لیست دانشگاه های فنلاند
داشتن اطلاعات کافی در مورد دانشگاههای کشوری که قصد ادامۀ تحصیل دارید، امر بسیار مهمی است که نقش مؤثر آن نیز بر هیچ کسی پوشیده نیست. پیدا کردن بهترینها همیشه کمی دشوار بوده است چرا که در هر مطلبی ممکن است چند مورد از بهترینها را پیدا کنید و سردرگم شده، که به راستی کدام از آنها بهترین هستند. به همین دلیل ما در ادامۀ این مقاله لیست دانشگاه های فنلاند را برای شما جمع آوری نموده تا به راحتی از میان آنها، آنچه که برایتان مناسبتر است انتخاب کنید. اما پیش از آنکه به سراغ این فهرست برویم، خوب است بدانید، برای اینکه به کشور دیگری برای ادامۀ تحصیل سفر کنید، لازم است ابتدا ویزای تحصیلی آن کشور را اخذ نمایید. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد اخذ ویزای تحصیلی به وب سایت مؤسسۀ آرمان من مراجعه نموده و تمام مراحل اخذ ویزای تحصیلی را مطالعه نمایید.
آشنایی با کشور فنلاند
کشور فنلاند در قسمت شمال اروپا و در منطقۀ اسکاندیناوی واقع شده است. از لحاظ مساحت، این کشور هشتمین کشور بزرگ اروپا شناخته شده است. فنلاند دارای قدرت اقتصادی بسیار بالایی بوده و سطح رفاه اجتماعی در این کشور نیز بسیار بالاست.
شهر هلسینکی پایتخت کشور فنلاند بوده و دارای دانشگاههای بسیار معتبری در سرتاسر دنیاست. گفتنی است که نرخ بیکاری در این کشور تنها 8.1 درصد بوده و تورم اعلام شده در فنلاند نیز 0.21 درصد است.
این کشور از لحاظ بهداشت و سلامت در درجۀ بسیار بالایی قرار دارد و مردم برای هزینههای درمانی خود هیچ هزینهای پرداخت نمیکنند، چرا که این دولت معتقد است که سرمایۀ هر کشوری سلامت جامعۀ در آن است. این کشور برای علم و دانش اهمیت ویژهای قائل شده و فضای تحصیلی را با بهترین امکانات میآراید. به همین دلیل دانش آموزان و دانشجویان در این کشور علاقۀ زیادی به ادامۀ تحصیل دارند. در پایان لازم است بدانید که مردم در این کشور به دو زبان فنلاندی و سوئدی صحبت میکنند.
چرا تحصیل در فنلاند؟
پیش از آنکه به سراغ لیست دانشگاه های فنلاند برویم باید از خود بپرسید که چرا فنلاند را باید برای ادامۀ تحصیل انتخاب کنید. در این بخش ما دلایلی را برای مهاجرت تحصیلی به این کشور ارائه میدهیم:
تحصیل در کلیۀ رشتههای دکتری و نیز فوق دکتری در این کشور کاملاً رایگان است. پس اگر قصد ادامۀ تحصیل در این مقاطع را دارید، میتوان گفت بهترین گزینۀ پیش روی شما کشور فنلاند با تحصیل رایگان است و جالبتر اینکه به پذیرفته شدگان حقوق ماهیانه نیز پرداخت خواهد شد.
رشتههای هنر، مهندسی و علوم انسانی در دانشگاههای فنلاند از کیفیت آموزشی بسیار بالایی برخوردار هستند و در حد رشتههای پزشکی بر روی آنها کار خواهد شد.
بسیاری از دانشگاههای کشور فنلاند تماماً مورد تأیید وزارت علوم کشور ماست. برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد دانشگاههای کشور فنلاند به وب سایت دانشگاههای مورد تأیید وزارت علوم فنلاند مراجعه نمایید.
فرصتهای شغلی بسیار مناسبی که در این کشور پس از اتمام تحصیل خواهید داشت، میتواند یک دلیل مطلوب برای انتخاب کشور فنلاند برای ادامۀ تحصیل باشد.
دانشگاه های فنلاند
حال که با کشور فنلاند آشنا شدید، اگر مقصد شما این کشور است، بهتر است با دانشگاههای معروف و معتبر در این کشور آشنا شوید و رشتۀ مورد علاقۀ خود را در میان آنها جستجو نمایید. گفتنی است که در این کشور بیش از 50 مرکز آموزش عالی تحت نظر وزارت علوم فعالیت میکنند. در زیر لیست دانشگاه های فنلاند را برای شما بازگو کردهایم:
1- دانشگاه هلسینکی
در واقع، بهترین و محبوبترین دانشگاه فنلاند، هلسینکی بوده و در سال 1460 میلادی تأسیس شد. این دانشگاه در شهر تورکو واقع شده و از سال 1829 فعالیت خود را به طور رسمی آغاز کرده است. اکنون حدود 22500 دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که حدوداً 60 درصد آنها در مقطع کارشناسی هستند. دروس در مقطع کارشناسی در دانشگاه هلسینکی به زبان فنلاندی ارائه میشوند، اما در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دو زبان فنلاندی و انگلیسی میتوانید آموزش ببینید.
در این دانشگاه رشتههای متعددی ارائه میشود که عبارتند از: دندان پزشکی، مردم شناسی، فلسفه، ارتباطات رسانه، جغرافیا، زبان شناسی، علوم تربیتی و آموزشی، مطالعات محیطی، مطالعات توسعه، روان شناسی، تاریخ و ادبیات زبان انگلیسی، تاریخ، باستان شناسی، کشاورزی، جنگلداری و پزشکی.
2- دانشگاه UTU
در لیست دانشگاه های فنلاند عنوان یکی دیگر از برترین دانشگاهها، متعلق به این دانشگاه است. این دانشگاه نیز در شهر تورکو در سال 1920 تأسیس شد و در حال حاضر در میان دانشگاههای برتر دنیا در ردۀ 250 قرار گرفته است. اکنون حدود 12 هزار نفر دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که از میان آنها 53 درصد در مقطع کارشناسی و بقیه در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری درس میخوانند.
دروس در مقطع کارشناسی در دانشگاه UTU به زبان فنلاندی تدریس میشوند، اما تحصیل در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به زبان انگلیسی نیز مقدور است، به همین دلیل تعداد دانشجویان بین المللی در مقطع کارشناسی در این دانشگاه کمتر است.
برترین و بهترین رشته در این دانشگاه، رشتۀ پرستاری بوده که در جایگاه 29 در رتبه بندی جهانی قرار گرفته است. از دیگر رشتههای مناسب در این دانشگاه میتوان به رشتههای آموزش و علوم تربیتی، زبانهای پیشرفته، دندان پزشکی، حقوق، علوم زیستی، پزشکی، فیزیک، اقتصاد و نجوم اشاره نمود.
3- دانشگاه آلتو
یکی دیگر از دانشگاههای برتر در فهرست دانشگاههای معتبر در کشور فنلاند، دانشگاه آلتو است که مقام دوم را در این کشور کسب کرده است و در رتبه بندیهای جهانی، مقام 127 را گرفته است. مؤسس این دانشگاه هرگو آلوار هنریک بوده که یکی از بزرگترین معماران این کشور محسوب میشد.
در دانشگاه آلتو حدود 70 درصد دانشجویان در مقطع کارشناسی مشغول به تحصیل هستند. جالب است بدانید دانشجویان در مقطع دکتری در این دانشگاه، اگر نظر استاد راهنمای خود را جلب نمایند، میتوانند حقوق ماهانه دریافت کنند.
از بهترین رشتهها در این دانشگاه میتوان رشتۀ هنر و طراحی را نام برد که در رتبه بندی جهانی دارای جایگاه 6 است. از دیگر رشتههای ارائه دهنده توسط دانشگاه آلتو میتوان، علوم مواد، مدیریت کسب و کار، مهندسی الکترونیک، شیمی، علوم کامپیوتری و مهندسی مکانیک را نام برد.
4- دانشگاه ییواسکیلا
این دانشگاه در لیست دانشگاه های فنلاند یکی دیگر از دانشگاههای برتر بوده که در شهر ییواسکیلا و در سال 1934 میلادی ساخته شد. حدوداً ده هزار نفر در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که از میان آنها 57 درصد در مقطع کارشناسی و 43 درصد دیگر در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول به تحصیل هستند. تعداد دانشجویان بین المللی در این دانشگاه بسیار پایین بوده، به طوری که از 57 درصد، تنها 5 درصد دانشجویان بین المللی هستند.
در میان رشتههای ارائه شده در این دانشگاه، رشتههای ریاضیات، آموزش و علوم تربیتی، نجوم و فیزیک بهترین رشتهها هستند که رتبۀ بسیار مناسبی در جهان دارند.
5- دانشگاه TUT
این دانشگاه در رتبۀ 409 جهانی قرار گرفته و در شهر تامپره در سال 1965 میلادی تأسیس شد. رشتۀ مهندسی الکترونیک در این دانشگاه دارای رتبۀ 151 و بهترین رشته در این دانشگاه است. در حال حاضر 15000 نفر در این دانشگاه ادامۀ تحصیل میدهند و در میان آنها 51 درصد در مقطع کارشناسی و 49 درصد آنها در مقطعهای کارشناسی ارشد و دکتری تحصیل میکنند. دروس در این دانشگاه به زبان فنلاندی ارائه شده و با توجه به سختی این زبان، دانشجویان بین المللی کمی در این دانشگاه دیده میشود.
برترین رشتهها در این دانشگاه، نجوم، فیزیک و علوم کامپیوتر بوده است و علاقه مندان به این رشتهها اغلب این دانشگاه را برای ادامۀ تحصیل انتخاب میکنند.
6- دانشگاه فنلاند شرقی
این دانشگاه در لیست دانشگاه های فنلاند هشتمین دانشگاه محسوب شده که دارای رتبۀ 499 جهانی نیز است. حدوداً 11700 نفر در دانشگاه فنلاند شرقی مشغول به تحصیل هستند و 51 درصد از آنها در مقطع کارشناسی درس میخوانند.
رشتۀ پرستاری را میتوان برترین رشته در این دانشگاه دانست. رشتههای دیگری مانند، داروسازی و داروشناسی، آموزش و علوم تربیتی، کشاورزی و جنگلداری، پزشکی، مطالعات محیطی و علوم زیستی نیز در این دانشگاه از جایگاههای مطلوبی برخوردار هستند.
7- دانشگاه آبو آکادمی
این دانشگاه یکی دیگر از دانشگاههای مطرح و برتر در کشور فنلاند است. این دانشگاه حدود پنج هزار دانشجو و همچنین 515 کارمند است. دانشگاه آبو آکادمی رشتههای بسیار زیادی را ارائه میدهد:
تصویربرداری پزشکی، فناوری اطلاعات، مهندسی فرآیند و پایدار، زبان فنلاندی، زبان و ادبیات فرانسه، حقوق بشر و حقوق بین الملل، زبان و ادبیات آلمانی، فیزیک، ریاضیات، شیمی، زبان و ادبیات روسی، زبان و ادبیات انگلیسی، علوم زیستی و بسیاری دیگر از رشتهها را در این دانشگاه میتوانید مشاهده نمایید. لازم به ذکر است که چنانچه قصد تحصیل در این دانشگاه به زبان فنلاندی و یا سوئدی داشته باشید، هیچ هزینهای بابت شهریۀ دانشگاه از شما اخذ نخواهد شد و شما میتوانید به صورت کاملاً رایگان در این دانشگاه تحصیل کنید.
8- دانشگاه تورکو
این دانشگاه یکی دیگر از بهترین دانشگاهها در لیست دانشگاه های فنلاند است که دارای رتبۀ جهانی 287 بوده است. دانشگاه تورکو در منطقۀ تاریخی شهر تورکو و در سال 1920 میلادی تأسیس شد. دانشگاه تورکو همچنین دارای دانشکدههایی در شهرهای پوری، رائوما و سالو است.
9- دانشگاه فناوری تامپر
این دانشگاه در رشتههای مهندسی و علوم طبیعی سرآمد بوده و دارای رتبۀ بسیار بالای جهانی است. از نقاط قوت این دانشگاه میتوان تعامل با مرکزهای تحقیقاتی و همچنین شبکههای بین المللی دانست. دانشگاه تامپر از زمان تأسیس خود با بازار و صنعت در ارتباط بوده و در سال در رتبه بندیهای جهانی جایگاه 366 را کسب کرده است.
10- دانشگاه علمی و کاربردی هام
قدمت این دانشگاه به سال 1840 میلادی برمیگردد و امروزه بیش از 700 دانشجوی بین المللی در آن مشغول به تحصیل هستند. دانشگاه هام در لیست دانشگاه های فنلاند جزء برترینها قرار گرفته است و رشتههای زیر را در مقاطع مختلف ارائه میدهد:
هنر و علوم انسانی، کشاورزی، شیلات، جنگلداری و دامپزشکی، تجارت، مهندسی ساخت و ساز، فناوری اطلاعات و فناوری ارتباطات
دانشگاههای متعدد دیگری نیز در کشور فنلاند وجود دارند که از لحاظ کیفیت آموزشی و رتبه بندی جهانی در جایگاه مطلوبی قرار دارند و شما میتوانید با مراجعه به سایت هر کدام از این دانشگاهها، اطلاعات مفیدی در رابطه با تاریخچه و رشتههای ارائه شده، به دست آورید.
چند نکته دربارۀ تحصیل در فنلاند
پیش از آنکه به سراغ اقدامات لازم برای دریافت پذیرش دانشگاه مورد نظر بروید، این نکات را دنبال کنید، دانستن نکات ریزی در مورد تحصیل در فنلاند برای شما خالی از لطف نخواهد بود:
-
اولین نکته این است که تحصیل در دانشگاههای کشور فنلاند به زبان فنلاندی رایگان است.
-
از سال 1397 به بعد، به دانشجویان دانشگاههای فنلاند ارز دانشجویی تعلق میگیرد.
-
برای پذیرش در رشتههای پزشکی در دانشگاههای مختلف فنلاند باید آزمون ورودی را شرکت کرده و نمرۀ قبولی در آن کسب کنید. توجه داشته باشید که این آزمون تنها به زبان فنلاندی برگزار میشود.
-
دانشجویانی که پذیرش تحصیلی از این دانشگاهها را دریافت نمایند مجاز به کار به مدت 25 ساعت در هفته خواهند بود.
-
برای ارائۀ درخواست تحصیل در فنلاند نیازی به ارسال مدارک به صورت جداگانه به تمام دانشگاهها نیست.
-
مدارک ارسالی به دانشگاههای کشور فنلاند باید ترجمۀ رسمی شده باشند.
-
نمرۀ سطح زبان برای ارائۀ درخواست پذیرش دانشجویی، آیلتس 6 به بالاست.
-
اخذ ویزای تحصیلی فنلاند به معنی اجازۀ اقامت مدت دار است و تضمینی برای اخذ اقامت دائم در این کشور وجود ندارد.
-
ویزای دانشجویی این کشور یکساله بوده و برای اینکه بتوانید آن را تمدید نمایید، باید 45 واحد درسی و دو ترم را با موفقیت پشت سر بگذارید.
-
چنانچه در مدت اقامت دانشجویی در این کشور دچار محکومیت کیفری شوید، تمام درخواستهای اقامتی شما لغو خواهد شد .
جمع بندی
در این مطلب شما را به طور کامل با کشور فنلاند و لیست دانشگاه های فنلاند آشنا کردیم. با این امید که بتوانید قدمی در این راه گذاشته و در رشتۀ تحصیلی خود در یکی از این دانشگاهها ادامۀ تحصیل دهید. چنانچه در این مسیر نیازمند راهنمایی و مشاورۀ رایگان بودید، میتوانید با مراجعه به وب سایت مؤسسۀ اعزام دانشجو آرمان من کلیۀ مطالب مفید در مورد امور مهاجرت را مطالعه نمایید. همچنین اگر سؤال و یا مشکلی داشتید میتوانید از طریق پل ارتباطی 41276-021 با مشاورین و کارشناسان زبدۀ ما در تماس باشید تا تمام راهنماییهای لازم در این امور را به شما ارجاع دهند.
سلام وقتتون بخیر
برای گذراندن مستر هم نیاز به نمره زبان انگلیسی هست؟
فاطمه عزیز
به مای آرمان خوش آمدید
بله برای خواندن مقطع مستر باید مدرک زبان معادل با حداقل نمره مورد درخواست در کورس را داشته باشید.