عمومی

تحصیل رایگان در اروپا

بسیاری از کشورهای اروپایی دارای استانداردهای بالایی برای زندگی هستند که سطح آموزشی باکیفیت و کاربردی نیز یکی از این استانداردهاست. به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از دانش آموزان و دانشجویان برای ادامۀ تحصیل در کشورهای اروپایی درخواست می دهند. شاید تحصیل رایگان در اروپا به گوشتان خورده باشد و شما را وسوسه کرده که برای تحصیل به یکی از کشورهای اروپایی سفر کنید. اما باید بدانید تحصیل رایگان در اروپا شرایطی دارد که در ادامه بیشتر با این شرایط آشنا خواهید شد.

اهمیت تحصیل رایگان در اروپا

به طور کلی کشورهای تراز اول اروپایی دارای سطح آموزش بسیار با ارزشی هستند و به همین دلیل متقاضیان زیادی از سرتاسر جهان دارند. تحصیل رایگان در اروپا نیز عاملی مهم برای افزایش جذب دانش آموزان و دانشجویان شده است. با این حال اگر شما قصد مهاجرت تحصیلی را دارید، باید قبل از درخواست پذیرش تحصیلی در کشور مورد نظر تمامی جوانب مثبت و منفی تحصیل در آن کشور را بسنجید و با قوانین آنها آشنا شوید تا با آگاهی بهتری مسیر زندگی خود را تغییر دهید.

شرایط عمومی تحصیل رایگان در اروپا

تحصیل رایگان در اروپا در تمام کشورهای اروپایی برای شهروندان اتحادیۀ اروپا مجاز است. البته متقاضیانی هم که عضو این اتحادیه نیستند، می توانند در برخی از دانشگاه های کشورهای پیشرفتۀ دنیا به صورت رایگان و یا هزینۀ بسیار پایین به تحصیل خود ادامه دهند. به عنوان مثال کشوری مانند آلمان تحصیل رایگان یا با هزینۀ بسیار پایین در اروپا را بدون توجه به ملیت ممکن کرده است. از دیگر کشورهایی که این امکان را برای متقاضیان بین المللی در نظر گرفته اند می توان به ایسلند، اسپانیا، ایتالیا، جمهوری چک، اتریش، فنلاند، فرانسه، نروژ و دانمارک اشاره کرد. هر کدام از این کشورها را که برای تحصیل رایگان در اروپا انتخاب کردید باید ابتدا با قوانین حاکم بر آن کشور و شرایط و مدارک مورد نیازش برای پذیرش و هزینه های زندگی در آن کشور آشنا شوید.

شرایط تحصیل در مدارس اروپا به صورت رایگان

شرایط تحصیل در مدارس اروپا به صورت رایگان

تحصیل رایگان در اروپا در مدارس نیز شرایطی دارد. نظام آموزشی بسیار باکیفیت در کشورهایی مانند اتریش، آلمان و انگلستان باعث شده تا بسیاری از خانواده های ایرانی تصمیم بگیرند که فرزندشان را برای تحصیل رایگان در اروپا به این کشورها بفرستند. در بین مدارس کشورهای اروپایی تنها برخی از آنها پذیرش دانش آموز خارجی دارند. به عنوان مثال کالج بلربیز در انگلستان کالجی است که هر ساله از سرتاسر دنیا دانش آموز می پذیرد. نکتۀ قابل توجه در مورد دانش آموزان خارجی این است که سیستم آموزشی اروپا به گونه ای است که تحصیل در مدارس و کالج های آن تنها برای شهروندان اروپایی رایگان است. به همین دلیل دانش آموزان خارجی تنها در صورتی می توانند در این مقاطع از تحصیل رایگان در اروپا بهره مند شوند که والدین آنها اقامت بلند مدت از کشور مورد نظر داشته باشند. نوع این اقامت ها متفاوت است. مثلاً ممکن است پدر و مادر فرد برای تحصیل یا کار به آن کشور رفته باشند. در این صورت فرزندان می توانند مانند شهروندان اروپایی از تحصیل رایگان در اروپا استفاده کنند.

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای مقطع کارشناسی

بسیاری از دانشگاه های اروپایی از سطح علمی خوبی برخوردار بوده و در رتبه بندی جهانی دارای رنکینگ های بالایی هستند. دانشجویانی که شانس ادامۀ تحصیل در دانشگاه های اروپایی را دارند نه تنها از یک دوران طلایی آموزشی برخوردار می شوند، بلکه استانداردهای بالای زندگی و فرصت های شگفت انگیز موجود در این قاره را نیز تجربه خواهند کرد. چیزی که باید بدانید این است که برخی از رشته های تحصیلی در اروپا متقاضیان بیشتری دارند. این رشته ها شامل تاریخ، هنر، جامعه شناسی، مهندسی، علوم پایه، علوم سیاسی، امور بین الملل، تجارت، اقتصاد، فلسفه و فناوری اطلاعات هستند. اینکه برای تحصیل رایگان در اروپا در هر کدام از کشورها چه شرایط و الزاماتی برقرار است به آن کشور بستگی دارد. وجه مشترک همه این است که حداقل طول دورۀ کارشناسی سه سال به صورت تمام وقت بوده و برای برخی از رشته ها مطالعه به صورت نیمه وقت و آنلاین نیز امکان پذیر است. نکتۀ دیگر برای دورۀ کارشناسی داشتن مدرک تحصیلی 12 ساله و مدرک زبان آیلتس با نمرۀ حداقل 6 است. با این حال در بعضی از کشورها و یا برای تحصیل در بعضی از رشته ها شما باید مدرک زبان خاص همان کشور را نیز ارائه دهید. در رشته های خاص شما باید آزمون ورودی بدهید یا در مصاحبه شرکت کنید تا موفق به اخذ پذیرش تحصیلی شوید. یکی دیگر از مواردی که شانس تحصیل رایگان در اروپا را زیاد می کند داشتن معدل و نمرات بالاست که مورد تائید دانشگاه مورد نظر باشد.

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای مقطع کارشناسی ارشد

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای مقطع کارشناسی ارشد

دورۀ تحصیل مقطع ارشد بسته به نوع کشور مورد نظر بین 1 الی 2 سال متغیر است. رشته های پرطرفدار در دانشگاه های اروپا برای این مقطع نزد دانشجویان خارجی، رشته های مدیریتی، اقتصاد، هنر و مهندسی هستند. شرایط و الزامات این مقطع نیز بسته به سیستم آموزشی دانشگاه و کشور مورد نظر می تواند کاملاً متفاوت باشد. نمرۀ آیلتس برای این مقطع باید حداقل 6.5 باشد. معمولاً افراد برای ارتقای سطح علمی و همزمان با آن پیدا کردن شغلی مناسب با درآمد قابل قبول برای ادامۀ تحصیل در این مقطع اقدام می کنند. هزینه های مربوط به این دوره برای دانشجویان اتحادیۀ اروپا رایگان است اما برای شهروندان خارج از اتحادیۀ اروپا بسته به شرایط دانشگاه، متفاوت خواهد بود. با این حال نسبت به دانشگاه های خصوصی بسیار پایین تر است.

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای مقطع دکتری

در مقطع دکتری آنچه بیشترین اهمیت را برای پذیرش تحصیلی فرد دارد، رزومۀ او در مقاطع قبلی است. به عنوان مثال داشتن مقاله های بین المللی، نمرۀ زبان حداقل 7 و همچنین داشتن استاد راهنما در دانشگاه مورد نظر از شرایط الزامی پذیرش دانشجو در این مقطع است. اگر دانشجو شهروند اتحادیۀ اروپا باشد می تواند از تحصیل رایگان در اروپا در دانشگاه های دولتی بهره مند شود. برای دانشجویان خارجی این شرایط تنها زمانی برقرار است که فرد، موفق به اخذ بورسیۀ تحصیلی از دانشگاه مورد نظر شود. همچنین در این مقطع گاهی لازم است دانشجو به زبان رسمی کشور مورد نظر نیز مسلط باشد. طول دورۀ تحصیل دکتری معمولاً 8 ترم است اما بسته به رشتۀ تحصیلی می تواند کمی کمتر یا بیشتر هم بشود.

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای مقطع دکتری

معرفی دانشگاه های رایگان اروپا

معمولاً دانشگاه های دولتی هر کشور امکان تحصیل رایگان در اروپا را برای شما فراهم خواهند کرد. برخی از کشورها نیز هزینۀ بسیار اندکی دریافت می کنند که می توان آن را نزدیک صفر دانست. برای اینکه بیشتر با این موارد آشنا شوید جدول زیر را در مورد هزینه های تحصیل دورۀ کارشناسی مطالعه کنید:

کشور هزینۀ یک سال تحصیل برای دانشجویان اتحادیۀ اروپا هزینۀ یک سال تحصیل برای دانشجویان خارج از اتحادیۀ اروپا
اتریش رایگان حدود 1.500 یورو
دانمارک رایگان 16.000-6.000 یورو
فنلاند رایگان 20.000-5.000 یورو
فرانسه رایگان 3.800-2.800 یورو
یونان رایگان حدود 1.500 یورو
مجارستان رایگان حدود 1.500 یورو
لهستان رایگان حدود 2.000 یورو
اسلوونی رایگان حدود 5.000 یورو
سوئد رایگان 20.800-8.300 یورو
ایتالیا رایگان 1.000-850 یورو
هلند حدود 2.000 یورو 20.000-6.000 یورو

در ادامه به معرفی دانشگاه های معتبر اروپا که دانشجویان خارجی می توانند از تحصیل رایگان در اروپا در این دانشگاه ها بهره مند شوند، می پردازیم:

دانشگاه های رایگان نروژ عبارتند از:

در حال حاضر در نروژ 8 دانشگاه، ۲۰ کالج ایالتی و 16 کالج خصوصی فعال هستند. دانشگاه های رایگان این کشور شامل موارد زیر است:
•    دانشگاه اسلو (The University of Oslo)
•    دانشگاه برگن (University of Bergen)
•    دانشگاه استاوانگر (University of Stavanger)
•    دانشگاه علوم زندگی نروژ (Norwegian University of Life Sciences )
•    دانشگاه نوردلند (the University of Nordland)

دانشگاه های رایگان سوئد عبارتند از:

•    دانشگاه لوند (Lund University)
•    دانشگاه هلمستاد (Halmstad University)
•    دانشگاه اوپسالا (Uppsala University)
•    دانشگاه استکهلم (Stockholm University)
•    دانشکده اقتصاد استکهلم (Stockholm School of Economics)
•    دانشگاه جانکوپینگ (Jonkoping University)

دانشگاه های رایگان آلمان عبارتند از:

اکثر دانشگاه های آلمان در سال های گذشته به صورت رایگان بوده اند اما در حال حاضر برخی از آنها برای برنامه های تحصیلی خود شهریه دریافت می کنند. دانشگاه های 4 فدرال از 16 ایالت فدرال این دولت شامل هامبورگ، لوور، بادن- وورتمبرگ و بایرن برای هر ترم تحصیلی حدود 500 یورو دریافت می کنند. اما سایر فدرال ها فعلاً برای هر ترم تنها 50 یورو دریافت می نمایند.

معرفی دانشگاه های رایگان اروپا

دانشگاه های رایگان اتریش عبارتند از:

تحصیل در اتریش در دانشگاه های دولتی آن رایگان نیست اما زیر 1000 یورو هزینه دارد:
•    دانشگاه وین (University of Vienna)
•    دانشگاه پزشکی وین (Medical University of Vienna)
•    دانشگاه اینسبروک (University of Innsbruck)
•    دانشگاه صنعتی وین (Vienna University of Technology)

ویزای تحصیلی برای تحصیل رایگان در اروپا

شما اگر بخواهید در هر کدام از کشورهای عضو اتحادیۀ اروپا به ادامۀ تحصیل بپردازید باید ویزای شینگن داشته باشید. ویزای شینگن اجازۀ اقامت کوتاه مدت برای ماندن در هر کدام از کشورهای عضو شینگن را می دهد. اما در صورتی که طول دورۀ آموزشی شما بیشتر از 3 ماه باشد، باید برای دریافت ویزای طولانی مدت در سفارت کشور مورد نظر درخواست ویزای تحصیلی بدهید. مدارک مورد نیاز برای این نوع ویزا عبارتند از:
•    فرم درخواست تکمیل و امضا شده در دو نسخه
•    دو قطعه عکس که در سه ماه اخیر گرفته باشید.
•    پاسپورت معتبر که حداقل 3 ماه اعتبار داشته باشد.
•    مدارک مبنی بر اقامت شما در کشور مورد نظر مثل رزرو هتل، اجاره نامۀ منزل یا خوابگاه
•    گواهی بیمۀ دانشجویی تا سقف 30.000 یورو
•    نامۀ پذیرش دورۀ تحصیلی از دانشگاه و یا کالج مورد نظر با جزئیات کامل مثل مدت و نوع تحصیل
•    تأییدیۀ مدارک تحصیلی مثل دیپلم و سوابق تحصیلی
•    گواهی تمکن مالی بانکی 3 ماهه و یا نامۀ بورسیۀ تحصیلی از دانشگاه یا کالج مورد نظر
روند کار به این صورت است که بعد از تکمیل فرم های درخواست، برای مصاحبه با سفارت باید وقت رزرو کنید. دقت کنید که از قبل باید مدارک و اسناد مورد نیازتان آماده باشد تا در زمان مصاحبه تمامی آنها را ارائه دهید. همچنین باید هزینه ای بابت بررسی و صدور ویزای دانشجویی پرداخت کنید و بعد از انجام تمامی این کارها باید منتظر جواب تأییدیه و صدور ویزا از طرف سفارت بمانید.

شرایط اخذ ویزای همراه برای تحصیل رایگان در اروپا

شرایط صدور ویزای همراه برای هر کشور متفاوت است. با این حال در اکثر کشورهای اروپایی برای تحصیل در مقاطع بالاتر از دیپلم به راحتی ویزای همراه صادر می شود. افراد متأهل که قصد تحصیل رایگان در اروپا را دارند می توانند همسر و فرزندان زیر 18 سال خود را نیز همراهشان ببرند. البته دانشجو باید ابتدا به تنهایی به کشور مورد نظر سفر کند و بعد از ورود به آن کشور درخواست الحاق به خانواده را بدهد. در مقطع دکتری اگر فرد هر نوع حقوقی دریافت کند، شاغل محسوب شده و از همان ابتدا می تواند خانواده اش را به همراه خود ببرد. در بعضی از کشورها اجازۀ کار برای همراه از همان ابتدا وجود دارد. اما در برخی دیگر، نیاز به دریافت مجوز کار به طور جداگانه است.

شرایط اخذ بورسیۀ تحصیلی برای تحصیل رایگان در اروپا

همان طور که قبلاً هم گفتیم معمولاً تحصیل رایگان در اروپا مربوط به شهروندان اتحادیۀ اروپا یا فرزندان افرادی است که در این کشورها اقامت تحصیلی یا کاری دارند. بنابراین دانشجویان خارجی که می خواهند از تحصیل کاملاً رایگان این کشورها برخوردار شوند باید بورسیۀ تحصیلی دریافت کنند. این بورسیه ها معمولاً شامل کلیۀ هزینه های تحصیل و زندگی دانشجوست. در برخی موارد نیز بورسیه ها مانند کمک هزینۀ تحصیلی هستند که تنها بخشی از هزینه های دانشجو را پوشش می دهند. برای دریافت بورسیه داشتن یک رزومۀ قوی بسیار مهم است. به عنوان مثال داشتن مقالات بین المللی یا نمرات بالا در دروس تخصصی امتیاز خیلی خوبی محسوب می شود.

شرایط تحصیل رایگان در اروپا برای دانشجویان پیام نور و علمی کاربردی

مدارک این دانشگاه ها نیز مورد قبول بسیاری از کشورهای دیگر بوده و باید برای اخذ پذیرش تحصیلی مانند دانشگاه های دولتی به صورت کامل ترجمه شوند. البته در برخی کشورها لازم است مدرک تحصیلی شما ارزش گذاری شود. این ارزش گذاری تنها از طریق مراکز مورد تأیید کشور مورد نظر امکان پذیر است.

هزینه های زندگی برای تحصیل رایگان در اروپا

هزینه های زندگی برای تحصیل رایگان در اروپا

حتی اگر بتوانید از تحصیل رایگان در اروپا بهره مند شوید، باید هزینه های زندگی را نیز قبل از اقدام برای پذیرش تحصیلی در نظر بگیرید. باید هزینه های زندگی در کشور مورد نظر را به طور کامل بررسی کنید تا در حد توان شما باشد و در آن کشور به مشکل برنخورید. برای آشنایی بیشتر شما در جدول زیر شاخص هزینۀ زندگی در کشورهای اروپایی را آورده ایم که طبق این جدول، سوئیس گران ترین کشور است و کشورهایی همچون اوکراین، کوزوو و روسیه جزء کشورهای ارزان هستند که هزینۀ زندگی پایینی دارند. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که هزینۀ زندگی برای هر فرد بسته به سبک زندگی او متفاوت خواهد بود.

کشور رتبۀ کلی از نظر هزینه شاخص هزینۀ زندگی
سوئیس 1 121.16
ایسلند 2 101.86
نروژ 3 100.99
لوکزامبورگ 4 86.09
دانمارک 5 81.38
صربستان 35 35.39
بلاروس 36 33.12
مولداوی 37 32.26
مقدونیه 38 31.58
اوکراین 39 27.94
کوزوو 40 26.18

شرایط کار بعد از تحصیل رایگان در اروپا

تحصیل در کشورهای اروپایی پلی برای ورود به بازار کار در اروپاست. در برخی از کشورهای اروپایی بعد از فارغ التحصیلی مدت زمان مشخصی را برای شما در نظر می گیرند تا در آن کشور مانده و به جستجوی شغل مرتبط با رشتۀ خود بپردازید. در طول تحصیل و برای آشنایی بیشتر با محیط کار کشور مورد نظر می توانید هفته ای 10 الی 20 ساعت کار دانشجویی بردارید. این کار نه تنها مهارت های شغلی شما را افزایش داده و شما را با محیط کار آن کشور بیشتر آشنا می کند، بلکه بخشی از هزینه های زندگی شما را در این دوران پوشش خواهد داد. به علاوه می توانید با کارفرمایانی آشنا شوید که بلافاصله بعد از فارغ التحصیلی از آنها پیشنهاد کار دریافت کنید. نکته ای که باید به آن توجه نمایید این است که در زمان انتخاب کشور برای ادامۀ تحصیل، علاوه بر موارد تحصیلی مانند دانشگاه و رشته، نرخ بیکاری آن کشور را نیز حتماً بررسی کنید. به عنوان مثال نرخ بیکاری در ایتالیا بسیار بالاتر از کشوری مثل اتریش است و دانشجویان کشور ایتالیا معمولاً برای داشتن کار پاره وقت هم دچار مشکل می شوند. بنابراین قطعاً برای پیدا کردن کار تمام وقت بعد از تحصیل نیز به دردسر می افتند و شاید مجبور به ترک کشور شوند.

جمع بندی

تحصیل رایگان در اروپا بیشتر شامل حال شهروندان اتحادیۀ اروپاست. با این حال والدینی هم که برای تحصیل یا کار به این کشورها سفر کرده اند این اجازه را دارند که از تحصیل رایگان برای فرزندانشان بهره مند شوند. سایر دانشجویان بین المللی تنها در صورت داشتن بورسیۀ تحصیلی می توانند از تحصیل رایگان در اروپا استفاده کنند. با توجه به اینکه کشورهای اروپایی زیاد هستند و تحصیل در هر کدام از آنها شرایط متفاوتی دارد، پیشنهاد می کنیم برای انتخاب بهتر با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل نموده و یا فرم مشاوره رایگان را پر کرده و از تجربۀ بی نظیر کارشناسان مجرب مؤسسۀ آرمان من در این زمینه استفاده کنید. با راهنمایی کارشناسان، شما می توانید بهترین کشور اروپایی را برای تحصیل رایگان با توجه به شرایط خود انتخاب نمایید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا