عمومی

راهنمای نوشتن Study Plan

همانطور که واضح است پروسۀ اخذ پذیرش تحصیلی و گرفتن ویزا برای تحصیل در کشورهای خارجی بسیار طولانی و زمان ‌بر است. از آنجایی هم که زندگی و تحصیل در برخی کشورهای خارجی همراه با استانداردهای بسیار بالا و معیارهای منحصر به فرد است، بنابراین کشورها برای پذیرش دانشجویان بین المللی حساسیت فوق ‌العاده ای از خود نشان می‌ دهند. زیرا دانشجویان با ورود به آن کشور در واقع بخشی از نیروی علمی و اقتصادی کشور مقصد را می سازند. از این رو باید با معیارها و استانداردهای کشور مورد نظر همخوانی داشته باشند.
متقاضی باید به روش‌ های مختلفی به کشور مورد نظر ثابت کند که صلاحیت و شایستگی تحصیل در دانشگاه های آنجا را دارد. نوشتن رزومه، انگیزه نامه و توصیه نامه، نمونه ‌هایی از این دسته مدارک ثابت کننده به شمار می روند. مورد مهم دیگری که دانشگاه مقصد انتظار دارد دانشجو آن را تهیه کند، استادی پلن (Study Plan) نام دارد. استادی پلن در واقع یک نقشه راه و مسیری از برنامه هایی است که دانشجو قصد دارد آنها را در کشور مقصد به انجام برساند. در ادامۀ این مطلب به این که استادی پلن چیست؟ چرا باید نوشته شود؟ چه سؤالاتی را دانشجو باید در استادی پلن پاسخ دهد؟ و به طور کل راهنمای نوشتن (Study Plan) را بررسی می کنیم.

picture-Study-plan-writing-guide

(Study Plan) چیست؟

قبل از اینکه به سراغ راهنمای نوشتن (Study Plan) برویم، بهتر است قدری راجع به اینکه اصلا استادی پلن چیست صحبت کنیم. استادی پلن که در لغت به معنی برنامۀ درسی یا به عبارت دیگر برنامه ریزی درسی است، یک ابزار بسیار فوق العاده برای عملکرد صحیح و هدفمند دانش آموز و دانشجو در دوران مدرسه و دانشگاه به شمار می ‌رود. استادی پلن قالب و ساختار مشخصی ندارد و برای اهداف مختلف به شکل ‌های متفاوتی نوشته می شود تا هدف اصلی برنامه ریزی را نشان دهد. به عنوان مثال، یک استادی پلن دانش آموزی شامل جداولی از ساعات درسی، اهداف آموزشی، دوره ها و کلاس هاست که دانش آموز برای فعالیت های سازمان یافته تر و برای اینکه مسئولیت بیشتری در قبال اهداف آموزشی خود داشته باشد طراحی می کند. زمانی که فرد تقاضای پذیرش تحصیلی به خارج از کشور می کند به احتمال زیاد نیاز دارد تا یک استادی پلن به دانشگاه مورد نظر ارائه دهد. این نوع استادی پلن با استادی پلن دانش آموزی کاملاً متفاوت بوده اما هدف همۀ استادی پلن ها یکسان است.  در این نوع برنامۀ درسی، دانشجو موظف است که برنامه ‌ها و اهداف خود را از رفتن به دانشگاه مورد نظر به طور دقیق نشان دهد. در واقع دانشجو با استادی پلن به دانشگاه مورد نظر می‌ گوید که در سال تحصیلی پیش رو چگونه قرار است رفتار کند و برنامۀ خود را چگونه می خواهد به اجرا برساند و یا اصلا هدفش از انتخاب این دانشگاه به عنوان جایی برای ادامۀ تحصیل چیست؟
البته استادی پلن سؤالات خیلی بیشتری دارد که دانشجو باید به آنها با دقت و صراحت پاسخ دهد و این سؤالات در ادامۀ همین مطلب قرار داده شده اند. لازم به ذکر است که استادی پلن باید صادقانه و صحیح نوشته شود و باید بتواند استانداردهای کشور مقصد را پاسخ بدهد. به طور کلی یک استادی پلن کامل و دقیق باید ۹ فاکتور مهم را داشته باشد:
• اول اینکه نام و نام خانوادگی در آن دقیق و کامل نوشته شود.
• دوم اینکه آخرین وضعیت تحصیلی در آن قید شود.
• سوم اینکه دستاوردهای آموزشی، تحصیلی، ورزشی، هنری و دیگر زمینه ها در آن به طور خلاصه ذکر شود.
• چهارم اینکه اهداف آموزشی در صورت وجود در آن جدول بندی شود.
• پنجم اینکه بازده مورد انتظار دانشجو در آن هدف گذاری شده و دانشجو انتظارات خود را از تحصیل بیان کند.
• ششم اینکه چشم انداز تحصیلی آینده دانشجو به همراه اهداف وی در آن ذکر شود. اینکه دانشجو پس از پایان تحصیل خود را چگونه می بیند.
• هفتم اینکه هر گونه تغییر احتمالی در عادات مطالعه و روش برخورد با آن در استادی پلن ذکر شود.
• هشتم اینکه دانشجو نقاط قوت فردی خود در استادی پلن بیان کند. مثلا اینکه دانشجو به سرعت مطالب را حفظ می کند، یا اینکه تمرکز بالایی دارید و از این قبیل نقاط قوت.
• و آخر اینکه دانشجو نقاط ضعف فردی خود را ذکر و همچنین روش مقابله با آن را بیان کند. نقاط ضعف مثل عدم داشتن تمرکز کافی یا نامنظمی در ساعات خواب و بیدار.
در صورتی که دانشجو همۀ موارد فوق را موقع نوشتن استادی پلن حفظ کند قطعاً نتیجۀ خیلی خوبی می گیرد. این راهنمای نوشتن (Study Plan) می تواند به دانشجو برای نوشتن یک برنامۀ درسی موفق و کاربردی کمک به سزایی کند.

chart-Study-plan-writing-guide

دلایل نوشتن (Study Plan)

در این راهنمای نوشتن (Study Plan) لازم است دلیل نگارش استادی پلن بررسی شود تا دانشجو بیشتر به اهمیت آن پی ببرد. برنامۀ درسی در واقع نوعی ابزار بسیار کاربردی و فوق العاده برای دانشجویان است تا در مسیر تلاشی که برای تحصیل انجام می دهند، به اهداف خود رسیده و موفق شوند. این برنامه با سازماندهی کردن جداول و زمان بندی ها مسئولیت را به دانشجو القا کرده و فرد با این برنامۀ درسی می تواند ساعات روز خود را به طور هدفمند استفاده کند.دانشجویی که از استادی پلن برای تحصیل استفاده می کند نسبت به دانشجویی که از این برنامه ها بهره نمی گیرد، زمان بیشتری را صرف تحصیل و تلاش کرده و بدین شکل جلوی هدر رفت زمان و ساعات مفید روز را می گیرد.

مهم ترین مزیت استادی پلن این است که تاریخ ها و وقایع مهم روز را به دانشجو یادآوری می کند و به این شکل فرد تاریخ های مهم را فراموش نمی ‌کند. دانشجو بهتر است زمان نوشتن استادی پلن در یک مکان با تمرکز کامل بنشیند و درباره همۀ مهارت ها، جوانب تحصیل و همچنین نقاط قوت و ضعف خود با دقت فکر کند. نوشتن استادی پلن به دانشجو کمک می ‌کند که سؤالاتی را از خود بپرسد. مثل اینکه چقدر زمان برای مطالعه لازم دارم؟ آیا زمانی که برای گذراندن وقت با دوستانم در نظر گرفته ام بیشتر از زمانی است که برای مطالعه در نظر می گیرم؟ و به این ترتیب دید بهتری راجع به زمان خود و نحوۀ سپری کردن آن پیدا می ‌کند. نوشتن یک استادی پلان واقع گرایانه، دقیق و کامل باعث افزایش شانس دانشجو در پذیرفته شدن در دانشگاه مورد نظر می شود. زیرا دپارتمان پذیرش ارزش بیشتری برای این نوع استادی پلن ها قائل است و در نتیجه فرد شانس بیشتری برای اخذ ویزای تحصیلی به دست می آورد.

notebook-Study-plan-writing-guide

پنج گام برای ایجاد (Study Plan)

برای تنظیم یک استادی پلان خوب و کاربردی دانشجو باید این پنج گام را به ترتیب رعایت کنند
 

گام اول: هدف خود را تعیین کنید

در ابتدا دانشجو باید هدف خود را برای تنظیم استادی پلن تعیین کند. آیا استادی پلن را برای پذیرش تحصیلی می خواهد یا برای گرفتن بورسیه و یا برای دریافت کمک هزینۀ تحصیلی؟ زیرا برای نوشتن استادی پلن برای هر کدام از این موارد دانشجو باید تحقیقات متفاوتی انجام دهد. بهتر است که دانشجو در این مسیر از افراد با تجربه که در نوشتن استادی پلن سابقه دارند، کمک بگیرد.

گام دوم: اهداف و برنامه های خود را زمان بندی کنید

دانشجو باید یک جدول زمانی در استادی پلن خود در نظر بگیرد و در آن همۀ کارهای روزمره خود به همراه مدت زمان انجام آنها را درج کند. این جدول زمانی باید شامل همۀ کارهای دانشجو در محل کار، خانه و دانشگاه باشد. بهتر است که دانشجو در این بخش چیزی را از قلم نیندازد. زمان ‌بندی اهداف در استادی پلن باید به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه تعریف شود. یعنی اهداف کوتاه مدت که باید در طول روز اجرا شوند، اهدافی که باید در یک هفته دانشجو به آنها برسد و اهدافی که باید پس از یک ماه دانشجو به آنها دست یابد. تقسیم کردن اهداف به این شکل راه رسیدن به هدف بزرگتر یعنی دریافت مدرک از دانشگاه مورد نظر را افزایش می ‌دهد. تجربه نشان داده که دقت بالا در نوشتن جدول زمانی و دنبال کردن آنها شانس گرفتن ویزای تحصیلی برای دانشجویان را افزایش می‌دهد.

program-Study-plan-writing-guide

گام سوم: تمام آیتم های تحصیلی را در استادی پلن جدول بندی کنید

دانشجو بهتر است همۀ آیتم ها را با تاریخ دقیقشان در یک جدول زمان بندی ماهیانه مثل تقویم قرار دهد. این کار اهمیت این آیتم ها را برای دانشجو افزایش داده و در نتیجه مسئولیت وی را برای انجام دادن آنها چندین برابر می کند. این کار دقیقا مثل آن است که فرد وقت دکتر رزرو کرده باشد.

گام چهارم: اهداف خود را در (Study Plan) تعریف کنید

گام چهارم در این راهنمای نوشتن (Study Plan)، مورد تعریف کردن اهداف است. دانشجو باید اهداف خود را تعریف کند مثل اینکه برای شروع از چه درس یا کتابی باید شروع کرد؟ در کدام یک از حوزه‌ ها نیاز دارد که بیشتر پیشرفت کند و برای رسیدن به هدف خود باید از چه نقطه ای شروع کند؟ زمانی که دانشجو همۀ این موارد را برای خود بشناساند، شانس رسیدن خود را به اهدافش افزایش می دهد. قطعاً چنین استادی پلنی نیز ارزش بیشتری برای دپارتمان پذیرش خواهد داشت.

گام پنجم: برنامه ریزی ها و اهداف خود را دنبال کنید

مهم تر از نوشتن استادی پلن، دنبال کردن آن است. شاید خیلی راحت باشد که دانشجو دو ساعت زمان بگذارد و یک استادی پلن کامل و جامع بنویسد. اما باید در نظر داشته باشد که این استادی پلن به اندازه کافی کاربردی و عملی باشد که فرد را در طولانی مدت خسته و دلزده نکند. دانشجو باید تمام تلاش خود را برای دنبال کردن استادی پلن به کار گیرد و هیچ برنامه‌ ای را پشت گوش نیندازد. برای این کار بهتر است که دانشجو طرح جایزه دادن و تنبیه کردن را برای خود در نظر بگیرد. یعنی وقتی که در طول روز تمام موارد ذکر شده را در استادی پلن دنبال کرد برای خود جایزه تعریف کند. مثلاً اینکه با دوستان خود به سینما برود یا یک هدیه برای خود خریداری کند و بالعکس در صورتی که دانشجو یکی از موارد را از قلم انداخت و به آن نپرداخت بهتر است که خود را تنبیه کند. مثلاً اینکه فرد می تواند تا چند روز خود را از تفریح کردن با دوستان محروم کند. از نظر روانشناسی، این روش مسئولیت دانشجو را برای دنبال کردن استادی پلن خود افزایش می دهد.

schedule-Study-plan-writing-guide

نکات مهم در رابطه با تنظیم (Study Plan)

در این راهنمای نوشتن (Study Plan) خوب است که نکاتی را دانشجو در حین طراحی استادی پلن در نظر بگیرد.

از استادی پلن شلوغ پرهیز کنید

دانشجو برای نوشتن استادی پلن بهتر است روزهای شلوغ و پرکار را از روزهای سبک تشخیص دهد. به عنوان مثال، در روزهایی که کار زیادی برای انجام دادن دارد، بهتر است از وقت مطالعۀ خود کم کرده و در عوض به روزی که تایم خالی زیادی دارد، موکول کند. به این ترتیب دانشجو می تواند زمان مطالعۀ خود را هدفمند کرده و از ایجاد کردن فشار اضافی روی خود جلوگیری کند. دانشجو همچنین باید همۀ تاریخ ها، پروژه ها و امتحانات را در استادی پلن قرار داده و همۀ برنامه های آیندۀ خود را در آن لحاظ کند. تنها در این صورت می تواند نهایت استفاده را از زمان ببرد.

استادی پلن خود را شخصی سازی (Customize) کنید

دانشجویان همه با هم از لحاظ مهارت و استعداد یکسان نیستند بنابراین نوشتن یک برنامۀ درسی مشابه نمی تواند به دانشجو در هدفمندسازی زمان کمک کند. شخصی سازی برنامۀ درسی به دانشجویان این اجازه را می دهد که با توجه به مهارت ها و با آگاهی کامل زمان و اهداف خود را برنامه ‌ریزی کنند. به عنوان مثال دانشجویانی که مدت زمان بیشتری را برای یادگیری نیاز دارند، باید زمان رسیدن به اهداف خود را طولانی تر کنند و در عوض دانشجویانی که سرعت فرآیند یادگیری آنها بیشتر است، اهداف خود را کوتاه مدت تر کنند.
برای آن دسته از دانشجویانی که قصد ادامۀ تحصیل در یک کشور خارجی و گرفتن پذیرش تحصیلی دارند، این موضوع بسیار حائز اهمیت است که چه مدت زمانی را برای مطالعه باید صرف کند. ۴۵ دقیقه مطالعه در روز ممکن است برای یک دانشجو کافی باشد در حالیکه دانشجوی دیگر زمان بیشتری را برای مطالعه نیاز خواهد داشت.

در مورد استادی پلن خود به روز باشید

دانشجویی که مایل به گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر است قبل از نوشتن استادی پلن و برای اینکه ارزش استادی پلن خود را برای دپارتمان پذیرش بالا ببرد، لازم است که راجع به ترم تحصیلی و سال پیش رو کاملاً تحقیق کرده و اطلاعات دقیقی از زمان و نحوۀ ارائۀ دوره ها برای خود به دست آورده باشد. به عنوان مثال، زمان برگزاری کلاس ها، آزمون ها، ساعات فوق العاده و دیگر زمان بندی ها را باید به طور دقیق در استادی پلن قرار داده و آن را به روز نگه دارد. دانشجو باید در این استادی پلن ذکر کند که در چه زمینه ای قرار است، تحصیل کند و هدف او در پایان این ترم تحصیلی چه خواهد بود. استادی پلنی که به این شکل به روز رسانی و کامل نوشته شده باشد، قطعاً توجه دپارتمان پذیرش را به خود جلب خواهد کرد و احتمال دادن ویزای تحصیلی را به دانشجو افزایش خواهد داد.

Study-plan-writing-guide

اثر بخشی استادی پلن را بیفزایید

نکتۀ مهمی که دانشجو باید به آن توجه کند، افزایش اثربخشی استادی پلن است. دانشجو باید منطقی باشد و خود را با مطالعۀ بیش از حد و زمان بندی درهم و تودرتو خسته نکند. بهتر است در این میان، یک زنگ تفریح را در لابلای مطالعه و اهداف خود قرار داده و استراحت کند. این زنگ تفریح به بازسازی مغز و افزایش انگیزۀ دانشجو برای مطالعه کمک می کند. چنانچه دانشجو برای مطالعه به کمک بیشتری احتیاج داشته باشد، بهتر است که از یک معلم خصوصی کمک بگیرد و یا اینکه یک برنامه را برای مطالعه با دوستان نیز اختصاص دهد. مطالعه با فردی که انگیزۀ مشابهی داشته باشد به تسریع فرایند یادگیری کمک می کند و به این شکل اثر بخشی استادی پلن و بازدهی آن را بالا می برد.

لازم به ذکر است که استادی پلن تنها به مواردی که در این بخش راهنمای نوشتن (Study Plan) ذکر شدند، ختم نمی شود. دانشجویی که قصد گرفتن پذیرش تحصیلی از دانشگاه مورد نظر را دارد، باید یک استادی پلن موجه را تنظیم کرده و به همراه مدارک خود مثل رزومه و دیگر ملزومات به دانشگاه مورد نظر ارسال کند. استادی پلن دانشجو باید به هیئت پذیرش نشان دهد که دلیل تحصیل فرد در این دانشگاه چیست و چگونه این تحصیل در آن با اهداف و برنامه های دانشجو تناسب دارد. بسیار مهم است که استادی پلن دانشجویی که قصد گرفتن ویزای تحصیلی دارد مشخص، دقیق و شفاف باشد. بنابراین بهتر است که دانشجو از نوشتن تمام تاریخچۀ زندگی خود در آن پرهیز کند و به جای آن در مورد اهداف آیندۀ خود تمرکز کند. این امر احتمال دادن ویزای تحصیلی را به دانشجویان افزایش می‌ دهد.

write-Study-plan-writing-guide

نکات نگارشی در تنظیم (Study Plan)

در این بخش از راهنمای نوشتن (Study Plan) و قبل از اینکه به سراغ معرفی سؤالاتی که باید در (Study Plan) به آنها پاسخ داده شود بپردازیم، بهتر است چند نکتۀ نگارشی در رابطه با نوشتن یک استادی پلن خوب و موفق بیان کنیم. این نکات نگارشی و کوچک با وجود اینکه بسیار ممکن است جزئی به نظر برسند اما تأثیر شگرفی روی استادی پلن دانشجو می گذارند. هیئت پذیرش با مشاهدۀ یک استادی پلن که با دقت نگارش شده است، ارزش بیشتری را برای تنظیم کنندۀ آن گذاشته و با پذیرش تحصیلی متقاضی موافقت می کند.
1. تعداد صفحه ای برای استادی پلن مشخص نشده ولی بهتر است استادی پلنی که برای گرفتن پذیرش تحصیلی نوشته می شود، کمتر از دو صفحه باشد و در همان دو صفحه دانشجو به طور خلاصه همۀ موارد خواسته شده را باید درج کند. قبل از نوشتن استادی پلن، بهتر است که دانشجو به سایت دانشگاه مورد نظر مراجعه کرده و نمونه های استادی پلنی که برای آن دانشگاه نوشته شده اند را بررسی کند‌. در برخی مواقع نیز خود دانشگاه قالب خاصی را برای نوشتن استادی پلن در اختیار دانشجو قرار می ‌دهد که می بایست دانشجو آن را تکمیل و ارسال کند.
2. برنامۀ درسی یا همان استادی پلن دانشجو باید کاملاً واقعی و عملی باشد و این سؤال را برای هیئت پذیرش ایجاد نکند که دانشجو چگونه می خواهد این همه برنامه و هدف را در یک زمان مشخصی انجام دهد.
3. دانشجو باید برنامۀ خود را صریح و واضح بنویسد و از هرگونه خیال بافی و رؤیا پردازی در مورد کشور مورد نظر و تحصیل در آن بپرهیزد. در عوض باید به دانشگاه مورد نظر این را برساند که چگونه تحصیل در کشور آنها می تواند به آیندۀ شغلی او کمک کرده و این امر در کشور  متقاضی میسر نیست.
4. دانشجو باید دقت کند که پس از اتمام نگارش استادی پلن حتماً از یک متخصص زبان و ادبیات انگلیسی کمک گرفته تا متن استادی پلن را به صورت کامل ویرایش کند و خطاهای گرامری و دیگر خطاهای آن را اصلاح نماید.

mobile-Study-plan-writing-guide

سؤالات (Study Plan)

1. چرا می خواهید در برنامه ای که برای آن پذیرفته شده اید، در کشور مقصد تحصیل کنید؟
برای این سؤال دانشجو باید دلیل خود را از تحصیل در کشور مقصد ذکر کند. دانشجو باید به دپارتمان پذیرش این را ثابت کند که امکان گذراندن این برنامه در کشور محل زندگی میسر نیست و دلایل قانع کننده ای را برای ادامۀ تحصیل در کشور مقصد بیان کند. متقاضی می تواند کیفیت سیستم آموزشی، فرهنگ های چند ملیتی، امکانات ویژه و مدرک تحصیلی معتبر را به عنوان دلیل برای گرفتن ویزای تحصیلی نام ببرد.
2. هدف کلی آموزشی شما چیست؟
این سؤال ممکن است شخصی به نظر برسد ولی بهتر است که دانشجو تمام اهداف خود را از تحصیل در کشور مقصد به طور کامل، واضح و صریح بیان کند. فرد باید بگوید که در چه مقطعی و برای چه هدفی قصد تحصیل دارد و این که پس از تحصیل چه برنامه ‌ای برای خود در نظر گرفته است و چگونه تحصیل در این کشور، دانشجو را به رسیدن به آیندۀ شغلی خود نزدیک می کند.
3. چرا شما در کشور محل اقامت یا تابعیت خود برنامۀ مشابهی را دنبال نمی کنید؟
در این سؤال دانشجو باید سعی کند تمام دلایلی که باعث شده اند که این کشور و دانشگاه را برای تحصیل ادامه دهد، بیان کند. اکثر کشورهای خارجی دارای سیستم آموزشی معتبر و استاندارد هستند و این خود به تنهایی می تواند دلیل قانع کننده ای برای دانشجو جهت تحصیل در کشور مقصد باشد. همچنین تنوع رشته ها و گرایش ها در کشور مقصد نیز می تواند یکی دیگر از دلایل ادامۀ تحصیل در آنجا به نظر برسد. از همه مهم تر، شاید رشتۀ مد نظر دانشجو در کشور محل زندگی خود وجود نداشته باشد و این می‌‌ تواند عامل مهمی برای ادامۀ تحصیل در کشور مورد نظر باشد.
4. چه تحقیقی دربارۀ رشتۀ تحصیلی در کشور محل اقامت یا تابعیت خود انجام داده اید؟
پاسخی که دانشجو به این سؤال می دهد، برای هیئت پذیرش ثابت می کند که فرد به صورت خودسرانه و بی دلیل کشور مقصد را برای تحصیل انتخاب نکرده است. فرد در اینجا می تواند تمام اطلاعاتی که در مورد رشتۀ تحصیلی در کشور محل اقامت خود دارد را در استادی پلن بگنجاند. همچنین می‌ تواند دانشگاه های کشور مقصد را با دانشگاه های داخلی مقایسه کرده و برتری دانشگاه های خارجی را دلیلی برای ادامۀ تحصیل در آن کشور بیان کند.
5. چگونه این برنامه فرصت های شغلی شما را در کشور محل اقامت یا تابعیت افزایش می دهد؟
دانشجو می تواند دربارۀ فرصت های شغلی که ممکن است پس از ادامۀ تحصیل در کشور مقصد به دست آورد صحبت کند. دانشجو باید برای هیئت پذیرش این را توضیح دهد که تحصیل در کشور آنها چقدر می تواند روی آیندۀ شغلی پس از فارغ التحصیلی در کشور مبدأ تأثیر بگذارد. متقاضی گرفتن پذیرش تحصیلی باید در استادی پلن خود از مزایای تحصیل در کشور مقصد و تأثیر مثبت آنها روی آیندۀ شغلی و تحصیلی فرد صحبت کند.
6. چه پیوندهای عاطفی در کشور محل اقامت یا تابعیت خود دارید؟
با توجه به این سؤال دانشجوی متقاضی گرفتن ویزای تحصیلی باید به طور کامل داشتن هر گونه روابط عاطفی و خانوادگی را برای کشور مقصد توضیح دهد. داشتن فرزند، والدین و همسر شامل این پیوندهای عاطفی می شوند.

notes-Study-plan-writing-guide
7. در صورتی که شما زیر سن قانونی هستید، دلایل شما برای تحصیل در این کشور چیست؟  
متقاضی که هنوز به سن قانونی نرسیده ولی قصد دارد که در کشور دیگری ادامۀ تحصیل دهد نیز باید دلایل خود را برای این کار به صورت واضح بیان کند. از آنجایی که نوشتن استادی پلن توسط والدین یا قیمین قانونی فرد متقاضی نوشته می ‌شود، این افراد باید دقت کافی را در مورد این موضوع به کار گیرند. دلایل هر چقدر موجه تر و منطقی تر باشد احتمال گرفتن ویزای تحصیلی را افزایش می ‌دهد.
8. وضعیت مهاجرت والدین یا سرپرستان شما در کشور محل اقامت فعلی آنها چگونه است؟
در مورد این سؤال نیز دانشجو اگر به سن قانونی رسیده است باید وضعیت خانواده و والدین خود را به صورت دقیق بیان کند. اگر والدین دانشجو تابع کشور دیگری شده اند و یا به کشور دیگری برای زندگی مهاجرت کرده اند، می بایست در استادی پلن دانشجو قید شود.
9. وضعیت مالی والدین شما چگونه است؟
این یکی دیگر از سؤالاتی است که در استادی پلن، دانشجو باید به آنها پاسخ داده و به طور دقیق و واضح وضعیت مالی والدین خود را شرح دهد. دانشجو ملزم است در مورد همۀ اموال منقول و غیرمنقول والدین خود به کشور مقصد اطلاعاتی بدهد.
10. آیا سابقۀ سفر خارجی دارید؟
تجربه ثابت کرده است که صحبت کردن درمورد سفرهای خارجی که توسط دانشجو صورت گرفته است، احتمال گرفتن ویزای تحصیلی را افزایش می‌ دهد. برای این کار دانشجو باید لیستی از سفرهایی که قبلاً انجام داده را در استادی پلن خود قید کرده و اگر خود هیچگونه سفر خارجی نداشته، می تواند از سفرهای خارجی والدین، خواهر، برادر و اقوام خود صحبت کند.
11. حامی مالی شما برای تحصیل در خارج از کشور چه کسی است؟
از آنجایی که شرایط تحصیل در بسیاری از کشورها این است که فرد باید حتماً تمکن مالی و یا حامی خود را ثابت کند، در این بخش استادی پلن لازم است که دانشجو در مورد وضعیت مالی حامی خود کاملاً توضیح دهد. آیا این حامی می تواند تا پایان تحصیلات هزینۀ تحصیل متقاضی را پرداخت کند؟ پاسخ این سؤال برای هیئت پذیرش بسیار مهم و حیاتی است.
12. جزئیات تاریخچه تحصیل خود: تاریخ شروع و پایان دوره، نام و آدرس مدرسه، دورۀ گذرانده شده، صلاحیت، مدرک یا گواهی اعطا شده برای دوره را ارائه دهید.
در این بخش از استادی پلن نیز دانشجو موظف به توضیح دربارۀ تاریخچه تحصیلی خود است. هرچه را که در رابطه با تحصیلات پیشین خود دارد، باید در اختیار هیئت پذیرش قرار دهد. مثل مدارک، ریز نمرات، آدرس مدرسه و یا دانشگاه، دوره های گذرانده شده، گواهی ها، صلاحیت های پزشکی و غیرپزشکی، عدم سوء پیشینه و همۀ این موارد می بایست در استادی پلن دقیق، واضح و روشن توضیح داده شوند.

time-Study-plan-writing-guide

جمع بندی

مواردی که در این راهنمای نوشتن (Study Plan) برای دانشجویان علاقمند به گرفتن ویزای تحصیلی آورده شده است، می ‌تواند به نگارش یک استادی پلن خوب و دقیق کمک کند. تلاش برای گرفتن ویزای تحصیلی باید مداوم باشد و برای این کار نیز جایی برای آزمون و خطا وجود ندارد. بنابراین دانشجو باید تمام تلاش خود را به کار ببرد تا بتواند ویزای تحصیلی را از همان درخواست اول بگیرد. دانشجو باید با رعایت تمام نکات و مواردی که در این راهنمای نوشتن (Study Plan) جمع ‌آوری شده یک برنامۀ درسی خوب و موجه را برای دپارتمان پذیرش بنویسد. مؤسسۀ آرمان من آمادگی دارد تا شما را در نگارش یک استادی پلن خوب و موفق یاری نماید. شما می توانید با پر کردن فرم مشاوره رایگان و یا تماس با شماره تلفن 02141276 از تجربیات کارشناسان این مؤسسه بهره مند شوید.

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا