مهاجرت به اروپا
اروپا پس از اقیانوسیه کوچک ترین قارۀ جهان است اما با توجه به طبیعت، صنعت و امکانات فرهنگی و آموزشی، در نظر مردم سراسر دنیا محلی محبوب برای زندگی است. اروپا از واژۀ اکدی (erebu) به معنی غروب گرفته شده که احتمالاً به موقعیت جغرافیایی آن در مغرب زمین اشاره دارد، جایی که خورشید در آن غروب می کند. این قاره از سمت شمال به اقیانوس منجمد شمالی، از جنوب به دریاهای مدیترانه و سیاه و از غرب به اقیانوس اطلس محدود شده است. همچنین امتداد شرقی آن متصل به قارۀ آسیاست. سرزمین نه چندان وسیع اروپا همیشه در معرض بارش های فراوانی بوده که باعث شده جنگل ها و زمین های زراعی حاصلخیزی در این منطقه به وجود بیاید. این سرزمین پرنعمت از گذشته های بسیار دور محل زندگی انسان ها و گونه های جانوری و گیاهی بسیاری بوده است. به دلیل سرسبزی و فراوانی آب در این منطقه، اروپا را قارۀ سبز می نامند. همچنین در اروپا هیچ بیابانی وجود ندارد، پس جای بسیار بکری برای هر نوع مهاجرتی است.
فرهنگ و جغرافیای انسانی اروپا
اروپا متشکل از اقوام و ملل گوناگون با فرهنگ ها و زبان های متفاوت است. تمامی زبان های گوناگونی که در اروپا مورد تکلم قرار می گیرند از سه ریشۀ لاتین، ژرمن و اسلاو هستند. این زبان بیشتر متمرکز در غرب و جنوب اروپاست و کشورهای اسپانیا، ایتالیا و پرتغال به زبانی با ریشۀ لاتینی صحبت می کنند. زبان های آلمانی، فرانسوی، انگلیسی و چندین زبان دیگر اروپایی ریشۀ ژرمن دارند. مردمان شرق و شمال شرقی اروپا نیز مانند روسیه، نروژ و فنلاند شاخه ای از زبان های اسلاوی را به کار می برند. خارج از مرزهای این قاره، مهاجرت به اروپا بسیار محبوب است و همین امر سبب پیدایش زبانها و گویشهای جدیدی شده است.
همان طور که اشاره شد، اروپا اقوام گوناگون و فرهنگ های متفاوتی دارد. برخی از مناطقش مانند کشورهای حاشیۀ دریای مدیترانه دارای مردمی خونگرم، زودجوش و غریب نواز است و افرادی که متقاضی مهاجرت به اروپا هستند، بیشتر متمایل به اقامت در این کشورها هستند. قسمت هایی از این قاره نیز که بیشتر در شمال هستند و اغلب جمعیت آنان را روستاییان تشکیل می دهند، چندان پذیرای افراد غریبه نیستند. اما با این وجود به دلیل سطح زندگی و امکانات رفاهی بسیاری که دارند، مقصدی مطلوب برای مهاجرت برخی افراد است. در فرهنگ اروپایی مسألۀ حریم خصوصی به دلیل قوانین بسیاری که برای آن وضع شده، امری بسیار جدی است. همین مسأله یکی از دلایلی است که اغلب شرقی ها قصد مهاجرت به اروپا و تجربۀ زندگی جدید را در این قاره دارند.
تاریخچۀ مهاجرت به اروپا
مهاجرت به اروپا سابقۀ طولانی دارد اما در قرن بیستم مهاجرت به این سرزمین افزایش چشمگیری یافت. وجود حکومت های مقتدر روم و یونان باستان در اروپا و گسترش این سرزمین ها در اقصی نقاط زمین، همچنین استعمار، جنگ و گرفتن اسیر باعث شده بود که ملت های سامی، یهودی و آفریقایی به اروپا راه پیدا کنند. پس از فروپاشی امپراطوری روم، مهاجرت به اروپا بیشتر با حملات جنگی همراه بود. فتح کارپات توسط مجارها، گسترش فتوحات اسلامی و راهیابی ترک ها به اروپای شرقی نیز زمینۀ گسترش ورود ملت های خاوری را به اروپا فراهم نمود. از آن جایی که اروپا سرزمین حاصلخیز و سرسبز فراوانی داشت، زمینۀ سکونت دائمی بسیاری از بیگانگان در قارۀ سبز فراهم شد.
جنگ های جهانی نیز منجر به تغییری بنیادین در ساختار نژادی اروپا شد. بسیاری از یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم قارۀ سبز را ترک کردند. در این زمان، مهاجرت درون قاره ای وسیعی هم میان خود کشورهای اروپایی شکل گرفت. البته در دورۀ سازندگی و آباد شدن دوباره اروپا، روند مهاجرت معکوس آغاز گردید و باری دیگر سرزمین اروپا میزبان خیل جمعیت عظیمی از سرتاسر جهان بود. بسیاری از کشورهای اروپایی پس از جنگ، سیاست بی طرفی را برگزیدند و محلی امن برای ساکنان خود فراهم نمودند. دولت در این کشورها در هیچ نزاع بین المللی مداخله نکرد و همواره نقش واسطه یا میانجی را نیز برای طرفین درگیر داشت. در رأس این کشورها می توان به سوئیس اشاره کرد. رشد اقتصادی، دیپلماسی قوی دولت های اروپایی و فراهم آوردن شرایط امن برای اقلیت ها در دهه های اخیر باعث شده مهاجرت به اروپا از اهداف زندگی بسیاری از مردم جهان شود. امروزه ملت های اروپایی مسکن جمعیت قابل توجهی از مهاجران است و بیشتر ساکن کشورهای غرب اروپا هستند. نگرش های متفاوتی میان اروپاییان برای پذیرش یا رد مهاجران وجود دارد. برخی از کشورها به دلیل همین نگرش مردمانش، شرایط بسیار سختی را برای مهاجران وضع کرده اند.
آشنایی با اتحادیۀ اروپا
(European Union) یا اتحادیۀ اروپا، یک ساختار سیاسی اقتصادی است که هماکنون 27 کشور اروپایی در آن عضو هستند. در ابتدا طبق معاهده ای موسوم به توافق نامۀ رم، شش کشور اروپایی اتحادیه ای صرفاً اقتصادی را تشکیل دادند. با اضافه شدن کشورهای دیگر به این معاهده، اتحادیۀ اروپا بزرگ تر شد و علاوه بر بعد اقتصادی، بعد سیاسی و فرهنگی را نیز به خود گرفت. در سال 1993 شاکلۀ اصلی قوانین اتحادیۀ اروپا در توافق ماستریخت شکل گرفت. از سال 1999 واحد پول یکتایی به نام یورو معرفی شد تا تمام دولت های اتحادیه از همین ارز استفاده کنند. در حال حاضر 19 کشور از 27 کشور عضو اتحادیۀ اروپا، یورو را جایگزین پول ملی خود کرده اند. اتحادیۀ اروپا در صدد حذف مرزها میان ملت های اروپایی است. حذف روادید میان کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، یکسان کردن واحد پول و حذف ایستگاه های گمرکی در بین مرزهای داخلی اتحادیه، گویی همۀ این کشورها را به یک سرزمین واحد با چندین قومیت بدل کرده است. اتحادیۀ اروپا دارای مجموعه ای از نهادهای پیچیدۀ تصمیم گیری شامل شورای اروپایی، شورای اتحادیۀ اروپایی، کمیسیون اروپا، دادگاه اروپا، پارلمان اروپا، بانک مرکزی اروپا و دیوان محاسبات است. از میان این ارگان ها، تنها اعضای پارلمان اروپا به طور مستقیم توسط شهروندان انتخاب می شوند.
اتحادیۀ اروپا یکی از قدرتمند ترین نهادهای مستقل در دنیاست. کشورهای عضو همگی از نظر حقوقی رئیس معاهده ها هستند. یعنی این که هیچ کشوری در این اتحادیه نمی تواند قدرت اعضای خود را از آن ها بگیرد. در سال 2016 امپراطوری بریتانیا در پی یک همه پرسی از عضویت در اتحادیۀ اروپا انصراف داد. دیوید کامرون، نخست وزیر وقت بریتانیا نیز به دلیل مخالفت با نتیجۀ این رفراندوم استعفا داد. هم اکنون کشور ترکیه خواهان عضویت در اتحادیۀ اروپاست. سال های زیادی است که ترکیه در تلاش برای رسیدن به این جایگاه است اما از آن جایی که تنها سه درصد از خاک ترکیه واقع در قارۀ اروپاست، پذیرش آن را کمی با مشکل مواجه کرده است. معمولاً متقاضیان مهاجرت به اروپا خواهان اخذ اقامت در یکی از کشورهای عضو اتحادیه هستند. داشتن اقامت در این کشورها و داشتن ویزای شنگن باعث می شود شهروند یکی از بزرگ ترین قدرت های دنیا باشید و از مزایای آن استفاده کنید.
پیمان شنگن
پیمان شنگن قانونی برای کنترل گذرنامه و ویزا در میان مرزهای داخلی اتحادیۀ اروپاست. طبق این پیمان، شهروندان کشورهای منطقۀ شنگن که همان 27 عضو اتحادیۀ اروپا هستند، در بدو ورود به کشورهای عضو، نیازی به کنترل گذرنامه و روادید ندارند. در منطقۀ شنگن انتقال و مبادلۀ انسان ها، کالاها، اطلاعات و پول به شرط قانونی بودن بلامانع است. این پیمان سال 1985 میان پنج کشور اروپایی منعقد گردید و بعدها با تشکیل و گسترش اتحادیۀ اروپا، منطقۀ شنگن سرزمین های بیشتری را شامل شد. همۀ کشورهای حوزۀ شنگن قوانین یکسانی برای مرزهای هوایی، روادید و حریم خصوصی خود تدوین کرده اند. ویزاهای صادر شدۀ منطقۀ شنگن به لحاظ هدف و نوع سفر متفاوت هستند و در چهار گروه (A,B,C,D) تقسیم می شوند.
دلیل افزایش مهاجرت به اروپا چیست؟
در گذشته عمده ترین دلیل مهاجرت به اروپا شاید بهره بردن از زمین های حاصلخیز زراعی آن بوده است. آب فراوان و خاک حاصلخیز در گذشته عاملی مهم برای بقا و از دلایل مهم انسان ها برای سکنی گزیدن در مناطق مختلف سیارۀ زمین بودهاست. از اواخر قرن بیستم روند مهاجرت به اروپا افزایش چشمگیری داشته است. آزادی های فردی و اجتماعی، امنیت اقلیت ها، صنایع بزرگ و مهم و سیستم آموزشی موفق از جمله دلایلی هستند که مردم جهان علاقمند به دریافت شهروندی یکی از کشورهای اروپایی می شوند. محققان ادعا می کنند که افزایش جریان مهاجرت از دهۀ 1980 به اروپا بیشتر به دلیل نابرابری های جهانی است که کشورهای ثروتمند و فقیر را به وجود آورده اند. در سال 2017 تقریباً 285 هزار نفر تابعیت یکی از کشورهای عضو اتحادیه را کسب کرده اند که بیش از 90 درصد آنان از اتباع آلبانی، هند، ترکیه و پاکستان بودند. این آمار نشان می دهد که افرادی از کشورهای سطح پایین در پی یافتن جایی برای زندگی بهتر هستند و روندی سخت را طی می کنند تا بتوانند از حقوق اولیۀ انسانی برخوردار باشند. طبق مطالعات و آمارهای رسیده از گالوپ، اتحادیۀ اروپا حدود 200 میلیون نفر مهاجر احتمالی دارد. علاوه بر این تخمین زده شده که 40 درصد شهروندان اتحادیۀ اروپا نیز تمایل به زندگی در کشورهای دیگر اروپایی را دارند.
راه های مختلف مهاجرت به اروپا
سالانه میلیون ها درخواست برای اخذ اقامت اروپا در سفارتخانه کشورهای اروپایی ثبت می شود. پذیرش مهاجر در اروپا اندکی متفاوت با کشورهای شمالی است و روند دشوارتری دارد. کشورهای آمریکای شمالی (کانادا و ایالات متحدۀ آمریکا) محیطی مهاجر پذیر دارند. اما در کشورهای اروپایی هنوز هم جوامعی سنتی وجود دارند که چندان پذیرای غریبه ها نیستند. از راه های متفاوتی می توان به قارۀ سبز مهاجرت کرد و اقامت آن جا را به دست آورد. اگر قصد مهاجرت به اروپا را دارید با ادامۀ این نوشتار همراه باشید.
مهاجرت به اروپا از طریق تحصیل
بسیاری از دانشگاه های اروپا از رنکینگ علمی خوبی برخوردار هستند. از این رو مقصد محبوبی برای دانشجویان و دوستداران علم و تحصیل به شمار می روند. هر سال از سراسر جهان دانشجویان زیادی متقاضی ورود و پذیرش تحصیلی در دانشگاه های اروپا هستند. در اروپا، کشور انگلستان برترین مقصد علمی برای دانشجویان شناخته می شود. پس از ایالات متحدۀ آمریکا، انگلستان دومین کشوری است که دانشگاه های مشهور آن همچون آکسفورد و کمبریج زبانزد محافل علمی جهان است. این کشور با رویکرد خاص خود یک سیستم کم نظیر آموزشی ایجاد کرده که از مدرسه تا دانشگاه برتری خاصی نسبت به بسیاری از کشورها دارد. در انگلستان و دیگر کشورهای اروپایی می توان شروع مهاجرت به اروپا را با درس خواندن در مدارس بین المللی آغاز کرد. هر چند برای خارجیان شروع تحصیلات از مقطع دانشگاهی کار راحت تری است. با ویزای تحصیلی می توان بسته به کشور و مقطع تحصیلی تا دست کم سه سال در اروپا ماند. اما نمی توان با این روش اقامت دائم کشورهای اروپایی را اخذ نمود. البته ماندن و تحصیل در یک کشور برای چند سال این مزیت را دارد که می توان با زبان آن سرزمین مأنوس شد و با این توانایی در یک شغل مهارت کسب کرد. پس از اتمام تحصیلات اگر مایل به اخذ اقامت دائم بودید، در کشور مقصد برای خودتان شغلی دست و پا کنید و پس از مدتی با ویزای کاری به راحتی اقامت دائم کشور محبوب خود را کسب نمایید.
اخذ تابعیت اروپا از طریق تولد
اخذ اقامت کشورهای مختلف از طریق تولد، از قانون خاک و خون تبعیت می کند. کشورهای آمریکا و کانادا طبق قانون خاک، هر نوزادی که در این دو کشور متولد شوند را تبعۀ آن کشور می دانند و تنها به دلیل تولد در این خاک، از تمام مزایای شهروندی آمریکا و کانادا بهره مند خواهند شد. اما کشورهای اروپایی تنها از قانون خون تبعیت می کنند. به این معنی که صرفاً نمی توان با تولد یک فرد در اروپا او را اروپایی نامید. برای این که شخصی اروپایی تلقی شود حتماً باید پدر یا مادرش تابعیت یکی از کشورهای اروپایی را داشته باشند. اگر در فکر تولد فرزندتان در خاک اروپا بودید که از آن طریق بتوانید اقامت دائم کشوری را به دست آورید، باید بدانید که این کار در کسب تابعیت اروپا تأثیری نخواهد داشت.
سرمایه گذاری و اخذ اقامت دائم اروپا
سرمایه گذاری یا داشتن ایده ای پول ساز می تواند مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت دائمی یکی از کشورهای اروپایی پرطرفدار را برای شما بسیار آسان کند. برای سرمایه گذاری راه های متفاوتی وجود دارد که از کشوری به کشور دیگر متفاوت است. ثبت یک شرکت یا استارت آپ در بسیاری از کشورهای اروپایی کارساز است. در صورت ثبت شرکت مدت مشخصی را برای شما در نظر می گیرند که تا آن زمان معین باید بتوانید کسب و کارتان را به سود برسانید. در غیر این صورت با تشخیص غیر مفید دانستن کسب و کار و سرمایۀ شما، ویزای شما تمدید نخواهد شد و اجازۀ اقامت دائم در اروپا را نخواهید داشت. اگر از این طریق قصد شروع روند مهاجرت به اروپا را داشتید حتماً از کسب و کار خود مطمئن باشید و از مشورت با افراد متخصص در این زمینه غافل نشوید. برای این کار می توانید فرم مشاوره رایگان را پر کنید و یا با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل نموده و از تجربۀ مشاوران مجرب ما در مؤسسۀ آرمان من استفاده نمایید.
خرید ملک نیز یکی دیگر از راه های سرمایه گذاری در کشورهای اروپایی است. اما باید دقت داشته باشید که این شامل همۀ کشورها نمی شود. در کشورهایی مثل اسپانیا، پرتغال، قبرس و یونان می توان با خرید یا در مواردی حتی اجارۀ ملک اقامت کشورهای گفته شده را کسب نمود. با این حال در بسیاری دیگر از کشورهای اروپایی خرید ملک تنها برای شهروندان آن کشور مجاز بوده و به هیچ عنوان راهی برای اخذ اقامت و سرمایه گذاری نیست. اثبات تمکن مالی (یعنی این که ثابت کنید نیازی به بردن پول به کشور مقصد ندارید و می توانید از پس هزینه های زندگی در اروپا بر بیایید) نیز از روش های گرفتن تابعیت اروپا از طریق سرمایه است. در این روش نیاز نیست کار خاصی انجام دهید. همین که تمکن مالی داشته باشید کافی است تا یک اروپایی شوید. اتریش، اسپانیا، سوئیس و فرانسه از جمله کشورهایی هستند که می توان با این روش به اقامت در آن ها امیدوار بود. متقاضی باید توان پرداخت هزینه های پنج سال متوالی در اروپا را داشته باشد و پس از پنج سال، اقامت کشور مورد نظر به دست می آید.
مهاجرت به اروپا از طریق کار
استخدام شدن در یک شرکت معتبر اروپایی می تواند بزرگ ترین شانس برای متقاضیان مهاجرت به اروپا و اخذ اقامت دائم باشد. در صورت استخدام ابتدا با یک ویزای دو سالۀ کاری می توانید کار خود را به عنوان یک کارمند اروپایی شروع کنید. این ویزا برای سه سال دیگر هم قابل تمدید است. پس از تمدید دوبارۀ این ویزا و ماندگاری پنج ساله در کشور مقصد، به راحتی می توانید به اقامت دائم کشور اروپایی محبوب خود دست یابید.
اخذ اقامت اروپا از طریق ازدواج
در این روش، فرد متقاضی به مهاجرت و اخذ اقامت اروپا باید با شخصی که تابعیت اروپا را دارد، ازدواج کند. در ضمن فرد اروپایی که همسر غیر اروپایی برگزیده است باید اثبات کند که تمکن مالی برای پرداخت هزینه های همسر خود را دارد. در صورت پایداری ازدواج پس از دو یا سه سال (این مدت بستگی به کشور مورد نظر دارد) اقامت دائم اروپا به شخصی که همسر اروپایی دارد، اعطا خواهد شد.
پناهندگی
پناهنده یا پناهجو شخصی است که محل زندگی خود را به دلایل مختلفی ترک کرده باشد و از کشور دیگری تقاضای پناهندگی کند. پناهنده یک فرم درخواست پناهندگی را تکمیل می کند و تا زمانی که به درخواست پناهندگی وی رسیدگی نشود و درخواست او رد یا تأیید نگردد، باید این فرم نزد او باقی بماند. معمولاً شخص پناهنده تا زمانی که به درخواست او رسیدگی نشود، زندگی راحتی ندارد. گرچه پناهندگی هم یکی از راه های مهاجرت به شمار می آید، آخرین راهی است که می توان به آن تکیه کرد. چرا که دشواری ها و مصائب زیادی با خود به همراه دارد. از دلایل اخذ پناهندگی می توان به ترس از جان، پیگردهای سیاسی، عقاید سیاسی یا مذهبی مغایر با کشور مقصد، احتمال شکنجه یا مرگ، داشتن گرایش جنسی متفاوت که احتمال در خطر افتادن برای فرد را داشته باشد، اشاره کرد. پناهندگان اغلب از کشورهای خاورمیانه، آسیای شرقی و شمال آفریقا هستند. اما گاهی بنا به دلایلی از کشورهای آمریکایی و استرالیا که مقصد پناهنده ها هستند نیز شماری متقاضی پناهندگی دارند.
برخی کشورها در بدو ورود ویزای پناهندگی برای متقاضی صادر می کنند. برخی پناهندگان نیز در هنگام ورود به خاک کشور در مرکز مورد نظر اعلام پناهندگی می نمایند. تمامی کشورها این حق را به مسافری که وارد کشور می شود نمی دهند که درخواست پناهندگی کند و در صورت اعلام پناهندگی شخص را دیپورت کرده و به مبدأ باز می گردانند. اما برخی کشورها با مدارا برخورد کرده و به درخواست متقاضی رسیدگی خواهند کرد. فردی که به تازگی درخواست پناهندگی کرده، تا زمان رسیدگی به درخواستش از حق و حقوق خاصی بهره مند نیست و اوقات سختی را سپری خواهد کرد. البته تحمل این اوضاع به کشور مقصد و این که چقدر شرایط را برای پناهندگانش فراهم کرده باشد هم بستگی دارد. فرد پناهنده معمولاً اجازۀ داشتن شغل یا حتی کار داوطلبانه را هم ندارد. رسیدگی به درخواست پناهندگی ممکن است حتی تا سال ها ادامه داشته باشد. طی این سال ها پناهنده احتمالاً در فقر به سر خواهد برد. به همین دلیل پناهندگی راه فوق العاده ای برای مهاجرت به اروپا به نظر نمی رسد اما به هر حال اغلب کشورهای اروپایی مقصد پناهنده ها هستند.
مقاصد مهم مهاجران در اروپا
اغلب کشورهای اروپایی به دلایل مختلف علاقمندان مخصوص خود را دارند. برخی کشورها سبک زندگی را بهبود می بخشند، برخی دیگر به دلیل جاذبه های طبیعی و زیبایی های چشم نوازی که کم هم نیستند سرزمین محبوب بسیاری از افراد هستند. بعضی کشورها موقعیت کاری یا تحصیلی منحصر به فردی دارند. به هر حال هر سرزمینی در این قارۀ سبز به دلایل منحصر به فرد، اشخاصی را جذب خود می کند. در این میان چند کشوری که مقاصد مهم مهاجرت به اروپا هستند را بررسی می کنیم.
آلمان
آلمان نیروگاه بزرگ و قدرتمند اقتصادی اروپاست. خارج از تصور نیست که عدۀ زیادی از مردم دنیا آلمان را به عنوان کشور مقصد برای مهاجرت انتخاب کنند. در حال حاضر آلمان پرجمعیت ترین کشور اروپاست و حدود 12 درصد از جمعیت آن را افراد خارجی تشکیل می دهند. آلمان مهد برندهای بزرگی چون بنز، بی ام و، آدیداس، بوش، پوما و بسیاری دیگر از برندهای صنعتی و تجاری دنیاست. همین نام ها کافی است تا اعتبار اقتصادی این کشور را در ذهن مجسم کنیم. مهاجران بیشتر به دلیل پیدا کردن شغل مناسب و ارتقاء درآمد خود به آلمان می آیند و اغلب به زندگی در سطح بالایی هم دست پیدا می کنند. آلمان میزبان بیشترین جمعیت مهاجر در اتحادیۀ اروپاست.
در دهۀ 1950 و 60 آلمان با کمبود شدید نیروی کار ماهر مواجه شد. از این رو با امضای توافق نامه ای از کشورهای ایتالیا، یونان، ترکیه، مراکش، پرتغال، تونس و یوگسلاوی نیروی کار ماهر استخدام کرد. امروزه نیز آلمان میزبان جمعیت ترک قابل توجهی است. بسیاری از ترک ها در موج استخدام کارگران دهۀ 50 و 60 وارد آلمان شدند. متقاضیان مهاجرت به اروپا بسیار مایل به کار کردن در سیستم قدرتمند اقتصادی آلمان هستند. مونیخ و فرانکفورت مراکز تجاری بین المللی عظیمی هستند که هر تاجر با تجربه ای مایل است یک پایگاه اقتصادی قدرتمند در این دو شهر برای خود داشته باشد. برای کسانی که فعالیت اقتصادی و بهبود شغل برایشان اولویت باشد، قطعاً آلمان بهترین گزینه است. آلمان اگر چه از نظر آب و هوایی توان رقابت با دیگر مقاصد مهاجرت به اروپا را ندارد ولی باز هم طبیعت زیبا و درختان انبوه این کشور که در اغلب مناطق به چشم می خورند، می توانند حس زیبایی شناختی و لذت از طبیعت را نیز در مهاجران ارضا کنند. نظم تسلیم ناپذیر و قانون مداری بی اندازۀ آلمانی ها احتمالاً در ابتدا مهاجران تازه وارد را کمی شوکه کند. اما آیا واقعاً بدون این سیستم قانونمند می توان قدرت برتر اقتصادی بود؟ هر چند همین نظم مردم آلمان به کمک مهاجران نیز خواهد آمد و بهبود شغل و سطح زندگی با نظم شکست ناپذیر آلمان به زودی برای مهاجران میسر خواهد شد.
آلمان به دلیل کیفیت زندگی و مقرون به صرفه بودن هزینه ها در دنیا مشهور است. شهرهای مونیخ، دوسلدورف و فرانکفورت جزء ده شهر برتر جهان از نظر سطح زندگی هستند. البته هامبورگ، برلین، نورنبرگ و اشتوتگارت نیز در رده های بیستم تا سی ام این رتبه بندی قرار دارند. حتی بزرگ ترین شهرهای آلمان نیز ازدحام جمعیت و آلودگی کمی دارند. سیستم حمل و نقل عمومی گسترده و یکپارچه و جمعیت بالای دوچرخه سواران آلمان دلایلی هستند که سطح زندگی در آلمان را بالا برده اند. درست است که آلمان را یک کشور صنعتی می دانند ولی نباید از جاذبه های فرهنگی آن نیز غافل شد. آلمانی ها از تازه واردها استقبال می کنند. به شرطی که تازه واردها هم سعی در تعامل فرهنگی با آنان داشته باشند و به فکر اختلال در فرهنگ ها و سنت های آنان نباشند. گفتیم که آلمانی ها بسیار سختکوش هستند. اما طبق آمار (OECD) کارمندان آلمانی تنها 1408 ساعت در سال کار می کنند که حدوداً 300 ساعت زیر میانگین جهانی است اما راندمان کاری بالایی دارند. این ساعت کم و معقول کاری باعث می شود بتوانند از جاذبه های فرهنگی و طبیعی کشور بیشتر لذت ببرند. می گویند بهره وری کارگران و کارمندان آلمانی بسیار بالاتر از حد متوسط است. بنابراین اگر قصد مهاجرت به اروپا را دارید و فکر می کنید آن قدر سختکوش نیستید که با آلمانی ها رقابت کنید، پس این کشور مقصد مناسب شما نیست.
ایتالیا
با شنیدن نام ایتالیا احتمالاً غذاهای خوشمزه، ماشین های اسپورت منحصر به فرد، ساختمان های زیبا و سواحل آفتابی خیره کننده به نظرتان خواهد آمد. ایتالیا، کشوری تاریخی، غنی از فرهنگ و مملو از مناظر زیباست. ایتالیا عاشقان زیادی در سراسر جهان دارد. وقتی فکر مهاجرت به اروپا به ذهن کسی می رسد احتمالاً ایتالیا را مقصدی رؤیایی و انتخاب اول در نظر بگیرد. درک این مسأله چندان دشوار نیست. نام ایتالیا همواره با زیبایی های چشم نواز زیادی آمیخته بوده است. پیش از عضویت در اتحادیۀ اروپا، ایتالیا بسیار سعی در جذب مهاجران و استفاده از نیروی کار خارجی داشت. اما چندان در این امر موفق نبود. پس از عضویت در اتحادیۀ اروپا و بهبود نسبی شرایط اقتصادی، توانست خیل عظیمی از مهاجران را به خود جذب کند.
اغلب کسانی که به سرزمین ایتالیا مهاجرت می کنند مشتاق ثروت های فرهنگی این کشور هستند. به همین دلیل جوانانی که به دنبال شغل مناسب یا بهبود درآمد هستند، اغلب ایتالیا مقصد محبوبشان نیست. یکی از دلایلی که ایتالیا مشتاق پذیرش متقاضیان مهاجرت به اروپاست، تلاش برای کمک به کمبود شدید شغل است. بله ایتالیا سرزمین برندهای لوکس و بسیار گرانی است اما مردم ثروتمندی ندارد. صنعت توریسم نیز نقشی حیاتی در اقتصاد این کشور ایفا می کند. به هر حال اگر برای ارتقاء شغلی و کسب درآمد بیشتر مایل به مهاجرت به اروپا هستید، ایتالیا مقصد مناسب شما نخواهد بود. البته ساکنان دیگر کشورهای اتحادیۀ اروپا با مشکلات کمتری برای پیدا کردن شغل مواجه هستند. با این حال اگر متقاضی زندگی در ایتالیا هستید، در صورت مطمئن نبودن از یافتن شغل حتماً تمکن مالی خود را در نظر داشته باشید. چرا که هزینه های زندگی در ایتالیا به خصوص در شهرهای بزرگ بسیار بالاست. تا جایی که می توان ایتالیا را گران ترین کشور در اتحادیۀ اروپا نامید. شهرهای رم و میلان از گران ترین شهرهای دنیا هستند.
عمدتاً مهاجران اروپایی تمایل دارند در شهرهای مرفه شمالی ساکن باشند. چرا که هم سطح زندگی بالاتر است و هم برای اشتغال شرایط بهتری دارد. زمانی که صحبت از شکاف طبقاتی می شود شمال و جنوب ایتالیا تفاوت آشکاری دارند. شمالی ها در شهرهای پیشرفته و ثروتمندی زندگی می کنند. در حالی که مناطق جنوبی کشور توسعه نیافته و فقیر نشین است. میلان لوکس ترین شهر ایتالیا و از مراکز اصلی مالی در جهان است. اکثر خارجی ها و دورگه های ایتالیایی متولد و ساکن میلان هستند. شاید در نگاه اول، ایتالیا بهترین مقصد به نظر بیاید اما با توجه به وضعیت این کشور تنها در مواردی خاص و کسانی که تمکن مالی خوبی دارند می توانند به ایتالیا مهاجرت کنند. البته ایتالیا دانشگاه های هنری معتبر با رنکینگ جهانی خوبی دارد که هنرمندان نیز می توانند تحصیلاتشان را در این دانشگاه ها تکمیل کنند. برای زندگی در ایتالیا تسلط به زبان ایتالیایی لازم است و داشتن شغل در این کشور بدون دانستن زبان ایتالیایی امری محال به نظر می رسد. ایتالیا بیشتر مقصدی برای بازنشستگان است تا جوانان جویای کار و کسانی که دنبال ارتقاء کیفیت زندگی هستند.
سوئد
سوئد احتمالاً به دلیل آب و هوا و بافت محلی جامعه، اولین انتخاب اشخاصی که تمایل به مهاجرت به اروپا دارند نباشد. اما سوئد می تواند کیفیت زندگی بسیار بالایی برای ساکنانش فراهم کند. این کشور دیدنی منطقۀ اسکاندیناوی زیرساخت های پیشرفته و فناوری های قابل توجهی دارد. احترامی که دولت و جامعۀ سوئد نسبت به محیط زیست دارد، مثال زدنی است. به دلیل همین همزیستی سالم انسان و طبیعت در سوئد، این کشور دارای منظره های بکر و زیبای بسیار زیادی است. تراکم جمعیت پایین و نگرش های لیبرال سوئدی ها زندگی راحتی را در این کشور رقم می زند. تقریباً تمام خدمات از جمله خدمات آموزشی و بهداشتی که برای همۀ سنین و در همۀ مقاطع حق شهروندان تلقی می شود، در این کشور رایگان است. اگر خواهان مهاجرت به اروپا و زندگی راحت و سطح بالایی هستید، سوئد می تواند مناسب ترین انتخاب باشد.
جمع بندی
مهاجرت به اروپا یا هر مقصد دیگری می تواند یک تصمیم مهیج و شروع یک تغییر بزرگ در زندگی باشد. با این حال ترجیح شما هرچه که باشد، مطالعۀ کافی و مشورت با افرادی که متخصص مهاجرت هستند یا تجربۀ زندگی در مقصد مورد نظر شما را دارند را فراموش نکنید. مهاجرت به اروپا به خصوص به کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا، احتمالاً پیچیدگی های خاص و دشواری های زیادی داشته باشد، اما با اقدامات اصولی می توان از سختی های آن کم کرد. از آن جایی که شرایط هر فرد برای مهاجرت متفاوت است در صورت تمایل به مهاجرت برای صرفه جویی در وقت و هزینه می توانید با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل نموده و یا فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا از راهنمایی مشاوران مجرب ما در مؤسسۀ آرمان من بهره مند گردید.