مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا
اگر قصد ادامۀ تحصیل در کشور آمریکا را دارید، باید برای دریافت ویزای خود به سفارت آمریکا در یکی از کشورهای همسایه مراجعه نمایید. پیش از رفتن به سفارت باید شرایط لازم را فراهم کنید و همچنین آمادۀ پاسخ به سؤالات آنها در مصاحبه باشید تا بتوانید به راحتی ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید. در این مطلب ما قصد داریم شرایط مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا و همچنین سؤالاتی که ممکن است از متقاضیان پرسیده شود را توضیح دهیم، اما در واقع فرق نمیکند که شما قصد دریافت کدام نوع ویزای آمریکا را داشته باشید، در هر صورت در مصاحبه سؤالاتی از شما پرسیده میشود. اگر واجد شرایط باشید باید در مصاحبۀ حضوری در کنسولگری آمریکا شرکت داشته باشید.
برای اطلاع از نحوۀ عمل در روند اخذ ویزای تحصیلی میتوانید با مراجعه به وب سایت اعزام دانشجو آرمان من، اطلاعات کاملی را در این مورد دریافت نمایید و از مشاوران این مؤسسه راهنمایی بگیرید.
روند مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا
همانطور که گفتیم برای مصاحبۀ حضوری باید به سفارت ایالت متحدۀ آمریکا در کشورهای همسایه بروید در ابتدا باید توجه داشته باشید که اگر مدارک و اسناد شما ناقص باشد، برای مصاحبه پذیرفته نخواهید شد. پس مدارک خود را به دقت تهیه کنید و همه چیز را از پیش کاملاً آماده نمایید. به محض رسیدن شما به سفارت، مأمورین امنیتی پاسپورت شما را خواهند گرفت و بعد از بررسیهای امنیتی برای شما یک رمز مصاحبۀ ویزا میدهند. پس از آن فرآیند انگشت نگاری انجام میشود.
بعد از انگشت نگاری و تأیید اثر انگشت شما، باید در سالن انتظار بمانید تا نوبت مصاحبه شما فرا برسد. زمانی که نوبت شما میرسد باید از یک پنجرۀ ضد گلوله با مصاحبهگر صحبت کنید، این کار از طریق یک میکروفن نصب شده بر روی شیشۀ پنجره انجام میشود و از طریق یک شکاف در شیشه میتوانید اسناد و مدارک خود را به او تحویل بدهید.
حال مصاحبه کننده از شما سؤالاتی میپرسد که شما باید با صداقت تمام و اطمینان خاطر به آنها پاسخ بدهید. هدف از انجام این مصاحبه تأیید اطلاعاتی است که قبلاً ارائه کردهاید. در مورد سؤالات مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا در بخشهای بعدی توضیحات بیشتری خواهیم داد.
آماده شدن برای مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا
پیش از انجام مصاحبه باید فرم درخواست ویزای تحصیلی آمریکا با کد (DS-160) را پر کرده باشید. این فرم به زبان انگلیسی ارائه شده و شما نیز باید به زبان انگلیسی فرم را پر کرده و امضا کنید. باید به تمام سؤالات مندرج در فرم پاسخ دهید، در غیر این صورت آن فرم تأیید نخواهد شد. در روند اخذ ویزای تحصیلی آمریکا توجه داشته باشید که یکی از ضروریترین شروط برای دریافت این ویزا، اعتبار پاسپورت شماست. پاسپورت شما باید از تاریخ ورودتان به آمریکا حداقل 6 ماه اعتبار داشته باشد.
کارمندان سفارت برای اعطاء ویزای تحصیلی آمریکا باید به اندازۀ کافی قانع شده باشند که شما با چه هدفی قصد ادامۀ تحصیلی در این کشور را دارید و آیا شرایط لازم را جهت دریافت این نوع ویزا دارید؟ همچنین بودجۀ فرد یکی از مهمترین عوامل در تأیید ویزای تحصیلی است.
برای موفقیت در مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا باید آمادگی لازم را داشته باشید، داشتن این آمادگی میتواند کلید اصلی موفقیت در این مصاحبه باشد. همانطور که گفته شد تمام فرمهای مربوطه را پر کرده و همراه خود داشته باشید و به نکات زیر در جهت داشتن آمادگی کامل برای مصاحبه توجه کنید:
-
همه چیز را مرور نمایید
برای داشتن آمادگیهای لازم جهت مصاحبۀ حضوری، در ابتدا باید مدارک و اسناد لازم را مرور کنید و مطمئن شوید که تمام آنها را همراه خود دارید. تمام پاسخهایی که به پرسشهای داخل فرم دادهاید را مرور کنید. ارقام مالی، تاریخچۀ مهاجرت و تاریخ بازدید شما از مکانهای مختلف میتواند در ذهن مصاحبهگر تصویر واضحی از شخصیت شما ایجاد کند.
-
نحوۀ پوشش
گفتن حقیقت تأثیر مستقیمی در تصمیم فرد مصاحبهگر دارد. اگر یک لباس منظم و محافظه کارانه داشته باشید، مأمور مصاحبه بهتر میتواند به شما اعتماد کند تا اینکه یک تیشرت با کلی زیورآلات مختلف داشته باشید. اینها عواملی هستند که مصاحبهگر را در مورد سبک و نحوۀ زندگی شما کنجکاو میکند و گاهاً ممکن است به این دلایل مصاحبۀ شما را تأیید نکند و ریجکت شوید.
-
وقت شناس بودن
توجه داشته باشید طوری برنامه ریزی کنید که پیش از ساعت مقرر در سفارت آماده باشید. چرا که در روز مصاحبه متقاضیان در صف منتظر میمانند. اگر دیر برسید حتی ممکن است وقت مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا را از دست بدهید.
-
به صحبتهای مقامات کنسولگری گوش دهید
در ابتدا زمانی که برای مصاحبه به سفارت مراجعه میکنید، یکی از کارمندان پاکت اسناد و فرمهایی که همراه دارید را بررسی میکند تا مطمئن شود تمام مدارک را با خود به همراه دارید، سپس میزان هزینۀ باقیمانده را باید پرداخت کنید. برای پرداخت هزینه باید دلار آمریکا و یا واحد پول رایج کشور استقرار سفارت را داشته باشید. در این راه به صحبتها و راهنماییهایی که افسران سفارت به شما ارائه میدهند به دقت گوش کنید.
مدارک لازم برای مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا
حتماً سعی داشته باشید یک ساعت و نیم پیش از ساعت مقرر شده در سفارت باشید تا دچار شتابزدگی نشوید، در این موقعیت شما باید مدارکی را با خود به همراه داشته باشید که در زیر نام برده شده اند:
- اسناد و مدارک دانشگاهی به همراه ترجمۀ آنها
- شناسنامه و ترجمۀ شناسنامه
- کارت ملی به همراه ترجمه
- Research plan
- رزومه
- فرم I-20
- رسید پرداخت سویس فی( SEVIS Fee)
- نامۀ تعیین وقت مصاحبه که از قبل برای شما ایمیل شده است.
- رسید پرداخت هزینۀ وقت مصاحبه
- مدارک دال بر تمکن مالی مطلوب
- تعیین وضعیت نظام وظیفه برای آقایان
- اسناد مربوط به ازدواج و شناسنامه و ترجمه شناسنامۀ همسر
- با به همراه داشتن تمام این مدارک میتوانید با مصاحبهگر رو به رو شده و مصاحبۀ خود را به انجام برسانید.
سفارتهای آمریکا برای انجام مصاحبه
همانطور که میدانید، دولت آمریکا در ایران هیچ سفارت خانهای ندارد، اما برای شهروندان ایرانی سه سفارت خانه در کشورهای همسایه را انتخاب کرده است:
- سفارت آمریکا در شهر دبی از امارات متحدۀ عربی
- سفارت آمریکا در شهر ایروان در کشور ارمنستان
- سفارت آمریکا در آنکارا از کشور ترکیه
در کشورهای دیگر نیز شما میتوانید به سفارت آمریکا مراجعه کنید، اما این سه سفارت اصلیترین سفارتها برای ایرانیان است چرا که فقط در این سه سفارت، افسران سفارت به زبان فارسی صحبت میکنند، پس اگرمیخواهید که مصاحبۀ فارسی داشته باشید بهتر است به این سفارت خانهها مراجعه نمایید.
سؤالات مصاحبۀ سفارت آمریکا
در هنگام مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا افسر مصاحبه از شما سؤالات متعددی میپرسد تا مطمئن شود تمام اطلاعاتی که ارائه کردید صحیح و دقیق بوده است. ازجمله سؤالاتی که در روز مصاحبه از شما پرسیده میشود:
- هدف شما از مهاجرت و سفر به آمریکا چیست؟
- آیا قبلاً به این کشور سفر کردهاید؟
- آیا دوست و یا خویشاوندی در کشور آمریکا دارید؟
- در کدام ایالت از آمریکا اقامت خواهید داشت؟
- علت سفر شما در این زمان به آمریکا چیست؟
- مدت اقامت شما در این کشور چقدر خواهد بود؟
- آیا به تنهایی سفر میکنید یا همراه با خود دارید؟
- فکر میکنید که اقامت در این کشور برای شما چه مقدار هزینه دارد؟
- در حال حاضر شغل شما چیست و میزان درآمد شما به چه صورت است؟
- بودجۀ سفر و اقامت شما توسط چه کسی تأمین میشود؟ و در واقع اسپانسر سفر شما کیست؟
- آیا قصد دارید در آمریکا اقامت دائم داشته باشید؟
- چطور تضمین میکنید که پس از اتمام ویزای تحصیلی به کشور خود بازمیگردید؟
این سؤالات از جمله سؤالات رایجی بود که نه تنها در هنگام مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا از متقاضیان پرسیده میشود، بلکه برای اخذ هر نوع ویزا در آمریکا این سؤالات ممکن است پرسیده شود. شما باید با آرامش و اعتماد به نفس به سؤالات گوش داده و به آنها پاسخ درست دهید تا بتوانید در مصاحبه موفق شده و ویزای تحصیلی این کشور را دریافت کنید. توجه داشته باشید که مدت زمان مصاحبۀ شما یک الی سه دقیقه زمان میبرد پس در این تایم کم بهتر است که خونسردی خود را به طور کامل حفظ کنید.
جمع بندی
در این مطلب شما را با شرایط و نحوۀ برگزاری مصاحبه ویزای دانشجویی آمریکا آشنا کردیم. حال دانستید که در هنگام مراجعه به سفارت باید چه کارهایی انجام دهید و همچنین سؤالات رایج پرسیده شده توسط مأمورین سفارت را برای شما آورده ایم تا با نحوۀ سؤالات آشنا شده و آمادگیهای لازم را جهت انجام یک مصاحبۀ موفقیت آمیز داشته باشید. چنانچه در این راه نیاز به مشاورۀ بیشتری دارید، میتوانید با پر کردن فرم مشاورۀ رایگان در وب سایت مؤسسۀ آرمان من، از کارشناسان مجرب مؤسسه راهنمایی بخواهید. آنها شما را از جزئیات دقیق هر مرحله آگاه میکنند. همچنین با شمارۀ تلفن 41276-021 میتوانید با متخصصان و مشاورین مؤسسۀ مهاجرتی آرمان من در تماس باشید و سؤالات و انتقادات خود را از این طریق به گوش مؤسسه برسانید. هدف از ایجاد این مشاوره، ایجاد اعتماد به نفس و راهنمایی شما عزیزان تا انتهای مسیر مهاجرت است.