عمومی

تحصیل در ایسلند

همه مردم آرزو دارند که از نعمت تحصیل در یک کشور خوب و دانشگاه های معتبر آن بهره مند شوند. امروزه مسئولین بیشتر کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته، به هدف بهبود اوضاع مملکت خویش، اقدام به جذب مهاجر که اغلب هم دانشجو هستند، می‌کنند تا از طریق آموزش های عالی، آنها را به مهره های مفید برای پیشرفت هر چه بیشتر خودشان تبدیل کنند. یکی از این کشورهای اروپایی، ایسلند است که سالانه دانشجویان و محصلان زیادی را به مهاجرت تحصیلی ترغیب می کند. تحصیل در ایسلند یک فرصت ناب برای پیشرفت و برخورداری از امکانات فوق العاده به شمار می رود که بیشتر مردم از آن اطلاعات چندانی ندارند. هدف از ارائۀ این مطلب، افزایش آگاهی افراد در مورد تحصیل در ایسلند و چگونگی انجام این کار است. مقاله را تا انتها مطالعه کنید تا آنچه را که در مورد تحصیل در این کشور لازم است، بدانید.

study-in-iceland

ایسلند، سرزمین یخ و آتش

ایسلند (Iceland) یک کشور جزیره ای و کم جمعیت در شمال غرب اروپاست که به دلیل ویژگی های منحصر به فرد طبیعی با نام سرزمین یخ و آتش نیز شناخته می شود. در حالی که ایسلند جزء یکی از فعال ترین مناطق آتش فشانی دنیا به شمار می رود، بخش عظیمی از آن نیز با یخچال های طبیعی پوشیده شده است. وجود بهارهای گرم، صنعت ماهیگیری و استانداردهای خوب زندگی این کشور را به مقصد بسیاری از مهاجران جهان تبدیل کرده است. با وجود اینکه فاجعۀ اقتصادی جهانی ۲۰۰۸ ضربۀ سنگینی بر پیکرۀ ایسلند وارد کرد ولی این کشور به سرعت توانست اقتصاد خود را بازیابی کند و به همین جهت از سال ۲۰۱۰ تاکنون ثبات اقتصادی در آن برقرار شده است. ناگفته نماند که جمعیت این کشور ۳۲۰ هزار نفر و پایتخت آن شهر ریکیاویک (Reykjavík) است. این کشور همچنین جزء اتحادیۀ اروپا و شنگن است و غالب مردم آن به زبان ایسلندی تکلم می کنند. تحصیل در ایسلند در کنار مزایای آکادمیک که برای دانشجویان فراهم می کند، باعث شده تا دانشجویان از سرتاسر جهان با طبیعت زیبای این کشور و فرهنگ متنوع و زندۀ آن، تغییری شگرف در زندگی خود ایجاد کنند.

آب و هوای کشور ایسلند

کشور ایسلند که در اقیانوس اطلس واقع شده، آب و هوای عجیب و غریبی دارد. به دلیل نزدیک بودن به مدار قطبی، زمستان های آن بسیار سرد است ولی از طرفی هم با ورود جبهه های هوای معتدل به آن، در تابستان ها گرم می‌شود و دما به بالای ۳۵ درجه می رسد. شاید به دلیل همین آب و هوا باشد که صنعت ماهیگیری در این کشور رونق بسیار زیادی پیدا کرده. مردم ایسلند در زمستان فقط چهار ساعت نور خورشید را می بینند و در عوض در تابستان شب های آنها به روشنی روز است که به خاطر همین ویژگی، کشور ایسلند زندگی در شب متفاوت تری نسبت به بقیه کشورهای اروپایی دارد.

study-in-iceland

سیستم آموزشی کشور ایسلند

فردی که می خواهد در کشور دیگری به تحصیل بپردازد باید ابتدا اطلاعات جامعی راجع به سیستم آموزشی آن کشور داشته باشد تا بتواند بهتر در مورد تحصیل خود در آن کشور تصمیم بگیرد. در اینجا لازم است که مقداری راجع به سیستم آموزشی ایسلند برای متقاضیان تحصیل در ایسلند توضیح داده شود. تحصیل در ایسلند از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است و به طور کلی در چهار سطح مختلف تعریف می شود. لازم به ذکر است که همۀ افراد اعم از افراد با ادیان و فرهنگ ها و دیدگا‌ه های مختلف می توانند در مدارس و دانشگاه های این کشور به تحصیل بپردازند. اولین سطح تحصیل در ایسلند مربوط به کودکان ۱ تا ۶ سال است که هزینه های آن معمولاً از شوراهای محلی تأمین می شود. سطح دوم تحصیل در این کشور مربوط به کودکان و نوجوانان ۶ تا ۱۶ ساله می شود، این تحصیل در واقع تحصیل اجباری به شمار می رود و افراد هیچ هزینه ای برای آن پرداخت نمی کنند. سطح سوم تحصیل در ایسلند دبیرستان است که از سن ۱۶ تا ۲۰ سالگی ادامه دارد و پس از آن نوبت به تحصیل در دانشگاه های این کشور می رسد. لازم به ذکر است که تحصیل دبیرستان در کشور ایسلند هیچ هزینه ای ندارد، به شرطی که فرد در یک مدرسۀ دولتی ثبت نام کرده باشد. تحصیل در دانشگاه های ایسلند نیز چندین مقطع دارد که شامل مقطع کارشناسی (بین ۳ تا ۴ سال)، مقطع کاندیدا‌توس بین (۴ تا ۶ سال)، مقطع کارشناسی ارشد (۲ سال) و مقطع دکتری (تعداد سال های تحصیل در این مقطع به مدت زمان آماده کردن پروپوزال بستگی دارد) است. یکی از الزامات وارد شدن به هر مقطعی، داشتن نمرات خوب و پیشینۀ تحصیلی عالی است. برای درخواست تحصیل در ایسلند، سیستم پذیرش مرکزی وجود ندارد و متقاضی می بایست درخواست خود را مستقیماً به دانشگاه مورد نظر ارسال کند.

شرایط تحصیل در ایسلند

تحصیل در ایسلند در هر مقطعی شرایط و الزامات خاص خود را می طلبد ولی به طور کلی شرایطی که شامل همۀ متقاضیان می شود، در ادامه ذکر شده اند .
•    اول اینکه متقاضی می بایست به زبان انگلیسی برای تحصیل در دانشگاه های انگلیسی زبان و به زبان ایسلندی برای تحصیل در رشته های ایسلندی تسلط کافی داشته باشد. داشتن مدرک تافل و آیلتس برای زبان انگلیسی و مدرک (B2) برای زبان ایسلندی لازم است.
•    دوم اینکه فرد باید ۱۲ سال تحصیل خود را در کشور خویش به پایان رسانده و مدرک و ریز نمرات خود را برای ارسال به ایسلند آماده کرده باشد.
•    سوم اینکه فرد می بایست تمکن مالی برای اقامت در ایسلند را داشته باشد و بتواند آن را به کشور مقصد نیز ثابت کند.
•    چهارم داشتن ویزا برای رفتن به ایسلند است که فرد با مراجعه به سفارت ایسلند برای گرفتن ویزا می بایست اقدام کند. شرایط اخذ ویزای تحصیلی ایسلند در ادامۀ همین مطلب بررسی شده است.
•    مورد بعدی داشتن مدارک عدم سوء پیشینه و مدارک دال بر سلامت پزشکی است.
•    شرط آخر ارائۀ مدرک بیمه نامه به کشور مقصد است.
این مواردی که ذکر شدند برای همۀ متقاضیان تحصیل در ایسلند لازم هستند به جز مواردی که دانشگاه و یا سفارت آنها را برای متقاضیان با درخواست های مختلف ملزم می کند‌.

study-in-iceland

دانشگاه های کشور ایسلند

کشور ایسلند به طور کلی هفت دانشگاه دارد که چهار دانشگاه دولتی و مابقی آنها نیز خصوصی هستند. تحصیل در ایسلند و دانشگاه های دولتی آن برای همۀ دانشجویان اعم از دانشجویان بومی و بین المللی کاملاً رایگان است و این به عنوان یک فرصت ایده آل برای افرادی است که مایل هستند با قیمت پایین از تحصیل با کیفیت و عالی بهره مند شوند. اغلب رشته های تحصیلی در دانشگاه های ایسلند به زبان ایسلندی و تعدادی نیز به زبان انگلیسی هستند ولی با افزایش تعداد دانشجویان بین المللی بر تعداد رشته هایی که به زبان انگلیسی تدریس می شوند در این دانشگاه ها افزوده شده است. از آن جایی که در بیشتر دانشگاه های اروپایی، دانشجویان را ملزم به پرداخت شهریه های سنگین می کنند، دانشگاه های دولتی ایسلند این کار را به صورت رایگان ارائه می دهند و بیشتر دانشجویان اروپایی از مزیت تحصیل در این دانشگاه ها استفاده می کنند. دانشگاه های ایسلند در سه سطح ممتاز، خوب و متوسط دسته بندی می شوند.
دانشگاه های دولتی ایسلند شامل:
•    دانشگاه کشاورزی ایسلند (Agriculture University of Iceland)
•    دانشگاه هولار (Holar University College)
•    دانشگاه آکوریری (University of Akureyri)
•    دانشگاه ملی ایسلند (University of Iceland)
دانشگاه های خصوصی نیز شامل:
•    دانشگاه بیفروست (Bifrost University)
•    آکادمی هنرهای ایسلند (Iceland Academy of The Arts)
•    دانشگاه ریکیاویک (Reykjavík University)
از بین دانشگاه های دولتی، دانشگاه ملی ایسلند در ردۀ ممتاز و دو دانشگاه آکوریری و کشاورزی در ردۀ متوسط قرار دارند. دانشگاه ریکیاویک که یک دانشگاه خصوصی است در ردۀ خوب قرار دارد. با توجه به توضیحاتی که داده شد، قطعاً تصمیم به تحصیل در ایسلند کار عاقلانه ای به نظر می رسد که نباید فرصت آن را از دست داد.

study-in-iceland

مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ایسلند

متقاضیان تحصیل در ایسلند باید ابتدا ویزای ورود به ایسلند را دریافت کنند که معمولاً کار پر دردسری نیست. دانشجویان که قصد دریافت ویزای تحصیل در ایسلند دارند به دو گروه تقسیم می شوند: گروهی که خارج از اتحادیۀ اروپا هستند و گروه دیگر که شامل اتحادیۀ اروپا هستند.
گرفتن ویزای تحصیل در ایسلند برای متقاضیانی که خارج از محدودۀ شنگن و اتحادیۀ اروپا هستند کمی مشکل تر است و فرد باید ابتدا درخواست خود را برای کشور صادر کرده یا از طریق سفارت آن کشور اقدام به دریافت ویزا کند. در حالی که دانشجویانی که در اتحادیۀ اروپا هستند نیازی به گرفتن ویزا برای تحصیل در ایسلند ندارند. ولی اگر بیشتر از سه ماه قرار است در این کشور بمانند باید به محض ورود در آنجا اقامت قانونی خود را ثبت کرده و یا مجوز دانشجویی دریافت کنند. نکتۀ جالب راجع به تحصیل در ایسلند این است که همۀ دانشجویان بدون توجه به کشور مبدأ آنها می بایست شناسنامۀ ایسلندی دریافت کنند که بتوانند به واسطۀ آن کارهای روزمره خود را مانند افتتاح حساب انجام دهند. مدارک مورد نیاز برای گرفتن ویزای تحصیل در ایسلند برای دانشجویان خارج از اتحادیۀ اروپا شامل موارد زیر خواهد بود:
•    فرم درخواست ویزای تحصیل در ایسلند
•    اثبات پذیرش دانشگاه
•    مدرک عدم سوء پیشینۀ کیفری
•    مدارک سلامت پزشکی
•    اسکن از پاسپورت و شناسنامه
•    عکس پرسنلی با همان کیفیت عکس پاسپورت
•    رسید پرداخت هزینۀ اقامت در ایسلند
•    اظهارات بانکی
•    البته ممکن است سفارت موارد و مدارک دیگری را از متقاضی درخواست کند که فرد می بایست در مورد آنها اطلاعات کافی کسب کند. متقاضی باید توجه داشته باشد که حتماً قبل از مهلت تعیین شده برای گرفتن ویزای تحصیل در ایسلند اقدام کند تا قبل از شروع ترم بتوانند ویزای خود را در دست داشته باشند.
•    فرد متقاضی برای ترم بهار حداکثر تا ۱۱ نوامبر زمان دارد تا کارهای ویزای تحصیل در ایسلند را انجام دهد و برای ترم پاییز تا اول ژوئیه این مهلت در اختیار متقاضی تحصیل در ایسلند قرار داده شده است.
•    لازم به ذکر است که ویزای تحصیل در ایسلند اعتبار ۶ ماهه یا به اندازۀ یک ترم دارد و فرد متقاضی باید یک ماه قبل از پایان اعتبار ویزا برای تمدید آن اقدام کند.

بورسیه های تحصیلی کشور ایسلند

به طور کلی حدود ۵۰۰ بورسیه توسط کشور ایسلند برای متقاضیان تحصیل در ایسلند در نظر گرفته شده است که در این مطلب به چند مورد مهم و پرطرفدار آن اشاره می شود.
•    بورسیۀ تحصیلی کالج ریکیاویک
کالج ریکیاویک هر سال به دو درصد از دانشجویان موفق خود که در آزمون این بورسیه بالاترین نمره را دریافت کرده و قبول شده باشند، بورسیۀ تحصیلی اعطا می کند. با داشتن این بورسیه، فرد از پرداخت شهریه برای چند ترم معاف می شود. شایان ذکر است که هر فرد یا دانشجو فقط یک بار می تواند از این بورسیه استفاده کند و اگر برای بار دوم قصد شرکت در آزمون را داشته باشد، بورسیه به او تعلق نمی گیرد. برنامۀ دیگری که این کالج از طریق آن به متقاضیان تحصیل در ایسلند بورسیه می دهد، برنامۀ بورسیۀ آیندۀ پایدار نام دارد که تعداد زیادی بورسیه از این روش به متقاضیان داده می شود. تعدادی از این بورسیه ها از طرف خود دانشکده حمایت مالی شده و برخی دیگر توسط بنیادهای دیگری مثل (Aga Khan) و آی پی سی سی (IPCC) حمایت می شوند. این دانشکده یک بورسیۀ دیگر هم دارد که با عنوان (Future Arctic Energy Network) یا (FAE) شناخته می شود این بورسیه بسیار رقابتی و سخت است و دانشجویان تنها بر اساس لیاقت آن را دریافت می کنند.
•    بورسیۀ تحصیلی کالج ملل متحد ایسلند
کالج ملل متحد ایسلند، یک مسابقۀ بورسیه برای محققان بین المللی با موضوع برابری جنسیتی در نظر می گیرد که متقاضی پس از دریافت آن، می تواند همۀ هزینه های تحصیل و تحقیقات خود را تأمین کند. البته این بورسیه تنها برای کسانی است که در حال تحصیل در مقطع دکتری هستند و یا حداقل چهار سال سابقۀ تحقیق و پژوهش در زمینه های مختلف دارند.
•    بورسیۀ اختصاصی کالج ایسلند
کالج ایسلند چندین برنامۀ اختصاصی برای کارمندان و دانشجویانی که در حال کار و تحصیل در همان دانشگاه هستند در نظر گرفته است. به عنوان مثال یکی از این برنامه ها صندوق دستیاری نام دارد که از طریق آن معلمان و استادان می توانند از میان دانشجویان و دانش آموزان نخبه کسی را به عنوان دستیار برای خود انتخاب کرده و برای وی فرصت تحصیل و کار همزمان را فراهم کنند. دانشجویی که بورسیه را دریافت می کند، می تواند فعالیت های حرفه ای خود را گسترش داده و در کنار آن نیز درآمدی برای خود کسب نماید. برنامۀ دومی که این دانشگاه به دانشجویان و دانش آموزان می دهد صندوق سفر نام دارد. دانشجویانی که این بورسیه را دریافت می کنند نه تنها حمایت مالی می شوند، بلکه تمام هزینه های سفرهای تحقیقاتی و مطالعاتی آنها از طرف دانشگاه تأمین می گردد. همچنین این بورسیه به دانشجویان کمک می کند تا هزینۀ تحقیقاتی خود را نیز تأمین کنند. این دانشگاه همچنین کمک هزینه های تحقیقاتی در اختیار کارمندان ارشد آموزشی قرار می دهد که بتوانند پروژه ها و فعالیت های خود را عملی کنند.
•    کمک هزینۀ صندوق تحقیقات ایسلند
مؤسسۀ مطالعاتی آرنیم مگنوسون کمک هزینه ای به دانشجویان ارائه می دهد که تمامی هزینه های تحصیل و اقامت آنها را در ایسلند تأمین می کند. از طریق این بورسیه دانشجویان می توانند با خیال راحت به تحصیل بپردازند چرا که هزینه های اقامت، ثبت نام و هزینه های مربوط به تحصیل همگی رایگان است. دانشجو فقط باید هزینۀ پوشاک و خوراک خود را تأمین کند و دیگر لازم نیست نگران بقیه هزینه های تحصیل در ایسلند باشد. کمک هزینۀ تحصیلی آرنیم مگنوسون در ابتدای هر ماه و از سپتامبر تا آوریل به حساب دانشجو واریز می شود. حتی دانشجویان دکتری نیز می توانند از این بورسیه برای تحقیقات خود استفاده کنند. مبالغ بورسیه طبق گزارشات اخیر در سال ۲۰۲۱ به قرار زیر است:
– مبلغ پایۀ کمک هزینه که معادل ۸۷۰۰۰ یوروست.
– مبلغ کمک هزینۀ پروژه که معادل ۳۲۵۴۰۰ یوروست.
– مبلغ کمک هزینۀ تحصیل در مقطع فوق دکتری که معادل ۱۱۶۰۰۰ یوروست‌
– و مبلغ کمک هزینۀ تحصیل در مقطع فوق دکتری که معادل ۱۷۳۶۰۰ یورو برآورد شده است.

study-in-iceland

تحصیل رایگان در ایسلند

خبر خوب راجع به تحصیل در ایسلند این است که دانشجویان بین المللی می توانند به صورت رایگان در این کشور از آموزش عالی آن بهره مند شوند. برخی از دانشگاه های ایسلند مثل ریکیاویک و دانشگاه بین المللی ایسلند، این امکان را برای دانشجویان بین المللی فراهم کرده اند که به تحصیل رایگان در این کشور بپردازند. تنها کافی است فرد متقاضی تحصیل در ایسلند به صورت رایگان، هزینۀ ثبت نام را پرداخت کند و مهارت زبان ایسلندی خود را به دانشگاه ثابت کند. مهلت درخواست تحصیل در ایسلند برای هر مؤسسه یا دانشگاهی متفاوت است ولی به طور کلی متقاضیان بین المللی که مایل اند در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد به صورت رایگان در ایسلند تحصیل کنند، باید تمامی مدارک خود را تا قبل از ۱۵ مارس به دانشگاه ارسال کنند. برای تحصیل رایگان در ایسلند، هر مقطع مدارک خاص خود را می طلبد ولی به طور کلی، متقاضی باید فرم درخواست دوره را پر کرده و آن را به همراه مدارک تأیید شدۀ سال های تحصیل پیشین خود برای دانشگاه ارسال کند. ناگفته نماند که یکی از شرایط پذیرش درخواست، داشتن مدارک زبان انگلیسی و ایسلندی است‌.

تحصیل در مدارس ایسلند

امروزه در کشور ایسلند حدود ۱۹۲ مرکز تحصیل دولتی و ۴۲ مؤسسۀ خصوصی برای محصلان بین سنین ۱ تا ۲۰ سال وجود دارد. به غیر از مراکز خصوصی که برای تحصیل، باید هزینه به آنها پرداخت شود، بقیۀ مدارس کشور ایسلند خدمات تحصیل را به صورت رایگان به دانش آموزان ارائه می دهند‌. البته لازم به ذکر است که دورۀ پیش دبستانی رایگان نیست ولی هزینۀ آن از شوراهای محلی تأمین می شود.

study-in-iceland

تحصیل در دانشگاه های ایسلند

تحصیل در ایسلند در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری در این کشور ارائه می شود که در ادامه مختصراً راجع به هر مقطع و شرایط آن توضیح داده خواهد شد.

تحصیل در مقطع کارشناسی

 فرد باید مدرک دیپلم یا معادل آن را داشته باشد که بتواند به تحصیل در ایسلند در مقطع کارشناسی بپردازد. البته برای برخی از رشته ها مثل رشته های علوم پزشکی و حقوق، دانشگاه های ایسلند دوره ها و آزمون های خاصی را برای متقاضیان در نظر می گیرند که باید فرد بتواند در آنها نمرۀ قابل قبولی کسب کند تا بتواند در مقطع مورد نظر خود تحصیل کند. مدرک لیسانس یا کارشناسی (180 ECTS) نام دارد و متقاضی برای گرفتن آن لازم است سه سال به تحصیل و مطالعۀ بدون وقفه بپردازد. تحصیل در مقطع کارشناسی در ایسلند به زبان ایسلندی صورت می گیرد ولی برخی برنامه های کارشناسی هستند که تدریس آنها به زبان انگلیسی است. کسب و کار، علوم ورزشی، مهندسی علوم کامپیوتر و حقوق در دستۀ برنامه های لیسانس به زبان انگلیسی هستند. آخرین مهلت دانشجویان بین المللی برای درخواست تحصیل در ایسلند در مقطع کارشناسی برای سال جدید ۱ فوریه است و همۀ مدارک و سوابق تحصیلی باید حداکثر تا ۱۵ فوریه به دانشگاه مورد نظر ارسال شود. مدارک مورد نیاز برای شرکت در دورۀ کارشناسی ایسلند شامل اسکن تمامی سوابق تحصیلی اعم از مدرک دیپلم یا مدارک معادل آن، ریز نمرات، شناسنامه، پاسپورت، عکس پرسنلی، سی وی یا رزومه و نمونۀ کار است.

تحصیل در مقطع دکتری

اغلب دانشگاه های ایسلند تحصیل در مقطع دکتری را برای دانشجویان علاقمند به آموزش های تکمیلی امکان پذیر می کنند. دانشگاه ایسلند و دانشگاه ریکیاویک دو دانشگاه معروف هستند که با در اختیار گذاشتن امکانات لازم جهت انجام تحقیقات، بستر مناسبی را برای تحصیل در ایسلند در این مقطع فراهم کرده اند. دلایل زیادی برای تحصیل در ایسلند در مقطع دکتری وجود دارد که از میان آنها می توان به جامعه ای باز، مناطق طبیعی و بکر برای تحقیق و قدرت ارتباط با مردم بومی اشاره کرد. ساختار دکتری در ایسلند شبیه به ساختار دکتری در کشورهای اروپایی است. تحصیل در مقطع دکتری مختص دانشجویانی است که آمادگی انجام تحقیقات برای گرفتن مدرک دکتری را دارند. تعداد واحدهایی که باید برای مقطع دکتری پاس شوند تقریباً ۱۸۰ واحد هستند که بین ۳ الی ۴ سال دورۀ تحصیل آنها به طول می انجامد. درخواست تحصیل در مقطع دکتری در ایسلند همانند درخواست در کشورهای اروپایی است. به این ترتیب که فرد متقاضی باید یک ایدۀ خوب تحقیقاتی در اختیار دانشگاه قرار دهد. معمولاً متقاضیان قبل از اقدام به این کار ایدۀ خود را با استاد راهنما هماهنگ می کنند.

مراحل تحصیل در مقطع دکتری در ایسلند:

1. انتخاب دانش زمینه ای مربوط به تحقیق و جمع آوری داده های اولیه
2. ارائۀ یک پروپوزال تحقیقاتی چشمگیر به اساتید قبل از پایان سال اول تحصیل
3. انجام یک دفاعیۀ خوب و مناسب برای ادامۀ تحقیقات راجع به موضوع مورد نظر
4. تکمیل پایان نامه با تمامی جزئیات و ارائۀ آن به اساتید متخصص در همان حوزه
در ادامه باید گفت که هزینۀ تحصیل در ایسلند در مقطع دکتری بستگی به انتخاب دانشگاه دولتی یا خصوصی دارد که دانشگاه دولتی رایگان و دانشگاه خصوصی به ازای هر ترم حدود ۳۰۰۰ یورو شهریه از دانشجویان دریافت می کند.

study-in-iceland

تحصیل در رشته های مهندسی

گروه مهندسی ایسلند برای دانشجویان علاقمند به تحصیل در رشته های مهندسی دوره ها و برنامه های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری را در نظر گرفته اند. از میان دانشگاه های ایسلند افراد علاقمند به تحصیل در ایسلند در رشته های مهندسی معمولاً دانشگاه ملی ایسلند و دانشگاه ریکیاویک را برای شرکت در برنامه های مهندسی انتخاب می کنند. دورۀ مهندسی کارشناسی حدود ۳ الی ۴ سال به طول می انجامد. دانشگاه ریکیاویک ایسلند برای دورۀ مهندسی دو برنامۀ کارشناسی و دو برنامۀ دکتری دارد، در حالی که دانشگاه ایسلند ۸ برنامۀ کارشناسی برای متقاضیان تحصیل در ایسلند در نظر گرفته است. متقاضیان تحصیل در ایسلند و دوره های مهندسی ابتدا باید مقطع کارشناسی را پاس کنند و برای این کار حتماً باید به زبان ایسلندی تسلط کافی داشته باشند زیرا مقطع ‌کارشناسی فقط به همین زبان تدریس می شود.

در عوض تحصیلات تکمیلی مثل کارشناسی ارشد به زبان انگلیسی است و متقاضی باید دانش خوبی از زبان انگلیسی داشته باشد و بتواند مدارک تافل و آیلتس را با نمرات متوسط یا عالی به دانشگاه های ایسلند ارائه دهد. در اینجا هم یک استثنا وجود دارد و آن هم این که رشتۀ مهندسی پروژه در مقطع کارشناسی ارشد به زبان ایسلندی تدریس می شود. دانشکده های مهندسی ایسلند با کسب رتبۀ ۳۱ در رتبه بندی جهانی و رتبۀ ۱۰ در رتبه بندی ایمنی، جزء دانشگاه های معتبر جهان برای تحصیل در دوره های مهندسی به شمار می روند. متقاضیان تحصیل در ایسلند در دوره های مهندسی باید مبلغ ۵۰۰۰ الی ۸۰۰۰ یورو هر ترم برای تحصیل خود در نظر بگیرند. البته بورسیه هایی هم از طرف دولت یا از طرف دانشگاه ایسلند برای مقاطع بالاتر در نظر گرفته شده است که روند گرفتن آنها بسیار سریع و آسان است. فرد باید تنها از طریق نوشتن ۲۰۰ کلمه دلیل درخواست بورسیه را اعلام کند و در صورت پذیرش درخواست، مبلغ ۵۰۰ پوند کمک هزینۀ تحصیلی را از دولت دریافت کند. این بورسیه با نام (Postgrade Study Solution) در ایسلند بسیار محبوب و معروف است.

هزینۀ تحصیل در ایسلند

فردی که متقاضی تحصیل در ایسلند است باید اطلاعات نسبی راجع به هزینۀ تحصیل و زندگی در این کشور داشته‌باشد. به طور کلی کشور ایسلند یکی از ارزان ترین کشورها برای تحصیل به شمار می رود و هزینۀ آن کاملاً بستگی به انتخاب نوع دانشگاه دارد. البته برای دانشجویان بین المللی و غیر بومی بودن یا نبودن در اتحادیۀ اروپا نیز بر میزان هزینۀ تحصیل در ایسلند تأثیر می گذارد. زیرا دانشجویان که در محدودۀ اتحادیۀ اروپا زندگی می کنند، هزینه ای برای درخواست و پذیرش تحصیلی از دانشگاه پرداخت نمی کنند. این درحالی است که بقیۀ دانشجویان که در محدودۀ اتحادیۀ اروپا نیستند باید هم برای ثبت نام و هم برای درخواست پذیرش تحصیل در ایسلند هزینه پرداخت کنند. دانشگاه خصوصی ایسلند از دانشجویان بین المللی سالانه مبلغی معادل ۵ الی ۲۰ هزار دلار شهریه دریافت می کند. از طرف دیگر دانشگاه های دولتی بابت شهریه هزینه ای از دانشجویان نمی گیرند ولی هزینۀ ثبت نام چیزی معادل 550 یوروست که قابل استرداد هم نیست.

study-in-iceland

هزینۀ زندگی در ایسلند

با وجود اینکه هزینۀ تحصیل در ایسلند نسبت به کشورهای اروپایی دیگر بسیار ارزان تر است ولی هزینۀ زندگی و مخارج در این کشور برای دانشجویان بین المللی کمی گران می باشد. این هزینه ها و مخارج که شامل غذا، اسکان، خرید کتاب، مسافرت و پوشاک است با توجه به سبک زندگی فرد می تواند متفاوت باشد. اما به طور کلی هزینۀ زندگی برای هر فرد ماهانه چیزی بین ۱۴۰۶۰۰ تا ۱۶۳۶۳۵ کرون ایسلندی برآورد می شود که این مبلغ معادل ۷۰۰ تا ۹۰۰ یوروست. دو مورد از مخارجی که دانشجویان به خصوص دانشجویان خارج از اتحادیۀ اروپا باید به آنها توجه کنند یکی اجارۀ مسکن و دیگری بیمۀ سلامت است. یک دانشجوی محصل در ایسلند بسته به نوع مکانی که قصد اجارۀ آن را دارد باید مبلغی بین ۹۶۰۰۰ تا ۲۰۰۰۰۰ کرون ایسلندی کنار بگذارد و همچنین دانشجویان خارج از اتحادیۀ اروپا برای بیمۀ سلامت ۱۵۰۰۰ کرون ایسلندی باید در نظر بگیرند.

مزایا و معایب تحصیل در ایسلند

مزایا و جوانب مثبت تحصیل در ایسلند:
•    تحصیل رایگان و با کیفیت
•    مناظر زیبای طبیعی
•    امکان انجام انواع تحقیقات
•    استفاده از انرژی پاک
•    امنیت بالا در جامعه
•    تقویت زبان انگلیسی و ایسلندی
•    کم بودن میزان جرم و جنایت
جوانب منفی و معایب تحصیل در ایسلند:
•    فاصلۀ خیلی زیاد بین درآمد و هزینه های زندگی
•    جمعیت بسیار کم
•    عدم تنوع در وعده های غذایی
•    فرهنگ بسیار تنگ و سنتی
•    سرد و یخبندان بودن ایسلند در بسیاری از ماه های سال

study-in-iceland

جمع بندی

تحصیل در ایسلند یکی از گزینه های خوب برای افرادی است که از آب و هوای سرد، طبیعت بکر و همچنین کارهای تحقیقاتی لذت می برند. متقاضی تحصیل در این کشور به راحتی می تواند با کمترین هزینه از یک تحصیل با کیفیت بهره مند شود و در عین حال تجربۀ خوبی برای اشتغال در آینده کسب کند. کشور ایسلند برای متقاضیان تحصیل، امکان کار به همراه تحصیل و یا بعد از آن را فراهم کرده است. یکی از مزایای مهم تحصیل در کشور ایسلند رایگان بودن آن است که سالانه تعداد زیادی دانشجوی علاقمند را به خود جذب می کند. چنانچه تمایل به تحصیل در این کشور زیبا را دارید با شماره تلفن 02191004190 تماس بگیرید و یا فرم مشاوره رایگان را پر کنید تا کارشناسان موسسه مای‌آرمان شما را راهنمایی کنند.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا