عمومی

همه چیز در رابطه با ویزای همراه

این روزها بسیاری از مردم برای تحصیل یا کار به کشورهای دیگری مهاجرت می کنند. دلیل مهاجرت افراد می تواند متفاوت باشد ولی چیزی که بین همۀ مهاجرین مشترک است تأمین یک زندگی استاندارد برای خود و خانواده است. چیزی که در این میان می‌ تواند برای مهاجرین بسیار آزار دهنده باشد، دوری از خانواده بوده و چه بسا بسیاری از افراد مجبور می ‌شوند به تنهایی برای کار و یا تحصیل به کشور دیگری سفر کنند و بعد به دلیل مشکلات روحی ایجاد شده، مجبور می شوند دوباره به وطن خویش بازگردند. اما کشورهای مهاجر پذیر برای حل این مشکل نوعی ویزا را برای متقاضیان مهاجرت در نظر گرفته ‌اند که به آن ویزای همراه گفته می شود. حالا اینکه ویزای همراه چیست، به چه افرادی تعلق می گیرد و چه شرایطی دارد را در ادامۀ همین مطلب بررسی می ‌کنیم. پس اگر مایلید همه چیز در رابطه با ویزای همراه را بدانید این مقاله را تا انتها مطالعه نمایید.

family-dependent-visa

ویزای همراه چیست؟

جمع آوری اطلاعات دربارۀ ویزای همراه مستلزم آن است که ابتدا تعریفی از این ویزا ارائه دهیم. ویزای همراه به نوعی ویزا گفته می شود که برای اقوام درجۀ یک متقاضی مهاجرت/ تحصیل/ کار، از طرف کشور مقصد صادر می ‌شود. این ویزا به آنها اجازه می ‌دهد که در کشور مقصد با هم زندگی کنند. ویزای همراه در واقع یک ابزار بسیار قدرتمند است که کشورهای مهاجر پذیر برای بهبود وضعیت زندگی و روحیۀ مهاجرین برای آنها در نظر گرفته اند. افرادی همچون دانشجویان، کارفرمایان، متخصصان و افراد دارای اقامت دائم می توانند ویزای همراه را برای عزیزان خود درخواست کرده و برای آنها اجازۀ زندگی در کشور هدف را بگیرند. به این شکل، افرادی که وابستگی زیادی با خانوادۀ خود دارند می توانند در طول مدت اقامت خود با خیال آسوده و بدون نگرانی و دلتنگی به تحصیل یا کار پرداخته و همزمان از حضور گرم خانواده در کنار خودشان لذت ببرند.
ویزای همراه انواع مختلفی دارد. ضمن اینکه شرایط گرفتن آن از هر کشور به کشور دیگر و از هر شخص به شخص دیگر متفاوت است. لازم به ذکر است که ویزای همراه تنها شامل افراد خاصی می شود که قرابت فامیلی نزدیک با متقاضی اصلی دارند. به عنوان مثال، ویزای همراه به دوست یا فامیل درجۀ دو تعلق نمی گیرد. همچنین نحوۀ گرفتن اطلاعات و همه چیز در رابطه با ویزای همراه بستگی به آن دارد که فرد متقاضی اطلاعات دقیق را از چه منبعی استعلام می کند. به عنوان مثال برای گرفتن چنین اطلاعاتی بهتر است به سایت رسمی مهاجرت آن کشور مراجعه شود. زیرا آنها شرایط و هر چه را برای گرفتن ویزای همراه نیاز هست، به طور دقیق شرح داده اند.

children-dependent-visa

انواع ویزای همراه

ویزای همراه در دو نوع ویزای همراه دائمی و ویزای همراه موقتی برای متقاضیان صادر می شود که هر کدام ویژگی ها و شرایط خاص خود را دارند. ویزای همراه موقتی به دارندگان ویزای دانشجویی، ویزای تحصیلی، ویزای انتقالی و ویزای کاری داده می شود. به عبارت دیگر، افرادی که دارای یکی از ویزاهای ذکر شده هستند، می توانند برای همراهان خود ویزای همراه موقتی بگیرند. افرادی که ویزای همراه موقتی می گیرند در برخی کشورها، به جز کشور آمریکا، حقوق محدودی همچون کار پاره وقت غیر رسمی دارند. البته این مورد نیز بستگی به اعتبار ویزا و شرایط اخذ آن دارد.
از طرف دیگر ویزای همراه دائمی به دارندگان ویزای اقامت دائمی داده می شود. ویزای همراه برای فرزندان زیر ۱۸ الی ۲۱ و برای همسر یا شریک قانونی فرد متقاضی صادر می گردد. افراد دارای ویزای همراه دائمی می توانند در آن کشور به کار، تحصیل و زندگی مشغول شوند. البته این مورد منوط به اقامت فرد اصلی است و ویزای همراه تا وقتی اعتبار خواهد داشت که فرد مورد نظر هنوز در آن کشور به صورت قانونی در حال فعالیت و زندگی باشد. یکی از مزایای ویزای همراه دائمی این است که فرد می تواند تحت حمایت متقاضی اصلی در کشور مقصد بماند و از امکانات آنجا به نفع خویش بهره ببرد. فرد دارای ویزای همراه دائمی در برخی کشورها می تواند بدون محدودیت، به کار و تحصیل بپردازد. همچنین این فرد می تواند برای تفریح به کشورهای مجاور که نیاز به ویزا ندارند، سفر کند.

child-dependent-visa

ویزای همراه به چه کسانی تعلق می گیرد؟

مهم ترین سؤالی که به هنگام بررسی در رابطه با ویزای همراه برای هر فردی پیش می آید، این است که این ویزا به چه افرادی تعلق می گیرد. آیا همۀ متقاضیان مشمول ویزای همراه می شوند؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که واجدین شرایط اخذ ویزای همراه بسیار محدود هستند و هر کسی با هر شرایطی نمی تواند برای خانوادۀ خود ویزای همراه بگیرد. به عنوان مثال کسی که با ویزای توریستی به یک کشور سفر می کند، نمی تواند خانواده‌اش را با ویزای همراه، با خود همسفر کند. به نظر می رسد یکی از شرایط گرفتن ویزای همراه که تقریباً بین همۀ کشورها مشترک است، به مدت زمان اقامت فرد متقاضی اصلی بستگی دارد. به عبارت دیگر در صورتی که مدت اقامت متقاضی اصلی بیش از شش یا نه ماه باشد، می تواند (با توجه به شرایط کشور مقصد) برای خانوادۀ خود ویزای همراه درخواست کند.
ویزای همراه نیز به افراد زیر تعلق می گیرد:
همسر قانونی یا شریک قانونی:
یکی از افرادی که می تواند ویزای همراه دریافت کند، همسر متقاضی اصلی است‌‌. این فرد باید به صورت قانونی با متقاضی در حال زندگی باشد. در برخی کشورها، نامزد فرد متقاضی نیز می تواند ویزای همراه را دریافت کند، به شرطی که حداقل شش ماه متوالی با وی زندگی کرده باشد.
همچنین فرد متقاضی می‌ بایست به هنگام درخواست ویزا برای خود، در فرم مورد نظر، اطلاعات نامزد خود را وارد کرده باشد. در غیر این صورت، گرفتن ویزای همراه برای وی بسیار سخت خواهد شد.
• فرزندان:
فرزندانی که ازدواج نکرده اند، می توانند با پدر یا مادر خود با ویزای همراه همسفر شوند. در برخی کشورها سن فرزندان برای ویزای همراه زیر ۱۸ سال و در برخی دیگر زیر ۲۵ سال در نظر گرفته شده است. البته باید توجه داشت که ویزای همراه در صورتی به این اشخاص داده می شود که والد آنها ثابت کند که می تواند حداقل به مدت دو سال تمام مخارج آنها را اعم از خوراک، پوشاک، تحصیل و مسکن پرداخت نماید.
• فرزند خوانده ها:
در صورتی که به صورت قانونی کودکان تحت سرپرستی متقاضی قرار گرفته باشند، وی با ارائۀ این مدارک نیز می تواند برای فرزند خوانده های خود، ویزای همراه بگیرد. بقیۀ شرایط فرزند خوانده نیز مثل شرایط فرزندان است.
• والدین:
ویزای همراه برای والدین تحت شرایط بسیار خاصی صادر می شود زیرا اولویت اول با همسر و فرزندان متقاضی است. در صورتی که ثابت شود والدین فرد متقاضی وابستگی مالی و روحی با فرزند خود دارند، می توانند با گرفتن ویزای همراه با وی در کشور مقصد زندگی کنند.
• پدر و مادر بزرگ:
به ندرت پیش می آید که ویزای همراه به پدر و مادربزرگ ها داده شود. اما شرایط ویزای همراه برای این افراد تقریباً شبیه به ویزای همراه برای والدین است. در صورت اثبات وابستگی مالی و روحی، به این افراد اجازه داده می شود تا همراه متقاضی در کشور محل کار یا تحصیل وی زندگی کنند.

picnic-dependent-visa

شرایط و مدارک عمومی اخذ ویزای همراه

شرایط اخذ ویزای همراه از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. هر کشور ممکن است معیارهای صلاحیت را به سبک خویش برای متقاضیان ویزای همراه تعریف کند. ولی به هر حال با انجام یک سری گزارش ها و تحقیقات و با بررسی همه چیز در رابطه با ویزای همراه در سایت های مهاجرت، به این نتیجه رسیدیم که شرایط زیر تقریباً بین همۀ کشورها مشترک و عمومی است.
• متقاضی و همراهان وی باید پاسپورت معتبر داشته باشند.
• متقاضی می بایست منابع مالی معتبر برای پرداخت هزینه های زندگی همراهان را داشته باشد.
• متقاضی باید مدارک مربوط به کار و تمکن مالی خود را ارائه دهد.
• همراهان متقاضی باید معاینات پزشکی و شواهد کافی مبنی بر بیمه بودن خود را به سفارت کشور مقصد ارائه دهند. همراهان متقاضی در صورت ابتلا به بیماری های واگیردار نمی توانند ویزای همراه بگیرند.
• فرم های مربوط به ویزای همراه می بایست توسط متقاضی پر و به همراه هزینۀ اپلای به سفارت ارائه گردد.
• متقاضی باید مدارک قانونی ثابت کنندۀ رابطۀ فرزندی و همسری را ارائه دهد.

home-dependent-visa

چه کسی می تواند همراه با خود ببرد؟

نمی توان به وضوح و قطعیت گفت که چه کسی می تواند با خود همراه ببرد. زیرا شرایط بردن همراه کاملاً به قوانین کشور مقصد، نوع ویزا، مدت زمان اقامت فرد و پذیرش دانشگاه (درصورتی که فرد دانشجو باشد) بستگی دارد. اما به طور کلی افرادی می توانند با خود همراه ببرند که:
• دانشجوی تمام وقت بوده و قرار است مدت زمانی بیش از شش ماه را در کشور مقصد تحصیل کند.
• دانشجوی تمام وقتی که تحت حمایت دولت کشور مقصد باشد. به عبارت دیگر دانشجویی که ویزای تحصیلی خود را از طریق بورسیه گرفته باشد و قرار است مدت زمان بیشتر از شش ماه را در آن کشور بگذارند، مجاز به گرفتن ویزای همراه برای خانواده است.
• دانشجویی که قصد ادامۀ تحصیلات و تمدید ویزای تحصیلی خود دارد. به عنوان مثال دانشجویی که پس از پایان کارشناسی ‌ارشد قصد داشته باشد که تحصیلات تکمیلی خود را در مقطع دکتری ادامه دهد، می تواند برای خانواده خود ویزای همراه درخواست کند.
• متقاضی مهاجرتی که با ویزای سرمایه گذاری به کشور مقصد سفر کند، می تواند خانواده را با خود همراه کند.
• متقاضی‌ای که با ویزای کارآفرینی قصد مهاجرت و گرفتن اقامت دارد نیز می تواند خانواده‌اش را با ویزای همراه با خود ببرد.
• متقاضی‌ای که با ویزای پیشنهاد کار از کارفرما قصد سفر به کشور دیگری دارد و مدت زمان کار وی بیشتر از شش ماه طول می کشد نیز مجاز به اخذ ویزای همراه برای خانواده‌اش است.
• متقاضی‌ای که موفق به اخذ اقامت دائم شده نیز می تواند برای خانواده‌اش ویزای همراه دائمی بگیرد.
• متقاضی‌ای که با ازدواج با تبعۀ یک کشور در آنجا اقامت دارد نیز می تواند خانواده‌اش را برای زندگی پیش خود ببرد.

cooking-dependent-visa

نحوۀ درخواست ویزای همراه

نحوۀ درخواست ویزای همراه بستگی به نوع ویزا و کشور مقصد دارد. هر کشور شرایط خاص خود را دارد، بنابراین در اینجا نحوۀ درخواست برای این ویزا را به طور کلی بیان می کنیم:
1. درخواست پذیرش برای کشور مقصد:
فرد متقاضی مهاجرت یا اقامت موقت، ابتدا باید پذیرش خود را برای کشور مورد نظر قطعی کند. برای این کار نیز باید فرم درخواست را که در سایت رسمی کشور قرار دارد پر کرده و سابمیت کند. در اینجا نیز لازم است متقاضیان هزینۀ درخواست را که بستگی به کشور مقصد دارد، پرداخت کنند و رسید آن را ضمیمۀ درخواست نمایند. لازم به ذکر است که این مرحله تقریباً برای همۀ درخواست ها، مثل درخواست پذیرش تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری یکسان است. ‌
• برای برخی ویزاها بهتر است که فرد به هنگام پر کردن فرم درخواست، اطلاعات همراهان خود را نیز وارد کند تا روند گرفتن ویزای همراه برای آنها ساده تر شود.
• برای برخی ویزاها مثل ویزای کاری بهتر است که فرد ابتدا به کشور مورد نظر برود و سپس از همانجا به گرفتن ویزای همراه اقدام کند.
2. جمع کردن مدارک تکمیلی:
پس از اینکه فرد از درخواست خود اطمینان حاصل کرد، به دنبال جمع آوری بقیۀ مدارک می رود که در بخش های قبلی این مقاله بررسی شدند. بهتر است بدانید که برای هر نوع ویزا مدارک خاصی مد نظر است.
3. گرفتن وقت سفارت:
در این مرحله لازم است که متقاضی از سفارت کشور مورد نظر خویش، وقت مصاحبه بگیرد‌. در اینجا می بایست دلیل درخواست خود را به طور دقیق و روشن برای سفارت شرح دهد. اینجا نیز برای تکمیل فرایند گرفتن ویزای همراه، متقاضی باید دلیل بردن همراه را نیز توضیح دهد. سفارت نیز در صورت نیاز با بقیۀ همراهان مصاحبه کرده و ممکن است مدارک اضافی از آنها بخواهد.

dinner-dependent-visa

هزینه های درخواست برای ویزای همراه

بسته به کشوری که متقاضی قصد سفر به آن را دارد، هزینۀ درخواست ویزای همراه متفاوت است. برخی کشورها اصلاً هیچ هزینه ای بابت درخواست پذیرش دریافت نمی کنند. ولی کشورهای اروپایی هزینه ای بین ۱۰۰ الی ۲۵۰ دلار از متقاضی بابت ثبت درخواست دریافت می کنند. این مورد برای ویزای همراه نیز به همین شیوه است و برای ثبت درخواست ویزا، بسته به کشور مقصد، متقاضی لازم است به تعداد درخواست ها، فی آنها را بپردازد.

کدام کشورها ویزای همراه می دهند؟

تقریباً همۀ کشورها برای آسودگی خیال مهاجرین ویزای همراه را صادر می کنند ولی شرایط کشورها برای اعطای این ویزا متفاوت است. در برخی کشورها مثل دانمارک و سوئد امکان گرفتن ویزای همراه همزمان فراهم شده است و متقاضی می تواند همزمان با گرفتن ویزای خود، ویزای همراهان خود را نیز دریافت کند. کشوری مثل کانادا نیز به دلیل گسترده بودن مهاجرت، ویزای همراه صادر می کند. البته اعطای ویزای همراه به نوع ویزا ارتباط دارد. برای برخی ویزاها مثل ویزای تحصیلی، ویزای همراه همزمان نیز صادر می شود. اما برای ویزای اسکیلد ورکر یا جاب آفر گرفتن ویزای همراه بهتر است پس از ثابت شدن زندگی و درآمد متقاضی در کانادا انجام شود. کشورهایی مثل سوئیس، انگلستان، اسکاتلند، استرالیا، کره جنوبی، چین، ژاپن، فرانسه، آلمان و همۀ کشورهای حوزۀ شنگن نیز برای رفاه حال مهاجرین و خانوادۀ آنها ویزای همراه را تحت شرایط خاص خود صادر می کنند.

happy-dependent-visa

جمع بندی

برای بیشتر متقاضیان سفر و مهاجرت به کشورهای دیگر چیزی مهمتر از آن نیست که خانواده و عزیزان خود را در کنار خود داشته باشند. برای این مشکل نیز بیشتر کشورهای مهاجر پذیر، ویزای همراه را در اختیار این افراد قرار می دهند. ویزای همراه مزایای بی شماری برای کشور مقصد دارد که یکی از آنها بهبود عملکرد متخصصین بین المللی است. زیرا وجود خانواده به آنها احساس آرامش و امنیت می دهد و در نتیجه می توانند بهتر و بیشتر به کشور مورد نظر خدمت کنند. در این مبحث سعی شد تا همه چیز در رابطه با ویزای همراه بررسی شود. البته مطالب گفته شده کاملاً جامع هستند و هدف از ارائۀ آنها، پاسخ به سؤالات کلی متقاضیان است. در صورتی که نیاز به راهنمایی دارید، می توانید با شماره تلفن 02191004190 تماس حاصل فرموده و یا فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا از تجربیات کارشناسان موسسه مای‌آرمان بهره مند شوید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا