و انجمن‌های علمی نشان‌دهندۀ علاقه و تلاش شما جهت همکاری در زمینۀ مطالعاتی می‌باشد. در صورت وجود حتماً آن را در رزومۀ خود شرح دهید.
سرگرمی‌ها و علایق: در صورت تمایل می‌توانید از سرگرمی‌ها و علایق خود در اوقات فراغت بنویسید. برخی سرگرمی‌ها به طور غیر مستقیم با رشتۀ تحصیلی شما مرتبط هستند.
مهارت‌ها: در این بخش می‌توانید مهارت‌های مختلف خود را مانند مدارک زبان، مهارت‌های کامپیوتر و تسلط به نرم افزارهای مختلف را بیان کنید. این بخش می‌تواند شانس شما جهت پذیرش را افزایش دهد.

تفاوت رزومه (CV) انگیزه نامه (SOP) و توصیه نامه (LOR) در چیست؟

دربارۀ رزومۀ تحصیلی (CV) به طور کامل صحبت کردیم. جهت تکمیل مدارک خود برای اپلای بهتر است آشنایی مختصری با انگیزه نامه (SOP) و توصیه نامه (LOR) نیز داشته باشید. انگیزه نامه (SOP) یکی دیگر از مدارک مهم جهت اخذ پذیرش تحصیلی است. در نوشتن انگیزه نامه باید به زبان دانشگاه مورد نظر تسلط داشته باشید. در انگیزه نامه معمولاً علایق و اهداف متقاضیان به صورت واضح شرح داده می‌شود. ارائۀ انگیزه نامۀ مناسب به مسئولان دانشگاهی کمک می‌کند تا به برنامۀ مورد علاقه، پیگیری و توانایی‌های متقاضیان پی ببرند.
به عبارتی می‌توان گفت: متقاضیان در انگیزه نامه (SOP) دربارۀ هدف خود از تحصیل در رشته، دانشگاه و کشور محل تحصیل صحبت می‌کنند. توصیه نامه (LOR) نیز نظر یک استاد یا متخصص دربارۀ دانشجو می‌باشد. توصیه نامه جایگاه علمی یک فرد را از دیدگاه یک کارشناس یا استاد بیان می‌کند. اکثر دانشگاه‌ها اهمیت زیادی برای توصیه نامه قائل هستند. توصیه نامه راهی مطمئن جهت ارزیابی متقاضیان جهت اپلای است. تعداد توصیه نامۀ مورد نیاز برای دانشگاه به شرایط پذیرش دانشگاه مورد نظر بستگی دارد. بهتر است توصیه نامه (LOR) از طرف استادی که جایگاه علمی برجسته‌ای دارند، ارائه گردد. توصیه نامه‌ها به صورت محرمانه و روی سربرگ مخصوص اساتید دانشگاهی نوشته می‌شوند.

جمع بندی

امروزه افراد بسیاری علاقه‌مندند جهت به دست آوردن جایگاه علمی بالاتر و دستیابی به اهداف تحصیلی، در بهترین دانشگاه‌های جهان تحصیل کنند. این روزها موضوع اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های برتر، بین دانشجویان رایج است. تحصیل در کشورهای خارجی و کسب تجربه‌های گوناگون برای همۀ ما جذاب است. مسلماً این راه سختی‌های خاص خود را دارد. یکی از چالش‌ها چگونگی اخذ پذیرش تحصیلی است. رزومۀ تحصیلی قوی به شما کمک می‌کند شانس خود را جهت پذیرش در دانشگاه مورد علاقه‌تان افزایش دهید. بنابراین باید بدانیم چگونه رزومه خود برای اپلای را قوی کنیم. در این مقاله به طور کامل دربارۀ راهنمای اپلای و چگونگی نگارش رزومۀ مؤثر صحبت کردیم. اگر سؤالی در این زمینه دارید همکاران ما در مؤسسۀ آرمان من آمادۀ مشاورۀ رایگان به شما عزیزان هستند. می‌توانید از طریق فرم مشاورۀ رایگان و یا شماره تلفن 41276-021 با همکاران ما در ارتباط باشید.

4/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. ۱۷ ساله هستم در استان اردبیل،ایران زندگی میکنم من به زبان های انگلیسی و ترکی استانبولی و روسی و کره‌ای و عربی و فرانسوی و اسپانیایی و ایتالیایی و آلمانی و ژاپنی و چینی مسلطم در رشته بسکتبال هم مدال دارم و در رشته شنا هم مدال دارم در بوکس دارنده کمر زرد هستم به ربات سازی و کمی برنامه نویسی مسلطم در سال های اخیر هم معدلم بالای ۱۹ بود و در تیزهوشان درس میخونم و ساز سنتور و پیانو و گیتار و کالیمبا میزنم مکعب روبیک رو میتونم زیر ۱۰ ثانیه حل کنم در حال حاضر هم دارم یه ورزش رزمی و زبان جدیدی رو دنبال میکنم بنظرتون میتونم بورسیه تحصیلی رو برای کشور المان بگیرم؟

    1. میشا عزیز

      درود

      رزومه شما بسیار عالی هست. باید بتوانید برای تمام مواردی که ذکر کردید مدرک موثق به همراه ترجمه ارائه دهید. در این صورت میتوانید برای تحصیل خود بورسیه دریافت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا