عمومی

چطور بعد از ریجکت ویزای توریستی برای ویزای تحصیلی اقدام کنیم؟

ریجکت شدن درخواست ویزای توریستی، آن هم بعد از ماه‌ها تلاش خیلی ناامیدکننده است. اما نباید امیدتان را از دست بدهید. به لحاظ قانونی شما دوباره می‌توانید درخواست ویزای توریستی، ویزای تحصیلی و حتی ویزای اقامت بدهید. اما نباید سابقه یکبار ریجکت شدن درخواست را نادیده بگیرید. کسانی که در این وضعیت قرار دارند، باید نکاتی را رعایت کند که در این مطلب به آنها اشاره خواهیم کرد.

اگر قصد دارید بعد از رد شدن درخواست ویزای توریستی برای ویزای تحصیلی اقدام کنید، وضعیت‌تان کمی با دیگران فرق خواهد داشت. فرقی هم نمی‌کند چه کشوری را برای ادامهٔ تحصیل در خارج انتخاب کرده باشید. در هر صورت باید بدانید ریجکت ویزای توریستی به عنوان یک سوال مهم در پروندهٔ شما وجود دارد و کارکنان سفارتخانه به آن توجه خواهند کرد. پس باید دقیقا بدانید درخواست قبلی‌تان چرا ریجکت شده و چه عواملی شانس قبولی درخواست جدیدتان را افزایش خواهد داد. این مطلب پاسخ تمام این سوال‌ها را به شما می‎دهد.

شما هم در چنین وضعیتی قرار دارید و می‌خواهید اینبار مطمئن قدم بردارید؟ مشاوران موسسه مای‌آرمان  با چندین سال تجربه در تمامی مراحل پذیرش تحصیلی، درخواست ویزای تحصیلی، نگارش روزمه و انگیزه‌نامه کنارتان هستند. همین حالا از خدمات مشاوره رایگان موسسه مای‌آرمان  استفاده کنید. 

 

چرا درخواست ویزای توریستی قبول نشده؟ ریجکت یا ریفیوز؟

apply-student-visa-rejecting-tourist

قبل از اینکه سراغ بررسی مراحل و نکات درخواست مجدد ویزای دانشجویی برویم، باید بدانید درخواست ویزای توریستی شما دقیقا چرا رد شده است. درخواست‌تان ریجکت شده یا ریفیوز؟ در نامه‌ای که از سفارت دریافت کرده‌اید به نکته خاصی اشاره شده یا نه؟ اینها همه مواردی هستند که نقشهٔ راه شما برای درخواست ویزای جدید را مشخص خواهند کرد. پس بیایید ابتدا تفاوت ریجکت و ریفیوز را بررسی کنیم.

ریجکت شدن ویزای توریستی
 

وقتی درخواست ویزا ریجکت (Reject) می‌شود، یعنی درخواست به مرحلهٔ تصمیم‌گیری نرسیده است. به عبارت دیگر، ریجکت شدن ویزا یعنی فرد نتوانسته درخواست درست و کاملی ارائه کند. بنابراین ماموران سفارت و اداره مهاجرت، درخواست را به فرد برگردانده‌اند.

بنابراین کسانی که درخواست‌شان ریجکت شده، شانس بیشتری برای پذیرش درخواست ویزای بعدی دارند. چون مدارک آنها وارد مرحله تصمیم‌گیری نشده و فقط کافی است اشکالاتی که مدارک داشته را برطرف کنند.

ریفیوز شدن ویزای توریستی

وقتی درخواست ویزا ریفیور (Refuse) می‌شود، یعنی درخواست معتبر بوده و به مرحلهٔ پردازش و تصمیم‌گیری رسیده است. اما تصمیم‌گیرنده آن درخواست را به دلایل مختلف رد کرده است. کسی که درباره رد یا تائید درخواست ویزای توریستی تصمیم می‌گیرد، افسر سفارتخانه یا ادارهٔ مهاجرت است. این افسرها درباره تصمیم‌گیری اختیار کامل دارند و آخرین مرجع پاسخگویی به متقاضیان ویزا هستند.

ریفیوز یا رد شدن درخواست ویزای توریستی می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. مثلا ممکن است نتوانسته باشید افسر را درباره انگیزه بازگشت به کشور قانع کرده باشید؛ یا سابقه سفرهای خارجی شما کم باشد؛ یا مدارک کافی برای تمکن مالی ارائه نکرده باشید. در هر صورت، ریفیوز شدن به این معناست که درخواست شما علیرغم کامل بودن تمام مدارک، قبول نشده است. 

همانطور که قبلا گفتیم، دانستن معنای دقیق این عبارات و سایر عبارات رایج در فرم‌های درخواست و پاسخ درخواست ویزا بسیار مهم است. بنابراین توصیه می‌کنیم قبل از درخواست مجدد برای ویزای تحصیلی، تمام مدارک را به همراه پاسخ سفارت به یک کارشناس نشان بدهید. این کارشناسان می‌توانند با بررسی دقیق مدارک شما، علت ریجکت یا ریفیوز شدن درخواست شما را مشخص کنند. به این ترتیب برای بار دوم شانس پذیرش بیشتری خواهید داشت.

کارشناسان موسسه مای‌آرمان  با ۱۵ سال سابقه در زمینه اخذ ویزای تحصیلی می‌تونند بهترین مشاور شما باشند. همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید.

 

دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی

documents-apply-student-visa-rejecting-tourist

مدارک مورد نیاز برای دریافت ویزای توریستی در هر کشوری متفاوت است. مراحل بررسی و تائید درخواست ویزا نیز در سفارتخانه‌های مختلف متفاوت است. بنابراین دلایل ریجکت شدن ویزای توریستی نیز می‌توانند بسیار متنوع و گسترده باشند. با این وجود، در این قسمت به مهمترین و رایج‌ترین دلایل ریجکت درخواست ویزای سفر می‌پردازیم. 

وقتی شناخت خوبی از این دلایل داشته باشید، بهتر می‌توانید مدارک‌تان را بررسی کنید. در نتیجه برای درخواست مجدد آماده‌تر خواهید بود. توصیه می‌کنیم در کنار این مواردی که در زیر می‌خوانید، لیست مدارک و شرایط دریافت ویزای سفر به کشور مورد نظرتان را هم در نظر داشته باشید تا بهتر بتوانید دلایل ریجکت درخواست‌تان را تشخیص بدهید.

طولانی یا غیرواضح بودن برنامه سفر

برای درخواست ویزای سفر باید برنامه سفرتان را با سفارت در میان بگذارید. این کار معمولا از طریق برنامهٔ سفر انجام می‌شود. مهمترین ویژگی برنامهٔ سفر این است که با مختصات کشور مقصد همخوانی داشته باشد و کاملا واضح باشد. اگر برنامهٔ سفرتان بیش از حد طولانی باشد، افسر مهاجرت به انگیزهٔ سفر شما شک خواهد کرد. پس طول سفر را متناسب با مساحت و ظرفیت‌های توریستی کشور مقصد مشخص کنید.

علاوه بر این باید برنامهٔ سفرتان را به‌طور واضح توضیح داده باشید. هرچه جزییات بازدید از کشور مقصد روشن‌تر باشد، احتمال ریجکت شدن درخواست کمتر است. در مقابل اگر به چند خط توضیح کلی اکتفا کنید، احتمال ریجکت شدن ویزایتان بیشتر می‎شود.

ناقص بودن مدارک تمکن مالی

مدارک مربوط به حساب بانکی و گردش مالی یکی از مهمترین مدارک لازم برای صدور انواع ویزای گردشگری، ویزای تحصیلی و ویزای اقامت هستند. بنابراین هرگونه نقص یا اشکال در این مدارک می‌تواند منجر به ریجکت درخواست شما بشود.
اگر حداقل موجودی کافی را نداشته باشید، درآمد ماهانه‌تان در گردش مالی مشخص نباشد یا حتی مخارج‌تان بیشتر از درآمد ماهانه‌تان باشد، احتمال ریجکت ویزا افزایش می‌یابد. در ضمن مدارک مالی باید تائیدیه بانک را نیز داشته باشند.

 

فرم ناقص یا اشتباه

انتخاب و پر کردن فرم اشتباه می‌تواند درخواست ویزای شما را کاملا باطل کند. هر نوع ویزا، فرم مخصوصی دارد که باید آن را از سفارتخانه دریافت کنید یا از طریق وب‌سایت رسمی دانلود کنید. 

ناقص بودن فرم نیز یکی دیگر از دلایل ریجکت ویزای توریستی است. تمام قسمت‌های فرم را پر کنید و هیچ قسمتی را بدون پاسخ نگذارید. در ضمن دقت کنید همه جواب‌ها درست و کامل باشند. جواب‌های ناقص یا جواب‌هایی که با سایر مدارک همخوانی نداشته باشند، قطعا منجر به رد شدن درخواست ویزا می‌شوند.

نداشتن سابقهٔ سفر کاری

سابقهٔ سفر یکی دیگر از مواردی است که برای افسرهای سفارتخانه بسیار مهم است. اگر می‌خواهید به عنوان توریست وارد کشوری بشوید، باید سابقهٔ سفر به کشورهای دیگر را داشته باشید. این می‌تواند شانس دریافت ویزای توریستی را افزایش بدهد.
در مقابل اگر می‌خواهید به کشوری خارجی سفر کنید و تاکنون هیچ سابقهٔ سفر خارجی در پاسپورت‌تان ثبت نشده‌ است، احتمال ریجکت شدن درخواست‌تان زیاد است.

نداشتن پاسپورت معتبر

اگر اعتبار پاسپورت کمتر از شش ماه باشد، درخواست ویزا به مرحله تصمیم‌گیری نمی‌رسد. ضمن اینکه همخوانی اطلاعات پاسپورت و فرم‌های ارائه شده نیز بسیار مهم است.

قانع‌کننده نبودن انگیزه‌های بازگشت

اگر افسر مهاجرت از طریق مدارک، برنامهٔ سفر، نامهٔ درخواست یا مصاحبه حضوری از انگیزه بازگشت شما به کشور خودتان مطمئن نشود، درخواست ویزا ریجکت خواهد شد. شما باید بتوانید افسر را درباره مقطعی بودن سفر و بازگشت به کشور قانع کنید.

ناقص بودن مدارک

ارائه نکردن فقط یک صفحه از مدارک لازم برای ویزای کافیست تا درخواست‌تان ریجکت بشود و به مرحلهٔ تصمیم‌گیری نرسد. همه مدارک را طبق دستورالعمل‌های سفارتخانه تهیه کنید و در فرمت مناسب ارائه بدهید.

برطرف نکردن اشکالات درخواست قبلی

اگر دومین بار یا چندمین باری است که درخواست‌تان ریجکت می‌شود، باید اشکالات دفعات قبل را برطرف کنید. اگر درخواست را به همان شکل و بدون برطرف کردن نواقص و اشکالات ارائه کنید، نه تنها شانسی برای دریافت ویزا نخواهید داشت بلکه ممکن است نمرهٔ منفی نیز در سوابق‌تان ثبت بشود.

اینها فقط برخی از موارد کلی است که می‌تواند مانع رسیدن درخواست شما به مرحله تصمیم‌گیری بشود. همانطور که گفتیم دریافت ویزای هر کشور مدارک لازم و مراحل خاصی دارد. بنابراین برای بررسی علت دقیق ریجکت شدن ویزای توریستی باید به قوانین خاص هر کشور مراجعه کرد. هرچند موارد بالا از چارچوب‌های اصلی هستند و دلایل دیگر معمولا ذیل همین موارد قرار می‌گیرند.

 

اقدام برای ویزای تحصیلی بعد از ریجکت ویزای توریستی

approved-apply-student-visa-rejecting-tourist

درخواست ویزای توریستی شما ریجکت شده و حالا میخواهید برای تحصیل در همان کشور اقدام کنید. در این صورت، شرایط شما با کسانی که از همان ابتدا برای ویزای تحصیلی اقدام کرده‌اند یا ویزای توریستی معتبر دارند، یکسان نیست. بنابراین نکاتی هست که باید آنها را رعایت کنید. با رعایت این نکات، احتمال تائید ویزای تحصیلی بیشتر خواهد شد و رد شدن درخواست ویزای توریستی تاثیر منفی روی درخواست‌تان نخواهد گذاشت.

نامهٔ ریجکت ویزای توریستی را با دقت بررسی کنید

ابتدا باید نامهٔ ریجکت را با دقت بررسی کنید. اولین چیزی که باید به آن توجه کنید، تاریخ درخواست مجدد است. معمولا ارائه درخواست جدید بعد از ریجکت شدن درخواست قبلی، محدودیتی ندارد. شما می‌توانید در هر تاریخی درخواست جدید را ثبت کنید.

با این حال در برخی از نامه‌ها اشاره می‌شود که برای ارائه درخواست جدید باید تا تاریخ معینی صبر کنید. به هیچ وجه قبل از این تاریخ، درخواست ویزای تحصیلی را ثبت نکنید. احترام به قوانین کشور مقصد اولین برگ برنده شماست. 

علاوه بر این تاریخ، نامهٔ ریجکت سرشار از اطلاعاتی است که می‌تواند شانس شما برای تائید درخواست بعدی را افزایش بدهد. پس حتما این نامه را به یک متخصص یا کارشناس امور مهاجرت تحصیلی نشان دهید.

نواقص و اشکالات مدارک را پیدا کنید

باید دقیقا بدانید درخواست ویزای توریستی شما چرا رد شده است. فقط در این صورت است که شانس دوباره برای دریافت ویزا خواهید داشت. ارائه همان مدارک قبلی بدون رفع نواقص، بزرگترین اشتباه شما خواهد بود. حتما تمام اشتباهات سهوی، نقص مدارک، موارد مربوط به انگیزه‎ نامه و نامهٔ تمکن مالی و موارد را برطرف کنید.

این مرحله از درخواست ویزای تحصیلی جایی است که کمک حرفه‌ای نیاز دارد. کارشناسان مهاجرت تحصیلی با بررسی مدارک شما می‌توانند نواقص و اشکالات را برطرف کنند و مانع رد شدن دوباره درخواست‌تان شوند. خدمات ویزا با ضمانت بازگشت وجه موسسهٔ آرمان من بهترین گام برای درخواست ویزا بعد از ریجکت است.

اطلاعات و مدارک  بیشتری ارائه کنید

اگر علت ریجکت ویزای توریستی شما نقص اطلاعات بوده است، سعی کنید این بار اطلاعات بیشتری ارائه کنید. هرچیزی که لازم است افسر درباره رشتهٔ تحصیلی، دانشگاه محل تحصیل، تمکن مالی و انگیزه‌های بازگشت شما به کشور بدانید را در مدارک و نامه‌ها بگنجانید.

در نگارش انگیزه‌نامه دقت کنید

انگیزه‌نامه یکی از برگ‌های برنده شما در مرحله درخواست ویزاست. اما می‌تواند نقطه ضعف شما هم باشد. هرگونه عدم ارتباط بین محتویات انگیزه‌نامه و برنامهٔ درسی شما می‌تواند شانس‌تان برای دریافت ویزای تحصیلی را کاهش بدهد. پس سعی کنید یکپارچگی را حفظ کنید و اطلاعات کافی ارائه کنید.

اگر علت ریجکت شدن ویزای توریستی شما قانع نشدن افسر درباره انگیزه‌های بازگشت به کشور بوده، این مورد اهمیت بیشتری خواهد داشت. حتما در نگارش انگیزه‌نامه به این مورد دقت کنید.

از بهترین دانشگاه پذیرش بگیرید

هرچه در دانشگاه بهتری پذیرفته شده باشید، شانس دریافت ویزای تحصیلی بیشتر می‌شود. پس اگر قبلا درخواست ویزایتان ریجکت شده، سعی کنید بهترین دانشگاه را برای ادامهٔ تحصیل انتخاب کنید. این می‌توانید نمره مثبتی باشد که اثر منفی ریجکت قبلی را خنثی کند.

نگارش روزمه هم بسیار مهم است. در رزومه به تمام سوابق تحصیلی و پژوهشی اشاره کنید. رزومهٔ قویتر نشان می‌دهد شما عنصر بهتری برای دانشگاه و کشور مقصد هستید و افسر مهاجرت این نکته را در نظر خواهد گرفت.

هرگز بدون تغییر شرایط یا مدارک دوباره درخواست ندهید

اینکار تقریبا شانس شما برای تحصیل در خارج را به نصف کاهش می‌دهد. فقط در صورتی برای ثبت درخواست جدید اقدام کنید که نواقص مدارک را برطرف کرده باشید یا شرایط‌تان تغییر کرده باشد. فراموش نکنید افسر سفارتخانه درباره درخواست شما اختیار تام دارد. پس درخواستی ارائه بدهید که نسبت به درخواست قبلی بهتر باشد و بتواند به مرحلهٔ تصمیم‌گیری برسد.

نتیجه گیری

با رعایت نکات بالا می‌توانید درخواست ویزای تحصیل را ثبت کنید. مراحل ثبت، ارائه و مصاحبه شما با دیگران یکسان خواهد بود. اما باید بدانید ریجکت شدن ویزای توریستی در سابقه شما ثبت شده و افسر سفارت این نکته را در نظر خواهد گرفت.

اگر در این شرایط هستید و می‌خواهید برای تحصیل در خارج کشور اقدام کنید، حتما کمک حرفه‌ای دریافت کنید. متخصصان مهاجرت تحصیلی موسسه مای‌آرمان به شما کمک می‌کنند اشکالات و نواقص درخواست قبلی را مشخص کنید. علاوه بر این، در تمام مراحل پذیرش تحصیلی، تهیه مدارک، نگارش رزومه و انگیزه‌نامه و مصاحبه حضوری کنارتان هستند تا دوباره تجربهٔ ریجکت درخواست ویزا برایتان اتفاق نیفتد. همین حالا با مشاوران ما تماس بگیرید.
 

به این مقاله رتبه دهید!

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا