عمومی

مهاجرت از ایران

مهاجرت از ایران موضوع جدیدی نیست و از دیرباز بسیاری از افراد با مقاصد مختلف مانند کار و تحصیل به کشورهای مختلف دنیا مهاجرت کرده اند و این قضیه همچنان ادامه دارد. در حال حاضر کشورهای زیادی در سرتاسر جهان هستند که با شرایط مشخص افراد علاقمند به مهاجرت از ایران را پذیرش می کنند و ایرانی ها توانسته اند موفقیت های زیادی از این طریق کسب کنند. هدف بیشتر مردم چه در ایران و چه در سایر کشورها از مهاجرت، پیشرفت در زندگی و رسیدن به شرایط بهتر است. به همین دلیل معمولاً برای مهاجرت از ایران افراد سعی می کنند کشورهایی را انتخاب کنند که از نظر شرایط زندگی، کار و درآمد بالاتر از کشور خودمان باشند. در ادامه با انواع مهاجرت از ایران و کشورهای مهاجرپذیر بیشتر آشنا خواهید شد.

محبوب ترین روش مهاجرت از ایران

در مورد اینکه چه روشی برای مهاجرت از ایران بهتر است بین کارشناسان مهاجرتی اختلاف نظر وجود دارد و هر کدام از آنها اعتقاد خاصی در مورد این موضوع دارند. شما نباید برای پاسخ به این سؤال که آیا مهاجرت از ایران خوب است یا بد و اگر خوب است بهترین شیوه چیست؟ از نظر دوستان و اقوام دارای تجربه در این زمینه استفاده کنید. زیرا آنها اطلاعات کافی در همۀ زمینه ها ندارند تا با توجه به شرایط شما بهترین مشاوره را بدهند. چه بسا برخی از آنها نیز در این مسیر به موفقیت های مورد نظر خود نرسیده باشند و بی جهت مسیر پیشرفت و آیندۀ شما را خراب کنند. پیشنهاد می کنیم اگر فکر مهاجرت از ایران به سرتان زده است با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل نموده و یا با پر کردن فرم مشاوره رایگان از راهنمایی کارشناسان مجرب مؤسسۀ آرمان من در این زمینه بهره مند شوید. آنها بر اساس شرایط شما به شما خواهند گفت که کدام شیوۀ مهاجرتی و کدام کشور برای شما مناسب تر است و با این کار تا حد زیادی در وقت و هزینۀ شما صرفه جویی خواهد شد.

چه افرادی بیشتر قصد مهاجرت از ایران را دارند؟

طبق آماری که از نظرسنجی ها و تحقیقات به دست آمده است بیشتر افرادی که قصد مهاجرت از ایران را دارند بین 15 تا 29 سال سن داشته و آمار مهاجران مجرد بیشتر از متأهلان بوده است. به علاوه این موضوع فقط مختص شهرنشینان نبوده و بسیاری از روستاییانی که استعدادهای بالایی در تحصیل داشته اند نیز از ایران به کشورهای برتر دنیا مهاجرت کرده اند. مهم ترین دلایل این افراد برای مهاجرت، شرایط اقتصادی و کسب شغل بهتر در کشورهای مقصد بوده است. البته باید این واقعیت را نیز پذیرفت، همۀ افرادی که مهاجرت می کنند به موفقیت های مطلوب که از قبل مدنظرشان بوده است، نمی رسند. بیشتر این افراد کسانی بوده اند که بدون آگاهی لازم و داشتن یک برنامۀ منظم بلند مدت، به کشورهایی مهاجرت کرده اند که برای شرایط آنها مناسب نبوده است. دقت داشته باشید هر کشوری هر چقدر هم که عالی باشد زادگاه آدم نمی شود و باید تمام نکات لازم را از طریق مشاوران مجرب در این زمینه بررسی کنید و به قول قدیمی ها بی گدار به آب نزنید.

انواع شیوه های مهاجرت از ایران

همان طور که گفتیم روش های مختلفی برای مهاجرت از ایران وجود دارد که متداول ترین آنها عبارتند از:

مهاجرت توریستی

مهاجرت توریستی برای اقامت های کوتاه مدت و گردشگری یا برخی بیزینس ها و دوره های کوتاه تحصیلی است. برخی از مدارک جهت مهاجرت توریستی شامل گواهی تمکن مالی، بیمۀ تأمین اجتماعی، عدم سوءپیشینه و مواردی دیگر است. البته هر کشوری می تواند در این زمینه متفاوت عمل کند و شما باید دقیقاً کشور مورد نظر خودتان را بررسی کنید. هزینه های صدور ویزای توریستی نیز برای کشورهای مختلف متفاوت است. نکتۀ قابل توجه دیگر این است که برخی افراد با هدف و برنامۀ پناهندگی به دنبال مهاجرت توریستی می روند. با این حال امکان ریجکت شدن آنها بسیار بالاست و اگر تعداد ریجکت ها به 3 بار برسد، احتمال موفقیت برای پناهندگی صفر است.

مهاجرت از ایران برای تحصیل

مهاجرت از ایران برای تحصیل

یکی از بهترین شیوه های مهاجرتی که پرستیژ بسیار بالایی هم دارد، مهاجرت برای ادامۀ تحصیل در کشور مقصد است. به خصوص اگر فرد متقاضی رزومۀ خوبی داشته باشد، می تواند از دانشگاه های برتر دنیا پذیرش تحصیلی و حتی بورسیه بگیرد. با اینکه مهاجرت تحصیلی موقت بوده و افراد باید در ابتدا به دولت کشور مورد نظر ثابت کنند که بعد از تحصیل خاک آن کشور را ترک می کنند، بسیاری از کشورها مانند کانادا شرایطی را فراهم کرده اند که افراد فارغ التحصیل علاقمند بعد از تحصیل نیز در همان کشور مانده و به کار و زندگی بپردازند.

مهاجرت از ایران برای کار در کشور مقصد

مهاجرت کاری نیز یکی از روش های بسیار رایج مهاجرت از ایران است. در این روش مهارت و تخصص های شما نقش بسیار زیادی در پذیرش شما دارد. برخی از کشورها مانند کانادا و استرالیا هر ساله لیستی برای علاقمندان به مهاجرت تهیه می کنند و در آن لیست اعلام خواهند کرد که به چه متخصصان و برای چه شغل هایی نیاز دارند. اگر شما یکی از آن مهارت ها را داشته باشید شانس زیادی برای اخذ ویزای کار خواهید داشت. در اکثر کشورهای تاپ دنیا برای مهاجرت این قانون وجود دارد که شما برای مهاجرت کاری باید از یک کارفرمای مقیم آن کشور پیشنهاد کاری دریافت نمایید تا وضعیتتان برای ورود به آن کشور مشخص باشد. تا زمانی هم که اقامت دائم آن کشور را دریافت نکرده اید باید به قراردادتان با کارفرمای مورد نظر متعهد باشید. معمولاً اگر بتوانید به مدت 5 سال با شرایط مشخص ویزای کار خود را تمدید کنید می توانید برای اخذ اقامت دائم آن کشور اقدام نمایید.

مهاجرت از ایران برای کار در کشور مقصد

مهاجرت از ایران از طریق سرمایه گذاری

بسیاری از کشورهای پیشرفتۀ دنیا با استفاده از جذب سرمایه های مردم کشورهای دیگر و حمایت آنها برای ایجاد مشاغل جدید به این موقعیت رسیده اند. میزان حداقل سرمایه ای که برای کشورهای مختلف لازم است کاملاً متفاوت می باشد. به همین دلیل شما باید قبل از اقدام، کشورهای مختلف و حمایت هایی که از کارآفرینان می کنند را بررسی کرده و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.

مهاجرت از ایران از طریق تمکن مالی

برخی افراد هیچ کدام از شرایط قبلی را ندارند ولی از تمکن مالی خوبی برخوردار هستند. این افراد معمولاً جهت داشتن رفاه بیشتر یا بودن در کنار عزیزانشان به کشورهای برتر مهاجرت می کنند. در این شیوه فرد متقاضی باید تمکن مالی بسیار بالایی داشته باشد و ثابت کند می تواند در کشور مورد نظر نیز ماهیانه بین 3 الی 4 هزار دلار یورو درآمد کسب نماید. معمولاً صلاحیت این افراد با چهار معیار زیر بررسی می شود:
•    اجاره نامه یا سند ملک
•    سود سپردۀ بانکی
•    حقوق بازنشستگی
•    سود سهام

مهاجرت از ایران از طریق سرمایه گذاری

کشورهای مهاجرپذیر چه شرایطی دارند؟

برخی از کشورها موقعیت بسیار خوبی برای مهاجرت از ایران دارند که از آن جمله می توان به سوئد، نروژ، ایتالیا، استرالیا، کانادا و آلمان اشاره کرد. این کشورها تاپ ترین کشورهای مهاجرپذیر دنیا هستند. از میان این کشورها، آنهایی که در قارۀ سبز هستند از قوانین اتحادیۀ اروپا پیروی می کنند اما در این میان کانادا قوانین منحصر به فردی برای پذیرش مهاجر دارد و در بسیاری از موارد شرایط پذیرش مهاجر در آن نسبت به سایر کشورهای اروپایی و آمریکایی آسان تر است. استرالیا نیز شرایط خاصی دارد که البته جزء کشورهای نسبتاً سختگیر محسوب می شود. در ادامه برای آشنایی شما در مورد مهاجرت از ایران قوانین و شرایط مهاجرت به کشورهای عالی مهاجرپذیر را برایتان توضیح خواهیم داد.

قوانین مهاجرت به کانادا

کانادا یکی از بهترین مقصدها برای مهاجرت از ایران است که سالیانه درخواست های بسیار زیادی از سرتاسر دنیا برای مهاجرت دارد. زیرا شرایط کار و زندگی در این کشور بسیار عالی است و حتی استانداردهای بالای زندگی در کانادا باعث شده مهاجرت به این کشور رشد 60 درصدی داشته باشد. برای مهاجرت به این کشور شما باید تسلط کافی به زبان انگلیسی داشته باشید و تسلط بر زبان فرانسه در ایالت کبک برای کار و زندگی امتیاز بسیار خوبی برایتان محسوب می شود. اینکه دقیقاً باید چه مدارک و مهارت های دیگری در کنار زبان داشته باشید به نحوۀ مهاجرت از ایران به کانادا بستگی دارد. مثلاً اگر بخواهید برای ادامۀ تحصیل در کانادا به این کشور بروید باید تمامی مدارک و سوابق تحصیلی خود را برای پذیرش تحصیلی ارائه دهید. اما در صورتی که بخواهید برای کار بروید علاوه بر مدارک تحصیلی باید مدارک گواهی سابقه و تخصص خود را نیز در رزومه داشته باشید. در بیشتر موارد مهاجرتی نیز فرد متقاضی باید حداقل برای یک سال زندگی در کانادا تمکن مالی داشته باشد. اگر نتوانید از طریق کار یا تحصیل به کانادا مهاجرت کنید می توانید از طریق دریافت دعوت نامه از طرف یکی از اقوام دارای اقامت کانادا یا ازدواج اقدام کنید که قوانین خاص تری دارد.

مهاجرت از ایران به کانادا

قوانین مهاجرت به آلمان

آلمان کشور دیگری است که بسیار مورد علاقۀ ایرانی هاست و در حال حاضر جمعیت زیادی از مهاجران آن را ایرانی ها تشکیل می دهند. این کشور نیز یکی از کشورهای پیشرفته در بخش صنعت است و خدمات شهروندی بسیار خوبی را ارائه می دهد. به همین دلیل میزان درخواست های سالیانه به این کشور برای مهاجرت زیاد است. بیشتر افرادی که به آلمان مهاجرت می کنند با هدف یافتن موقعیت های شغلی بهتر و کسب درآمد بیشتر این کار را انجام می دهند. البته شما می توانید برای کار یا تحصیل به این کشور بروید. نکتۀ قابل توجه در مورد مهاجرت به آلمان این است که باید از این مهاجرت هدف قابل قبولی داشته باشید و این هدف را به طور کامل برای دولت آلمان توضیح دهید. کشور آلمان قوانین راحتی برای پذیرش مهاجر دارد اما قوانینی که باید در خود آلمان از طرف شهروندان رعایت شود چندان آسان نبوده و باید آمادگی زندگی در یک کشور فوق العاده قانون مدار را داشته باشید. در کنار کار و تحصیل، یکی دیگر از روش های عالی برای مهاجرت از ایران به آلمان، کارآفرینی است که دولت آلمان در این زمینه حمایت زیادی از افراد داوطلب می کند.

مهاجرت از ایران به آلمان

قوانین مهاجرت به استرالیا

استرالیا کشور دیگری است که در چند سال اخیر بیشتر مورد توجه ایرانیان قرار گرفته و دارای موقعیت های شغلی بسیار مناسبی برای مهاجران خود است. بیشتر افراد برای کسب شغل و درآمد بهتر به این کشور مهاجرت می کنند. معمولاً کسانی برای مهاجرت از ایران به استرالیا مناسب هستند که دارای تمکن مالی خوبی بوده و شرایط سنی مورد نظر این کشور را داشته باشند. افرادی هم که می خواهند از طریق سرمایه گذاری وارد استرالیا شوند باید حداقل 800 هزار دلار سرمایه داشته باشند. ویزاهایی که برای مهاجرت به این کشور صادر می شوند بسیار متنوع هستند و به همین دلیل هر کدام از آنها را با یک شماره مشخص می کنند. از جملۀ این ویزاها می توان به ویزاهای 189، 190 و 489 اشاره کرد. به عنوان نمونه ویزای شمارۀ 189 برای اقامت دائم در استرالیا صادر می شود.

قوانین مهاجرت به هلند

هلند کشوری سرسبز و بسیار زیبا برای مهاجرت از ایران است که از جهات مختلف مانند استانداردهای زندگی، سطح آموزشی و خدمات شهروندی می تواند گزینۀ مناسبی برای مهاجرت باشد. روش های مختلفی مانند اخذ ویزای کار، ویزای تحصیلی، ازدواج یا سرمایه گذاری برای مهاجرت به هلند وجود دارد که می توانید بر حسب شرایط خود یکی از آنها را انتخاب کنید. اما در نظر داشته باشید در اکثر کشورهای مهاجرپذیر مهاجرت از طریق تحصیل بهترین شیوه محسوب می شود. این کشور برای پذیرش مهاجر قوانین خاصی دارد. هلند به طور کلی دو نوع ویزا صادر می کند که یکی بلند مدت و یکی کوتاه مدت برای 3 ماه است. برای رفتن به هلند باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشید.

قوانین مهاجرت به سوئیس

سوئیس از کشورهای بسیار زیبای اروپایی محسوب می شود که برای مهاجرت از ایران نیز مناسب است. شرایط رفاهی در این کشور بسیار عالی است و همین امر مهم ترین دلیل انتخاب سوئیس برای مهاجرت از طرف بسیاری از افراد می باشد. این کشور در بین کشورهای اروپایی از امنیت بسیار بالایی برخوردار است. بنابراین به خصوص برای تحصیل می تواند کشور مناسبی برای فرزندان ما باشد. این کشور همچنین بسیار ثروتمند بوده و دارای ویزای شینگن است. ویزاهایی که برای کشور سوئیس صادر می شود، در دو نوع کوتاه مدت و بلند مدت هستند که با حروف (C) و (D) نشان داده می شوند. ویزای (B) نیز مخصوص افرادی است که قرار است از کشورهای غیر اروپایی به این کشور مهاجرت نمایند. توجه داشته باشید که یکی از شرایط الزامی دریافت ویزای بلند مدت سوئیس، داشتن ویزای کوتاه مدت آن است. این قانون با این هدف تصویب شده که افراد بتوانند با ویزای کوتاه مدت در طول سه ماهی که در سوئیس هستند کاملاً با فرهنگ و قوانین زندگی در این کشور هماهنگ شوند. مانند کشورهای دیگر می توانید از طریق روش های گوناگون مثل کار، تحصیل و ازدواج به سوئیس مهاجرت نمایید. جالب است بدانید که اگر از تمکن مالی خوبی برخوردار هستید می توانید با خرید خانه در سوئیس به راحتی به این کشور مهاجرت کنید.

قوانین مهاجرت به فنلاند

فنلاند یکی دیگر از کشورهای خوش آب و هواست که برای افراد دوستدار طبیعت که قصد مهاجرت از ایران را دارند بسیار مناسب است. برای اینکه بتوانید مهاجرت کاری به فنلاند داشته باشید حتماً باید از طرف یک کارفرما دعوت نامه دریافت نمایید. برای مهاجرت به فنلاند نیز می توانید با خرید خانه در این کشور اقدام کنید. همچنین برای زندگی در فنلاند و گرفتن تابعیت آن باید به یکی از زبان های سوئدی یا فنلاندی مسلط باشید. معمولاً ویزاهای کاری فنلاند به صورت کوتاه مدت 3 یا 6 ماهه صادر می شود و فرد متقاضی باید در این مدت فعالیت کاری خود را آغاز کند.

مهاجرت از ایران به کشورهای مهاجرپذیر

معرفی کشورهای مهاجرپذیر دنیا و آشنایی با مزایای آنها

همان طور که گذشت قوانین و شرایط مهاجرت از ایران به بهترین کشورهای دنیا را به صورت خلاصه بیان کردیم. در ادامه می خواهیم لیست ده کشور برتر برای مهاجرت و مزایا و مشکلات آنها را برایتان توضیح دهیم. البته با اینکه این کشورها هر ساله مهاجران زیادی را پذیرش می کنند، به دلیل درخواست های روزافزون برای مهاجرت دچار مشکلاتی هم شده اند.

مهاجرت به سوئد

سوئد یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت از ایران و سایر کشورهاست که سال به سال هم بر تعداد درخواست های آن افزوده می شود. تنها در سال 2020 بیش از 330 هزار مهاجر وارد این کشور شده اند و در سال های بعد حتی رشد 35 درصدی داشته که رقم چشمگیری است.

مهاجرت از ایران به سوئد

مهاجرت به هلند

به دلیل شرایط مساعد کار و زندگی، تعداد تقاضاهای مهاجرت به هلند هر ساله رشد زیادی دارد و یکی از بهترین مقاصد برای مهاجرت است.

مهاجرت به ایتالیا

ایتالیا یکی از کشورهای تاپ دیگر برای مهاجرت از ایران است که تنها در سال 2016 بیش از 212 هزار مهاجر جذب نمود و این آمار هر ساله در حال افزایش است. بیشترین مهاجران ایتالیا از مردم چین، اوکراین، رومانی، مراکش و آلبانی هستند.

مهاجرت به اسپانیا

اسپانیا سرزمین رؤیایی برای بسیاری از متقاضیان مهاجرت از ایران است که از نظر آب و هوا و شرایط زندگی در رتبۀ بالایی قرار دارد و سالیانه بیش از 215 هزار مهاجر می پذیرد.

مهاجرت به استرالیا

کشور استرالیا کشوری است که بیشتر برای پیشرفت های کاری مد نظر قرار می گیرد. هر چند به طور کلی استانداردهای زندگی در آن بالاست. آمار مهاجران ورودی به این کشور به طرز عجیبی رو به افزایش است. طوری که در سال 2015 بیش از 30 هزار مهاجر جذب نمود اما در سال 2020 این آمار به بیش از 320 هزار نفر افزایش پیدا کرد و همچنان در حال رشد است. بیشتر افرادی که به استرالیا مهاجرت می کنند انگلیسی، چینی یا هندی هستند.

مهاجرت به فرانسه

با اینکه فرانسه برای پذیرش مهاجر قوانین بسیار خاصی دارد، سالیانه بیش از 285 هزار مهاجر پذیرش می کند. بیشتر افرادی که وارد این کشور می شوند از کشورهای غیراروپایی هستند که می خواهند در فرانسه زندگی کنند. همچنین به غیر از شیوه های مختلفی که برای کشورهای دیگر وجود دارد، این کشور قوانین خوبی برای دادن پناهندگی وضع کرده و در حال حاضر بیشتر پناهندگان آن از افغانستان و هائیتی هستند.

مهاجرت به کانادا

کانادا کشوری است که همیشه جزء گزینه های برتر برای مهاجرت از ایران بوده است و شرایط بسیار عالی برای کار و زندگی دارد که هر فردی را وسوسه می کند. در سال 2020 تعداد مهاجران ورودی به کانادا بیش از 340 هزار نفر بوده است.

مهاجرت به انگلستان

انگلستان یکی از کشورهای بسیار محبوب قارۀ اروپاست که هم از خود قارۀ اروپا و هم از سایر قاره ها مهاجران زیادی دارد. بیشتر مهاجرانی که وارد این کشور می شوند از کشورهای لهستان، چین و هند هستند. آمار مهاجران ورودی به این کشور سالانه بیش از 350 هزار نفر است.

مهاجرت از ایران به انگلستان

مهاجرت به آلمان

آلمان یکی از قدرتمند ترین کشورهای صنعتی جهان است که هر ساله مهاجران زیادی را پذیرش می کند و حتی در بین کشورهای مهاجرپذیر رکورد دارد. زیرا از سال 2016 به بعد سالیانه بیش از 700 هزار مهاجر پذیرفته است. علت اصلی تقاضای بالا برای مهاجرت از ایران به آلمان نیز شرایط عالی کار، زندگی و تحصیل در این کشور است.

مهاجرت به آمریکا

آمریکا از نظر آماری در صدر لیست کشورهای مهاجرپذیر قرار دارد. به عنوان مثال تنها در سال 2016 این کشور 1.1 میلیون مهاجر را پذیرفته است. بیشتر مهاجران ورودی به آمریکا از طریق لاتاری به این کشور وارد می شوند. آمریکا از نظر شرایط زندگی و تحصیل در سطح بالایی قرار دارد و بهترین دانشگاه های دنیا در این کشور هستند.

میزان رضایت مهاجران از مهاجرت

همان طور که از لیست کشورهای برتر مهاجرپذیر مشخص است بیشتر این کشورها از هر لحاظ در رده های بالای جهانی قرار دارند. در واقع هدف اصلی این کشورها از پذیرش مهاجران این است که بتوانند افراد ماهر و با استعداد را از سرتاسر جهان در کشور خود جمع کنند و با همکاری آنها روز به روز قدرتمندتر و پیشرفته تر شوند. همین امر باعث شده تا حمایت های زیادی از مهاجران ورودی خود داشته باشند. به همین دلیل بیشتر افرادی که به این کشورها مهاجرت کرده ‌اند، علاوه بر پیشرفت کشور مهاجرپذیر، باعث پیشرفت زندگی خود و خانواده آنها شده اند.

آیا کشورهای مهاجرپذیر مسئولیت مهاجران را قبول می کنند؟

به هر حال مهاجران در طول مدت مهاجرت خود حتی اگر اقامت دائم آن کشور را نداشته باشند، عضوی موقت از آن کشور محسوب می شوند. بنابراین درست است که حق شهروندی و استفاده از خدمات آنها را تا زمان تابعیت دائمی ندارند اما طبق نظرسنجی های انجام شده معمولاً کشورهای اروپایی حدود 20 الی 30 درصد مسئولیت مهاجران را می پذیرند. این رقم در آمریکا حتی به بیش از 50 درصد هم می رسد.

جمع بندی

مهاجرت از ایران می تواند نتایج مختلفی در بر داشته باشد. بسیاری از افراد بعد از مهاجرت خوشحال بوده اند و مهاجرت را دلیل پیشرفت خود می دانستند اما برخی از آن ها نیز تجربۀ خوبی از مهاجرت ندارند. همان طور که گفتیم اگر قصد مهاجرت از ایران را دارید برای اینکه احتمال موفقیت شما به حداکثر و احتمال پشیمانی شما به حداقل برسد، بهتر است قبل از اقدام برای مهاجرت همۀ جوانب را بسنجید تا بهترین انتخاب را داشته باشید. مشاوران مجرب ما در مؤسسۀ آرمان من همواره در خدمت شما هستند تا در این زمینه راهنمایی درستی برایتان انجام دهند. بدین منظور می توانید با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل فرموده و یا فرم مشاوره رایگان را تکمیل نمایید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا