تحصیل در خارج از کشور: از سری مقالات راهنمای جامع گرفتن پذیرش از دانشگاه

اصول انتخاب دوره تحصیلی

با وجود هزاران دوره تحصیلی در سراسر جهان، چگونه می‌توان دوره مناسب خود را انتخاب کرد؟ در این مطلب نکات کلیدی‌ای که هنگام جستجوی دوره‌های تحصیلی خارج از کشور باید در ذهن داشته باشید، برای شما گردآوری شده است.


گردآورنده: مهدی گلستانی
227
ذخیره سازی
1399/08/28

ناگفته پیداست که رشته‌های دانشگاهی زیادی برای انتخاب‌کردن وجود دارند. با این گزینه‌های پرشمار و متفاوت انتخاب رشته‌ای برای ادامه‌ی تحصیل می‌تواند دشوار باشد. چیزهای زیادی در گرو انتخاب رشته‌ی درست هستند، از جمله وقت‌، پول‌ و چشم‌اندازهای شغلی‌تان. 
بنابراین ما برای ساده‌تر کردن موضوع چند سؤال را مطرح کرده‌ایم که می‌تواند کمی به روشن شدن مسائل کمک کند. امیدواریم پس از پرسیدن این سؤالات از خودتان به دیدگاه بهتری در مورد رشته‌ای که باید انتخاب کنید برسید. 

در چه زمینه‌ای توانمند هستید؟ در چه زمینه‌ای توانمند نیستید؟

دوره‌ی کارشناسی 3 تا 4 سال طول می‌کشد، که زمان زیادی برای تحصیل در رشته‌ای است که از آن لذت نمی‌برید، به خصوص در سطحی دشوارتر.
پیش از هر چیز از خود بپرسید که در طول دوران تحصیل از چه چیزی لذت می‌برده‌اید. در واقع معرفی‌نامه‌ای که تأیید‌کننده‌ی نقاط قوت فعلی شما یا نمرات موفق آکادمیک‌تان باشد می‌تواند درخواست پذیرش‌تان در یک رشته‌‌ی مرتبط را قوی‌تر کند. برای مثال اگر در مدرسه دانش‌آموز موفقی در زمینه‌ی علوم بوده‌اید، درخواست پذیرش‌تان برای رشته‌ای در حوزه‌ی فیزیک در خارج از کشور می‌تواند با معرفی‌نامه‌ی معلم‌تان که درباره‌ی فعالیت‌هایتان در کلاس صحبت می‌کند قوی‌تر شود. احتمالاً با این دسته از معلمین که در کلاس‌هایشان عملکرد بهتری از خود نشان داده‌اید رابطه‌ی بهتری داشته‌اید. 
همچنین باید در مورد زمینه‌هایی که بی‌شک نمی‌خواهید به تحصیل در آنها بپردازید و در انتظار تمام شدن‌شان هستید فکر کنید. حذف این موارد لیست‌ گزینه‌های محتمل را کوچک‌تر و قابل‌تحمل‌تر خواهد کرد. 

در حال حاضر چه ویژگی‌ها و شرایطی دارید؟

احتمالاً همین الان زمینه و رشته‌ای را به عنوان شغل آینده‌ی خود در ذهن‌تان دارید، چیزی که رشته‌ی تحصیلی‌تان را در مدرسه، کالج یا دوره‌ی کارشناسی تعیین می‌کند. بنابراین بد نیست نگاهی به نمرات و گواهی‌نامه‌های خود بیندازید تا ببینید در حال حاضر واجد شرایط تحصیل در چه رشته‌هایی هستید. پیش از آنکه برای تحصیل در خارج از کشور برنامه‌ریزی کنید باید این موضوع را مورد بررسی قرار دهید، تا اگر برای برآوردنِ شرایط مورد نیاز پذیرش در رشته‌ی مورد نظرتان به حضور در کلاس‌های خاصی نیاز است این کار را انجام دهید. 
اگر در فکر ادامه‌ی تحصیل بعد از مقطع کارشناسی هم هستید، شاید لازم باشد در مورد انتخاب‌تان خوب دقت کنید. وقتی درخواست پذیرش در دوره‌ی کارشناسی ارشد می‌دهید، مرتبط کردن انتخاب‌هایتان در دوره‌ی کارشناسی با آنچه برای مقطع بعدی در نظر دارید می‌توانید مفید واقع شود. برای مثال اگر در دوره‌ی کارشناسی در رشته‌ی جغرافیا تحصیل کرده‌اید، باید با توجه به برنامه‌‌تان برای آینده و پس از فارغ‌التحصیلی، بین گرایش‌های انسانی یا طبیعیِ این رشته یکی را انتخاب کنید. البته ممکن است رشته‌ای انتخاب کنید که چیز زیادی درباره‌اش نمی‌دانید، اما آگاهی از هدف‌تان و مسیری که در پیش می‌گیرید می‌تواند کمک‌تان کند. 

به چه چیزهایی علاقه دارید؟

اگر یک رشته‌ که در آن توانمند باشید یا بخواهید آن را در دانشگاه پی بگیرید به فکرتان نمی‌رسد، به علایق غیردانشگاهی خود خارج از فضای مدرسه فکر کنید. احتمالاً به چنین چیزهایی بسیار علاقه‌مند هستید، اما به ادامه‌ی تحصیل در آن رشته‌ها در دانشگاه (یا داشتن شغلی مرتبط با این علاقه‌مندی) فکر نکرده‌اید. چنین چیزهایی می‌توانند مواردی مثل عکاسی، فیلم، ورزش و ... باشند.
همواره رشته‌های جدیدی بنا نهاده شده‌اند تا استعداد‌های موجود را برای صنایع روبه‌رشد آماده کنند و گسترش بدهند، چیزهایی مثل هک قانونمند کامپیوتر و بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی. پروژه‌ها، رویدادها و دانش مرتبط با این حوزه‌ها، همگی می‌توانند وارد فرم درخواست پذیرش دانشگاه شوند تا نشان دهند که شما به این زمینه‌ی تحصیلی علاقه‌مند هستید و آماده‌ی تحصیل در آن رشته‌اید تا برای یک موقعیت شغلی مرتبط در آینده آماده شوید. 
کسانی را که ستایش می‌کنید به خاطر بیاورید و سعی کنید بفهمید آنها در کجا و چه رشته‌ای ادامه‌ی تحصیل داده‌اند تا به ایده‌هایی در مورد رشته‌های دانشگاهی برسید (شاید آن شخص بتواند در دانشگاه خاصی که شما از آن اطلاعی ندارید برای‌تان کمک‌هزینه‌ی تحصیلی فراهم کند). 

آیا دوست دارید در بیش از یک رشته تحصیل کنید؟

انتخاب دو رشته در دوره‌ی کارشناسی برای دانشجویان امری کاملاً عادی است. برای مثال شما می‌توانید رشته‌ی زبان فرانسه و سیاست، یا انگلیسی و زبان‌شناسی را با هم انتخاب کنید. اگر نمی‌توانید یکی از دو رشته‌ی مورد نظرتان را انتخاب کنید، یک مدرک مشترک می‌تواند بهترین انتخاب برای‌تان باشد. انتخاب دو رشته‌ی مکمل هم می‌تواند فکر خوبی باشد تا هم کامل‌تر بیاموزید و هم به کارفرمایان نشان دهید که به قدر کافی در مورد انتخاب رشته‌تان فکر کرده‌اید. 

می‌خواهید در آینده چه شغلی داشته باشید؟

شاید به خوبی بدانید که می‌خواهید در آینده چه شغلی داشته باشید، و این آگاهی انتخاب رشته را خیلی آسان‌تر خواهد کرد، مخصوصاً اگر بخواهید پزشک یا حقوقدان شوید. 
در موارد دیگر روش‌های زیادی برای رسیدن به شغل ایده‌آل‌تان وجود دارد، که در برخی موارد می‌توانید پیش از تغییر به رشته‌ی اصلی‌تان در رشته‌ی دیگری تحصیل کنید. با کسانی که در زمینه‌ی مورد علاقه‌ی شما شاغل هستند صحبت کنید تا بدانید آنها چطور به موقعیتی که هستند دست یافته‌اند، از جمله رشته‌ی تحصیلی‌شان (یا حتی رشته‌ای که دوست داشتند در آن تحصیل کنند و نکرده‌اند). 
یک راه خوب دیگر برای انتخاب رشته جستجو در سایت‌های کاریابی است تا بدانید که پس از دانشگاه باید چه راهی را پیش بگیرید. سعی کنید فهرستی از مشاغل مورد علاقه‌تان تهیه کنید، چون این کار در فرایند انتخاب رشته به شما کمک می‌کند. می‌توانید ببینید که چه مهارت‌هایی برای مشاغل مختلف مورد نیاز است و تصمیم بگیرید که در طول تحصیل خود را در حوزه‌های مورد نظر توانمند کنید. 

در دانشگاه چه خبر است؟

برای اطلاع از این موضوع تنها یک راه وجود دارد: بگردید و خودتان ببینید. مدرسه می‌تواند در مقایسه با چیزی که می‌توانید تحصیل کنید خیلی محدود و کوچک باشد، و معمولاً به موضوعاتی پایه‌ای مثل زبان انگلیسی، ریاضی، تاریخ و... محدود می‌شود. اما در یک سطح آموزشی بالاتر احتمالاً وقتی می‌فهمید که تمام یک رشته‌ی تحصیلی بر اساس چیزی که شما در مدرسه به طور مختصر با آن آشنا شده‌اید بنا شده (یا رشته‌ای که علاقه‌مندی شما را گسترش می‌دهد) شگفت‌زده خواهید شد.

در پایگاه داده آرمان‌من دوره‌های تحصیلی خارج از کشور را جستجو کنید. برای شروع تحصیل در خارج از کشور هیچ وقت دیر نیست. با ما تماس بگیرید و از مشاوره تحصیلی رایگان آرمان‌من استفاده کنید.


آنچه باید بدانید

راهنمای جامع آزمون IELTS

راهنمای جامع آزمون IELTS

در این مقاله اطلاعاتی در رابطه با هزینه، طریقه‌ی آمادگی، ساختار آزمون و موارد مورد نیازِ داوطلبان آزمون IELTS گردآوری شده است.
نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

نکات کلیدی نوشتن بیانیه شخصی (personal statement)

انگیزه‌نامه و بیانیه شخصی از تاثیرگذارترین عوامل در پذیرش دانشگاه هستند که در لیست مدارک مورد نیاز تمام دانشگاه‌ها وجود دارند. در این مقاله نکات مهم نوشتن این نامه‌ها را مرور می‌کنیم.
آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

آیلتس: سامانه بین المللی سنجش زبان انگلیسی

در این مقاله با آزمون آیلتس، ساختار این آزمون، هزینه‌ها و تمام چیزهایی که باید درباره آن بدانید، آشنا خواهید.
راهنمای جامع آزمون TOEFL

راهنمای جامع آزمون TOEFL

آزمون زبان بخش مهمی از فرایند تحصیل در خارج و اخذ پذیرش از دانشگاه است. در این مقاله مفصلا به آزمون تافل و جوانب مهم آن پرداخته شده است.
آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

آیلتس در برابر تافل: کدام یک را انتخاب کنیم؟

در این مقاله تفاوت‌های دو آزمون سنجش زبان انگلیسی، تافل و آیلتس، شرح داده شده است. شما با آشنایی با نقاط قوت هر یک از این آزمون‌ها خواهید توانست انتخاب بهتری انجام دهید.
تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟

تحصیلات تکمیلی چیست؟ در چه رشته‌هایی می‌توان در مقاطع تحصیلات تکمیلی تحصیل کرد؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بیاموزید....
تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات دوره کارشناسی چیست؟

تحصیلات کارشناسی چیست؟ در مقطع کارشناسی در چه رشته‌هایی می‌توانید تحصیل کنید؟ این موارد و موارد دیگر را در راهنمای ما برای تحصیل در دوره کارشناسی بیاموزید ....