عمومی

بهترین کشور برای تحصیل در رشته حقوق کجاست؟

تحصیل در خارج از کشور برای دانشجویان رشتهٔ حقوق فرصتی طلایی است. خواندن حقوق در خارج از کشور فرصت‌های شغلی و اجتماعی فوق‌العاده‎ای برایتان خلق می‌کند. حقوق یکی از رشته‎های دانشگاهی اصلی است و تقریباً همه دانشگاه‌های بین‌المللی آن را ارائه می‌کنند. همین انتخاب کشور و دانشگاه محل تحصیل را دشوار می‌کند. شناخت بهترین کشور برای تحصیل در رشتهٔ حقوق می‌تواند مراحل مهاجرت تحصیلی را برایتان ساده‌تر کند. در این مطلب بهترین کشورها برای خواندن حقوق را معرفی می‌کنیم. با ما همراه باشید.

statue-Top-Countries-Study-Law

هر کشور سیستم حقوقی و قضایی خاص خودش را دارد. سیستم و قوانین برای پاسخگویی به نیازهای به ‌روز جوامع مرتب در حال تغییر هستند. با این وجود، ادامهٔ تحصیل در رشتهٔ حقوق در خارج فرصت‌های زیادی در اختیار دانشجویان و فارغ‌التحصیلان این رشته قرار می‌دهد. شما بلافاصله بعد از فارغ‌التحصیلی نمی‌توانید در کشور خودتان یا کشورهای دیگر در مشاغل حقوقی یا قضایی استخدام شوید. اما علیرغم زمان بیشتری که باید برای ورود به بازار کار صرف کنید، چند گام از رقبا و همکاران‌تان جلوتر خواهید بود.

مؤسسهٔ اعزام دانشجو آرمان من با بیش از ۱۵ سال تجربه در زمینۀ اعزام دانشجو به خارج می‌تواند بهترین همراه و مشاور شما در انتخاب رشتهٔ تحصیلی، کشور مقصد و دانشگاه باشد. فرصت مشاورهٔ رایگان در مؤسسهٔ آرمان من را از دست ندهید.

ادامه تحصیل در رشته حقوق در خارج کشور

قبل از معرفی بهترین کشور برای تحصیل رشتهٔ حقوق بهتر است کمی درباره جزئیات و نکات تحصیل این رشته در خارج صحبت کنیم. قبل از هرچیز باید بدانید در هر کشور، قانون و حقوقی آموزش داده می‌شود که بر آن کشور حاکم است. پس قبل از انتخاب محل تحصیل باید بدانید در آن کشور نظام حقوق عرفی حاکم است یا حقوق مدنی. این مورد تأثیر زیادی در مسیر تحصیلی و آیندهٔ شغلی شما خواهد داشت.

حقوق به عنوان یکی از دشوارترین رشته‌های علوم انسانی شناخته می‌شود. بدیهی است که تحصیل حقوق در خارج یا بهترین دانشگاه‌های دنیا، این دشواری را چند برابر می‌کند. ساختار آموزش حقوق در کشورها و دانشگاه‌های مختلف، متفاوت است. بنابراین قبل از انتخاب یک کشور یا دانشگاه بهتر است شناخت خوبی از ساختار و برنامه‌های آموزشی مقصد تحصیلی‌تان پیدا کنید.

اگر بعد از فارغ‌التحصیلی قصد مهاجرت شغلی دارید، باید در انتخاب کشور دقت بیشتری کنید. مراحل و نحوهٔ ورود به بازار کار رشتهٔ حقوق در کشورهای مختلف، متفاوت است. بنابراین باید مراحل ورود به شغل وکالت در کشور مقصد را بررسی کنید و این نکته را هم در انتخاب محل تحصیل در نظر داشته باشید. اگر هم قصد ورود به بازار کار داخلی را دارید، باید بدانید با تحصیل در خارج از کشور، ورود به بازار کار بیشتر طول خواهد کشید. چون در این شرایط باید دوره‌های داخلی را هم بگذرانید.

مزایای تحصیل در رشته حقوق در خارج کشور

  • با سیستم‌های قضایی و حقوقی کشورهای مختلف آشنا خواهید شد.
  • آشنایی با سیستم قضایی و حقوقی کشورها دیگر، دید بهتری نسبت به قانون کشور خودتان و اصول اساسی رشتهٔ حقوق به شما می‌دهد.
  • فرصت تحصیل در زیرشاخه‌های متنوع حقوق از جمله حقوق تجارت، حقوق کیفری، حقوق بین‎الملل، حقوق بشر، حقوق تطبیقی و موارد دیگر را خواهید داشت.
  • امکان کسب تجربه و کارورزی در سیستم‌های قضایی و حقوقی مختلف را پیدا می‌کنید.
  • تجربه بین‌المللی و مهارت‌های زبانی از جمله قابلیت‌هایی است که در حین تحصیل و بدون صرف هزینه و وقت اضافی کسب خواهید کرد.
  • بعد از فارغ‌التحصیلی، فرصت‌های شغلی بیشتر و بهتری در انتظارتان خواهد بود. تجربهٔ تحصیل و فعالیت در سیستم حقوقی کشورهای دیگر، فرصت کار در شرکت‌های بین‌المللی و تراز اول را به شما می‌دهد. به ‌ویژه اگر در رشته حقوق تجارت تحصیل کرده باشید، فرصت‌های شغلی داخلی و بین‌المللی زیادی پیش رویتان خواهد بود.

بهترین کشور برای تحصیل در رشته حقوق

کشورهای انگلیسی زبان معمولاً به عنوان بهترین کشورها برای تحصیل حقوق شناخته می‌شوند. دلیلش هم تاریخچۀ طولانی این کشورها در اجرا و آموزش حقوق عرفی است. نظام حقوقی یک سوم کشورهای جهان براساس نظام حقوقی عرفی است و این مزیتی مهمی برای کشورهای انگلیسی زبان محسوب می‌شود. با این وجود معیار اصلی در انتخاب بهترین کشورها برای خواندن حقوق، رتبه‌بندی دانشگاه‌های آن کشور در رشته‌های حقوق است. هر ساله، رتبه‌بندی دانشگاه‎های برتر جهان در رشته‌های مختلف از سوی نشریات و مؤسسات معتبر منتشر می‌شود. رشتهٔ حقوق هم به عنوان یکی از رشته‌های مادر، یکی از مهمترین موضوعات این رتبه‌بندی‌هاست.

معیارهای کلی رتبه‎بندی دانشگاه‌ها برای رشته‌های حقوق مشابه معیارهای رتبه‌بندی‌ دانشگاه‎های جهان است. با این وجود برای هر رشتهٔ تحصیلی، یک سری معیارهای خاص نیز وجود دارد که با توجه به ماهیت آن رشته مشخص می‌شوند. رتبه‌بندی سالانهٔ نشریهٔ آموزش عالی تایمز یکی از معتبرترین رتبه‌بندی‌های دانشگاهی است. ما هم برای انتخاب بهترین کشور برای تحصیل در رشته‎های مختلف حقوق، بیش از هر چیز تعداد دانشگاه‎های هر کشور در رده‎های بالای این رتبه‌بندی را در نظر گرفته‌ایم. به این ترتیب هرچه تعداد دانشگاه‎های برتر یک کشور در رتبه‌بندی رشتهٔ حقوق بیشتر باشد، آن کشور شانس بیشتری برای قرار گرفتن در لیست برترین کشورها را دارد.

آمریکا

campus-Top-Countries-Study-Law

آمریکا یکی از بهترین کشورها برای تحصیل در خارج از کشور است. علاوه بر سیستم آموزش عالی بی‌نظیر، ده‌ها دانشگاه برتر و معتبر نیز دارد. همین به تنهایی می‌تواند آمریکا را به کشوری ایده‌آل برای تحصیل در رشتهٔ حقوق تبدیل کند. در کنار این مزایای آموزشی، آمریکا محل تلاقی فرهنگ‌های مختلف است. همین بستر چند فرهنگی زمینهٔ آشنایی دانشجویان با فرهنگ‌های مختلف را فراهم می‌کند.

ادامهٔ تحصیل در رشته‌های حقوق در آمریکا تفاوت مهمی با سایر کشورها دارد. حقوق در دانشگاه‌های آمریکا، یک رشتهٔ دانشگاهی حرفه‌ای محسوب می‌شود که معادل مدرک کارشناسی است. برای ورود به دوره‌های آموزشی حرفه ای حقوق در دانشگاه‌های این کشور، باید مدرک لیسانس (معادل چهار سال تحصیل دانشگاهی) داشته باشید. بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه‌های آمریکا در رشتهٔ حقوق، مدرک جی دی (Juris Doctor) یا دکتری حرفه‌ای دریافت خواهید کرد. این مدرک معادل اولین درجهٔ تخصصی عالی در حقوق است. بعد از دریافت این مدرک از نظام آموزشی امریکا نمی‌توانید بلافاصله وارد بازار کار حقوق در کشور خودمان (و اکثر کشورهای دنیا) شوید. با این وجود، این مدرک در اکثر مؤسسه‌های بین‌المللی ارزش بالایی دارد.

اگر آمریکا را برای تحصیل در رشتهٔ حقوق انتخاب کنید، فرصت‌های شغلی و کارآموزی بسیار خوب و متنوعی خواهید داشت. تجربیات شغلی که در دورهٔ حضور در این کشور کسب خواهید کرد، آمادگی و اعتماد به‌ نفس شما را برای حضور در محیط‌های کاری و حرفه‌ای افزایش می‌دهد. اگر هم قصد مهاجرت داشته باشید، مدرک حقوق دانشگاه‌های آمریکا شانس‌تان برای پیدا کردن شغل مناسب با درآمد خوب را بیشتر می‌کند.

بهترین دانشگاه‌های آمریکا در رشته حقوق

علاوه ‌بر این، برخی از مهمترین و برترین دانشگاه‎های رشتهٔ حقوق هم در این کشور قرار دارند. این یکی از مهمترین مزیت‌های آمریکا برای دانشجویان حقوق است و می‌تواند آمریکا را به بهترین کشور برای تحصیل حقوق تبدیل کند. در رتبه‌بندی نشریهٔ آموزش عالی تایمز، سه‌ تا از پنج دانشگاه برتر رشته‌های حقوق از کشور ایالات متحده هستند. در ده‌ تای اول هم شش نماینده دارد. این در حالی است که در کل رتبه‌بندی ۱۵۰‌تایی هم چهل دانشگاه از کشور آمریکا وجود دارند. 

دانشگاه استنفورد در رتبه‌بندی رشتهٔ حقوق نشریهٔ آموزش عالی تایمز، در رتبۀ اول قرار گرفته است. این دانشگاه در رتبه‌بندی دانشگاه‌های QS هم در رتبۀ پنجم است (در این رتبه‌بندی هم سه‌ دانشگاه از پنج‌تای اول از کشور آمریکا هستند). دانشگاه‌ شیکاگو، دانشگاه ییل، دانشگاه دوک و دانشگاه هاروارد هم به ترتیب در رتبه‌های چهارم، پنجم، ششم و نهم قرار دارند. در آمریکا، رشتهٔ حقوق براساس نظام حقوقی عرفی یا همان کامن لا تدریس می‌شود. اکثر دانشگاه‌های برتر این کشور این نظام حقوقی را آموزش می‌دهند اما در برخی ایالت‌ها، نظام‌های حقوقی دیگری آموزش داده می‌شود. 

انگلستان

UK-Top-Countries-Study-Law

کشور انگلستان دارای یکی از طولانی‌ترین تاریخچه‌های تدریس حقوق است. انگلستان یکی از قدیمی‌ترین نظام‌های قضایی مدرن را دارد. این کشور مبدأ نظام حقوقی عرفی یا common law است که در یک سوم کشورهای جهان اجرا می‌شود. همین را می‌توان مهمترین مزیت تحصیل حقوق در انگلستان دانست. بنابراین می‌توانید آموزه‌های دانشگاهی این کشور را در کشورهای انگلیسی زبان و بسیاری دیگر از کشورهای دنیا به‌ کار بگیرید. حقوق عرفی هستهٔ اصلی دوره‌های دانشگاهی حقوق در انگلستان را تشکیل می‌دهد. با این وجود در کنار مبانی حقوق، ابعاد مختلف نظام حقوقی انگلستان را نیز یاد می‌گیرید. این شانس مقایسهٔ این نظام حقوقی با نظام‌های قضایی سایر کشورها را نیز به شما می‌دهد. در کنار اینها با موضوعاتی مثل حقوق اتحادیهٔ اروپا، حقوق بشر اروپا و حقوق بین‌المللی نیز آشنا خواهید شد.

همهٔ اینها فرصت تبدیل شدن به وکیلی کارآزموده را در اختیارتان می‌گذارد. ضمن اینکه با خواندن حقوق در انگلستان، طیف وسیعی از مهارت‌ها و دانش‌های علوم مرتبط با حقوق را نیز آموزش می‌بینید. این مهارت‌ها مستقیماً با حقوق مرتبط نیستند اما تسلط بر آنها، در دوران حرفه‌ای کمک زیادی به شما خواهد کرد. به‌طور کلی، سیستم آموزش حقوق در انگلستان طوری طراحی شده که دانشجویان را برای رویایی با چالش‌های متفاوت و متعدد نظام‌های حقوقی آماده می‌کند. گذشته از نظام آموزشی باسابقه و در عین حال به‌روز، دانشگاه‌های انگلستان هم از برترین دانشگاه‌های حقوق هستند. این دانشگاه‌ها آنقدر اعتبار دارند که به تنهایی می‌توانند انگلستان را به بهترین کشور برای تحصیل حقوق تبدیل کنند. جالب است بدانید بسیاری از شخصیت‌های تاریخی و حقوقی مهم،  از جمله ماهاتما گاندی در دانشگاه‌های این کشور تحصیل کرده‌اند.

بهترین دانشگاه‌های انگلستان در رشته حقوق

در رتبه‌بندی نشریهٔ آموزش عالی تایمز برای رشتهٔ حقوق، انگلستان بیشترین تعداد دانشگاه را به خود اختصاص داده است (۴۱ دانشگاه). چهارتا از ده دانشگاه اول این رتبه‌بندی در انگلستان قرار دارند. دانشگاه‌های کمبریج، دانشگاه آکسفورد، دانشگاه کالج لندن و مدرسهٔ اقتصاد و علوم سیاسی لندن به ترتیب برترین دانشگاه‌های انگلستان برای تحصیل حقوق هستند. علیرغم تمام این مزایا، تحصیل حقوق در انگلستان کمتر از سایر کشورها طول می‌کشد. علتش هم سیستم آموزشی متفاوت این کشور است. اگر بعد از مهاجرت تحصیلی قصد بازگشت به کشور خودتان را دارید، این مزیت مهمی محسوب می‌شود. اکثر دانشجویان بین‌المللی در دو دورهٔ کارشناسی و کارشناسی ارشد حقوق شرکت می‌کنند. با این وجود، تنوع دوره‌ها و مقاطع رشته‌های حقوق در انگلستان بسیار متنوع است و قدرت انتخاب زیادی به شما می‌دهد.

بدیهی است فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه‌های این کشور در بازار کار هم به نفع‌تان خواهد بود. نظام آموزشی انگلستان (به‌ویژه در حوزهٔ حقوق) طوری طراحی شده که نه تنها ورود به بازار کار را برایتان تسهیل می‎کند، بلکه شما را نسبت به رقبایتان چند قدم پیش می‌اندازد. دانش حقوقی و مهارت‌های مرتبطی که آموخته‌اید، رویارویی با چالش‌های وکالت را برایتان ساده‌تر خواهد کرد. ضمن اینکه با مدرک حقوق از انگلستان می‌توانید در حوزه‌های دیگری غیر از وکالت نیز مشغول به کار شوید. 

اگر دربارهٔ انتخاب رشته یا دانشگاه تردید دارید، از خدمات پذیرش تضمینی با ضمانت بازگشت وجه مؤسسهٔ آرمان من استفاده کنید. مشاوران مؤسسه‌ٔ ما با اشراف کامل روی شرایط پذیرش دانشگاه‌های معتبر، بهترین‌ها را به شما معرفی می‌کنند.

استرالیا

university-Top-Countries-Study-Law

استرالیا هم یکی دیگر از کشورهای انگلیسی زبان است که مقصد خوبی برای دانشجویان حقوق محسوب می‌شود. این کشور در سایر رشته‌ها نیز در زمرهٔ مقاصد محبوب برای مهاجرت تحصیلی قرار می‌‌گیرد و دانشجویان بین‌المللی زیادی دارد. این یعنی در هر رشته‌ای که انتخاب کنید، از فواید تعامل و هم‌زیستی با فرهنگ‌های مختلف بهره‌مند خواهید شد. یکی از مزایایی که می‌تواند استرالیا را به بهترین کشور برای تحصیل در رشتهٔ حقوق تبدیل کند، سبک آموزش حقوق در دانشگاه‌های این کشور است. دانشجویان حقوق در استرالیا، علاوه‌ بر یادگیری اصول حقوقی و قضایی مهارت‌هایی مثل استدلال تحلیلی، حل مسئله، ارتباط انسانی، فنون مذاکره و موارد مشابه را هم یاد می‌گیرید. مهارت‌هایی که هر وکیلی به آنها نیاز دارد تا بتواند به‌خوبی از عهده چالش‌های این شغل بربیاید. تنوع و تعداد بالای زیرشاخه‌های حقوق در دانشگاه‌های استرالیا نیز یکی دیگر از مزایای تحصیل در این کشور است. این تنوع به شما اجازه می‌دهد رشتهٔ تحصیلی یا واحدهای درسی را متناسب با اهداف شغلی مدنظرتان انتخاب کنید. به این ترتیب دستیابی به اهداف شغلی‌تان هم ساده‌تر خواهد شد.

اعتبار مدرک تحصیلی حقوق از دانشگاه‌های استرالیا در بازار کار نیز به نفعتان خواهد بود. مدارک تحصیلی حقوق دانشگاه‌های استرالیا در بسیاری از کشورهای جهان مورد قبول است و امکان ورود فوری شما به بازار کار را فراهم می‌کند. ضمن اینکه تحصیل به زبان انگلیسی (آن هم در کشوری مهاجرپذیر با فرهنگ‌های متنوع) حضور در شرکت‌های بین‌المللی را برایتان تسهیل خواهد کرد.

بهترین دانشگاه‌های استرالیا در رشته حقوق

اگر استرالیا را برای تحصیل در رشتهٔ حقوق انتخاب کنید، انتخاب دانشگاه برایتان دشوار نخواهد بود. چون این کشور نیز دانشگاه‌های معتبر زیادی در رشته‌های حقوق دارد. پراکندگی این دانشگاه‌ها در سطح کشور هم خوب است و شانس تحصیل در شهرهای مختلف را خواهید داشت. در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۱ نشریهٔ آموزش عالی تایمز برای رشته‌های حقوق، دانشگاه ملبورن استرالیا در رتبۀ ۱۱ قرار دارد. این بالاترین رتبه بین تمام دانشگاه‌های استرالیاست.

البته ۱۵ دانشگاه دیگر هم از استرالیا در این رتبه‌بندی قرار دارند که نشان از اعتبار و موفقیت رشته‌های حقوق در این کشور دارد. دانشگاه نیو ساوت ولز سیدنی، دانشگاه سیدنی، دانشگاه ملی استرالیا و دانشگاه کوئینزلند بعد از دانشگاه ملبورن بهترین رتبه‌ها را به خودشان اختصاص داده‌اند. آموزش حقوق در دانشگاه‌های استرالیا دو نوع اصلی دارد: آموزش تئوری و آموزش عملی که هرکدام مدرک تحصیلی متفاوتی دارند و کارکردشان متفاوت است. در دوره‌های آموزش تئوری یا آکادمیک می‌توانید دو مدرک لیسانس حقوق (LLB) و دکتری حرفه‌ای (JD) را کسب کنید. محتوای درسی این دوره‌های تحصیلی شامل جنبهٔ علمی و نظری حقوق است. این دو مدرک علاوه‌ بر استرالیا، در بسیاری از کشورهای جهان (به ‌ویژه کشورهای انگلیسی زبان) پذیرفته می‌شود. اما برای اینکه بتوانید به عنوان وکیل در استرالیا فعالیت کنید، باید دوره‌های آموزش عملی را نیز بگذرانید. بعد از گذراندن این دوره‌ها مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری تخصصی دریافت خواهید کرد که گواهی آمادگی شما برای اشتغال به عنوان وکیل است.

کانادا

Canada-Top-Countries-Study-Law

جای تعجب ندارد که کانادا هم در لیست بهترین کشورها برای تحصیل حقوق قرار بگیرد. برخی از بهترین دانشگاه‌های دنیا در این کشور انگلیسی زبان قرار دارند که حقوق هم یکی از مهمترین حوزه‌های آموزشی آنها محسوب می‌شود. با انتخاب کانادا به عنوان مقصد برای ادامهٔ تحصیل در حقوق از مزایای زیادی برخوردار خواهید شد. مهمترین و منحصر ‌به‎ فردترین این مزایا، امکان تحصیل در کشوری است که نظام حقوقی دوگانه دارد. ایالت کبک در کانادا، نظام حقوقی مدنی را اجرا می‌کند. در سایر مناطق کانادا نیز نظام حقوقی عرفی حاکم است. 

بنابراین اگر دانشگاه شما در ایالت کبک باشد، بعد از سه سال تحصیل مدرک کارشناسی حقوق مدنی دریافت خواهید کرد. اما خارج از این ایالت، مدرک کارشناسی حقوق دریافت می‌کند. البته امروزه اکثر دانشگاه‌های کانادا این مدرک را با دکتری حرفه‌ای یا همان مدرک جی دی حقوق جایگزین کرده‌اند (همانطور که قبلاً گفتیم این مدرک در اکثر کشورهای دنیا معتبر است). به‌ خاطر این سیستم حقوقی دوگانه، اکثر دانشگاه‌ها هر دو نظام حقوقی مدنی و عرفی را آموزش می‌دهند. برنامه‌های آموزشی هم شامل حقوق عمومی، جرم‌شناسی، نگارش متون حقوقی و نگارش قرارداد، کارآموزی و فعالیت‌های فوق برنامه است. تنوع رشته‌های حقوق در کانادا بسیار بالاست و دانشجویان می‌توانند در رشته‌های مختلفی مثل حقوق بین‌الملل، حقوق تجاری، حقوق مالکیت معنوی و موارد مشابه تحصیل کنند.

بهترین دانشگاه‌های کانادا در رشته حقوق

یکی دیگر از مزایای خواندن حقوق در کانادا، اعتبار مدرک و دانشگاه‌های حقوق این کشور است. کانادا در رتبه‌بندی رشتهٔ حقوق دانشگاه‌های نشریهٔ تایمز، ۳۰ نماینده دارد. بهترین دانشگاه کانادا در این رتبه‌بندی، دانشگاه تورنتو با رتبۀ ۱۴ است. دانشگاه‌ مک‌گیل، دانشگاه بریتیش کلمبیا و دانشگاه یورک هم به ترتیب بهترین رتبه‌ها را در بین دانشگاه‎های کانادا دارند. برنامه‌های تحصیلی رشته‌های حقوق در نظام آموزش عالی کانادا طوری تدوین شده که دانشجویان علاوه‌ بر دانش حقوق، مهارت‌هایی مثل حل مسئله، واکنش سریع، تفکر انتقادی و مهارت‌های ارتباطی را نیز فرا بگیرند.

تجربهٔ تحصیل و کارآموزی در کشوری با نظام حقوقی دوگانه و انگلیسی زبان، موقعیتی ایده‌آل برای کسانی است که می‌خواهند وکالت را در خارج کشور یا شرکت‌های بین‌المللی تجربه کنند. اگر چنین چشم‌اندازی برای خودتان در نظر دارید، کانادا بهترین کشور برای تحصیل در رشتهٔ حقوق است. زیرا علاوه‌بر این ویژگی‌ها، صاحب یکی از معتبرترین مدارک تحصیلی در رشته‌های مختلف حقوق است.

کشورهای انگلیسی زبان بهترین‌های رشته حقوق هستند

writing-Top-Countries-Study-Law

همانطور که در ابتدا گفتیم بیش از یک سوم کشورهای جهان، نظام حقوقی عرفی را اجرا می‌کنند که متعلق به کشور انگلستان است. اکثر کشورهای انگلیسی زبان نیز این نظام حقوقی را اجرا و تدریس می‌کنند. بنابراین توصیه ما این است که در وهلهٔ اول سراغ کشورهای انگلیسی زبان بروید. بعد از کشورهایی که در بالا نام بردیم، کشورهای هلند و سنگاپور نیز دانشگاه‌های بسیار معتبری در رشتهٔ حقوق دارند. اگر قصد مهاجرت تحصیلی در رشته‌های حقوقی را دارید، انتخاب کشور و دانشگاه محل تحصیل بسیار مهم است. رقابت برای دریافت پذیرش این رشته در دانشگاه‎های معتبر بسیار بالاست. به همین خاطر توصیه می‌کنیم از مشاوران مؤسسهٔ آرمان من با ۱۵ سال سابقه در زمینهٔ اعزام دانشجو به خارج کمک بگیرید. همین حالا با مشاوران مؤسسهٔ آرمان من تماس بگیرید و مشاوره رایگان دریافت کنید.

شما دوست دارید در چه کشوری حقوق بخوانید؟ نظرات و تجربیات خودتان را با ما و خوانندگان این مطلب به اشتراک بگذارید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا