کانادا

مدت زمان اسپانسرشیپ همسر در کانادا

یکی از دغدغه های افراد هنگام مهاجرت این است که شاید نتوانند همسر و فرزندان خودشان را همراهشان به کشور مورد نظر ببرند. کشور کانادا یکی از کشورهایی است که قوانین بسیار خوبی برای این مسئله دارد و خیال شما را با استفاده از قانون اسپانسرشیپ همسر راحت می کند. به طور کلی قانون اسپانسرشیپ به این صورت است که کسانی که شهروند کانادا هستند یا اقامت دائم این کشور را دارند، در صورت واجد شرایط بودن می توانند والدین، پدر بزرگ و مادر بزرگ، همسر و فرزندان خود که هنوز به سن قانونی نرسیده اند را حمایت کرده و آن ها را نیز به کانادا بیاورند. مهم ترین شرط اسپانسرشیپ همسر در کانادا و سایر افرادی که گفتیم این است که فرد حامی باید آن قدر تمکن مالی داشته باشد که بتواند هزینه های مربوط به نیازهای اولیۀ اقامت و زندگی افراد مورد نظر را بر عهده بگیرد. در ادامه بیشتر با قوانین اسپانسرشیپ همسر آشنا خواهید شد.

اسپانسرشیپ خانواده شامل چه افرادی می شود؟

همان طور که در مقدمه نیز گفتیم اسپانسرشیپ کانادا برای اعضای خانواده شامل افراد زیر می شود:
•    اسپانسرشیپ همسر
•    اسپانسرشیپ والدین یا پدر بزرگ و مادر بزرگ
•    اسپانسرشیپ فرزندان وابسته
•    اسپانسرشیپ سایر افراد واجد شرایط
خبر خوب این است که افرادی که از طریق اسپانسرشیپ وارد کانادا می شوند، می توانند به راحتی در کانادا به کار یا ادامۀ تحصیل بپردازند. ذکر این نکته نیز حائز اهمیت است که قوانین و ماهیت ویزاهای اسپانسرشیپ همسر در کانادا با ویزاهای موقت کانادا متفاوت اند. این نوع ویزاها که به آن‌ها سوپرویزا نیز گفته می شود، زیر مجموعۀ ویزاهای توریستی کانادا می شوند.

اسپانسرشیپ والدین

برای این که بتوانید از طریق اسپانسرشیپ والدین یا پدر بزرگ و مادر بزرگ خود را به کانادا ببرید، باید ابتدا در سیستم انتظار ادارۀ مهاجرت کانادا ثبت نام کنید و منتظر بمانید تا دعوت نامه ای از طرف این اداره برای شما فرستاده شود. در صورت تائید 90 روز فرصت خواهید داشت که پروندۀ مربوط به اسپانسرشیپ را تکمیل نمایید. افرادی که در خارج از کبک هستند باید متعهد شوند که تمامی هزینه های زندگی شامل خوراک، پوشاک، تحصیل و غیره فرد مورد حمایت را تقبل می کنند و بابت این موضوع باید به ادارۀ مهاجرت تعهد دهند. افرادی که در کبک زندگی می کنند، باید همین کار را با ادارۀ مهاجرتی استانی کبک (MIDI) انجام دهند. بین فرد متقاضی و فرد مورد حمایت نیز باید قراردادی امضا شود تا نشان دهد هر دو با میل شخصی این کار را انجام داده و قوانین را به صورت کامل می دانند.

اسپانسرشیپ فرزند

در برخی شرایط یکی از والدین یا هر دو اقامت دائم کانادا یا شهروندی این کشور را دارند و می خواهند از این طریق فرزندان خود را نیز به کانادا بیاورند. در این صورت می توانند از اسپانسرشیپ فرزندان استفاده کنند. شرایط اسپانسرشیپ فرزند شامل موارد زیر است:
•    متقاضی باید حداقل ۱۸ سال سن داشته باشد.
•    متقاضی دارای شهروندی یا اقامت دائم کانادا باشد.
•    باید تعهد دهد که می تواند حداقل برای 10 سال از فرزندش حمایت مالی نماید.
•    متقاضی باید مطمئن باشد که فرزند یا فرزندانش نیازی به کمک های اجتماعی دولت کانادا ندارند.
•    تمامی بندهای توافقنامۀ حمایت از فرزند را باید بپذیرد.
•    در صورتی که متقاضی در کانادا زندگی می کند باید این تعهد را بدهد که بعد از اسپانسرشیپ نیز در کانادا می ماند.

اسپانسرشیپ همسر در کانادا

اسپانسرشیپ همسر در کانادا

به طور کلی یکی از روش های مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج است که شرایط آن در صورت ازدواج راحت تر از سایر مهاجرت ها می باشد. به همین دلیل دریافت ویزای ازدواج برای کشورهای رده بالایی مانند کانادا بسیار رایج و امکان پذیر است. اما هر کشور در این مورد قوانین خاص خودش را دارد. همچنین این قوانین هر ساله بازبینی شده و ممکن است تغییراتی در آن داده شود. با این حال مهاجرت از طریق ازدواج چندان هم ساده نیست و مسیر پر پیچ و خم خودش را دارد. خود مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج روش های مختلفی دارد که یکی از آن ها ازدواج با فرد مقیم کاناداست که می تواند از طریق اسپانسرشیپ همسر در کانادا فرد را به کانادا ببرد. بنابراین اخذ اقامت از طریق ازدواج و قانون اسپانسرشیپ همسر (Spouse Sponsor) تنها در صورتی امکان پذیر است که درخواست دهنده، شهروند قانونی کانادا بوده یا اقامت دائم این کشور را داشته باشد. همچنین به این نکته توجه داشته باشید که این روش برای افرادی واقعاً کارساز است که قصد حقیقی آن ها ازدواج باشد، نه این که تنها به دلیل مهاجرت این کار را انجام دهند. آن ها باید برای اثبات این موضوع به دولت کانادا مدارک کافی و لازم را ارائه دهند تا موفق به این کار شوند.
بنابراین برای افرادی که تنها قرار ازدواج می گذارند و در حال حاضر رابطۀ زناشویی ندارند، امکان استفاده از قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا وجود ندارد. در نظر داشته باشید که مفهوم همسر در کشور کانادا با قوانین و تعاریف آن در ایران متفاوت است. از نظر قوانین ازدواج در ایران، تعریف همسر بسیار ساده می باشد. یعنی در ایران به کسانی که قانوناً به عقد هم درآمده اند زوج یا همسر گفته می شود. اما در کانادا این موضوع کمی پیچیده است. زیرا در این کشور همسر می تواند هم جنس یا از جنس مخالف باشد و شرایط مختلف زیر ممکن است برای زوجین ایجاد شود:
•    همسر عقدی (Legally Married) (مفهومی مشابه با همسر عقدی در ایران)
•    شریک زندگی (Common-Law Partner)
•    شریک زندگی (Conjugal Partner)
همان طور که گفتیم قرار ازدواج و یا حتی نامزدی (Engagement) برای مهاجرت به کانادا و استفاده از قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا کافی نیست و مهاجرت به کانادا از طریق نامزدی هیچ رسمیتی در این کشور ندارد. اما فردی که در کانادا زندگی می کند و شهروندی یا اقامت آن را دارد می تواند اقدامات اولیه جهت مهاجرت همسر آیندۀ خود را انجام دهد. ادارۀ مهاجرت کانادا برای هر کدام از این افراد یعنی چه فرد حامی و چه فرد حمایت شونده قوانینی تعیین می کند که باید حتماً برقرار باشند.

مدت زمان اسپانسرشیپ همسر در کانادا

شرایط شخص اسپانسر

طبق قوانین ادارۀ مهاجرت کانادا اسپانسر باید شرایط زیر را داشته باشد:
•    حتماً باید مقیم دائم یا شهروند کانادا باشد.
•    سن او باید حداقل 18 سال باشد.
•    باید تعهد دهد که حداقل به مدت 3 سال می تواند هزینه های زندگی همسر خود را به طور کامل تقبل نماید.
•    فرد متقاضی نباید در کانادا به جرم هایی مانند خشونت علیه خانواده محکوم شده و در صورت محکوم شدن نیز باید تبرئه شده باشد.
•    محل اقامت او باید در کانادا باشد و یا به دولت کانادا این تعهد را بدهد که در زمانی که قرار است همسرش از طریق قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا وارد خاک این کشور شود، خودش نیز در کانادا سکونت خواهد داشت.
•    اسپانسر در زمان درخواست نباید همسر یا شریک زندگی دیگری داشته باشد.
•    وی نباید به دلیل تعهدات اسپانسر بودن وامی را به دولت کانادا بدهکار باشد.
•    در 5 سال گذشته برای هیچ شخص دیگری درخواست اسپانسرشیپ همسر نداده باشد.
توجه داشته باشید که در طول این سه سال اولیه اگر به هر دلیلی رابطۀ زوجین خراب شد و آن ها از همدیگر جدا شدند، فرد اسپانسر باید تا پایان تعهدش به دولت کانادا همۀ مخارج زندگی همسرش را بپردازد و نمی تواند اسپانسر شخص دیگری شود.

 

شرایط فرد حمایت شونده

فردی هم که در خارج از کاناداست و قرار است از طریق قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا وارد خاک این کشور شود باید شرایطی داشته باشد. طبق قوانین ادارۀ مهاجرت این شرایط عبارت اند از:
•    حداقل 18 سال سن داشته باشد.
•    به طور قانونی و رسمی با اسپانسر ازدواج کرده باشد.
•    باید به ادارۀ مهاجرت به صورت رسمی اعلام نماید که نسبت به تمامی تعهدات و وظایف خود به همسر و دولت کانادا آگاه است.
•    بعد از این که فرد مورد حمایت توانست از طریق قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا وارد این کشور شود، باید حداقل به مدت 2 سال با اسپانسرش زندگی مشترک داشته باشد. در غیر این صورت اقامت او باطل شده و باید به کشور خودش برگردد.

نکات مهم در مورد مهاجرت به کانادا از طریق ازدواج

مهاجرت از طریق ازدواج هم می تواند شیرین باشد و هم ممکن است دردسرهایی داشته باشد. نکتۀ مهم این است که ازدواج نباید سوری باشد و باید حتماً به صورت واقعی انجام شود. طوری که به افسر ادارۀ مهاجرت اثبات شود که این ازدواج برای یک زندگی دائمی بوده و صرفاً جهت داشتن اقامت کانادا نیست. شما می توانید این کار را با برخی مدارک موجود مانند نامه ها، هدیه ها، عکس های خانوادگی، مدارک عقد و ازدواج،  راحت تر انجام دهید. همچنین توجه داشته باشید که اختلاف های سنی زیاد بین زوجین یا وجود اختلافات فرهنگی بیش از حد، دین و زبان می تواند در ذهن افسر ویزا تردید ایجاد کند و درخواست اسپانسرشیپ همسر در کانادا را رد نماید.

مهاجرت به کانادا از طریق خانواده
اگر بعد از انجام مراحل اسپانسرشیپ و موفقیت در آن، دولت کانادا متوجه شود که ازدواج یا مدارک، سوری بوده و تقلبی انجام گرفته است، بلافاصله اقامت حمایت شونده باطل می شود. نکتۀ قابل ذکر دیگر این است که مدارک شما جهت درخواست مهاجرت از طریق اسپانسرشیپ همسر در کانادا باید تکمیل باشند. در غیر این صورت، پرونده برای کامل شدن برگشت داده می شود که تأخیر زمانی برای صدور ویزای ازدواج ایجاد خواهد شد. اگر در مورد تکمیل مدارکتان دچار تردید هستید می توانید از طریق شماره تلفن 02141276 و یا فرم مشاوره رایگان با مشاوران مجرب مؤسسۀ آرمان من تماس حاصل فرمایید تا به طور کامل شما را راهنمایی کنند.

فرآیند و مدت زمان اسپانسرشیپ همسر در کانادا و فرزند

گاهی اسپانسر می خواهد هم زمان همسر و فرزند یا فرزندان خود را به کانادا بیاورد. در این صورت می تواند درخواست اسپانسرشیپ همسر و فرزندان را در دو درخواست جداگانه و به صورت هم زمان برای ادارۀ مهاجرت ارسال نماید. برای این کار باید مراحل زیر طی شود:
•    فرد اسپانسر باید دو درخواست جدا برای حامی شدن به ادارۀ مهاجرت بدهد.
•    همسر یا فرزند او نیز باید برای اقامت دائم خود در کانادا از طریق اسپانسرشیپ دو درخواست جداگانه و هم زمان برای ادارۀ مهاجرت بفرستند.
•    کلیۀ مدارک مربوط به فرد تحت حمایت و اسپانسر باید با دقت کامل آماده و گردآوری شوند.
•    فرم های مربوط به اسپانسرشیپ نیز باید به طور صحیح و کامل تکمیل شوند. در غیر این صورت برای صدور ویزا دچار تأخیر خواهید شد.
•    توجه داشته باشید که بررسی پرونده های شما و صدور ویزا برای ادارۀ مهاجرت هزینه بردار است که این هزینه را باید خودتان به صورت آنلاین پرداخت نمایید. این هزینه ها شامل هزینۀ مربوط به ثبت اطلاعات بیومتریک و حق اقامت دائم است.
بعد از این که همۀ مراحل گفته شده به طور کامل انجام شد، پروندۀ متقاضیان برای بررسی دقیق تر به افسر صدور ویزا سپرده خواهد شد. وی باید قبل از صدور ویزا صلاحیت فرد اسپانسر و فرد تحت حمایت را به طور کامل بررسی کند. اگر با این درخواست موافقت شود، برای هر کدام از افراد تحت حمایت به صورت جداگانه یک شمارۀ پیگیری صادر خواهد شد. بعد از آن هر گونه پیام یا روند انجام پرونده از طریق این شمارۀ پیگیری در اختیار افراد متقاضی قرار خواهد گرفت. در زمان بررسی پرونده از اعضای خانواده خواسته می شود که برای ثبت اطلاعات بیومتریک خود و آزمایشات پزشکی لازم اقدام نمایند. در پایان نیز متقاضی و اعضای خانوادۀ او باید برای نهایی کردن درخواستشان مدارک زیر را برای ادارۀ مهاجرت بفرستند:
•    اصل و کپی پاسپورت متقاضی و اعضای تحت حمایت او
•    دو قطعه عکس
•    مدارک مربوط به پرداخت هزینه ها
•    تمکن مالی لازم برای اسپانسرشیپ همسر در کانادا و فرزندان
اغلب نیازی نیست که اسپانسر درآمد مشخص و تمکن مالی خود را به صورت جزئی اعلام نماید. همین قدر که بتواند مدارکی ارائه کند که نشان دهد درآمد کافی برای حمایت مالی از همسر و فرزندانش را دارد، کافی است.

فرآیند اسپانسرشیپ همسر در کانادا

چه افرادی نمی توانند اسپانسر شوند؟

همان طور که در قسمت های قبلی ملاحظه کردید، فرد اسپانسر باید شرایطی داشته باشد. طبق آخرین آمار به دست آمده از وب سایت ادارۀ مهاجرت و شهروندی کانادا افراد زیر نمی توانند اسپانسر همسر یا فرزند خود شوند:
•    افرادی که کمتر از ۱۸ سال سن دارند.
•    کسی که هنگام درخواست برای اسپانسر شدن در خارج از کانادا زندگی کند و یا کلاً شهروند و مقیم کانادا نباشد.
•    افرادی که تنها اقامت موقت کانادا را دارند. مثلاً با ویزای تحصیلی یا کار در کانادا ساکن هستند.
•    افرادی که قدرت حمایت مالی همسر و فرزندان خود را برای مدت مشخص گفته شده ندارند.
•    افرادی که در حال گذراندن دورۀ محکومیت خود در ندامتگاه های کانادا یا زندان هستند.
•    افرادی که از کمک های مالی و دولتی کانادا استفاده می کنند. البته این قانون برای کسانی که دچار ناتوانی جسمی هستند، صدق نمی کند.

جمع بندی

کانادا یکی از کشورهای برتر در سراسر دنیاست که استانداردهای بالایی برای زندگی، تحصیل و کار دارد. به همین دلیل هر ساله افراد زیادی دوست دارند از طریق روش های مختلف وارد خاک این کشور شوند. یکی از این روش‌ها که بسیار هم مرسوم است، ازدواج و استفاده از قانون اسپانسرشیپ همسر در کانادا می باشد. برای آگاهی از قوانین ویزا کانادا با تماس بگیرید و یا با پر کردن فرم مشاوره رایگان، منتظر تماس مشاوران ما باشید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا