مدت زمان گرفتن کارت Pr (اقامت دائم) کانادا
کانادا یکی از پرطرفدار ترین کشورهای دنیا برای مهاجرت است. این کشور جزء 3 کشور اول از نظر وسعت محسوب می شود اما جمعیت آن تنها در حدود 35 میلیون نفر است. در نتیجه به دلیل ساخت انواع کارخانه های تولیدی و دانشگاه های مدرن و سطح بالایی که دارد، از مهاجران و به خصوص مهاجران جوان به خوبی استقبال می کند. یکی از شرایط بسیار خوبی که کانادا از نظر مهاجرتی برای افراد در نظر می گیرد این است که بعد از مدت زمان مشخصی که تحصیلشان تمام شد یا چند سالی سابقۀ کار پیدا کردند می توانند در همان کشور برای گرفتن اقامت دائم و بعد از آن پاسپورت کانادایی اقدام نمایند. برای اقامت دائم باید کارت (Pr) داشته باشید. بنابراین مدت زمان گرفتن کارت (Pr) و نحوۀ اخذ آن اهمیت زیادی برای مهاجران دارد که در ادامه بیشتر با جزئیات آن آشنا خواهیم شد.
کارت (Pr) چیست؟
(Pr) مخفف عبارت (Permanent residence) به معنی اقامت دائم است. افرادی که این کارت را داشته باشند می توانند به طور قانونی برای همیشه در کانادا به کار و زندگی مشغول شوند. با این حال داشتن کارت (Pr) به معنی شهروندی کانادا نیست و برای سیتیزن یا شهروند شدن باید مراحل جداگانه ای طی شود. شما بعد از گرفتن کارت (Pr) باید در همۀ سفرهای خارجی خود آن را مانند یک کارت شناسایی همراهتان داشته باشید.
اعتبار کارت (Pr) چقدر است؟
هنگامی که به کشورهای دیگر سفر می کنید، موقع برگشت به کانادا با هر وسیله ای اعم از هواپیما، اتوبوس، کشتی یا قطار باید در کنار پاسپورت خود، کارت (Pr) را نیز نشان دهید. افرادی هم که از کانادا خارج شده اند و اعتبار کارت (Pr) آن ها تمام شده یا فراموش کرده اند کارتشان را همراه خود ببرند، باید قبل از ورود به کانادا برای اخذ دوبارۀ آن درخواست دهند. توجه داشته باشید که کارت (Pr) تنها چند سال اعتبار دارد و بعد از آن دوباره باید تمدید شود. در شرایطی نیز ممکن است طبق نظر سفارت کانادا تنها یک سال اعتبار داشته باشد. به هر حال مانند کارت های بانکی یا پاسپورت تاریخ انقضای آن روی کارت نوشته می شود که دارندۀ آن باید به این تاریخ توجه کند.
شرایط عمومی اخذ کارت (Pr) کانادا
برای این که بتوانید کارت (PR) را در مدت زمان مشخص شده دریافت کنید در صورت داشتن شرایط گرفتن اقامت دائم باید به نزدیک ترین کنسولگری یا سفارت در کانادا مراجعه نمایید. توجه داشته باشید که اصولاً کانادا از همان ابتدایی که شما قصد مهاجرت می کنید به شما اقامت دائم یا همان کارت (Pr) نمی دهد. بلکه اقامت دائم شرایطی مثل داشتن مدت زمان مشخصی سابقۀ کار، پرداخت مالیات، پرداخت بیمه و موارد دیگری از این دست را می طلبد. بنابراین اکثر اقامت ها مانند اقامت های تحصیلی یا کاری از طریق ویزاهای موقت انجام می شود و بعد از آن اگر واجد شرایط بودید می توانید برای اقامت دائم نیز اقدام کنید. بعد از ایجاد این شرایط اولین قدم برای گرفتن کارت (Pr) همان مراجعه به کنسولگری در کاناداست. مدارکی که باید برای درخواست این کارت ارائه دهید عبارت اند از:
• نتیجۀ آزمایش مدیکال و گواهی عدم سوء پیشینه
• تکمیل و ارسال درخواست ویزای دائم یا کارت (Pr)
• پرداخت هزینه های درخواست
• انجام مصاحبه با نمایندگان مربوط به امور مهاجرت
علاوه بر موارد گفته شده در قسمت بالا بسته به شرایط متقاضی ممکن است مدارک دیگری نیز لازم باشد. بنابراین شما از قبل اطلاعات کامل را در مورد شرایط خودتان کسب کنید و همۀ مدارک مورد نیاز را آماده نمایید تا در وقتتان صرفه جویی شود و مدت زمان گرفتن کارت (Pr) را از دست ندهید. برخی از مواردی که از شما به صورت اضافه خواسته می شود، عبارت اند از:
• اصل، کپی و ترجمۀ رسمی مدارک پشتیبان درخواست مانند مدارک تحصیلی، گواهی و دیپلم مهارت، مدارک هویتی و یا نامه اسپانسرشیپ و اطلاعات اقوام ساکن یا مقیم کانادا
• گزارش تمکن مالی برای حمایت از متقاضی در بازۀ زمانی اولیه (این مدرک از این جهت است که اگر شما در یک سال اول به هر دلیلی نتوانستید در کانادا کسب درآمد کنید، بتوانید بدون فشار آوردن به دولت کانادا به زندگی خود ادامه دهید.)
• آزمون ارزیابی مهارت
• اثبات وضعیت پناهندگی
• نتایج آزمون زبان و مدارک حاصل از آن
• پرداخت هزینه های جانبی
• سایر مدارک و آزمون ها
مزایای داشتن کارت (Pr)
همان طور که گفتیم کارت (Pr) به معنی داشتن اقامت دائم کاناداست اما در کنار این اقامت شما از حقوق و مزایایی برخوردار خواهید شد که به شکل زیر است:
• استفاده از بیمه های خدمات درمانی و بسیاری از مزایای اجتماعی که تنها متعلق به شهروندان کانادایی است.
• امکان زندگی، کار و یا تحصیل در هر ایالت یا استانی از کانادا که دوست داشته باشید.
• امکان اقدام برای گرفتن حق شهروندی کانادا
• قرار گرفتن تحت پوشش و حمایت قانون کانادایی و منشور حق و آزادی این کشور
در ازای این مزایا شما نیز باید به صورت منظم مالیات خود را پرداخت نموده و به تمامی قوانین کانادا که در سطح فدرال، استان و شهرداری برقرار هستند، پایبند باشید. همچنین مزایای زیر را تا زمانی که شهروند کانادا محسوب نشوید نخواهید داشت:
• اجرا یا فعالیت های سیاسی
• داشتن حق رأی برای شرکت در انتخابات سیاسی کشور
• داشتن مشاغل دولتی سطح بالا و نیازمند به مجوزهای امنیتی مانند نمایندگی یا وزارت
چه افرادی می توانند برای کسب کارت (Pr) اقدام نمایند؟
همان طور که قبلاً هم اشاره کردیم برای گرفتن کارت (Pr) باید شرایطی داشته باشید. بنابراین اگر بدون فراهم کردن این شرایط به کنسولگری درخواست دهید، درخواست شما رد خواهد شد و تنها وقت و پولتان را هدر داده اید. حتماً الان این سؤال برایتان پیش می آید که چه شرایطی باید داشته باشید تا بتوانید درخواست کارت (Pr) دهید؟! از آن جایی که هر ساله ممکن است تغییرات جزئی در این شرایط ایجاد شود ما شرایط مشخصی را به شما اعلام نمی کنیم اما یک راه حل بهتر برایتان داریم.
شما برای این که متوجه شوید می توانید برای اقامت دائم درخواست دهید یا خیر، در سیستم آنلاین تعیین شده توسط دولت کانادا که به اکسپرس اینتری معروف است، پارامترهایی مانند مشخصات فردی شامل نام، نام خانوادگی، سن، سطح تحصیلات، نوع و میزان تجربه ای کاری در کانادا، میزان مهارت های زبان، زبان دوم در صورت تسلط داشتن و غیره را وارد نمایید تا با برنامۀ مشخص مورد سنجش قرار گرفته و به شما بگوید که امکان درخواست اقامت دائم برایتان وجود دارد یا خیر؟ در واقع این سیستم سابقه های تحصیلی و کاری شما را در کانادا بررسی می کند و به شما امتیاز می دهد. در صورتی که به اندازۀ کافی در این کشور مانده باشید و همۀ قوانین مانند پرداخت مالیات را نیز رعایت کرده باشید به شما اجازۀ درخواست اقامت دائم را می دهد.
اخذ کارت (Pr) در شرایط ویروس کرونا
در حال حاضر مانند قبل درخواست های کارت (Pr) پذیرش می شوند اما به دلیل شیوع ویروس کرونا این احتمال را بدهید که بررسی درخواست ها برای همۀ متقاضیان کمی تأخیر داشته باشد. در حال حاضر محدودیت های سفر به کانادا نیز وجود دارد و تا زمان باز شدن دوبارۀ مرزها و پروازها هیچ کدام از پرونده های درخواست ویزا و مهاجرت به کانادا مورد پذیرش قرار نمی گیرند. مگر این که درخواست اقامت دائم شما تا قبل از 18 مارس 2020 تأیید شده باشد. در این صورت می توانید وارد کانادا شوید. البته در این صورت هم باز به محض ورود به خاک کانادا باید مورد آزمایش قرار بگیرید تا علائم بیماری کرونا در شما به صورت کامل چک شود. بنابراین اگر هر گونه علائم کرونا را داشته باشید، اجازۀ سفر و ورود به کانادا را نخواهید داشت. در زمان ورود نیز حتی اگر علائم کرونا را نداشته باشید باید از قانون قرنطینۀ 14 روزۀ کانادا پیروی کنید.
نحوۀ درخواست برای کارت (Pr) جدید
کارت های (Pr) اعتباری بین 1 الی 5 سال دارند. بنابراین اگر می دانید که کارت (Pr) شما به زودی منقضی خواهد شد، باید در اسرع وقت درخواست صدور کارت جدید را به سازمان (CIC) ارسال نمایید. در این درخواست نیاز است که اطلاعات مربوط به سفرهای خارج از کانادا را بیان کرده و آدرس و گزارشی از سابقۀ کاری خود در مدت زمانی که کارتتان اعتبار داشته است را نیز در این درخواست اعلام کنید. بیان این اطلاعات الزامی است زیرا به افسر مهاجرت کمک می کند تا راحت تر درخواست شما را بررسی کرده و متوجه شود که شما برای ادامۀ اقامت در کانادا و صدور کارت مجدد (Pr) واجد شرایط هستید یا خیر؟ چنانچه در مدت زمان اعتبار کارت (Pr) تخلفی مانند عدم پرداخت مالیات ها داشته باشید، کارت مجدد برای شما صادر نخواهد شد. اما در صورتی که افسر مهاجرت تشخیص دهد که شما باز هم واجد شرایط داشتن این کارت هستید، از شما خواسته می شود تا برای دریافت کارت جدید به دفتر مهاجرت بروید. شما باید هنگام مراجعه برای دریافت کارت جدید، کارت قدیمی خود را که منقضی شده است به همراه داشته باشید و آن را تحویل دهید. بهترین مدت زمان گرفتن کارت (Pr) دو ماه قبل از سر رسید تاریخ انقضای کارت است که توصیۀ خود سازمان (CIC) می باشد. زیرا پروسۀ تأیید و صدور کارت جدید به خصوص در شرایط بحرانی کنونی ممکن است زمانبر باشد و برای جلوگیری از بروز هر گونه مشکلی بهتر است زودتر برای تمدید کارت اقدام نمایید.
مدت زمان گرفتن کارت Pr کانادا
طبق آماری که از وب سایت رسمی (Canada.ca) برای گرفتن کارت اقامت دائم به دست آمده است، برای این که بتوانید برای اخذ کارت (Pr) اقدام نمایید، باید در 5 سال گذشته 730 روز را در این کشور سپری کرده باشید. خوشبختانه نیازی نیست این روزها پشت سر هم و پیوسته باشد. اگر خودتان فراموش کرده اید حساب روزهای اقامت در کانادا را داشته باشید می توانید از روش های زیر برای آگاهی نسبت به مدت اقامتتان در کانادا استفاده نمایید:
پرس و جو از افسران مرزی کانادا هنگام ورود به این کشور
اگر فکر می کنید به اندازۀ کافی در کانادا بوده اید، می توانید برای کارت (Pr) درخواست دهید. در سیستم اطلاعاتی سازمان مهاجرت آمار دقیق اقامت شما وجود دارد. اگر واجد شرایط باشید که کارتتان صادر می شود. در غیر این صورت اگر دلیل عدم صدور کارتتان کم بودن تعداد روزهای اقامتتان باشد به شما خواهند گفت.
آیا امکان باطل شدن کارت (Pr) قبل از تاریخ انقضایش وجود دارد؟
در شرایط کلی حتی اگر در مدت زمان گرفتن کارت (Pr) که مشخص شده است برای تمدید اقدام نکنید، وضعیت اقامت شما از بین نمی رود. اما ممکن است تا زمان صدور دوباره، محدودیت هایی مانند عدم استفاده از خدمات درمانی داشته باشید. اما ممکن است در برخی از وضعیت های غیر عادی اقامت شما کلاً باطل شود. این وضعیت ها به شرح زیر است:
• در صورتی که افسر یا فرد تصمیم گیرنده برای صدور کارت (Pr) بعد از استعلام وضعیتتان در دورانی که در کانادا بوده اید و یا تجدید نظر مدرک (PRTD)، این طور تشخیص دهد که دیگر واجد شرایط لازم برای اقامت دائم در کانادا نخواهید بود.
• اگر به صورت داوطلبانه بخواهید اقامت خود را باطل کنید.
• دستور حذف از سیستم اقامت دائم از طرف دولت به هر دلیلی مانند جرم و تخلف، برای شما صادر و لازم الاجرا شود.
• زمانی که یک شهروند کانادایی محسوب شوید.
نحوۀ گرفتن کارت (Pr) از طریق کار در کانادا
یکی از سریع ترین روش های گرفتن اقامت دائم کانادا مهاجرت کاری است. در واقع مهاجرت کاری به این کشور از کم هزینه ترین و بهترین نوع مهاجرت ها محسوب می شود. منتها قدم اول برای ورود به کانادا از این طریق این است که رشته و تخصص فرد متقاضی جزء مشاغل مورد نیاز کانادا برای گرفتن نیروهای خارجی باشد که هر ساله اعلام می کند. ویزای کاری کانادا در ابتدای کار که به آن ویزای اسکیل ورکر نیز گفته می شود، از طریق سیستم امتیاز دهی اکسپرس اینتری صادر خواهد شد. این سیستم برای صدور ویزای کار و اقامت دائم بر اساس آن، شامل دو مرحله امتیاز دهی است که در مرحلۀ اول شما باید از 100 امتیاز حداقل 67 امتیاز را کسب نمایید. امتیازات مرحلۀ اول بیشتر مربوط به سن، میزان تحصیلات، رشتۀ تحصیلی، سابقۀ کاری مرتبط با رشتۀ تحصیلی، مدرک های زبان متقاضی و موارد این چنینی است. اگر بتوانید این مرحله را با موفقیت پشت سر بگذارید وارد استخری الکترونیکی به نام (Pool) می شوید که دوباره امتیازات شما بررسی می شوند. این سیستم برای دادن مجوز در مورد گرفتن اقامت دائم 1200 امتیاز را بر اساس پارامترهای مختلف و جزئی در نظر می گیرد که متقاضی باید حداقل 440 الی 460 امتیاز دریافت نماید. این مقدار حداقل به صورت ماهیانه تغییرات کوچکی دارد. بنابراین مرحلۀ دوم بسیار جزئی تر بوده و دشوارتر از مرحلۀ اول است. توجه داشته باشید که مهارت و نمرۀ زبان شما در این مرحله از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در حال حاضر افرادی در اولویت هستند که نمرۀ آیلتس یا تافل بالاتر از 7 داشته باشند. ذکر این نکته نیز لازم است که باید کمی صبور باشید. زیرا بررسی امتیازهای مرحلۀ دوم ممکن است بین 6 ماه الی 18 ماه طول بکشد. خبر خوب این است که اگر چه بررسی امتیازهای شما کمی طول می کشد اما اگر از این طریق برای مهاجرت کاری اقدام کنید، در صورتی که کسب امتیاز مناسب بدون نیاز به شرایط اقامت موقت 3 تا 5 ساله که قبلاً توضیح دادیم می توانید بلافاصله بعد از ورود به کانادا برای اخذ اقامت دائم و کارت (Pr) اقدام نمایید.
نحوۀ گرفتن کارت (Pr) از طریق تحصیل
مهاجرت تحصیلی یکی دیگر از روش های مرسوم و بسیار عالی برای ورود به خاک کاناداست. همچنین می تواند فرصتی طلایی برای اخذ اقامت دائم کانادا باشد. البته خود تحصیل هر چه قدر هم طولانی باشد، باعث صدور کارت (Pr) نخواهد شد. اما فارغ التحصیلان دانشگاه های کانادا می توانند مدت زمان مشخصی را بعد از اتمام درسشان در کانادا مانده و در صورت یافتن شغلی مناسب و بعد از آن تغییر ویزای تحصیلی به ویزای کار می توانند شرایط اخذ اقامت دائم را فراهم کرده و برای آن درخواست دهند.
بیشتر بخوانید
نحوۀ گرفتن کارت (Pr) از طریق سرمایه گذاری
داشتن سرمایه همیشه یک امتیاز مثبت محسوب می شود که روند بسیاری از کارها را سریع می کند. شما نیز اگر حداقل سرمایۀ مشخص شده توسط دولت کانادا را برای کارآفرینی و سرمایه گذاری در کانادا داشته باشید، می توانید به راحتی اقامت دائم نیز بگیرید. روش های سرمایه گذاری در کانادا برای اخذ اقامت دائم عبارت اند از:
اخذ کارت (Pr) از طریق سرمایه گذاری 100 هزار دلاری با نام کارآفرینی
در این روش متقاضی باید تمکن مالی 300 هزار دلاری خود را به دولت کانادا اثبات کند که از این 300 هزار دلار، 100 هزارتای آن را سرمایه گذاری نماید. این نوع سرمایه گذاری مربوط به استان بریتیش کلمبیاست که فرد متقاضی باید علاوه بر داشتن سرمایه 3 تا 5 سال سابقۀ کار مدیریتی یا عضویت در هیئت مدیره، حداقل مدرک فوق دیپلم و مدرک زبان با حداقل نمرۀ 4.5 داشته باشد. همچنین جمعیت شهر مورد نظر برای سرمایه گذاری باید کمتر از 75 هزار دلار باشد.
اخذ کارت (Pr) از طریق سرمایه گذاری 210 هزار دلاری
در این پلن فرد متقاضی باید تمکن مالی برابر با 600 هزار دلار داشته باشد. این برنامه نیز در استان بریتیش کلمبیا انجام می شود و متقاضیان باید همۀ شرایط سرمایه گذاری 100 هزار دلاری را داشته باشند.
اخذ کارت (Pr) از طریق سرمایه گذاری 800 هزار دلاری
این نوع سرمایه گذاری در استان کبک انجام می شود و متقاضی باید تمکن مالی برابر با 1 میلیون و 600 هزار دلار داشته باشد. مبلغ 800 هزار دلار به مدت 5 سال در اختیار دولت کانادا قرار می گیرد و بعد از آن سودش به متقاضی برگردانده می شود. در این روش فرد سرمایه گذار طی یکی دو سال اول می تواند کارت اقامت دائم خود را دریافت کند. به دلیل امنیت بالای این روش ظرفیت آن محدود بوده و خیلی سریع پر می شود.
جمع بندی
بسیاری از افرادی که با روش های مختلف به کانادا مهاجرت می کنند، هدف نهایی شان اخذ کارت (Pr) برای اقامت دائم در این کشور است. شاید در نگاه اول این کار سخت باشد و 3 تا 5 سال مدت زیادی به نظر برسد. اما شما در آن 3 تا 5 سال هم در کانادا خواهید بود و بعد از آن تنها شرایط موقت شما به دائم تبدیل می شود که کار سختی نیست. اگر برای انتخاب روش مهاجرتی یا اخذ اقامت دائم کانادا سؤالی در ذهنتان مانده است می توانید با شماره تلفن 02141276 تماس حاصل نموده و یا فرم مشاوره رایگان را پر کرده و از مشاوران مجرب مؤسسۀ اعزام دانشجو آرمان من کمک بگیرید.
درود. بنده برای دوره پست-داک یک سال باید برم کانادا. در مراحل اخذ دعوتنامه هستم و از دانشگاه گوئلف ماهی 2500 دلار دریافت میکنم. برای کارت PR در خاک کانادا اقدام کنم برام بهتر میشه یا باید از اینجا اقدام کنم در حالی که همه شرایطو دارم.
متشکرم از متن و راهنمایی خوبی که منتشر کردید
احسان عزیز
به مای آرمان خوش آمدید
اگر بعد از اتمام دوره پستداک و کار کردن در کانادا اقدام کنید بهتر است.